Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Micsoda meccs volt, a ZTE legyőzte a Szolnokot

Feszültség, izgalmak.

Zalakerámia ZTE KK - Szolnoki Olajbányász 79-78 (22-14, 26-26, 14-21,17-17)

Bajnokság, 21. forduló
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok
Kapitány Gellért, Farkas Gábor, Kovács Nimród János (Páli dr. Kálmán)

Zalakerámia ZTE KK: Trice 9/3, O'Reilly 24/9, Polster -, Smith 17/3, Osztojics 12. Cserék: Németh 5, Zsiros 3/3, Szalay -, Keller I. 4/3, Rakicevic 5.

Szolnoki Olajbányász: Durham 11/3, Barnes 13/3, Lukács 5/3, Szubotic 8 ,Williamson 15/3. Cserék: Gavin 10/6, Rudner 14/3, Pongó 2, Gilszki -.

A kéthetes válogatott szünet után rangadóval folytatódott a bajnokság: a harmadik helyen álló ZTE a második Szolnokot fogadta. A vendégeknél Révész Ádám hiányzott lovaglóizom-sérülés miatt, míg a ZTE teljes kerettel állhatott ki a mérkőzésre, amire érhető módon sokan voltak kíváncsiak: hazai részről teltház várta a csapatokat, de a Tisza-partiakat is elkísérte közel 20 szurkolójuk, így remek hangulatú találkozót láthatott a publikum.

A nemrégiben elhunyt Lendvai Miklósra és Farkas Imrére emlékeztek a mérkőzés előtti gyászszünetben. Jobban kezdett az Olaj, a ZTE egy darabig csak Smith tripláját és zsákolását tudta felmutatni, aztán a ZTE addigi legjobbja 2 faultja miatt korán a kispadra is kényszerült… Mindez nem zavarta meg a ZTE-t, 16-10-re fordítottak a kék-fehérek, majd Trice triplája után Potocnik mester kért időt. Idegesek voltak a felek, de a vendégek reklamáltak többet, a ZTE pedig tízpontos előnnyel zárta az első negyedet.

22-12-ről folytatódott a játék, Zsíros Péter triplával köszönt be volt csapatának, a ZTE stabilan tartotta tíz pont feletti előnyét. A hosszú kényszerszünet után visszatérő Németh Ákos két villanása után nagy tapsot kapott, a túloldalon pedig Rudner Gábor megmozdulásainak örülhettek a szolnoki szimpatizánsok. Williamson hármasa, majd Lukács triplája is a legjobbkor jött az Olajnak. 8-0-t repesztettek a Tisza-partiak, miközben a ZTE sorra hibázta el támadásait. O’Reilly 3 büntetője ébresztette a kék-fehéreket, majd Ostojic zsákolása és O’Reilly betörése után ismét megnyugtatóbb előnyt harcoltak ki a hazaiak. Főleg, amikor Keller Iván egy remek hármast is bepörkölt. Az előny azonban nem lett kétszámjegyű, mert Rudner is pontosan célzott a sarokból, így 48-40-el vonulhattak nagyszünetre a felek.

A remek napot kifogó Liam O’Reilly vette vállára a ZTE-t, akik 55-44-re léptek meg, ám ezt követően néhány bírói ítéletet követően a hazaiak bizonytalanodtak el. A Szolnok vérszemet kapott, Barnes és Williamson is jól célzott, a ZTE pedig teljesen összezavarodott. Pongó kettesével hosszú idő után újra a vendégeknél volt az előny, O’Reilly újabb hármasa a legjobbkor jött a hazaiaknak, de így is csak egy pontos előnyük volt a záró negyed előtt.

62-61-ről indult az utolsó 10 perc, Trice és Smith alley oop-ja nagy sikert aratott, az egész csarnokot talpra ugrasztotta. A következő támadásnál a O’Reilly futtából szórt be egy triplát, majd Ostojic tett fel egy szerzett labdát. Az Olaj azonban nem adta fel, ami őrült izgalmas végjátékot vetített előre az utolsó percekre… Az önmagához képest halványan játszó Subotic okosan tört be, majd Rakicevic lépett elő főszereplővé. Tempót értékesített, majd előbb eladott egy labdát, aztán visszaszerezte… 79-75-nél, 42 másodperccel a vége előtt hosszas videózásba kezdett a Kapitány Gellért vezette játékvezetői trió, majd az Olaj kapta a labdát; Gavin köszönte és gyors, nyolcméteres hármassal egy pontra csökkentette a vendégek hátrányát. Közel 5 percig tartott az utolsó perc, többszöri videózás után az Olaj többször is kapott újabb esélyeket, de a ZTE hatalmas szívvel és foggal-körömmel őrizte előnyét, s végül 79-78-ra nyert.

Szöveg, fotó: Bálizs Zsuzsa

50 hozzászólás

50
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
16 Comment threads
34 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
27 Comment authors
nyolcmegnyolcitt nincs buckaMogyi19RózsabimbóSzhelY Recent comment authors
nyolcmegnyolc
Olvasó

Volt egy egerszegi ész osztó: H…th.
A Zte visszaesett, eltűnt, most jó a Zte előkerült.
Nem tudja, hogy a csapatot mindig válalni kell. Ő, csak akkor, ha jók. Divatszurkoló?? Divatszurkoló!!

heraklith
Olvasó

A 2000-es évek első felét valóban kihagytam, aztán nagyjából a második felétől bérletes vagyok folyamatosan. A 90-es évek első felében hordtam a pénztárgép szalagokat, a második felében pályabelépővel jártam. Ha esetleg rám gondoltál volna…

nyolcmegnyolc
Olvasó

A kommentelésre gondoltam, te is tudod. Itt osztottad az észt, majd elhalkultál…. Most jó a csapat előkerültél! Lehet, hogy Te verted a kék-fehér zászlót annó a földhöz? 1991

heraklith
Olvasó

Itt is itt voltam, talán egy fél évet keszámítva. A zászlós nem én voltam, nekem a hajam volt kék-fehér.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Istenwm, ha még1x 91 lenne

Rózsabimbó
Olvasó

Kikaptunk, de nem nagy baj, bajnokok leszünk tavasszal!
Hajrá Olaj!

torma
Olvasó

MESTERMÉRLEG
Sebastian Krasovec: – Elismerés jár a csapatomnak és a minket nagyon lelkesen buzdító szurkolóinknak is, akik nagy energiát adtak. A Szolnok szinte minden hibánkat megbüntette. Nagyon fontos győzelem volt ez, szeretnénk az első négy között végezni.
Gasper Potocnik: – Minden dicséret megilleti az együttesemet, ugyanakkor azt is el kell ismerni, hogy különösen az első játékrészben sokat hibáztunk. A meccs elején kaptunk érdekes ítéleteket, ennek az volt a „hozadéka”, hogy a folytatásban nehéz volt a megszokottak szerint alkalmazni a rotációnkat. A statisztikák szerint szinte mindenben jobbak voltunk, de a meccset a hazaiak nyerték.

heraklith
Olvasó

Szegény Potocnik rossz meccset nézett. A ZTE jobban dobott, több gólpaszt adott, több faultot és VAL-t szerzett, ugyanannyi szerzett labda mellett. A büntetőt jobban dobta a Szolnok és 1 egész db lepattanóval többet szerzett.
A harmadik negyedben a Szolnok répazasát meg gondolom átaludta.
Kár hogy nem tud veszíteni, így még kellemetlenebb a vereség.

itt nincs bucka
Olvasó

A statisztikával kapcsolatban … A számokból sok mindent ki lehet hozni. Az én véleményem Potocnik-éhoz van közelebb. A statisztika alapjának csak a fullcourtot tekintem, semmi részletesebb alábontást és némi kerekítéssel/közelítéssel számolok. 1. Nagyon durván a ZTE “statisztikailag” jobb volt, mert – több pontot dobott. 2. Durván a ZTE “statisztikailag” jobb volt, mert – lásd 1. pont, – bár ugyanannyi az össz játszott percek száma 😉 , de magasabb a ZTE VAL értéke. 3. Szerinted, a ZTE “statisztikailag” jobb volt, mert – jobban dobott, – több gólpaszt adott, – több faultot és VAL-t szerzett, ugyanannyi szerzett labda mellett – noha a… Olvass tovább »

Jon
Olvasó

Azt már Körmenden is bemutatta, hogy nem tud emelt fővel veszíteni. (és biztosan nem ő a hibás)

heraklith
Olvasó

Szép volt fiúk, ez férfi munka volt! Csak azt nem értem hogy Smith miért nem vállal többet? A légiósok közül messze a legkevesebbet dobja rá (megnéztem, de egyértelmű volt anélkül is) és mégis neki a legmagasabb a pontátlaga. Ma is olyan kosarakat dobált (70%-kal), mintha edzésen lenne.
A védekezés egy-két percet leszamítva extra volt ma (is), igazi playoff hangulat volt.
Főleg Ostojic és Smith, de Keller és Németh is iszonyat munkát végeztek védekezesben. Nagy skalp volt ez.
Jövő héten sem feltartott kézzel fogunk a pályára menni.
Ilyen keményen kell tolni a hátralevő meccseket is és akkor meglesz a harmadik hely.

Borbély Lajos
Olvasó

Török úrnak már most egy alapot kell létrehoznia, hogy a következő szezonra Smith számára elfogadható szerződést tudjon felajánlani, mikor majd Gyuri bácsi megjelenik a színen.

heraklith
Olvasó

Sajnos esélyünk sem lesz az öreg Gyurka ellen. Ha csak a ZÁÉV nem gondolja máshogy.

Jon
Olvasó

Szerintem te kevered valakivel. Másik magyar csapattól légióst igazolni, azt inkább Szombathelytől délkeletre szoktak.

torma
Olvasó

Telt ház,feszültség,jó hangulat a nézőtéren! Kár ,hogy a síposok megint nem tudták melyik rendezvényen vannak. Ilyen fogalmatlan embereket, mint a Kapitány és társai a vicc kategóriájába tartoznak. Potocnik végig dumál nekik ,befolyásolja őket, mindezt technikai nélkül teszi a meccs végéig. Azt kell ,hogy mondjam , a Szolnok alattomosan játszott. Végig répázták a hazaiakat és nagyon sok esetben nem fújták be nekik a faultokat.
A ZTE megérdemelten győzött , mivel 98%-ban ők vezettek a meccsen.

heraklith
Olvasó

A harmadik negyedben 1,40-nel a vége előtt 1 faultjuk volt. Ebben az időszakban jöttek vissza a meccsbe. Voltak hibák bőven, de szerintem ma nem voltak annyira részrehajlóak, mint szoktak. Tévedtek ide-oda, de ez sajnos alap.

milanka487
Olvasó

Bocsánat hogy így mondom de TE NORMÁLIS VAGY??
Nézd már meg hogy már csak az első negyedben mennyi ökörséget fújtak az Olaj ellen a bírók!!!

Kovacs
Olvasó

A másik háromban meg végig répázták az ellenfelet, és többnyire nem fújtak semmit.

heraklith
Olvasó

Azért engedték a répázást a második félidőben, mert ha ugyanúgy befújtak volna minden faultot, ahogy az elején akkor a végén a Révész játszott volna, meg a Potocnik. Nem volt más esélye a Szolnoknak és vevők voltak rá a bírók is. Majdnem bejőtt.
Sokkal keményebb védekezésre váltott az Olaj és így hozták le több mint 8 percet 1(!) faulttal a 3. negyedben. Drasztikusan feljebb került a faulthatár meccs közben, ami nyilván egy vicc. Főleg ezért tudott visszajönni az Olaj a meccsbe, de így sem vezettek többet az egész meccsen 1-2 percnél.

torma
Olvasó

Én ott voltam és láttam ,te pedig nem voltál ott.

zterulez
Olvasó

Gratulálok a csapatomnak! Az első negyedben szerintem a szezon legjobb védekezését produkálták a fiúk. A bírók egyszer nyúltak bele a meccsbe véleményem szerint tévesen, amikor Pongó hátulról 2 kézzel lökte O’reilly-t és mindketten technikait kaptak. Ott megtört a lendületünk. Önbizalomnövelő győzelem volt, fordulatos meccsen, azt nem gondoltam, hogy a vége ennyire szoros lesz. Jövő héten a Falco ellen folyt.köv…

Barro
Olvasó

Mindegy a 2. hely elkelt…legalább ezt elértük.

Borbély Lajos
Olvasó

Nagy – nagy gratula a ZTE-nek. Paksi égés ezzel javítva. Viszont úgy tűnik, hogy képtelenség ezt a csapatot arra megtanítani, hogy a saját lepattanókért ellentmondást nem tűrően menjen… A játék többi része rendben volt egy igen jó Szolnok ellen. Most már a 3. hely megtartása a cél. Szép volt fiúk.

Waczak
Olvasó

Egy pontos hátránynál nem szabad hárompontossal kísérletezni !!!

SárgaPárna
Olvasó

Cicaharc… Gyenge csapatok, gyenge szurkolás…

fanaticfantastic
Olvasó

Gyengeelméjű

Molten
Olvasó

Én eskü bírlak. Jól szórakozom:-)))

Senki
Olvasó

Szar lehetett hogy a bosnyákok hazait csináltak a szarénádból…inkább ezt magyarázd valamelyik bb0-ás…

gabor77
Olvasó

Egy hét múlva a cica megeszi a cinegét, csak szólok, madárka.

Marillion
Olvasó

Mondod te aki a fotelból nézi a meccseket! Fosol te mindenkitöl! Itt éled ki magad!

SzhelY
Olvasó

te melyik mecset nézted ja egyiket se

MemphisGrizzlies13
Olvasó

Jó, izgalmas meccs volt. Sok ilyen kéne. Gratulálok a Zalaegerszegnek. Kupában mi nyerünk 😉

fanaticfantastic
Olvasó

Úgy legyen. Viszont nem jó ómen ,előre osztogatni ,érmeket. Pofára esés a vége,sokszor.

MemphisGrizzlies13
Olvasó

Ki beszélt éremről? A Zalaegerszeg ellen nyerünk, és azt is csak így 😉.

fanaticfantastic
Olvasó

Na,,,mondjuk,ez igaz…)

Vulcano
Olvasó

Az M4 ingerküszöbét sajna nem verte át ez a meccs…
Grat Egerszegre! De a Szolnok se szégyenkezhet.

Milivoj
Olvasó

Gratulálok a Zetének, nekünk a két hazait (Szeged, Honvéd) kell hozni és megvan az alapszakasz 2. hely

fanaticfantastic
Olvasó

Igen. Ismét válogatott szünet után vagyunk. Ismét kapaszkodhattunk. Ismét elpuskáztuk. Révésszel mi van? 1 ponttal kikapni ,idegenben ez ellen a jó ZTE ellen nem szégyen. Gratulálok nekik. A mi srácaink is jól küzdöttek. Nekik is kijár a gratuláció. A fújást,meg hagyjuk. Kár ezzel foglalkozni. Túl közel voltunk az elsőhöz….

HajráMagyarKosárlabda
Olvasó

Miért fáradtak? Egyedül Lukács volt válogatott szüneten aki a két meccs alatt nullázott… talán Potocniknak nem kéne napi 2 edzéseket tartani meg hétvégén feleslegesen kicsinálni a játékosait….

fanaticfantastic
Olvasó

Nem mondtam,hogy fáradtak. Arra céloztam,hogy minden válogatott szünet után rosszul megy. Miért? PASSZ

fanaticfantastic
Olvasó

Viszont így a Falco meccs ,teljesen mindegy volt…

Mogyi19
Olvasó

Azért nem, mert így megvan az előny a tabellán, elég a két hazait hozni.

milanka487
Olvasó

Tudom lehet kicsit furcsán fog hangozni de lehet nem baj nekünk ez a mai eredmény!
Ezzel az alapszakaszt odaadtuk a Falconak VISZONT azt gondolom jobban járunk ha a ZTE-vel kell az elődöntőben játszani mint az Albával és a mai meccsel adtunk még nagyobb esélyt ennek!
Gratulálok a ZTE-nek amúgy meg a győzelemhez!

fanaticfantastic
Olvasó

Gyakorlatilag mindegy,hogy kivel játszunk,ha ennyire hektikusan toljuk… Ne számolgassunk. Győzzünk és kész.

Jon
Olvasó

Változhat még ez az alapszakasz végéig, de az biztos, hogy az Albával senki nem jár jól, még akkor sem, ha a bírók nem fognak ki “rossz” napot.

Kissadam91
Olvasó

Hát ezt Gavin elhitte.. 1 pontos hátrányba miért kell hármast rá dobni?

Ewing
Olvasó

* hátránybaN, rádobni

Kissadam91
Olvasó

🤣🤣🤣

fanaticfantastic
Olvasó

Ha úgy érezte… Lehet,hogy nem lett volna jobb helyzet ,utána… Ez van.

Tuboly Ervin
Olvasó

Rá se szabadott volna dobnia: Pongónak és Gavinnek rég ki kellett volna pontozódnia…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés