Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Milos Konakov: megcsináltuk és ez most a legfontosabb

Edzői nyilatkozatok keddről.:

:

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Zalakerámia ZTE KK 95-94 (25-21, 18-18, 17-23, 24-22, 11-10)

Milos Konakov, Falco: Megcsináltuk és ez most a legfontosabb. Mindig azt mondtam hogy a play off egy más sztori, csak a győzelem számít, a különbség nem. Sokat beszéltünk arról, hogy nem indulhatunk ki az első két meccsből. A Zalaegerszeg megérezte, hogy rosszul játszunk, de szeretném kiemelni az élkepesztő szurkolóinkat, akik végig maximumon pörögtek és bíztattak minket, pedig nem játszottunk a legjobban. Nagyon kellettek a győzelemhez. A játékosaimnak üzenem, hogy nagyon köszönöm nekik, hogy 10 hónapja közösen elkezdtünk egy dolgot építeni, amiben folyamatosan hittek, és kiálltak a munkánk mellett. Ennél nagyobb ajándék nincs. Köszönöm Nekik és a szurkolóinknak ezt a bizalmat. Most egy kicsit pihenünk és utána készülünk a döntőre.

Sebastjan Krasovec, ZTE: Gratulálok mindkét csapatnak és szurkolótábornak, remek hangulatú meccs volt és fantasztikus volt a hangulat, sokkal jobb meccset játszottunk, mint három napja. A mai produkció után megérdemelhettünk volna egy újabb meccset, de sajnos nem sikerült. Most jön a bronzcsata, szeretnénk méltón helytállni.
 

Arconic-Alba Fehérvár – Egis Körmend 103-86 (24-24, 30-18, 30-21, 19-23)

Alejandro Zubillaga, Alba: Természetesen elégedett vagyok a győzelemmel, ma is jól játszottunk. boldog vagyok, hogy három nullával léptünk tovább. Nem fogunk megállni, készülünk a Falco ellen. Mindenkinek megköszönöm a stábban a segítségét!

Kocsis Tamás, Körmend: Szeretnék gratulálni az Albának, egyik mérkőzésen sem volt kérdéses, hogy a jobb csapat nyert. Elképesztően fizikálisak és erősek, teljesen megérdemelt a továbbjutásuk, és nagyon sok sikert kívánunk nekik a döntőben. A csapatomat is a legfelsőbb szinten tudom dicsérni, abban a helyzetben, amelyben vagyunk mindent megtettek, próbálkoztunk, az utolsó pillanatig küzdöttünk és nem adtuk fel! Nincs vége számunkra a szezonnak, nagy eredmény, hogy a bronzéremért játszhatunk.
 

Sopron KC – DEAC 70-75 (21-17, 11-17, 15-20, 23-21)

Kosztasz Flevarakisz, Sopron: Gratulálok a Debrecennek a győzelemhez! Még mindig nem értem, miért játsszuk ezeket a meccseket, de szerintem más sem. Ez egy esély a fiatal játékosoknak. Csendes Péter harminckét percet játszott, Schöll Richárd tizenhetet, Sitku Márton szintén sokat. Ezek a fiatalok fontos részei lesznek a Sopronnak a következő szezonban, úgy gondolom, ez nagyon jó. Úgy szeretnénk befejezni a szezont, ahogy elkezdtük, versenyképes csapatként, úgy, hogy mindent megteszünk az összes mérkőzésen. Nem érdekel, ki hiányzik, nincsenek magas embereink, de mindenki megtette, ami tőle telt. A csapat egy része még itt van, és ezek a srácok fognak mindent megpróbálni, és a végsőkig harcolni, hogy megfordítsuk a párharcot.

Andjelko Mandics, DEAC: Gratulálok mindkét csapatnak! Az nyert, aki jobban akarta a győzelmet. Az első találkozóval ellentétben most sok támadó lepattanót szereztünk, ami annak is köszönhető, hogy a Sopronból több magasember is hiányzott, mi pedig ezt kihasználtuk. Kintről nagyon rosszul dobtunk, viszont jól védekeztünk, így sikerült nyernünk. Remélem, a következő meccsen le tudjuk zárni a párharcot, de ahhoz még sokat kell dolgozni.

Szolnoki Olajbányász – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 87-79 (21-19, 23-16, 21-16, 22-28)

Szarvas Gábor, Szolnok: Örülök, hogy a játékosok ennyire jó hangulatúnak találták a mérkőzést, nekem azért végig koncentrálnom kellett, hogy a meccs rendben legyen, de ahogy Máté mondta, én is úgy éreztem, hogy végre lekerült az a szomorúsági teher a vállakról és mindenki élvezi a kosárlabdát, ami nyilván egy alsóházi rájátszás mérkőzésen nehéz megtalálni a motivációt, de a fiúk megtalálták. Kellett 13 edzés és 2 mérkőzés ahhoz, hogy azt érezhessem, hogy végre azonos nevezőn vagyunk a csapattal. Úgy éreztem ezen a mérkőzésen, hogy végre átment az a taktikai dolog, amivel szeretnénk elsősorban a védekezésben előrukkolni, ez jól működött. Nyilván a 79 kapott pont nem ezt mutatja de ebben már volt sok „garbage time”-ban kapott pont, így azt gondolom, hogy a védekezésünk rendben volt végig és ezt kell tartanunk a negyedik összecsapáson is és pénteken szeretnénk lezárni a párharcot. Barnes sajnos súlyosan megsérült Kecskeméten, kapott egy ütést az első percben így ő onnan ki is szállt a játékból és úgy néz ki, hogy a szezon hátralevő részében rá már nem számíthatok. A mai mérkőzés is nehezen indult mert Bojan Subotic ujja is megsérült a mérkőzés előtti bemelegítés során, kérdéses volt az ő játéka, gyakorlatilag őt csalinak használtam a meccsen, de vállalta a játékot és nagyon fontos tényezője volt a mai győzelemnek.

Forray Gábor, Kecskemét: Természetesen gratulálok az Olajbányásznak, azt gondolom, hogy a mai mérkőzést megérdemelten nyerték meg, viszont megint abban a helyzetben vagyunk, hogy a csapatomnak is gratulálnom kell hiszen sok sebből vérzünk és aki ma pályára lépett megtette a tőle telhetőt. A maximumot adtuk és tisztességesen helyt álltunk, és semmi okunk annak ellenére, hogy vereséggel hagytuk el a pályát, szégyenkeznünk. A fiatalok nagyon sok időt töltöttek a pályán nagyon értékes perceket, aminek külön örülök. Nyilván ebben a felállásban nem meglepő, hogy az Olaj nyert inkább az a meglepetés, hogy mi ilyen jól játszottunk és ilyen szoros eredményre kényszerítettük a hazaiakat. Pénteken újra találkozunk, azt viszont nem tudom megmondani milyen csapattal fogunk kiállni, de összeszedünk 12 embert és mindenképpen megpróbálunk nyerni

HIRDETÉS

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés