Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Mi történik egy súlyos baleset után?

Sajnos a mindennapokban bármikor történhetnek súlyos balesetek, amikor valaki komoly sérülést szenved. Sőt, még az is lehet, hogy valaki életveszélyes állapotba kerül. Ilyenkor a sérültet azonnal a traumatológiai osztályra szállítják, ahol megkapja a szükséges ellátást.:

:

Ilyenkor azonnal mentőt kell hívni a helyszínre, ugyanis ilyenkor minden másodperc számít. A mentősök az elsők, akik felmérik a helyzetet és a sérülés súlyosságát. Természetesen nem minden esetben van szükség traumatológusra, csak akkor, ha súlyos sérülések ellátását kell megoldani.

Pontosan mit csinál egy traumatológus? Mik a leggyakrabban előforduló esetek, amik komoly sérülésekkel járnak? Ezúttal ezekre a kérdésekre adunk válaszokat, hogy egy átfogó képet adjunk erről a speciális szakterületről.

Ki az a traumatológus és mit csinál?

A traumatológus elsődleges feladata a sérülésekből keletkező fájdalom azonnali csillapítása. Ezt különböző erősségű és típusú fájdalomcsillapítók alkalmazásával végzi. A komolyabb sebek, sérülések olyan elváltozásokat okozhatnak, ezek kezelése szintén a traumatológia területéhez tartozik, így ugyanazon az osztályon történik.

A szakember mindent megtesz annak érdekében, hogy visszaállítsa a sérült balesetet megelőző állapotát. Sajnos azonban erre nem mindig van lehetőség, ez esetben arra törekszik, hogy a sérült testrészt vagy szervet a lehető legjobb állapotba hozza.

Nemcsak a baleseti sérüléseket soroljuk a traumás esetek közé. Idetartozik minden olyan szituáció, amikor eltörik a csont, megrándul az izom vagy zúzódik valamelyik lágyrész.

A Foglaljorvost.hu oldalon többek között a traumatológushoz is lehet időpontot foglalni. Csak ki kell választani a megfelelő a települést, helyszínt és időt, majd rá kell kattintani az „időpont foglalása” gombra.

A leggyakoribb esetek a traumatológiai osztályon

Nagyon gyakoriak az autó- vagy motorbalesetek, amik sok esetben súlyos sérülésekkel járnak. Az utcai verekedések, késelések alkalmával is előfordul, hogy valaki komolyabban megsebesül és traumatológus segítségére van szükség.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés