Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Milos Konakov: megyünk tovább, javítjuk a hibákat

Edzői nyilatkozatok szombatról.:

:

Egis Körmend – Zalakerámia ZTE KK h.u.: 93-92 (30-21, 23-22, 15-19, 18-24, 7-6)

Antonisz Konsztantinidesz, Egis Körmend: Az előző két meccs után nagyon nagy szükségünk volt erre a győzelemre. Fontos megjegyezni, hogy a szezon nem egy hónap munkájából áll, most is, ahogy tavaly is az elején vagyunk az útnak, és az a lényeg, hogy májusban a méltó helyünkön legyünk. Ezért dolgozunk minden nap. A védőmunkán, a lepattanózáson, még nagyon sokat kell dolgoznunk, de ez a mai meccs remélhetőleg egy pici önbizalmat ad nekünk. Gratulálok a csapatnak, és köszönjük a szurkolást!

Sebastjan Krasovec, Zalaegerszeg: Gratulálunk az ellenfelünknek. Nem játszottunk jól, de a küzdés az meg volt. Ahogy a játékosom is említette, a kihagyott büntetők, sajnos túl nagy különbséget jelentettek. Megvolt az esélyünk, hogy nyerjünk, de a mai nap így jött össze, a következő meccsre kell koncentrálnunk.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Kometa Kaposvári KK 79-84 (18-24, 22-22, 18-17, 21-21)

Milos Konakov, Falco: Először is gratulálok a Kaposvárnak, megérdemelten nyertek. Szeretnék elnézést kérni a szurkolóinktól. Ők ismét remekül teljesítettek. Nagyon puhán kezdtük a mérkőzést, bármilyen scout nem ér sokat, ha nincs egy az egy elleni védekezés. A Kaposvár bátran, harcosan játszott, mi viszont többször is bátortalanul fejeztünk be a gyűrű környékén, vagy még jobb helyzetet akartunk keresni. Sok volt a tizenöt eladott labda, és a Kaposvár 10-el több lepattanója. Bár csak egy meccsről beszélünk, de szeretnék még egyszer elnézést kérni a szurkolóinktól. Megyünk tovább, javítjuk a hibákat.

Ivan Rudez, Kaposvár:
Elsőként szeretnék a Falconak gratulálni a tavalyi bajnoki címéhez, és ahhoz, hogy képviseli a magyar kosárlabdát Európában. Jár a gratuláció a rengeteg szurkolónak is, akik kilátogattak és remek hangulatot teremtettek. Köszönöm a sok kaposvári szurkolónak, akik ilyen messzire elutaztak miattunk. Úgy érzem a mérkőzésen nagyon fegyelmezetten játszottunk, és többnyire a fiúk be is tartották a taktikai utasításokat. Azt azért ki kell emelnem, hogy a Falco nagyon rosszul dobott a mai napon, de a győzelem, az győzelem. Védekezésben, rotációban váltanunk kellett és a zóna védekezés bevált, nem ízlett a Falcónak, így jó sokat használtuk ezt a védekezést. Örülök, a vendég sikernek, megyünk tovább!

Fotó: falcokc.com

Atomerőmű SE – Budapesti Honvéd SE 75-71 (16-21, 18-17, 21-16, 20-17)

Csirke Ferenc, ASE: Először is gratulálok a Honvédnak és szeretnék gratulálni a csapatomnak győzelemhez is, de máshoz nem tudok sajnos. Amiről a héten is beszéltem a fiúknak az nem jött össze, hiszen az első negyedben kellett volna megmutatnunk mit tudunk, de szinte az egész mérkőzésen az eredmény után futottunk. Két dolog lehetséges, vagy elhitték a játékosok, hogy ez a meccs megvan, vagy egészen egyszerűen ennyit tudunk. Úgy gondolom, hogy három percig sem lehet ilyen mentalitással felmenni a pályára. Tudtuk, hogy ez egy nehéz találkozó lesz, a honvédnak olyan védekezést kellett alkalmaznia, amit magas ember hiányában kellett. Egy biztos, hogy még többet kell dolgoznunk a mismatch szituációkon. Most is el tudom mondani azt, amit az Alba elleni mérkőzés után: a közönség fantasztikus volt, ismét belehajszolták a csapatot a győzelembe.

Baksa Szabolcs, Honvéd: Gratulálok a Paksnak és természetesen a csapatomnak is. Megmutattuk a karakterünket, büszkén, emelt fővel tudtunk lejönni a parkettáról. 25,5 percig nálunk volt az előny, 35 percig kontrollálni tudtuk a mérkőzést, aztán Eilingsfeld extrája átlendítette a hazai csapatot a mélyponton. A végén az ASE hibázott és volt egy dobásunk, amit egy 2004-es fiatal játékosunk vállalt el, ami számomra szívet melengető, hiszen volt szíve, érezte a bizalmat a csapattársakban, azonban a dobás nem ment be. Ezt viszont csak úgy tudja megtanulni, ha ilyen szituációkba kerül és ott van a pályán, ez a Honvéd filozófiája. Megyünk tovább, készülünk az OSE elleni találkozóra.

Szolnoki Olajbányász – Sopron KC 90-57 (21-10, 28-17, 20-16, 21-14)

Gasper Potocnik, Szolnok: Először is köszönet a rajongóknak, akik támogattak minket az elsőtől az utolsó pillanatig ők valóban a mi 6. játékosaink. Csak kívánhatjuk, hogy velünk lesznek végig az idényben jóban és rosszban is mert biztosan lesznek nehéz pillanataink is. Nagy köszönet nekik és gratulálok a csapatomnak is jó munkát végeztek fizikailag és szellemileg felkészülve érkeztek a mérkőzésre a megfelelő hozzáállással így könnyű dolga van az edzőnek. Most viszont előre kell tekintenünk mert pár nap múlva újabb fontos mérkőzés vár ránk.

Kosztasz Flevarakisz, Sopron: Ez nyilván egy nagyon rossz eredmény számunkra, és egy nagyszerű eredmény a Szolnoknak, úgy vélem ma bármelyik csapatot meg tudták volna verni. Az egyik legjobb játék volt, amit láttam tőlük az elmúlt néhány évben, nagyon egyben vannak, legalábbis ma így tűnt. Nekünk nem volt annyi lendületünk és energiák, mint nekik. Az első két negyedben 26 lepattanójuk volt nekünk 8, ez az első félidőt nézve rekordnak számít. Úgy vélem nem szabad túl sok önbizalommal játszani, a múlt heti játék után így érkeztünk ma ide, de ez egy jó lecke számunkra. Mondhatnék száz dolgot a játékunkról, de ez a nap egyértelműen az Olajbányászról szólt, gratulálunk a csapatnak nekünk pedig versenyképesnek kell lennünk, ma ez nem sikerült.

DEAC – HÜBNER Nyíregyháza BS 89-59 (23-14, 24-16, 22-19, 20-10)

David Dedek, DEAC: Szeretném megköszönni a szurkolóknak, akik kilátogattak a mai nap, ugyanis az előző forduló dacára rengetegen kijöttek és támogattak minket, ami sokat jelentett főleg a mérkőzés elején, segített átlendülni a holtponton. A Nyíregyháza az első perctől kezdve mutatta, hogy ők nyerni jöttek, nem adták könnyen magukat, de lépésről-lépésre építkeztünk. Kívülről könnyű meccsnek tűnt, de ezért a győzelemért meg kellett küzdenünk. Gratulálok a csapatnak a munkához, egységként működtünk, kerestük egymást a pályán, és ez eredményezte a harminc pontos diadalt.

Pethő Ákos, Nyíregyháza: Az első nyolc percben jól jöttünk ki, ott sajnos valamiért megborultunk és ebből nem is tudtunk visszajönni. Nagyon agresszív volt a Debrecen, jól védekeztek, illetve a lepattnóharcban is alulmaradtunk ez a kettő együtt már sok volt. Sajnálom nagyon, mert úgy gondolom jól készültünk, amit a kezdeti percek meg is mutattak. Fiatal csapat vagyunk, meg kell tanulnunk ezt kezelni, és kitalálni a megoldást, hogy a későbbiekben ez ne forduljon elő.

Arconic-Alba Fehérvár – MVM-OSE Lions 106-39 (27-16, 21-8, 34-6, 22-7)

Matthias Zollner, Alba Fehérvár: Ez volt az a mérkőzés, amelyre úgy készültünk, hogy negyven percen át fókuszálni fogunk a játékra. A Paks ellen ez csak tizenöt percig sikerült, ezért nem nyertük meg azt a mérkőzést. Ez adott egyfajta erőt, hogy még jobban játszunk. Nagyszerű este volt, így kell tovább haladnunk, ugyanígy kell teljesítenünk, ha valóban csapat akarunk lenni.

Simon Petrov, MVM-OSE Lions: Elnézést kell kérnem a szurkolóinktól, akik eljöttek Fehérvárra. Egy nagyon jó csapattal találkoztunk, az Alba remek kerettel rendelkezik. Ezúttal semmi sem sikerült nekünk, gyengén játszottunk, nagyon remélem, a következő fordulóban ugyanúgy teljesítünk, ahogy tettük az első fordulóban, a Körmend ellen.

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
SopronKCfan Recent comment authors
SopronKCfan
Olvasó

“Mondhatnék száz dolgot a játékunkról, de ez a nap egyértelműen az Olajbányászról szólt, gratulálunk a csapatnak nekünk pedig versenyképesnek kell lennünk, ma ez nem sikerült, de biztos vagyok benne, hogy többet“

Itt a vége hol maradt???

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés