Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Meszlényi Róbert: A Rátgéber Akadémián minden lehetőség adott, hogy profi kosárlabdázó legyek

A válogatottságról (is) álmodik a tizenhat éves kosaras.:

:

Jól kezdte a junior bajnokság alapszakasztát a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs. Már négy győzelemnél járnak, jelenleg a negyedik helyen állnak a főtábla A-csoportjában. A gárda egyik húzóembere, Meszlényi Róbert eddig remek szezont fut, 15 pontot, 6.8 lepattanót és 5.7 gólpasszt átlagol (21 VAL).

– Az első meccsünket le tudtuk játszani a rendes menetrend szerint a bajnokságban, de utána karanténba került a csapatunk, két játékosunk is pozitív koronavírus-tesztet produkált. A tíznapos kényszerpihenő után sűrű volt a program, próbáltunk minél előbb visszarázódni a meccsritmusba. Az első négy mérkőzésünket elég jó játékkal megtudtuk nyerni, majd a MAFC ellen vereséget szenvedtünk idegenben és sajnos a DEAC is jobbnak bizonyult nálunk. Érződött a kihagyás az együttesen.  Erős csapatunk van, korosztályos válogatottakkal, ahhoz képest nagyon jól összeálltunk, hogy pár éve, amikor idejöttünk, akkor még nagyon “újak voltunk” egymásnak.

Meszlényi Róbert teljesítménye számokban:

Dobott pont (Soproni Sportiskola KA/A ellen): 20 pont
Védőlepattanó (Alba Fehérvár ellen): 9 lepattanó
Támadólepattanó (MAFC ellen): 3 lepattanó
Lepattanó (Alba Fehérvár ellen): 11 lepattanó
Gólpassz (Alba Fehérvár ellen): 10 gólpassz
Labdaszerzés (Atomerőmű-GYKSE ellen): 4 szerzett labda
Kiharcolt fault (Soproni Sportiskola KA/A ellen): 6 kiharcolt fault
Sikeres mezőnykísérlet (Soproni Sportiskola KA/A ellen): 8 darab

A fiatal kosaras az elmúlt esztendőben bajnoki címet ünnepelhetett a kadett csapattal, de úgy tűnik, hogy az U18-as korosztályban is megállja a helyét.

– Több szempontból is nagyon sokat tudtam fejlődni az elmúlt egy évben. Ennek ellenére nem volt egyszerű az átállás, hiszen nagyon különbözik a két bajnokság, a junior szakágban sokkal feszítettebb a ritmus, sokkal több mindenre kell figyelni, erősebb ellenfelek jönnek velünk szembe. A dobásomon és a védekezésemen van még mit javítanom.

Meszlényi Róbert – Fotó: Rátgéber Akadémia

“Itt minden lehetőség adott ahhoz, hogy profi kosárlabdázó legyek”

Nem akárki irányítja az U18-as “A” csapatot a pécsieknél, Kmézics Zorán vezetőedző.

– Nagyon szeretek vele dolgozni, mindenben segít nekünk. Neki is fontos az, hogy a maximumot kihozzuk magunkból. Ha van egy kis szabadidőnk és szólunk, hogy szeretnénk külön munkát végezni, akkor is első szóra segít, bejön velünk a terembe. A bajnoki mérkőzésekre is alaposan és minden részletre kiterjedően felkészít minket.

Meszlényi Róbert Sopronból tette át a székhelyét Pécsre, elmondása szerint ez jó döntésnek bizonyult a karrierje szempontjából.

– Amikor megkerestek az Akadémiától, akkor eljöttem megnézni, hogy mi készül, mert akkor még nem volt kész ez a létesítmény. Nagyon megtetszett az, amit láttam és realizáltam, hogy ez egy rendkívül nagy lehetőség a számomra, úgy éreztem, hogy itt még annál is többet tudok fejlődni, mint amennyit Sopronban tudtam volna. Még mindig így gondolom, itt minden lehetőség adott ahhoz, hogy profi kosárlabdázó legyek.

Meszlényi Róbert – Fotó: Rátgéber Akadémia

Az Akadémián pallérozódó tehetségeknek teljesen más az életritmusuk, mint a kortársaiknak, ennek minden előnyével és hátrányával.

– A napjaink nagyjából a tanulásról és az edzésekről szólnak. Van olyan nap, amikor két tréningünk is van, egy iskola előtt, egy pedig este közösen a csapattal. Hétvégén ha nincs meccs, akkor is szoktunk gyakorolni, szóval a kosárlabda tölti ki napjaink nagy részét.

Piros-csoport, A-csoport, válogatott

A Meszlényi vezetéknév ismerősen csenghet a kosárlabda barátoknak, a kosaras édesapja Meszlényi Róbert az elmúlt két esztendőben a PEAC női élvonalbeli gárdájának volt a vezetőedzője, dolgozott a férfi élvonalban is. Jelenleg a férfi B-csoportos SMAFC szakmai munkáját irányítja Sopronban. Egy ilyen családban mindig érdekes kérdés, hogy mennyire téma a kosárlabda a vasárnapi ebédnél.

– Apa leginkább a meccseimet szokta nézni, ha lát valami olyat, ami nem jó, akkor szokott segíteni, hogy ki tudjam javítani ezeket.

Meszlényinek határozott céljai vannak.

– Szeretnék lassan bemutatkozni az élvonalban, vagy esetleg a Piros-csoportban, ahol a Rátgéber Akadémiának van is csapata. Később egyértelműen A-csoport játékos akarok lenni, illetve nagy álmom szerepelni a magyar válogatottban és ha úgy alakul, akkor esetleg külföldre szerződni.

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Élőlegenda12vasipasiTonymontana Recent comment authors
Élőlegenda12
Olvasó

Erről már írtak! A PVSK-ban van egy tehetség akkor mindjárt a Rátgéber Akadémiával is
kell egy cikk! Meddig kell várni,hogy Eilingsfeld Jani,és a Biró Olivér után
ismét legyen egy Pécsi játékos? 10 évente könyörgöm CSAK EGY!!!

vasipasi
Olvasó

Örülök, hogy a napokban a sokadik jó interjút olvasom a honlapon és annak is örülök, hogy ilyen értelmes, elszánt emberek pallérozódnak a magyar utánpótlásban.

Tonymontana
Vendég
Tonymontana

Volt màr….

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés