Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Milosevics-triplával nyert a Szolnok

Pedig az első negyedben 17 pontos előnyt szerzett az Atomerőmű.

Szolnoki Olaj KK - Atomerőmű SE 83-80 (13-30, 23-12, 24-20, 23-18)

Rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok
V.: Cziffra Cs., Benczur T., Nyilas I. (Farkas Z.)

Szolnok: Vojvoda 25/15, Kovács P. 2, Malesevics 8, N. Milosevics 21/6, Andric 2. Csere: Rudner 2, Airington 10, Tóth Á. 13.

ASE: Kovács Ák. 9/3, Norfleet 15/9, Henton 16/6, Eilingsfeld 8/6, Jevtovics 13. Csere: Faust 17/9, Ruják 2, Horváth K. -,

A rájátszás negyeddöntőinek párosításai között az egyik legizgalmasabb párharcnak a harmadik helyen végző Szolnoki Olaj KK és a hatodik Atomerőmű SE csatája ígérkezett. A sérülések sújtotta bajnoki címvédő sebezhetőbbnek tűnt, mint korábban, míg a paksiaknak sikerült megnyerniük a középházat.

Noha 4-0-val indított az Olaj, az Atom gyorsan magához ragadta a kezdeményezést. 19-0-s sorozatot repesztettek a vendégek, köszönhetően pontos távoli dobásaiknak. Nem álltak le a triplagyártással a paksiak. Ha kellett Faust, Henton, Norfleet vagy éppen Eilingsfeld talált be. Nem csoda, hogy tizenhét pontos előnyre tettek szert tíz perc alatt (13-30).

Hiba lett volna temetni a Szolnokot, Vojvoda magára vállalt mindent ezekben a percekben, és vezérletével 11-0-val felzárkóztak a hazaiak. 22-30-nál kellett Braniszlav Dzunicsnak időt kérnie. Ezt az elején megszerzett előnyt meg is tartotta a negyed végéig a bajnoki címvédő, így a félidőben már csak hat pont volt a különbség (36-42).

Ahogy sejteni lehetett, a harmadik negyedre a korábbi hullámzás után egy egál meccs kerekedett. A játékrész közepéig őrizte pár pontos vezetését az ASE, ám ekkor jött előbb egy Vojvoda-tripla, majd Tóth kosara és már az Olajnál volt az előny. Nem esett azonban össze az Atomerőmű, felváltva vezettek a csapatok. Ruják duplája zárta a negyedet, így két pont megmaradt a vendégek előnyéből (60-62).

Ugyanaz maradt a koreográfia, a záró játékrész első perceiben tartották a paksiak előnyüket. Öt perccel a vége előtt Milosevics két pontosával újra a szolnokiak vezettek. Már 77-72-re is megléptek a hazaiak, de Henton hintett be egy távolit. Az utolsó két perc 77-75-ről indult. Körömrágós végjáték kerekedett, amiben már úgy nézett ki, hogy az Olaj behúzza a meccset, ám Kovács távolról egyenlített. Ezzel még nem volt vége, mert Milosevics triplája is időben volt, hárommal nyert az Olaj (83-80).

Fotó: hunbasket.hu

HIRDETÉS
32 hozzászólás

32
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
13 Comment threads
19 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
Szabó AndrásKétszóMásikVégétFújdMegkrapulaksz simonderryl Recent comment authors
RRichieG
Olvasó

Nem jönnek a Nemanját lefakezűzőktől a bocsánatkérések. Kínos lenne most meg leszopkodni a pömpörőjét, mint az MK után. ???

pbask
Vendég
pbask

nemdeandre mizu régen jártál errefele

RRichieG
Olvasó

Semmi küli, összeköltözünk muttiddal Körmenden, Pistánk elintézi a falussi Csokkot.

krapulaksz simon
Olvasó

Nem érzem az ostobaságot, főleg azt nem kéne, hogy saját jatekosoknak essünk neki ezekkel a szavakkal.
Elbarcázták. Pont így estek ki ők is pár hete. Ez sajnos benne van. Kútba jó első negyed, izmos védekezés a másodikban, őt percig nem dobtak pontot, aztán a vége. Szolnokon így sem egyszerű nyerni, a Paksnak komoly esélye volt. Nem kell feladni, ha hazai pályát behúzzák, akkor érzek meglepetés szagot a levegőben. Mélyebb rotációs lehetőségeik miatt az idő nekik dolgozik.

Olajheart
Olvasó

Küzdjünk a végsőkig fiúk! 1 győzelem megvan.. Mindent bele.. Voja a legnagyobb! Hajrá OLAJ

RRichieG
Olvasó

Küzdünk a halálig, mint a 300 spártai.Persze vegyétek ki Voját is. Szép volt Ádám, Te vagy a legnagyobb harcos Vojával!!!
A fakezű Nemanjának most meg szopkodjátok a pöcsikéjét. Erről beszéltem szarértők.
Rudi embertelen munkát végzett nem véletlen a +16os +/- mutatója.
Andric is a végét járja.
Hajrá Olaj! Spártaaaaaaaaaa

olajolaj33
Olvasó

Hogy Te mekkora paraszt vagy!
Nem szopkodja senki!
Neki is vannak hibái mint mindenki másnak de ettől nem kell fakezűzni!
Miért ne lehetne éltetni elvégre az ő kosara döntött!

RRichieG
Olvasó

Bandikám, nem én fakezűztem, hanem az ál Olaj szurkolók.
Tisztelettel:G. Richard.

ficsi
Vendég
ficsi

Vojvoda nélkül nincs eredményes szolnoki kosárlabda a legjobbak között !!

Pityesz
Olvasó

Hát ezért kár volt! Nem tudom lesz-e még Szolnokon ekkora esélyünk. Az Olajnak meg gratula természetesen, főleg Vojának! Kíváncsi leszek Pakson mit nyomunk.
Hajrááá ASEEEEE!!!!!!!

Rouge
Vendég
Rouge

1. Lehetne itt beszélni arról, hogy hősiesen felálltunk mínusz húszról, meg hogy Olaj-szív, meg hogy mi sosem adjuk fel…de mindannyian tudjuk, hogy ezt a győzelmet Vojának köszönhetjük…ha nincs VOJA,
akkor a végén ez mínusz húsz…vagy harminc.

2. Milosevics óriási játékos…az elején semmi sem sikerült, a lelátó is megtalálta….és innen állt föl.
Ha valamire építhetünk, akkor ez a mentális erő az, ezért hoztuk el a kupát is Győrből.

3. A végén egálnál már csak 1.9 másodperc volt hátra.
Ezt mi (és a falco:);):) tudjuk, hogy rengeteg idő…
És most már Pakson is tudják.

GRATULA, EGY NAGYON JÓ PAKSOT GYŐZTÜNK LE!
MINDÖRÖKKÉ OLAJKA!

pbask
Vendég
pbask

ez a paks mentálisan zokni, főleg a faust gyerek. Ebben van fórotok.

nemethimi
Olvasó

Egyszer látnád a tiszta valóságot. Kockázd ki a tavalyi döntőt. Nem indították el megfelelő időben az órát. Ettől függetlenül megérdemelte tavaly a bajnoki címet az olaj.
De te egy elvakult, konkrétan egy VAKEGÉR vagy!

WSreborn
Olvasó

Valóban nem megfelelő időben indították el, az óra hamarabb indult, mint kellett volna

nemethimi
Olvasó

Csakhogy írj valamit..

Rouge
Vendég
Rouge

“…Kockázd ki a tavalyi döntőt. Nem indították el megfelelő időben az órát…”

Még mindig ENNYIRE fáj?….:):);)

Tényleg, Imike, mondd már meg (de őszintén),
hogy melyik elbukott döntő fáj jobban:

az a “hálóvágós-egyegésznyolctizedmásodperces”,

vagy az utóbbi, a győri:

ez a “mivagyunkazesélyesek-feltöröljükapadlótatartalékosSzolnokkal-ésaztánkurvanagyottkoppantunk“…???

Neked, mint tipikus falco szurkolónak melyik fáj jobban?

Ezt most nem szivatásból kérdezem,
csak őszinte kíváncsiságból….

moldi56
Olvasó

Sajnos még így is 1-2ember sérülten játszott.Vovjvoda amikor nem látják a térdét szokta simogatni,az nincs teljesen rendben,Andricsnak meg pokoli fájdalmai vannak a derekával,injekciózva játszik,de látszik rajta,hogy fáj minden lépés.Respekt neki,hogy még így is vállalja a játékot.A döntő kosarat,most az ajátékos szerezte,akit majdnem végig szidtam.Milosevics rengeteg labdát eladott,a gyűrűre nem volt veszélyes az 1.félidőben.Aztán összekapta magát szerencsére.Nehézlesz,de be kell húzni a következő meccseket.CSAK AZ OLAJ!

Rouge
Vendég
Rouge

Soha sem szidjuk a saját játékosunkat
ha nem megy neki a játék,
de küzdeni küzd és harcol.

pbask
Vendég
pbask

Ugyanitt Észak-alföldi darált mák eladó
Vojvoda nélkül aztán meglennétek lőve így is hogy csomo triplát kihagyott

WSreborn
Olvasó

Hány játékost akartok még kivenni? Még Voját is vegyük ki gondolatban? Benke-Rowsey-Milo-Andric(félig) nem elég??? Inkább örüljetek az ajándék szezonnak….

moldi56
Olvasó

Ha ilyen zöldségeket tudsz írkálni,akkor ne írj semmit.Egyáltalán te kinek szurkolsz?

derryl
Olvasó

Szerinted kinek szurkol? Hol a legnagyobb az arc, pedig mióta a kosárlabdát feltalálták, egy aranyat sikerült összekaparniuk. Az első kör után – 5-tel voltak utánunk, a Berényt is csak, mint az ibolyát, ha nincs ez a sérüléshullám, ez az év is marad nekik az álom kategória. Gondolom, így már sejted, melyik tábor tagja!

vasmadar
Olvasó

Érdemes volt kivárni Airingtonra. Nélküle nem lenne egy ilyen szoros meccsünk se. Ennyi szar megoldást és eladott labdát kevesen tudnak összehozni. Emellett gratulálni kell ismét a mesternek mert nincs meg egy edző aki nem tudja hogy kell meccselni egy szoros meccset. Rossz meg nézni is

J.R.Benitez
Olvasó

Gratula Szolnokra. Végét láttam, hazaiak nagy energiát fektettek a meccsbe. Valószínű minden meccs szoros lesz, de továbbra is tartom ez 3:0 vagy 3:1 Olajnak. Más kérdés hogy irreálisan sok energiát emészt fel.

Godemperor
Olvasó

Hát nagy pénzben mernék arra fogadni, hogy ez nem 3:0 lesz.

derryl
Olvasó

Bölcs vagy! Rajtad kívül másnak ez eszébe sem jutott!

J.R.Benitez
Olvasó

Szerintem meg simán lehet 3:0. Esetleg 3:1 Olajnak.Tuti nem kap ki Olaj simán Pakson. Szoros meccsen meg a stabilitás rutin ész szevezettség kombó nem az Ase oldalán lesz.

derryl
Olvasó

Én 3-1-et tippeltem, de szerintem, ha vége a párharcnak, tudjuk a tuttit. A vasiaké az ujjgyakorlat lesz, a Berény addig bírja(max 2 meccs) amíg a nagypapák menni tudnak.

Kétszó
Olvasó

Kedden az Ase simán nyerni fog otthon, ezt nagy pénzzel megrakhatod. Megkockáztatom, hogy a továbbjutásra is esélyesebbnek érzem a Paksot. Az egy másik kérdés, hogy ez nekünk jó lenne-e. Nem tudom kit szeretnék jobban ellenfélnek, de remélem öt meccsből jön. 🙂

Expert
Olvasó

Erős a verseny a szezon ostobája címért, de az ASE stabilan őrzi az első helyet. A mai meccsen még talán tovább növelte is előnyét.

atibácsi
Olvasó

Csak a győzelemnek örülhetünk, semmi másnak. Nagyon színvonaltalan volt ez a meccs, Voja nélkül buktuk volna húsz ponttal. Sajnos csodák nem lesznek, ha átszenvedjük magunkat a Pakson, a Körmend vagy a Falco nem fog kegyelmezni. Örüljünk, hogy volt tartása a csapatnak, nagyot küzdöttek, görcsösen igyekeztek. Airingtonra bízni az utolsó labdát pedig edzői malőr. Hajrá Olaj!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

A Drágaszágaimmal csak a döntőben futhatnátok össze… Az Olajbányásznak előtte még ki kell(ene) vernie a Pakschot, utána meg a Falkót !!! 🙁 SZERETLEK. 🙂

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés