Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Micsoda meccs volt: Szegeden nyert az MVM-OSE Lions

A végjátékban dőlt el a találkozó.

  •   

Naturtex-SZTE-Szedeák - MVM-OSE Lions 79-85 (26-21, 21-24, 18-19, 14-21)

Bajnokság, középszakasz, középház 10. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok
V.: Papp Péter, Farkas Gábor, Söjtöry Tamás Ferenc (Hartyáni Zsolt)

Szeged: Persons 16/3, Polányi -, Cook 16, Bognár 8, Alston 12. Cserék: Kerpel-Fronius 8/6, Davis 16, Szatmári -, Balogh 3, Filipovic -.

MVM-OSE Lions: Ihring 16/9, Mesicek 22/3, Calhoun 18/12, Dorogi -, Burns 4. Cserék: Carev 3/3, Molnár 9, Ruják -, Parrish 13/9, Mucza -.

Az első negyedben nagyon jól dobott mindkét csapat, rengeteg pont született. Szép támadásokat, szellős védekezést láthatott a publikum. A hazaiaknál szokás szerint remekül játszott Persons, míg a másik oldalon Calhoun és Ihring nyújtott kimagasló teljesítményt. A saját közönsége előtt játszó Szeged vezetésével fordultak a második negyedre a csapatok. 26-21.

Remekül kezdte a második etapot Simándi Árpád csapata, két perc alatt tízre nyílt az olló, ekkor Davis büntetőzött hibátlanul. Hosszabb gólcsend következett, majd Balogh dobott egy büntetőt. Zárkózni próbáltak a vendégek, de újabb szegedi büntetőket kővetően ismét megvolt a lélektanilag fontos határ. Ihring hármast dobott, Davis kettest, majd Mesicek is betalált. Életjelet adtak magukról az oroszlányiak. Ihring újabb kosarát követően időt is kértek a hazaiak. Szoros, izgalmas lett a találkozó. Mindkét csapat sokat tett a győzelemért. A negyed hajrájára tovább zárkózott az OSE. 47-45.

Szegedi duplával kezdődött, Calhoun triplájával folytatódott a harmadik negyed. Parrish közelijével át is vették a vezetést a vendégek. Cook szerzett fontos kosarat, de az OSE ismét megrázta magát, Calhoun remekül játszott. 55-60, majd 58-62 is volt az eredményjelzőn. Alston szerzett fontos kosarat, zárkóztak a hazaiak. Cook pontjait követően időt kértek a vendégek. Molnár szerzett kosarat a negyed utolsó percében, de Persons nem hibázott a volnaról, így teljesen nyitott volt a találkozó. 65-64.

Alston szerezte a negyed első kosarát. Nagyon fezsült volt a találkozó, a Szeged nyakán loholt az OSE: kosárra, kosár volt a válasz. Hat perccel a mérkőzés vége előtt időt kértek a vendégek, 74-68 volt az eredményjelzőn. Mesicek dobott triplát, de kétszer büntetőből is betalált. Molnár dupláját követően már a vendégek vezettek. Két perccel a vége előtt 78-78, míg az utolsó percre 79-78-al fordultak a csapatok. Az utolsó percben azonban nagyot alakítottak a vendégek, akik egy fokkal jobban akarták a győzelmet ezen az estén. 79-85.

  •   
HIRDETÉS
21 hozzászólás

21
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
16 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
ejjhaOroszlanyi BanyaszEllenívDomiGolo Batio Recent comment authors
Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Köszönjük mindenkinek a gratulációt! Remek móka volt ez a középház, innen minden meccs örömjáték számunkra. Nem mi vagyunk az esélyesek, de nem feltartott kézzel megyünk bele a párharcba szerdán.
❤️🏀🖤

ejjha
Olvasó

Szerencsére arra vitt az utam és csak most értem haza. Grat az Ose-nak.
Szegedet sajnálom, egyrészt soha nem fognak tudni a kézilabda árnyékából kilépni.A szpíker kissé túltolja, mint a fába szorult féreg,úgy óbégatott.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Elsősorban pacsi Golo Batio sporttársnak. Hiszem hogy ez előrevisz – meccseket ugyan nem dönt el, de a normális párbeszéd soha nem rossz. A meccsről majd mindenki megírja, amit szeretne.

Golo Batio
Olvasó

Igazunk lett, nem? Nagy derbi volt, jó hangulatban. Verjétek ki a Körmendet!

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Igen, egészen jó volt a hangulat, és nem csak miattunk. Ez volt az első olyan szegedi meccsünk, amikor volt hazai tábor, és negyven perces szurkolás. Én kifejezetten örülök neki, hogy a kézi mellett kosármeccseken is éledezik a szegedi lelátó. Így tovább!
Az MTE elleni párharcunk nagyon pikáns lesz. Az egyetlen csapat, akit nem tudtunk eddig legyőzni a visszatérésünk óta. Most háromszor kellene. Másrészről a két tábor kifejezetten jó kapcsolatot ápol egymással.
Még alig kapartam össze a romjaimat, de már alig várom a szerdát.

Golo Batio
Olvasó

Épülget a tábor, van egy elkötelezett mag, alakul ez majd. Amennyire tudom csak miattatok hoztak idén elsõ alkalommal dobot 🙂 Itt sajnos a Pick az úr és nem csak nézõket szív el, hanem sajnos esetleges szponzorokat is.

Ellenív
Olvasó

Küzdelmes mérközésen mind két csapat rengeteg hibával játszott, de az Ose a végére felőrölte a Szeged maradék erejét is. Bírózni felesleges,mert néha szerintem maguk sem tudták hogy milyen szabálytalanságot láttak és fújtak be. Hajrá Ose! Hajrá Bányász!

Domi
Olvasó

Nagy gratula mindkét csapatnak,izgalmas ki-ki meccs volt!Nagyon boldog vagyok,de nem azért,mert elkerültük a Falcót,hanem azért mert megszereztük a 6.-ik helyet! A középszakaszban 8/7 -es győzelemi arány hasonló erőssségű csapatok ellen,igen nagy fegyvertény! Szerdán Körmend!!Hajrá Oroszlány!!!

Golo Batio
Olvasó

Gratula 4/4. Nincs mirõl beszélni. Falco ellen nyerünk egyet, hejj!

Papp Bence Gábor
Olvasó

Végig körömrágós meccs volt. Sajnos a maira nem tudtam kimenni, de a melóhelyen végig követtem a Mindigón. Szép volt, Szeged, szép volt, Oroszlány!

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Brávó Tesók! Irigylésre méltó a csapatotok és a szurkolóitok! Le a kalappal! A rájátszásban csakis: Hajrá OSE!!!

Gullit
Olvasó

Remek meccs volt ez a mai! Kedves oroszlányiak! Gratulálok nektek, mert a szezon során négyszer is legyőztetek bennünket! Nagyon jó csapatotok és remek szurkolótáborotok van. A mai meccsen néhány nüansz és csapatunk húzóemberének (Persons) gyenge játéka döntött a javatokra. A játékvezetés borzalmas volt, mindkét fél sokszor jogosan reklamált egy-egy érthetetlen döntés után. Kívánom a SZEDEÁK-nak, hogy tisztességesen, becsülettel nyomja még le a Falco elleni, várhatóan három meccset. Hajrá Szeged!

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Köszi, nektek is jár a gratuláció, hazai oldalon is jó hangulat volt.

Csíkosnapernyő
Olvasó

Hatalmas meccs volt.Gratulálok az Ose-nak,nagyot küzdöttek ma (is),megérdemelték,bár a bírók fújása megkérdőjelezhető,szerintem nem ezen múlott. Már a Deac elleni 1 pontos győzelem mutatta,hogy talán nem mi vagyunk ma az esélyesek,az Ose nagyot ment a középházban. Hajrá Szedeák❤

KKK72
Olvasó

Gratulálok a testvéreknek ! 🙂

PajtiBá
Olvasó

Először is nagy gratuláció az OSE csapatának! Megérdemelten szereztétek meg a 6. helyet.
Külön “kalapemelés” annak közel 40 főnyi vendégszurkolónak, akik elkísérték kedvenceiket a Napfény Városába. Sok sikert Nektek a továbbiakban!
Biztos a sors akarata volt, hogy a Falcoval kerüljünk össze a play-offban.
Nem esünk kétségbe, hiszen Falco-verésben már van gyakorlatunk. (Magyar Kupa)
Megyünk tovább, nincs lehetetlen!
HAJRÁ SZEDEÁK!
U.i.: Szeretném kérni a Tisztelt Szövetséget, hogy vizsgálja felül Papp Péter sporttárs ténykedését és indokolt esetben (ez a mai az volt!) függessze fel A-csoportos tagságát!
Köszönöm megértésüket!
Egy szegedi kosárlabda szurkoló.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Köszi, nektek is grat a hangulatért és a színvonalas meccsért.
Papp úrral összefutottam kezdés előtt a folyosón, mondtam neki hogy normálisan fújjon. Azt mondja: “miért, nem úgy szoktam?” Hangosan kiröhögtem…ide-oda ítélt megint baromságokat sajnos.

szurkoló
Olvasó

Gratulálok a OSE csapatának két hasonló csapat közül ma az Oroszlány diadalmaskodott.
És nem szabad megfeledkezni arról hogy a rájátszásban 8 meccsből 7 győzelem!!!

Emőkefan
Olvasó

nagy Grat Szombathelyről, sajnos nekünk a Szegedet adtátok! Jöjjön meg az étvágyatok!!!!

Csak az Oroszlány
Olvasó

Ez egy hatalmas meccs volt, két hasonlò erősségű csapat találkozott most. Egy igazi Ki-Ki meccs.
A végén a jobb koncentráció eldöntötte a meccset
Mindkét csapat megérdemli a tapsot
Szép volt fiúk. Hajrá Ose 🔴⚫️🔴⚫️🙋‍♂️🙋‍♂️

Öregkosár
Olvasó

Na a Kálmán Lacival se menjetek el Tipmixelni! 🙂 Egyébként meg a szív diadala volt! Szép volt MVM OSE! 🙂

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés