Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

“Mi az utolsókig azt szerettük volna, ha először csak egy szünetet vezetnek be”

Hajba Ádám szerint érdekes döntés született.

  •   :

:

Az Egis Körmend ügyvezetője szerint a koronavírus-járvány még a következő szezonra is kihatással lesz. Erről és a bajnokság leállításáról is beszélt a Sport365 című portálnak.

– Ön szerint mennyire jött váratlanul, hogy így lett vége az idei bajnokságnak?

– Az, hogy nem lett konkrét végeredmény, az szerintem rendben van. Egy ilyen csonka szezonban egyik csapattal szemben sem lett volna fair, ha eredményt hirdetnek.

– Jó megoldásnak tartja, hogy meg sem próbálkoztak a halasztással?

– Mi az utolsókig azt szerettük volna, ha először csak egy szünetet vezetnek be, és nem lesz vége a szezonnak. Ennek ellenére elfogadjuk ezt a döntést, és azt is szeretném leszögezni, hogy a játékosok és a stábtagok egészsége és biztonsága mindenek előtt áll.

– A klubok vezetőségének volt beleszólása a végső megoldásba?

– Érdekes döntés volt, mert kikérték a klubok véleményét, de eléggé összemosták az egyes csapatokat. Az NB1/B-s gárdáktól érkező észrevételeket is figyelembe vették. Bár minden egyes csapatnak nyilatkozni kellett a helyzettel kapcsolatban, szerintem a bajnokságokat külön kellett volna kezelni. Azt is figyelembe kell venni, hogy vannak olyan klubok, akik számára ez a szezon már elúszott, nekik például egyáltalán nem állt érdekükben az, hogy bármilyen folytatás legyen. Úgy gondolom, ezeknek a csapatoknak az volt a legjobb, hogy ebben a pillanatban teljesen véget vessenek a bajnokságnak.Azáltal, hogy nincs eredménye a szezonnak, nyilvánvalóvá vált, hogy nem lesz kieső sem. Így a hátul lévő csapatok nem akartak folytatást. Viszont voltak olyanok is,akik szerették volna eldönteni a harcot, ők a szünet mellett voltak.

– A szezon hirtelen befejezésével a játékosok nem csak a győzelemre való reményt, hanem gyakorlatilag a munkájukat is elvesztették.

– Nem csak a játékosok vesztették el a munkahelyüket. Ez a döntés a klubokat működtető gazdasági társaságokat is nehéz helyzetbe hozta, hiszen nekik egyrészről vannak kötelezettségeik a játékosok felé, másrészt elestek azoktól a bevételektől is, melyek havi szinten érkezik a szponzoroktól a teljesített reklámok után.”Ezáltal szerintem elég sok klub is nehéz helyzetbe kerülhet – akik mögött nem állnak állami, tőkeerős szponzorok -, mivel a kieső bevételeket elég nehéz pótolni, amiből a játékosok fennáló szerződését teljesíteni kell.”

– Ezek szerint a kisebb kluboknál a kevesebb bevétel miatt előfordulhat, hogy a következő szezonban jóval gyengébb játékosállományra futja majd.

– Ez mindenképp hatással lesz a jövő évi szezonra. Nem csak ilyen formán, ahogy említette, hanem úgy is, hogy a külföldi játékosok árai is le fognak menni. Ami nagyobb kiesést jelenthet jövőre az az, hogy az összes többi gazdasági társaság – akiktől a sportegyesületek TAO-támogatásokat kapnak – is komoly kiesésekkel néz szembe a járvány miatt, és nagy valószínűséggel a következő szezonban nem tudnak majd támogatást adni, hiszen nem lesz annyi nyereségük, hogy TAO-t fizessenek. Ezáltal az egész sportrendszer veszélybe kerülhetne, de szerencsére az MKOSZ, élén Bodnár Péter főtitkárral minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy megsegítse a csapatokat.Ennek ellenére nagyon fontos lenne, hogy minden támogató a klubok mellett álljon a nehéz időkben is, ne csak akkor, amikor tapsolni kell a támogatott csapatok győzelmeihez.

Kiemelt fotó: vaol.hu

  •   
13 hozzászólás

13
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Gézukapiros710321CSAK AZ MTEMAFCdrukkerpontaz Recent comment authors
Redbid
Olvasó

Jessus Benitez! Persze, hogy a 100+ komment a cél, ez világosabb a napnál is csak nem úgy ahogy te írod! Ne is zavarjon, hogy a Falco JÁTÉKOSOk is elmondták elég sokan, hogy ők is inkább játszottak volna!! Ennyit arról,”ők nagyon akartak játszani” ami persze nálatok a további feszültségkeltés miatt a “csak ők akartak játszani-t” jelenti!! Pedig a valóság a csk.toktól is!!!!: “Azt javasoltuk a csapatkapitányokkal, hogy néhány hét múlva legyen újraértékelve az aktuális helyzet és ha megoldható akkor folytassuk a bajnokságot – nyilatkozta a Falco honlapjának a csapatkapitány, Váradi Benedek. A magyar válogatott kosaras azt mondta, hogy javaslatukban az is… Olvass tovább »

JR.Benitez
Olvasó

Bocsi. Leirom ide is mint már párszor. Úgy tudom, hangsúlyozom úgy tudom mi semmi esélyt nem láttunk folytatásra. Az hogy mit kommunikálnak kifelé az más tészta. Miként azt is jó volna megérteni hogy több csapat is jelezte nem tud 5-6 hétig csak várni. Az nekik anyagilag lehetetlen. Plusz ugye arról senki nem beszél hogy másfél hónap pihi után kell adni csapatoknak minimum 2-3 hetet felkészülni. Akkor meg már megint esélytelen a történet. Nézd meg fociban ahol majd esetleg erőltetik gyors kezdés, hogy hullanak majd a faszik súlyos sérüléseket szenvedve.

JR.Benitez
Olvasó

100+ komment a cél ezzel a cikkel ez egyértelmű. Tudtommal pont ő már belátta hogy itt semmi esély folytatásra. Ez az első perctől egyértelmű volt a többségnek. Az hogy ők nagyon akartak játszani szünet után szerintem csak a nyilvánosság felé szólt. Pont MTE játékostól tudom hogy eszük ágában sem lett volna!!!!! Vigyázzon magára és családjára mindenki, más most nem fontos! Aztán remélem ősztől újra mehet a verkli. Ha jól tudom a napokban a vírus elvitt egy elhivatott idős fővárosi kosar drukkert…..

SárgaPárna
Olvasó

Felháborítónak tartom, hogy volt olyan magyar csapat, aki szembe mert menni a kosárlabda feltalálóival!!!!!

dball
Olvasó

Felháborítónak tartom, hogy téged még nem tiltottak ki!!!!!

Redbid
Olvasó

A sárga színvonal reklámembere, (akinek nem inge …) na meg itt “dolgozik”, hiszen mindig ő az első minden Körmend cikknél, az oldal ügyeletes bohóca 🙂

SárgaPárna
Olvasó

sírjatok 🙂 🙂 🙂

dball
Olvasó

Itt az egyetlen sírnivaló te vagy. 🙂
De segítek kicsit: debreceni vagyok úgyhogy jelenleg aligha érdekem védeni bármelyik vas megyei felet. Csak már az egész ország töke kivan tőled.

MAFCdrukker
Olvasó

Pontosan, Budapestről ugyanez a véleményem.

pontaz
Vendég
pontaz

Hogy tiltanák ki saját magukat?

CSAK AZ MTE
Olvasó

Hogy tudnál meg…… Gyáva kis pöcs!

piros710321
Olvasó

akkor mára is megvolt az örömöd! Végre tudtál böfögni! Milyen kínban voltál eddig! Remélem a tavasz elvisz téged is!

Gézuka
Olvasó

felháborítónak tartom hogy mióta lefújták a bajnokságot csak a sír a szátok a szaros aranyéremért. gondolom már te is telebőgted a sárgapárnád

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés