Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Micsoda meccset nyert a Kecskemét!

Állva esett el a Pécs.

KTE-Duna Aszfalt - Pécsi VSK-Veolia 96-94 (23-22, 25-29, 19-24, 29-19)

Bajnokság, 2. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Játékvezető: Földházi T., Fodor A., Major Á. (Farkas J.)

KTE-Duna Aszfalt: Wittmann 22/15, Thomas 10/6, Djeraszimovics 30/3, Djuraszovics 13/9, Karahodzsics 17. Cserék: Lewis -, Révész 4, Molnár -, Vukcevic -.

Pécsi VSK-Veolia: Ruják 13, Diggs 19/12, Smith 12/3, Budimir 6, Horti 12. Cserék: Bíró 2, Antoni 6, Sulovics 3, Csirics 21/15.

Ahogy az várható volt, nagy elánnal vetették bele magukat a küzdelembe a csapatok. Mindkét együttesnek égetően nagy szüksége volt a győzelemre, a második fordulóból elhalasztott mérkőzésen.

Az első félidőben teljesen kiegyenlített küzdelem folyt a pályán. Szinte minden mutatóban hasonlóan teljesítettek a csapatok, de természetesen akadtak extrák is mindkét együttesben. A hazaiaknál Djeraszimovics, míg a másik oldalon Diggs és Csirics volt az, aki a pontok döntő többségé termelte. A kecskeméti légiós konkrétan 18 pontot dobott, mindössze tizenkilenc pályán töltött perc alatt.

Az első negyedet még 23-22-re a hazaiak nyerték, de a nagyszünetre már pécsi vezetéssel mehettek a csapatok, köszönhetően annak, hogy Ruják András az első félidő hajrájában dobott egy triplát, 48-51.

A harmadik negyedben is a küzdés dominált. Felváltva vezettek a csapatok, hatalmas meccs volt, ahol mindkét edző taktikusan “forgatta” a csapatát. Két-három pontnál többel egyik fél sem tudott meglépni. A pécsiek léptek át végül az árnyékukon, hét ponttal is meglógtak, amire Thomas triplával válaszolt.

A találkozó természetesen még ekkor sem dőlt el. Három perccel a vége előtt – egy ponttal – már ismét a Kecskemét vezetett, de Csirics triplája után azonnal fordult a kocka.

A mérkőzést végül egyetlen kosárral a hazaiak nyerték, amit Wittmann krisztián dobott az utolsó másodpercben. Fantasztikus meccs volt. 96-94.

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
Gecse J. MárióMexx92Ball don't lieredmillerldd Recent comment authors
Ball don't lie
Olvasó

Komolyan mondom, én azért imádkozok minden meccsen, hogy Wittmann lehetetlen helyzetben kapja meg a labdát… Utolsó másodperces, félpályás, egylábas lehetetlen szögből, ezeket állandóan bedobja. Nincsenek idegei a csávónak.

És tegyük hozzá, hogy Forray nagyon megtalálta a szerepét… 34 évesen másodvirágzását éli ebben a shooting guard pozícióban.

redmiller
Olvasó

Nagyon nehéz meccs volt! Két rossz formában lévő csapat akart nyeni! Talán játékban a Pécs jobb volt! A védekezésünk átjáróház, támadásainkban rengeteg hiba, sok eladott labda… Sokáig csak Djeraszimovics nőt fel a feladathoz, aztán az utolsó negyedben életjelet kaptunk! Harcoltunk és meg lett az eredménye! A csapat elképesztő tartása ismét előjött!
Szerencsés kosár lett volna, ha nem Wittmann engedi el! Pont erről beszéltek a szerződése aláírása előtt és tessék! Itt az emberes, baromi nehéz, utolsó pillanatos hármas!
Stojan után szabadon: Kecskemét “Ferrari”-ja a végén repesztett és ez győzelmet ért!

Gecse J. Márió
Olvasó

!

Ktopi
Olvasó

Végig azt éreztem, hogy a Pécs kezében van a meccs, mert nagyon gyengén védekeztünk a meccs döntő többségében. De aztán sikerült szerezni a legvégén néhány labdát, Thomas bedobott néhány fontos triplát, Bozo átlépte a saját árnyékát és kikecmergett abból a gödörből, amibe saját magát lökte bele. Hihetetlen fontos pillanatban dobott két triplát. Nem tudom, hogy Sulovic vajon mire gondolt, amikor próbálta faultokkal kibillenteni Markot … Lehet, hogy jót akart, de nagyon el volt tévedve, ha azt hitte, hogy Djera majd elhibázza a büntetőket:) 30 pont, 37-es VAL 🙂 Viszont az egész eltörpül Krisztián utolsó döbbenetes dobása mellett. Ez a fickó… Olvass tovább »

Csapajev
Vendég
Csapajev

Az utolsó öt meccs öt vereség….. Kezd Csirkének forró lenni a talaj.
Ha azt még hozzáveszem, hogy következő három meccset (Szolnok, Falco, Szeged) idgenben játssza a Pécs, akkor még szarabb a helyzete.
Nem rossz magyar edző, de ha még három vereség következik, akkor még a Magyar Kupát sem nagyon érik el.
Azért ez a bajnokság nem így indult a Pécsnek….

paparazzi
Olvasó

Forray parádésan meccselt. A legfelkészültebb magyar edző, profi, úriember! Láthatóan nincsenek viselkedési problémái.
A PVSK is megérdemel minden dicséretet, szépen harcoltak!

ldd
Olvasó

Mekkora szerencse, hogy Kaposváron nem jött ki a lépés…(?)

Motoros
Olvasó

Szegény Figarót üldözi a balszerencse?
Lehet fodrászt kéne váltania????

Pécsidrukker99
Olvasó

Neked meg lehet profilt kéne váltanod, ez szerintem senkinek se jön be. Ha ennyire irigykedsz a Ferire, gondolom hogy nem értél el semmit ebben a sportban. Ezt nagyon sajnálom, de örülök is neki, egy ilyen emberrel mint te biztos hogy nem fejlődött volna a magyar kosárlabda. Várom a kommentjeidet és a gratulációdat, ha Csirke Feri és a csapata nyerni fog egy meccset

Pvsk Fanatic
Olvasó

Így ki lehet kapni, ezért senki nem szólhat egy rossz szót sem. Úgy tűnik tényleg a pénzhiánnyal lehetett összefüggésbe Diggs eddigi produkciója, hirtelen a 2 pontok helyett 19 került a zsàkba…

Sulovic utolsó negyedben elkövetett 2 faultja nem kellett volna, könnyű 4 pontot kaptunk belőle, ahelyett, hogy meg kellett volna harcolniuk a pontokért.

Remélem a Szolnok elleni meccsre jobban ráérez a játékra Sulovic, mert legtöbb esetben most kipasszolt a gyűrű alól, pedig ezeket régen simán megoldotta. Mindenesetre a mai meccs az elmúlt 4 forduló után ígéretes volt, már csak nyerni kéne…

Hajrá Vasút!

Mexx92
Olvasó

Sulonak meccs hiánya van de nem lesz olyan rossz ha formába lendül. Diggsivel meg lehet elbeszélgetek hogy hogyan is kellene játszania. Annak ellenére hogy kikaptunk büszke vagyok a srácokra mert hajtottak nyoma sem volt az előző 4 meccs lelketlen erőlködös játékának. Hajrá PVSK!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés