Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Milos Konakov: rendkívül elégedett vagyok

Edzői nyilatkozatok szombatról.:

:

Atomerőmű SE – MVM-OSE Lions 91-82 (26-26, 29-20, 20-17, 16-19)

Csirke Ferenc. ASE: Gratulálok a játékosoknak, sejtettük, hogy egy ilynen nehéz mérkőzés lesz, hiszen az OSE az egyik legkellemetlenebbül játszó csapat, kiszámíthatatlan a támadójátékuk, jól egy-egyeznek, jól dobnak kintről és kevés pozíció játékot játszanak, mindemellett még futni is tudnak. Sokáig nem találtuk az ellenszerét a támadásaiknak. Úgy gondolom, hogy az offenzívánkkal nem volt gond, 90 pont felett teljesítettünk, főleg az első félidőben szerzetünk sok kosarat, ez megalapozta a mérkőzést. Amikor zárkózni próbált az Oroszlány mindig találtunk egy-egy olyan fontos kosarat, ami visszalendítette a csapatot. Ugyan a célkitűzésünk az volt idén, hogy minimum 50%-os csapat legyünk és jussunk be a rájátszsába, úgy néz ki ehhez a 13 győzelem nem lesz elég. Büszke vagyok a fiúkra, van hátra még három nagyon fontos találkozó, ki kell harcolnunk a playoffba jutást. Megyünk tovább.

Simon Petrov, MVM-OSE Lions: Először is szeretném megköszönni a szurkolóinknak, hogy elkísértek minket ide is és végig buzdították a csapatot. Sajnálom, hogy cserben hagytuk őket. Az első félidőben nem játszottunk keményen, túl sok könnyű kosarat engedtünk nekik. A második félidőben keményebben küzdöttünk, de ez már kevés volt a fordításhoz, a Paks megérdemelten győzőtt.

Egis Körmend – DEAC 89-79 (24-14, 19-23, 26-23, 20-19)

Kocsis Tamás, Körmend: Nagyon örülünk a győzelemnek, a DEAC nagyon jó formában érkezett, ezért nagyon keményen felkészültünk belőlük, aminek köszönhető, hogy a taktikai utasításokat 38. percen keresztül tudták tartani a játékosok, így végig irányítottuk a meccset. Sajnos ennek ellenére, túl sok hárompontos és büntető maradt ki, így az egymás elleni eredményt, nem tudtuk javítani, de a győzelem így is nagyon fontos volt. A cél a nyolc közé kerülés.

Andjelko Mandics, DEAC: A Körmend megérdemelten nyerte ezt a mérkőzést, igyekeztünk szorossá tenni, de végig vezetve magabiztosan hozták a győzelmet. Szerettünk volna közelebb kerülni, de ez csak arra volt, elég, hogy az egymás elleni eredményünk összesítésben így is jobb maradt. Nagyon fontos mérkőzések következnek, igyekszünk megnyerni mindet.

Szolnoki Olajbányász – Naturtex-SZTE-Szedeák 89-82 (28-20, 19-13, 26-24, 16-25)

Gasper Potocnik, Szolnok: Először is köszönöm a szurkolóinknak a támogatást, megint sokat jelentett a csapat számára! A Szeged elleni meccset sokan már a feldobás előtt nekünk adták, holott a kosárlabdában azért nem mindig papírforma szerint alakulnak a dolgok. A szegediek egy kiszámíthatatlan, veszélyes gárda, de jól felkészültünk belőlük. Az első félidőben jól játszottunk, a másodikban túl sok könnyű kosarat engedtünk a vendégeknek. Összességében gratulálok a játékosaimnak, fontos győzelem volt, készülünk a következő meccsünkre!

Nikola Lazics, Szeged: Szeretnék gratulálni a Szolnoknak, abszolút megérdemelt a győzelmük. Jobbak voltak, több energiával játszottak, főleg az első félidőben, amikor rengeteg támadólepattanót engedélyeztünk nekik. Ami a legfontosabb, hogy a második félidőben nem adtuk fel, ott már mi játszottunk jobban. Kemény mérkőzés volt, rengeteg hibával, főleg, ami a védekezést illeti. Nekünk ez a harmadik mérkőzésünk egy hét alatt, ez egy nagy előny volt a Szolnok számára, de a vereség ellenére elégedett vagyok a csapatom teljesítményével.

Arconic-Alba Fehérvár – HÜBNER Nyíregyháza BS 103-84 (26-24, 31-18, 22-18, 24-24)

Alejandro Zubillaga, Alba: Ez a mérkőzés volt az, amelyet mindenképpen meg kellett nyernünk. Bár nem játszottunk különösebben jól, de megfelelő szinten kosárlabdáztunk és megérdemelt győzelmet arattunk. Három nagyon nehéz összecsapás előtt állunk, ez a találkozó az ezekre való felkészülést szolgálta.

Darko Radulovic, Nyíregyháza: A bajnokság egyik legjobban védekező csapata ellen kellett játszanunk ráadásul ők támadásban is erősek. A játék minden elemében jobbak voltak nálunk, megérdemelték a győzelmet, nekünk a folytatásban kell jobban játszanunk.

Zalakerámia ZTE KK – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 71-86 (17-29, 17-21, 20-17, 14-19)

Sebastjan Krasovec, ZTE: Gratulálok a Falcónak a győzelemhez, ma jobb csapat volt és ezt meg is mutatta. Amire számítottunk beigazolódott: amennyiben sikert akarunk elérni ellenük, akkor majdnem tökéletesen kell teljesítenünk. A szombathelyiek fizikálisan dominálják a magyar bajnokságot és előre tudtuk, hpogy ez lesz a legnehezebb meccsünk az alapszakasz utolsó öt találkozján. Fel kell emelni a fejünket és készülni a következő találkozóra.Nagyon bízom benne, hogy szurkolóink továbbra is ott lesznek mellettünk.

Milos Konakov, Falco: A ZTE ebben a szezonban nagyon jó kosárlabdát játszik és nagyon elégedett vagyok ezzel a győzelemmel. Teljes koncentrációval játszottunk ma ezen a találkozón, hiszen ez kellett ahhoz hogy nyerjünk. A védekezésünk működött, talán a harmadik negyedben volt ebben kis megingás. Rendkívül elégedett vagyok, és azzal is, hogy a két szurkolótábor negyven percen keresztül ilyen remek hangulatot teremtett. Ez jót tesz a magyar kosárlabdának.

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Bobby666zterulezCibona5KD Recent comment authors
Cibona5
Olvasó

Konakov vagy nem ért magyarul, vagy nem mosta ki a fülét. Az biztos nagyon jót tesz a kosárlabdának, hogy “B.zi Szombathely” megy a hazai oldalon, míg a sárgába öltözött 12 év körüli taknyos meg “B.zi Egerszeget” kiabál teli torokból. Az szintén jót tesz a kosárlabdának, hogy Milos mester habzó szájjal kommentál majd minden játékvezetői ítéletet, sőt olyan kemény gyerek, hogy még fenyegeti is a játékvezetőt.

KD
Olvasó

Krasovec jól foglalta össze a meccs lényegét. A ZTE-nek nem mentek a külsö dobások, a betöréseket erőltették, azonban fizikálisan jelentős hátrányban voltak a Falcoval szemben, így ez a taktika nem lehetett eredményes. A faultarány is ezért billent el a Falco felé. A hármasokat a mérkőzés elején nagyon extrán dobtuk az első negyedben 8/7-el utána a második negyedben volt 12/9 is, így alapoztuk meg a 16 pontos előnyt a félidőben, amit aztán a negyedik negyedben jól menedzseltünk és megérdemelten nyertünk. Hajrá Falco!

zterulez
Olvasó

Lényegében igaz, amit írtál, én a helyszínen is ott voltam és kicsit árnyaltabb a véleményem így 2 nap távlatából. Egyrészt szerintem nálunk a szakmai stáb elmeccselte magát szombaton. Amilyen jól összerakták a Szolnok ellen a védekezésünket, olyan rosszul közelítettük meg a Falco elleni meccset. Legtöbbször rosszul jöttünk ki a 2-2 elleni szituációkból, a periméteren sokszor üresen hagytunk dobójátékosokat, vagy besegítés után vagy szimplán lemaradt a védőnk, így rengeteg kvázi üres triplát dobhatott a Falco. A játékosaink idegesek voltak (lsd ki nem kényszerített hibák és pocsék büntetőzés, sima ziccer helyett alley-oop próba, majd labdaeladás stb.), erre rátett egy lapáttal, hogy Krasovec… Olvass tovább »

Bobby666
Olvasó

Zterulez! Ez tűpontos, nagyon jól látod. Krasovec viszont roppant tanulékony volt eddig. Remélem lefordítja neki valaki a hozzászólásod, vagy magától rájön 😉

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés