Connect with us
Hirdetés

A palánkon túl

Mills sosem felejti el Dombóvárt

Az amerikai légiós szívhez szóló videóüzenetben emlékezett vissza karrierje kezdetére.:

:

Jermaine Thomas, Patrick Lee, Jermaine Spivey, Julien Mills, Michael English, Ivory Clark, Anthony Dill, Jerome LeGrange, DuJuan Wiley, és még napestig sorolhatnánk a kiváló légiósokat, akiket anno Bálind József “Jampi bá” dombóvári csapatához csábított.

Közülük talán az egyik legnagyobb név a 34 éves Julien “Skip” Mills volt, aki az egyetemi évei után az Indiana Pacers NBA-csapatánál is próbálkozott, de miután nem kapott szerződést, Magyarországra jött, és a 2007–2008-as szezonban a DKC-nál kóstolt bele az európai profiskodásba. 23.2 pontos, 7.2 lepattanós és 2.3 gólpasszos átlagot hozott, amivel az alapszakasz második helyéhez segítette az akkor Braniszlav Dzunics edzette tolnaiakat.

A 2011–2012-es idényben a bajnokságot és a Magyar Kupát is megnyerte a Szolnokkal, valamint az EuroChallenge-ben is a legjobb négy közé jutott (a piros-feketék akkor Marko Djeraszimovics helyére szerződtették).
A 2016/17-es évadban Sopronban próbált szerencsét.

Mills a napokban feltöltött egy videót Facebook oldalára, amiben visszaemlékezett pályafutásának kezdetére, a magyarországi, dombóvári időszakára.

Megtudhattuk többek között azt is, hogy Franciaországból került hazánkba, ahol mindössze egy mérkőzést játszott, 13 pontot dobott és 5 lepattanót szerzett, de hiába, ez nem volt elég, ő és az ügynöke sem igazán értette, hogy miért, de elköszöntek tőle. Nagyon szép emlékek fűzik Dombóvárhoz, ahol aztán tényleg jól ment neki a játék, húsz feletti pontátlaga volt, a csapattal pedig történelmi szezont zártak. Soha nem felejti el azt az időszakot a karrierjéből. Ő volt “Mr. Dombóvár”, nagyon jól kijött honfitársaival, barátaival, Mike English-sel, Marco Sandersszel és DuJuan Wiley-val is. Azt mondta, csak köszönettel tartozik mindenkinek, külön kiemelte a szurkolótáborukat, amely elképesztő volt. Egy egészen kis városban játszottak, de közel volt a főváros, Budapest. Saját bevallása szerint akkoriban elég sok szót tudott magyarul, de ma már csak a “köszönöm szépen” maradt meg benne. A #RIPJampe# hashtag pedig nem szorul magyarázatra…

fotó: masiktv.hu

19 hozzászólás

19
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
CsapajevAramisB0nyiArtur Dokigulyasszabolcs00 Recent comment authors
Aramis
Vendég
Aramis

Vártam, hogy a dombóvári Csapajev azért csak hozzászól csapata cikkéhez úgy, hogy sok-sok éve nem lehetett már hallani róluk.
De nem.
A dombóvári Csapajev inkább a Körmend védelmében, vagy a Falco-t támadván tud csak 10 percen belül véleményt alkotni.
😀

Csapajev
Vendég
Csapajev

Mi van Nuni? Nagy nehezen előkerültél az ezüst után? 🙂
Én sokszor láttam játszani, és talán emlékszel te is rá…szépen megszívatta Mills a “Naffalcót”. 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=Beg-0Ew-iI4&ytbChannel=null
Ha jól figyelsz, akkor a dombóvári B-középben megtalálsz. :)))

Ja… és itt a lőlap ellenetek:
https://www.teol.hu/tolna/sport-tolna/a-dombovar-legyozte-az-ellovast-114179/

Aramis
Vendég
Aramis

Mi van Csapajev elvtárs?
Még mindig vergődsz a nyolcadik helyetekkel?
A google-ból én is tudok másolgatni akár nyíregyházi eredményeket is! 😀
Látod milyen gyorsan tudsz reagálni, de érdekes módon ehhez a cikkhez magadtól nem tetted meg!
Amúgy láttalak a képen igen, te vagy az amelyiknek a két füle között van a feje ugye?
Jól figyeltem? 😀

Csapajev
Vendég
Csapajev

A véleményedet nagy ívben leszarom és innentől kezdve mellőzlek, mert egy igen buta és ostoba basic humanoid vagy.
Bye!

Aramis
Vendég
Aramis

Amúgy jól néz ki nagyon az a lőlap tényleg…4 Falco játékos pontozódott ki a nulla dombóvárival ellentétben és így sikerült 6 ponttal nyernetek!
Végülis mindegy mert bajnokok lettünk… 😀

B0nyi
Olvasó

Azon gondolkodtam, melyik ország lehetünk, ha Franciaország a keleti szomszédunk…
“Megtudhattuk többek között azt is, hogy Franciaországból került hazánkba, ahol mindössze egy mérkőzést játszott, 13 pontot dobott és 5 lepattanót szerzett, de hiába, ez nem volt elég keleti szomszédainknál, ő és az ügynöke sem igazán értette, hogy miért, de elköszöntek tőle.”

Artur Doki
Olvasó

Jermaine Thomas, Patrick Lee, Jermaine Spivey, Julien Mills, Michael English, Ivory Clark, Anthony Dill, Jerome LeGrange, DuJuan Wiley,
Úristen milyen jó kis játékosok voltak…
Tyson,Sky,A buszsofőr és Garázs(R.I.P.)Pakson is megfordultak…

Artur Doki
Olvasó

Jampi Bá nagy spíler volt,maga egy személyben a dombóvári kosárlabda.
Valahogy mindíg le tudott akasztani egy-két-sok fasza játékost,pedig közel sem volt ennyi virtuális lehetőség,mint napjainkban…de többnyire meglelte,akit keresett.
Egyszer anno összefutottam vele a paksi csarnoknál,valamit beugrott elintézni,aztán ment tovább…
-Jampikám,hová lesz a menet?
-Húzok Ferihegyre,próbálok fogni valami jó négert…
Urban legend szerint egyszer elhozott a reptérről valami fekát,egész úton hazáig egy kukkot nem szóltak egymáshoz,aztán Dombóváron derült ki,hogy a faszi nem is kosaras,valami golfversenyre érkezett hazánkba…”Pedig olyan magas,nagy cula volt.”…)))

gulyasszabolcs00
Olvasó

Egész pontosan mi történt a dombóvári kosárlabdával? Elfogyott a lóvé, vagy kicsit komplikáltabb?

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Elfogyott a szakma.

Csapajev
Vendég
Csapajev

Jampi bá alias Bálind József volt a dombóvári kosárlabda nagy alakja.
A Dombóvári VMSE kft. ügyvezetője. Egyszemélyben volt elnök, menedzser és néha még edző is. Ő intézte a szponzorokat, Ő tárgyalt a játékosügynökökkel. Élt, halt a kosárlabdáért.
2009-ben azonban meghalt és onnantól kezdve hanyatlásnak indult az élvonalbeli kosárlabda Dombóváron. 2010-től megszűnt az első osztályú kosárlabda Dombóváron.
Most NB II-es csapat van Dombóváron.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Jajj, kedveseim, , English, Mills… szép idők voltak. Kár, hogy a DVMSE egyszer sem tudott átlépni saját árnyékán… Pedig annak idején sokszor lejártunk a meccseikre, szorítottunk akkor nekik is. Rossz érzés, hogy azóta a dombóvári kosárlabda, egész Dombóvár kuka-muka. Pedig simán becserélhető lenne pl. a Soprongyra.

moldi56
Olvasó

A napokban éppen ő járt az eszembe.Még mindig jó lenne az Olajban.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Kedveském, annyian vagytok már az Olajbányászban, kit akarsz még oda leigazolni? Köv. idényre már megint nagybevásárlás lesz? Esetleg Czirbus a szomszédból ? 😉

moldi56
Olvasó

Nem tudom kikre gondolsz?Kik az a nagyon sok?Sz.Milosevics,Airington,Kovács Péter kiestek a rotációból,előző kettő légiós,Kovács magyar válogatott.Helyettük még nem jött senki,pénteken lezárul az átigazolási időszak.Van még kérdés?

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Persze. Például az, hogy melyik játékos elől akarjátok az igazolásokkal elvenni a játéklehetőséget? Játsszon kevesebbet ismét Benke ? Tóth Ádám? Második kérdés: a többi fiatalt (pl. Taiwo, Rudner, Csák) 3 új igazolás esetén hogyan fogjátok beépíteni a csapatba? Vagy csakis a biztos bajnoki cm,í számít, ilyenkor magasról kakilunk a mindig (máskor) hangoztatott fiatalításra, saját nevelsére, “magyarokra”? A kupadöntő eredménye amúgy NEM indokolná 3 (vagy 2) új ember leigazolását.

moldi56
Olvasó

Nem is nagyon lesz,úgyhogy megnyugodhatsz.Nyerges nem akar már több pénzt beletolni,Nemanja Milosevicset sem ő hozta.1 légiós mindenképpen kellene,mert hosszú még a szezon.Viszont úgy látom te csak köteketsz,nem lehet komolyan venni,amiket írkálsz.

B0nyi
Olvasó

Három ember kiesett, eddig egyet hoztak helyettük, és maximum mégegyet hoznak. Nálam ez azt jelenti, hogy még két igazolással is növekedni fog az egy játékosra jutó percek száma.
Abban van igazság, hogy a fiataloknak több percet kellene kapniuk. Játékpercek nélkül semmire nem mennek.

Trombitás_Frédi
Olvasó

Jó játékos volt! Akárcsak a felsorolt nevek Dombóváron! Hiányzik Jampi bá…!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés