Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Milos Konakov: Nincs sok időnk ezzel foglalkozni, máris itt a következő meccs

Edzői nyilatkozatok szombatról.:

:

Atomerőmű SE – Kometa Kaposvári KK 73-82 (18-18, 14-28, 21-23, 20-13)

Csirke Ferenc, Atomerőmű SE: Gratulálok a Kaposvárnak és egyben szeretnék elnézést kérni a szurkolóktól, nem ezt érdemlik. Nehéz kifejteni azt, amit most gondolok, de ha ez a játék ellenem szólt a csapat részéről, akkor itt egy jó csapat lesz. Azt látom, hogy sokszor mennek a játékosok a saját fejük után. A Kaposvár jól játszott, Abell tarthatatlan volt és ki kell még emelnem Paár Márkot is. Most magunkba kell néznünk.

Váradi Kornél, Kaposvár: Gratulálok a csapatomnak, büszke vagyok rájuk. Fegyelmezetten játszottunk, igazi csapatként, tulajdonképpen ez volt a győzelem kulcsa. Védekezésben és támadásban is jól ment a labda, ezt a munkát kell folytatnunk.

MVM-OSE Lions – Budapesti Honvéd SE 89-83 (29-19, 21-15, 19-24, 20-25)

Simon Petrov, MVM-OSE Lions: Jól kezdtünk, remekül védekeztünk az első félidőben. A második félidőben egy kicsit túl relaxáltak voltunk, nem voltunk olyan élesek és agresszívak támadásban, így könnyű kosarakat adtunk az ellenfélnek. Köszönhetően a szurkolóinknak, akik végig támogattak minket, volt elég energiánk, hogy győzelemmel zárjuk a mérkőzést.

Jovanovics Zlatko, Budapesti Honvéd: Én is szeretnék gratulálni az OSE-nak, teljesen megérdemelt a győzelmük. Ma nagyon rosszul kezdtünk, nagyon puhán játszottunk. Oroszlányban, egy igazi hazai pályán, vendégként nagyon nehéz innen visszajönni. Ez a periódusa a meccsnek nagyon rosszul sikerült, utána úgy érzem jól válaszoltunk, visszajöttünk, de az OSE jó döntésekkel, végül le tudta zárni a mérkőzést. Nem volt rossz mérkőzés a szempontunkból, az elejét nagyon elrontottuk.

SZTE-Szedeák – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 80-79 (15-21,18-12,24-21,23-25)

Nikola Lazics, Szeged: Gratulálok a fiúknak, nagyon jó mérkőzést játszottunk! Amikor a legfontosabb volt, koncentráltak voltunk, a védekezésünk volt a kulcs. Sok könnyű pontot szereztünk jó védekezés után, a Falco ellen nagyon nehéz játszani pozícióban. Szerintem megérdemelten nyertünk, nagy győzelmet arattunk egy nagyon erős Falco ellen. Óriási gratuláció a fiúknak, az egész meccsen küzdöttünk. Persze, voltak hibáink, de végig csapatként dolgoztunk, és a végén a szerencse is velünk volt, a Falcót szerencse nélkül nem tudod megverni. Gratulálok a közönségnek is, mert fantasztikus hangulatot teremtettek!

Milos Konakov, Falco: Gratulálok a Szegednek! A meccs előtt is mondtam, hogy nem vár ránk könnyű találkozó, mindig nehéz Szegeden játszani. Próbáltunk a két hátvédre, Woolridge és Locke-ra készülni, akik jó ritmusban játszanak, főleg támadásban. Nem ez volt a legjobb meccsünk, de néhány szempontot figyelembe véve nem játszottunk rosszul. A Malaga ellen is gondunk volt az eladott labdákkal és az azokból kapott kosarakkal, ma 14 eladott labdánk volt, amiből 22 pontot kaptunk. Nincs sok időnk ezzel foglalkozni, máris itt a következő meccs, és már arra fókuszálunk, hogy javuljunk a játékban.

Sopron KC – NKA Universitas Pécs 78-75 (26-18, 17-17, 19-18. 16-22)

Bors Miklós, Sopron: A kötelező győzelmet a legnehezebb megszerezni. A Pécs kellemetlen ellenfél, mert a külső dobásaik nagyon veszélyesek. Mindenki betalált ma ellenünk. A védekezésnek sokkal keményebbnek kell lennie, sokkal jobban kell játszanunk csapatként. Buta hibákkal visszaengedtük az ellenfelet a mérkőzésbe. Sokkal több kell ennél, de a győzelem fontos, remélem, elindítja a csapatot a helyes úton, energiát és önbizalmat ad arra, hogy a sok munka kifizetődjön. Gratulálok a Pécs csapatának is, extrán küzdöttek, a szurkolóknak pedig köszönjük a biztatást!

Goran Tadics, NKA Pécs: Gratulálok a Sopronnak, mert három vereség után fel tudott állni, főképp azután, hogy legutóbb Körmenden negyven ponttal kapott ki. Megmutatták, mire képesek hazai pályán, és a szurkolók is támogatták őket. Nagy energiával játszottak, és főleg az első félidőben nagyon nehéz volt védekezni ellenük. A fordulás után kontrolláltuk a védekezést, de a túloldalon rengeteg üres helyzetet hagytunk ki. A végén a támadó lepattanóknak köszönhetően a Sopron győzedelmeskedett, mi pedig szenvedtünk. Három külföldivel álltunk fel, lehetőséget adtunk a magyaroknak, akik közül legtöbben tavaly még a másodosztályban játszottak, hogy fejlődjenek. Hazai pályán tovább szeretnénk küzdeni, és jól játszani.

DEAC – Egis Körmend 75-70 (12-20, 16-24, 27-14, 20-12)

Andjelko Mandics, DEAC: Gratulálok mindkét csapatnak! Jól játszott a Körmend, mi viszont teljesen el voltunk veszve fejben az elején, sok kihagyott dobásunk volt, ezek mind a nem megfelelő koncentrációra utalnak. A második félidőben javult a játék, mindössze huszonhat pontot kaptunk, sokkal jobban védekeztünk és a támadás is jobban ment, így kell kosárlabdázni. Profik vagyunk, a jövőben muszáj a kezdetektől fogva erősen játszanunk, hisz így uralhatjuk az egész mérkőzést. Örülök a győzelemnek, biztos vagyok benne, hogy úgy is tudunk játszani, ahogy itt a fordulás után, csak át kell törnünk a fejekben lévő gátat.

Kocsis Tamás, Egis Körmend: Gratulálok a Debrecennek, úgy gondolom az a csapat nyert, aki jobban akarta a sikert. Várjuk vissza sérültjeinket, érződött, hogy mennyire hiányoznak a rotációból, viszont harminchét percig vezettünk, szégyenkezni nincs okunk. Ellenben rosszul dobtunk és nem tudtunk koncentrálni a végén, megérdemelten nyert a DEAC.

Zalakerámia ZTE KK – Szolnoki Olajbányász 115-83 (23-34, 39-11, 32-21, 21-17)

Lubomir Ruzicka, Zalakerámia ZTE KK: Nyertünk és ez nagyon fontos volt. A Szolnok nagyon jól kezdett, remekül dobott, de aztán feljavult a védekezésünk. A második félidőben szinte megöltük a játékukat és szinte tökéletesen dobtuk a hármasokat is. Készülünk tovább és alig várom már a pénteket, a Körmend elleni El Clásicót, ahol ismét szeretnénk a legjobbunkat adni. Az erről kiadott könyvet már olvasom és a telefonom segítségével próbálom lefordítani a benne leírtakat. Köszönjük szurkolóinknak a buzdítást és azt is, hogy akkor is biztatnak bennünket, amikor hátrányban vagyunk és akkor is, amikor megy a csapatnak. Ez nagyon jó érzés nekünk, és nekem is, mint edzőnek.

Miodrag Rajkovics, Szolnoki Olajbányász: Az ellenfélnek gratulálok, mert nagyon jó meccset játszott teljes kerettel. Ugyanakkor a saját játékosaimnak is gratulálok, mert mindenki beletett apait-anyait, hiszen nagyon szűk rotációval játszottunk. Edzőként ebből a meccsből is lehet tanulni. Számunkra most az a fontos, hogy a jó pillanatokat őrizzük meg ebből a találkozóból és a rosszakat lehetőleg felejtsük el. Remélem, a sérültjeink minél előbb felépülnek.

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
heraklithXeroCsakajótKovacsp.borisz Recent comment authors
heraklith
Olvasó

Nem olvastam. Konakovot kirúgták vagy magától ment el?

Csakajót
Olvasó

Amikor november 3-tól december 10-ig, 37 nap alatt 10 (!) meccset játszunk, közte 4 BL meccs, megyünk Görögországba, Franciaországba, Spanyolországba, akkor hogy lesz mester? Lehetne jobban meccselni szerintem.
Hajrá Falco!

Marillion
Olvasó

Konakovnak nincs ideje ezzel foglalkozni…hàt éppen ez a…akkor kinek legyen rà ideje?

p.borisz
Olvasó

Értem, hogy BL,de ne szarjuk már le érte a hazai bajnokságot…

Kovacs
Olvasó

Nincsen leszarva, eddig sem volt. De nem ezen a meccsen kell rágódni most, hanem készülni a következőre. Szerintem ennyit jelent az amit mondott.

Marillion
Olvasó

Bajnokot persze hogy még nem mostanàban hìrdetnek…de éppen a több frontos terhelés miatt lett kialakìtva ez a keret…itt inkàbb arról lehetett szó hogyha tudat alatt az volt egy Malaga ellen szorossà tudtuk tenni végig a meccset akkor egy Szegedet lazàn elintézünk…ezekbe az eseményekbe a tavalyi szezonban is belefutottunk! Kicsit talàn szerényebben kéne…

Xero
Olvasó

Azért ez “eredetben” nem egészen így hangzott.. Legalábbis nem volt ilyen éle, mint ahogy ez itt le van írva.

Rózsabimbó
Olvasó

Az Olaj sérültjei az új év kezdetére felépülnek???
Igaz, a még további sérülések, erősítik a harci szellemet!
Persze a maródiak pótolhatóak az U14-es csapat tehetséges fiataljaival!
Hajrá Olaj!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés