Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Milos Konakov: egy Falco-Körmend mindig ilyen, egy igazi “egy labdás” bajnoki

Edzői nyilatkozatok szombatról.

  •   :

:

Sopron KC – DEAC Tungsram 100-75 (29-15, 24-25, 36-15, 11-20)

Kosztasz Flevarakisz, Sopron KC:  Újabb nagyon szép győzelmet arattunk, a szervezett védekezés hozta meg a sikert, támadásban pedig harminc-harmincöt percig csapatként, remekül működtünk, nyolcvankilenc pontnál jártunk három negyed után. Szurkolóink ismét szenzációs hangulatot teremtettek, ma örülünk a sikernek, holnap pihenünk, majd készülünk a következő mérkőzésre.

Jorgosz Vovorasz, DEAC-Tungsram:  Gratulálok a Sopronnak és edzőjének, nagyon jó munkát végeztek, az elejétől fogva irányították a játékot megérdemelten nyertek. Ami minket illet, így jár az a csapat, mint mi, ha engedi az ellenfelet a saját játékát játszani. Egy jó sorozat után jött két vereség, azon dolgozunk, hogy mentálisan előrelépjük, és kijöjjünk a hullámvölgyből.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Zalakerámia ZTE KK 93-75 (28-16, 26-20, 22-19, 17-20)

Simándi Árpád, Szeged: Volt rajtunk nyomás, a játékosokon is érezhető volt, hogy a három vereség miatt picit feszültebbek. Nagyon jó energiával kezdtük a meccset, az első félidőben több mint ötven pontot dobtunk, azt csináltuk, amit megbeszéltünk a meccs előtt. Boldog vagyok, hogy sikerült nyernünk, de tovább kell mennünk ezen az úton, ugyanígy kell játszanunk, mert ahogy eddig is elmondtuk, minden mérkőzés kiélezett. Szeretném megköszönni a szegedi közönség biztatását, ma is nagyszerű hangulatot teremtettek! További sok sikert kívánok a ZTE-nek!

Emir Mutapcic, ZTE: Gratulálok a Szegednek, az elsőtől az utolsó pillanatig jobbak voltak! Az első negyedben vesztettük el a meccset, nem álltunk készen a játékra. Sok tiszta dobást hibáztunk, de a játékunk nem a támadástól, hanem a hozzáállástól és a védekezéstől függ. Az első negyedben huszonnyolc, a másodikban huszonhat pontot kaptunk, egy ilyen jól támadó csapat ellen pedig ezt nem lehet megengedni. Remélem, a következő héten már teljes kerettel állhatunk fel.

MVM-OSE Lions – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 89-80 (26-23, 18-16, 21-20, 24-21)

Sebastjan Krasovec, MVM-OSE Lions: Először is gratulálok a csapatomnak a győzelemhez. Volt néhány szerencsétlen eset, amikor lejárt a támadóidő vagy nem sikerült úgy befejezni a támadást, ahogy szerettük volna, de ma a mérkőzés elejétől végig koncentráltunk. Volt még egy játékosunk a rotációban, ez segített. Hiányzott Elijah, és így alacsony szerkezettel játszottunk, ami jó volt nekünk egy olyan csapat ellen, amelynek magas játékosai vannak. Szóval ezt tudtuk kompenzálni, de az egész mérkőzés nagyon kemény volt az elejétől a végéig. Egy-két olyan perc volt, amikor nem voltunk jók, de egyébként végig kézben tudtuk tartani a meccset. Reméljük, ez segít visszaépíteni a magabiztosságunk, mert egy sor fontos mérkőzés vár ránk, és amennyit csak lehet meg kell nyernünk, ahhoz, hogy elérjünk oda, ahova szeretnénk.

Forray Gábor, KTE: Nyilván gratulálok az Oroszlánynak, hiszen jól játszottak, tényleg megérdemelték a győzelmet, rendkívül jó dobóformát fogtak ki, ha jól emlékszem 14 triplát dobtak közel 50%-kal, azt gondolom, hogy azért az kemény. A játékosaink meccsét sem tudom elmarasztalni, mert próbáltunk mindent megtenni, de azt gondolom, hogy ezen az estén az Oroszlány jobb volt, úgyhogy fejet kellett hajtanunk. Mi megpróbáltunk mindent, ennyi volt bennünk. A mérkőzésnek a kulcsszituációjában, amikor egy kicsit magunk felé billenthettük volna esetleg a mérleg nyelvét, akkor rendre vagy a támadásban, vagy a védekezésben elkövettünk egy-két hibát, amit az MVM-OSE könyörtelenül megbüntetett, és ezért így reális eredmény született azt gondolom.

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – Egis Körmend 79-73 (19-27, 23-10, 17-22, 20-14)

Milos Konakov, Falco: Hatalmas mérkőzés volt. A csapat óriásit küzdött, büszke vagyok rájuk. A csapat összetartását jól mutatja, hogy több játékosom is hosszabb kihagyás után vállalta a játékot. Ez egy csapat karakterét jól mutatja. Egy Falco-Körmend meccs mindig ilyen és egy igazi egy labdás bajnoki. Ezért örülök, hogy 8 labdát adtunk el összesen és mellette 90%-os büntetőzésünk is volt. Ez egy ilyen kritikus mérkőzésen nagyon fontos.

Kocsis Tamás, Körmend: Gratulálok mindkét csapatnak. A Falconak azért, mert győztek, míg a saját csapatomnak azért, mert nagyot küzdöttek és próbálták szorossá tenni a meccset. Egy kis szerencsével nyerhettünk is volna, de most nem sikerült. A második negyedben nem tudtuk tartani azt a ritmust, ahogy kezdtünk. A padról jövő játékosok nem tudtak annyi energiát beletenni. Sok sikert kívánok a szombathelyi csapatnak a BL-ben.

Atomerőmű SE – Kaposvári KK 64-81 (15-22, 6-23, 20-20, 23-16)

Petar Mijovics, ASE: Ez egy teljesen más mérkőzés volt, mint a Körmend ellen. Nem a megfelelő energiával kezdtük a meccset, a második negyedben rengeteg üres helyzetet hagytunk ki és az egy-egy elleni párharcokban is alul maradtunk. A második félidőben mutattunk egy kis javulást, de ez már kevés volt. Azt kell mondanom, hogy ez volt a legnehezebb hét edzés tekintetében mióta itt vagyok. Brzoja továbbra is sérüléssel küzd, egyelőre Eilingsfeldre sem számíthatunk, így nagyon nehéz volt a felkészülés. Nyilván a célunk az, hogy az A csoportban maradjunk és ezért mérkőzésről mérkőzésre kell haladnunk, küzdenünk és jól teljesítenünk. Voltak már komoly győzelmeink például az Alba és a Körmend ellen is, remélem, hogy Brzoja és Eilingsfeld a következő mérkőzésre már egészséges lesz.

Nikola Lazics, Kaposvár: Remekül játszottunk, támadásban könnyű pontokat szereztünk, a védekezésünk, főleg a második negyedben parádés volt, akkor hat ponton tartottuk a Paksot. Jó ritmusban vagyunk, sorozatban ötödik sikerünket szereztük.

Címlapfotó: ugytudjuk.hu

  •   
4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
donnarummaOroszlanyi BanyaszMiloVulcano Recent comment authors
donnarumma
Olvasó

7:0 az elég jó💛🖤👌

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Fofó, az asztal üzeni, hogy mosd ki a szádat! 😉

Milo
Olvasó

“Nikola Lazic, Szeged:”

Vulcano
Olvasó

🟡⚫🔥

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés