Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Milos Konakov: Hiába készültünk rájuk, nem tudtuk megállítani őket

Edzői értékelések a szombati mérkőzések után.:

:

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – SZTE-Szedeák 87-96 (23-18, 19-27, 25-20, 20-31)

Milos Konakov, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely:  Csalódottak vagyunk, nem ilyen tervekkel vágtunk bele a négyes döntőbe. Arról beszéltem a meccs előtt, hogy a kupa speciális sorozat, és ez ezen a napon is egyértelműen bebizonyosodott. Nem ez az első, és valószínűleg nem is az utolsó eset. Az ellenfél három játékosa dobott összesen hetven pontot, ez volt a kulcs, hiába készültünk rájuk, nem tudtuk megállítani őket. A jó támadójáték hozhat győzelmeket, de a trófeákat a megfelelő védekezéssel lehet megszerezni, és mi ezúttal nem védtük megfelelően az egy-egyeket.

Simándi Árpád, SZTE-Szedeák: Úgy gondolom, hogy nagyon-nagyon jól játszottunk, amióta én vagyok a csapat edzője, talán ez volt a legjobb teljesítményünk. Mentálisan végig nagyon erősek voltunk, semmi nem tudott minket kizökkenteni, amikor néhány ponttal a Falco vezetett, akkor is ott voltunk fejben. Végig koncentráltak voltak a srácok, betartották az utasításokat és a szívüket-lelküket kitették ezért a győzelemért.

NKA Universitas Pécs – NHSZ-Szolnoki Olajbányász 70-87 (18-30, 16-18, 23-13, 13-26)

Csirke Ferenc, NKA Universitas Pécs: Gratulálok a Szolnoknak a döntőbe jutáshoz! Nagyon puhán kezdtük a mérkőzést, nem lehet harminc pontot kapni az első negyedben. Mivel egy idegen pályán játszottunk jól egy-egyező, kettő-kettőző játékosok ellen, ehhez mérten próbáltuk megoldani a védekezést, de a besegítésekkel gondjaink akadtak, így üres dobóhelyzeteik voltak az elején. A harmadik negyedben védekezést váltottunk, miután Wiggins leült, ez talán összezavarta a Szolnokot, voltak gyorsindításaink és szerzett labdáink. Azok a játékosaink, akik képesek egy ilyen éles mérkőzést megnyerni, elfáradtak ebben a felzárkózásban, de mindenki megtette a magáét. Még egyszer mondom, ezt az első negyedben buktuk el, nem lehet így kezdeni, nyolc percig két csapatfaultunk volt, a másodikban sem voltunk bónuszban, ez megengedhetetlen egy ilyen meccsen. Az Olaj extrán dobott, 28-ból 16 triplájuk bement, ez mindent elmond, 16 kapott hármassal azért nehéz mérkőzést nyerni.

Oliver Vidin, NHSZ-Szolnoki Olajbányász: Nem a támadólepattanók miatt nyertünk, amelyből nagyon sokat, húszat szedett össze a Pécs, a kizárással és a lepattanók megszerzésével gondjaink voltak, az ellenfél igen keménynek bizonyult ezen a téren, alaposan dolgoznunk kell rajta a kupahétvége után, mert ilyesmi nem történhet meg újra. A döntőben is nyerni szeretnénk, senki sem készül úgy, hogy vereséget szenved, ugyanakkor bármi megtörténhet, a Szeged is nagyon akar majd győzni – meglátjuk vasárnap este!

Fotó: Bálizs Zsuzsa

15 hozzászólás

15
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
O1G2lee14heraklithMarillionhirskontra Recent comment authors
Marillion
Olvasó

Lehet megmagyaràzni a megmagyaràzhatatlant,de azt tudta Konakov is hogy ez a Szeged màr nem elöször oktatta le a Falcot…és akkor újra benézi! A màsik meg hogy a Szeged több hasznàlható kiegyensúlyozottabb teljesìtményre képes légiósokat tudott felkutatni, mig a Falco évek óta nyomatja a Perl Zozó féle egy irànyú elképzelést. Vàltani kéne mert ezt a fajta Falcot màr kivesézték az ellenfelek!

heraklith
Olvasó

5 magyar, 1 horvát és 1 szerb válogatott játékosotok van. A legjobb magyar játékosok és felsőpolcos légiósok. Tiby annak idején egyedül vitte a vállán a Paksot, úgy hogy fél szezonban kezdő 5-öst kellett játszania kényszerből. Abszolút húzóember volt, már akkor a csapata legjobbja. Azóta sem tudta egy magyar csapat sem megfizetni, csak a falkó. Nagyon komoly és nagyon drága légiós, bármelyik csapatban a legjobb játékos lehetne. Jordano a magyarnál sokkal erősebb horvát válogatott játékosa, 40%-os triplázással szintén itthon a legmagasabb polcról. Csak úgy, mint a világ egyik legjobb, szerb válogatott Pot, aki pl a görög élvonalban játszott, de még Barac… Olvass tovább »

2lee14
Olvasó

Minél több a szurkoló annál jobb!

Kosaras
Olvasó

Konakovot miért bántjátok? Teljesen képben volt. Azt is előre megjósolta, hogy két mérkőzésük lesz.

hirskontra
Olvasó

Jó látni, hogy van, amikor a szív győz a pénz ellen.

Jon
Olvasó

3 kizárólag pénzért kosarazó légiós esetében ez azért egy jó vicc volt. 🙂

Jon
Olvasó

Sajnos Milos a magyarázkodás senkit nem igazán érdekel. A felkészülésből semmi nem látszódott. Védekezésben ez nyilvánvaló is, de támadásban sem, figurákban sem, B-tervet sem nagyon láttam, úgyhogy semmiben sem.

Gecse J. Márió
Olvasó

Nem értem a szombathelyi vezetést. Éveken át uralták a magyar kosárlabdát a “”Falco”-modellnek” köszönhetően, amelynek csodájára jártak; erre rátértek arra, a többi csapat által járt útra, ami nem volt sikeres.

Jon
Olvasó

Szerintem pont az utóbbi évek Falco-modellje bosszulta most meg magát. A túltolt magyar mag. Ahogy 2-3 éve is pont ilyen helyzetben kezdett szétesni a csapat, csak akkor volt visszaút.

baltazar
Olvasó

Azoknak a szemellenzős szombathelyieknek, akik szerint Konakov jó edző: ez a Szeged Konakovval is legyőzte volna egy Simándi által dirigált Falcót?

Jon
Olvasó

Nem hinném, bár a jó ég tudja, mert bár jól csinálta Simándi, amit csinált, de nem igazán edzői zsenialitással nyertek, hanem azzal, hogy 3 játékos hülyét csinált egy teljes másik csapatból, az aktuális védőiből pedig bohócot. Szerintem Konakov legtöbbünk szerint átlagos, nem rossz edző, nem extra.

Bubika
Olvasó

Arra a Simándira gondolsz aki múlt héten a teljes csapattal elbukta az év legfontosabb meccsét a nem túl acélos DEAC ellen, ráadásul hazai pályán? Persze ott volt tét…

Xero
Olvasó

Hát ez egy ilyen játék. Ha egyéni extrákra épít egy csapat, akkor az néha bejön, nèha nem. Ettől szép a kosárlabda! 🙂

O1G
Olvasó

Az a nem túl acélos DEAC az 5. lett és idén 1-1-re áll eddig a Falcoval 😀

Kosaras
Olvasó

Ez így pont jó volt!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés