Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Milos Konakov: Ezen a három meccsen azt láttam elől-hátul, amit elvárok a fiúktól

Edzői értékelések a pénteki mérkőzések után.:

:

Arconic-Alba Fehérvár – Sopron KC 99-82 (25-21, 18-24, 33-16, 23-21)

Jandro Zubillaga : Köszönet a szurkolóknak, elképesztő segítséget jelentenek. Az első félidőben nem azon a szinten védekeztünk, mint az elmúlt hetekben. Aztán a másodikban ezen a téren is mindent megtettek a játékosok. Ezúttal kevés hárompontost engedélyezett nekünk a Sopron, Gasper Potocnik kollégám csapata kemény ellenfél volt. Elismerésem a stábomnak, most kiemelném erőnléti edzőnket, Gödör Marcit és spanyol segítőnket, Javit, nélkülük nem tudnánk ilyen állapotban szerepelni a rájátszásban. Az első célunkat, a négy közé jutást elértük, igyekszünk az elődöntőben a legjobbunkat nyújtani.


Gasper Potocnik : Minden elismerésem az Albának, ezúttal és az egész sorozatban jobbak voltak. A fehérváriaknál kiváló a csapatszellem, az akarat, sok sikert kívánok nekik.

Zalakerámia ZTE KK – DEAC 82-66 (24-18, 13-25, 24-12, 21-11)

Matthias Zollner : Nem egyszerű a DEAC ellen játszanunk, mert nagyon jó kinti dobói vannak, amit ma is bizonyítottak a vendégek. Emiatt az első félidőben kicsit be is pánikoltunk, hiszen közel hetven százalékkal dobott az ellenfél a vonalon túlról. Azt persze tudtuk, hogy szinte lehetetlen ilyen hatékonysággal dobni egy egész mérkőzésen, a második félidőre visszajöttünk és összesen tizennyolc asszisztunk lett, ami sokat jelentett most is. Gratulálok a csapatnak, most egy dolgunk van: pihenni, felkészülni a következő találkozóra és hétfőn Debrecenben folytatni.

Andjelko Mandics : Gratulálok a ZTE csapatának, mert ma jobb volt. Sok eladott labdánk volt, az egerszegiek pedig emeltek az agresszivitásukon a második félidőre. El is fáradtunk, ami egy ilyen védekezésnél sokat jelent. Volt sanszunk azt gondolom nyerni. Mócsán Bálint betegség miatt hiányzott, aki már a keddi, hazai mérkőzés után hányás és hasmenéses tünetekkel esett ki, szerdán nem edzett. Kicsit javult, eljött velünk, hátha pályára tud lépni, azonban nem tudta vállalni a játékot. Lovre Buljevic sem volt teljesen egészséges, aki ma így lépett pályára. Most már a hétfői találkozó van a fókuszban és próbálunk felkészülni arra.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Budapesti Honvéd Sportegyesület 94-60 (26-14, 18-15, 25-7, 25-24)

Milos Konakov : Gratulálok a Honvéd csapatának, mert ha jól tudom 26 év után kerültek ismét rájátszásba, ami nagy dolog, és ehhez szeretnék gratulálni barátomnak Zlatko Jovanovicnak, aki remek munkát végzett a csapatánál. Összességében a mai mérkőzésen az első 15 percben nagyon jól koncentráltan játszottunk, az utolsó 5 perce a játékrésznek volt gyengébb. A második félidőben aztán jó ritmusban, szépen játszottunk, és kiérdemeltük, hogy lezárhassuk a szériát. Összességében ezen a három meccsen azt láttam elől-hátul, amit elvárok a fiúktól, most két nap pihenő után, hétfőn egy közös meccsnézéssel fordulunk rá az elődöntőre, ami biztosan (az utóbbi évek tapasztalatai alapján) nagyon fizikális lesz. Köszönöm a szurkolóknak is a támogatást, már Pesten is sokan szurkoltak nekünk, ma pedig ismét jó volt az Aréna Savariában pályára lépni.

Zlatko Jovanovic : Gratulálok a Falconak, mert egy nagyon domináns meccset ,és egy domináns szériát játszottak ellenünk. Hosszú távon ez remek lehetőség nekünk a tanulásra, de azt se feljtsük el, hogy már a nyolcba kerülés egy hatalmas eredményt jelent nekünk. A Falco megmutatta milyen minőséget képvisel, sok sikert kívánok a csapatnak és kívánom a barátaimnak, Milosnak, Djordjének a Falco stábnak hogy érjek el a céljaikat, mi is így fogunk tenni. Tudom, hogy a csapatom tud ennél jobban is játszani, így nem dőlünk hátra, a következő 3 hétben azért dolgozunk, hogy minél magasabb helyen fejezzük be a bajnokságot.

NHSZ-Szolnoki Olajbányász – NKA Universitas Pécs 99-80 (25-24, 22-20, 23-21, 29-15)

Oliver Vidin : Nem volt egyszerű meccs, egyik félnek sem! Három héten belül ötször találkoztunk és tudtunk nyerni ugyanazon ellenféllel szemben. A felkészülés során egyszer majd az alapszakaszban pedig még egyszer le tudtak minket győzni. Mindezt együtt, nem volt ez könnyű csata egy olyan csapattal, akik nem véletlenül zártak a hatodik helyen az alapszakasz során. Azt hiszem, csak két vagy három negyedet vesztettünk ezen öt győztes találkozókon összesen. Uraltuk a lapattanókat, a gyűrű közeli területeket, és ma este a második félidőben egy sor fontos mutatót. Például második félidőre jelentősen feljavult a dobószázalékunk. Döntő pillanatok voltak, amikor öt hazai játékosunk volt a pályán, felpörgették a játékot, ritmust váltottak és megragadták a számunkra fontos pillanatokat. Most a fiúknak jár egy szusszanás pihenő, a stábnak természetesen van dolga, készülni addig is az Albára! A Rájátszás teljesen más, mit az alapszakasz. A Fehérvárnak van egy kiemelkedő játékosa Vojvoda Dávid személyében és van öt remek légiósa. A mi magyar játékosaink szerintem ma is bizonyították, hogy bárki elő tud lépni és nem csak hozzátenni képes a magáét, de felvenni a versenyt a külföldi játékosokkal is. Ez lehet a mi nagy erősségünk. Az ujjak a kezünkön, bár öten vannak, egyedül gyengének bizonyulnak….de, ha ökölbe szorítjuk őket, egyesítjük, akkor átütnek bármit!

Csirke Ferenc : Gratulálok Szolnoknak! A negyedik negyedig tapadtunk rájuk, de ott 3 perc alatt kinyílt az olló. Beestek a hárompontosaik, és az eladott labdáinkat is megbüntették. Sok sikert kívánok nekik az elődöntőben! Jó érzés volt negyeddöntőt játszani, egy újonc csapattól ez nagy szó, gratulálok a srácoknak!

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
KosaraszterulezOlajheart2Borbély LajosJR.BENITEZ Recent comment authors
zterulez
Olvasó

Remélem a 2 fosós-hányós beteg nem fertőzte végig fél Zalaegerszeget tegnap a csarnokban…

Olajheart2
Olvasó

Tetszik Vidin nyilatkozat. Nem mi vagyunk Alba ellen az esélyesek de remélem mindent de mindent kiad magából a csapat és meglátjuk az mire elég! Örülök h Vidin érkezésével újra Csapat lettünk. Olaj olaj hajrá

Kosaras
Olvasó

Vidin jó húzás volt.

JR.BENITEZ
Olvasó

Vidin jókat nyilatkozik. Látszik is a csapatán hogy jó kézben vannak. Mi meccsünk nem volt mérvadó. A Honvéd lelkes fegyelmezett de jelenleg még kevésbé hasznàlható magyarokból, és statgyáros néha nem sportszerű légiósokból áll. Henry és Brown faultjai már sérülésveszélyesek. Az 5-ös számú amcsi meg szépen nyomta a dumát Zoli arcàba mínusz ezernél is. Dobott is Zoliról egy homályt, Zozó meg az arcába két triplát. Még utána is mondta mikor mentek le, erre Marci a kispad mögül meg is dicsérte érte az amcsit…. Nem zavar ha egy vezető ilyen, sőt! Csak azt hittem ő azért ennél intelligensebb

Borbély Lajos
Olvasó

Így van, kijelenthető, hogy az idény végére legdurvább csapat a Honvéd lett az első osztályban.

fanaticfantastic
Olvasó

Köszönjük amit eddig elértünk! Kellemes meglepetés az utóbbi időben a csapatunk szereplése. Nagyon hálás vagyok ezért minden játékosunknak, Vidin mesternek és az egész stábnak! Tudom, hogy mostantól kizárólag nehéz meccsek jönnek. Tegyünk meg mindent. Nem nyom bennünket az esélyesség terhe. Szabadon tudunk játszani. Jók vagyunk. Képesek lehetünk bármire! Hajrá Olaj!

JR.BENITEZ
Olvasó

Jó kis elődöntők lesznek ha ZTE is bejut végre

WestChampi
Olvasó

Nagyon szépen visszaállt a csapatösszhang, mindenki megkapja a labdát, egy-két önző momemntum akad azért, de az a meccs kb 3%-a, az meg kit érdekel..Jó ezt látni, mert szerintem a ZTE jó erőfelmérő lesz az Albára/Olajra, mivel Zollnerrel jól védekeznek, és inviduális támadás jellemzi őket..Tartom ők lesznek az ellenfeleink, Debrecenben is nüanszokon múlott az egész.. Zollner óta pedig nem sikerült ellenünk nyerni, szóval a feladatt adott lesz!
Abszolút nem Honvéd kaliber, akiknek szerintem nem is lett volna helyük a 8-ban, OSE/Szeged kettős erősebb..
Közben félszemmel az Alba-Olajat is követni fogom, incsiklandozó mérkőzések várnak ránk…
Végre KEZDŐDIK A TÁNC!
Szombattól sok sikert a bejutott 4 csapatnak.

WC

fanaticfantastic
Olvasó

Így is van! Örüljünk a jó meccseknek amiket láthatunk majd!

33goldmedals
Olvasó

Az utolsó 11 meccsből kilencet nyertünk, de nyilván Te mindent jobban tudsz, azt is, hogy kinek lett volna helye a rájátszásban. Úgy csinálsz, mintha lottón sorsolták volna a rájátszás résztvevőit, az említett csapatoknak is megvolt a lehetősége, hogy több meccset nyerjenek nálunk! Sikerült nekik vagy nem???

Borbély Lajos
Olvasó

Na igen, de szinte minden ellenfeletek szurkolótábora szóvá tette a durva játékot. Nem szabadna ezt a bíróknak engedni.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés