Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Mészáros Zalán: nem igaz az a mondás, hogy senki sem pótolhatatlan

“Sitku halála egy olyan sokk volt, amit még soha nem éreztem.” – Dávid Kornél. Kedves történetekkel és szívszorító vallomásokkal emlékeztek a legendára egykori társai.

  •   :

:

A kállósemjéni temetőben csütörtökön utolsó útjára kísérték Sitku Ernőt, a magyar kosárlabdasport egyik legsikeresebb és legismertebb alakját. A gyászolók között a családtagjai mellett kígyózó sorokban barátai, tisztelői, kollégái, egykori csapattársai, ismerősei rótták le kegyeletüket a sportlegenda ravatala előtt – olvasható a nyíregyházi klub honlapján.

Közös videó konferencia beszélgetést szervezett a napokban Siklós Erik sport-szakújságíró. A beszélgetőtársak – egykori csapattársak, edzők, jelenlegi kollégák – közösen osztották meg egymás között gondolataikat, fájdalmukat, érzéseiket Sitku Ernőre emlékezve.

A megemlékezést az egykori NBA-játékos, Dávid Kornél kezdte, aki Kobe Bryant tragédiájához hasonlította Sitku Ernő halálát, illetve elmesélte, hogy alig néhány nappal a tragédia előtt beszélt Sitkuval, akinek az volt a terve, hogy újrakezdi a kosárlabdázást.

„Előtte néhány nappal beszéltem Ernővel, és minden arra utalt, hogy tervezte a jövőt. Nézte a Last Dance-t és olyan motivációt érzett, hogy újra játszani akart. Felhívott, hogy ki kéne találnunk valamit a kiöregedett játékosoknak, hogy komoly edzésekkel, komoly bajnokságot játszhassanak.”

Mészáros Zalán, Sitku Ernő volt csapattársa azt mondta, nem igaz az a mondás, hogy senki sem pótolhatatlan. Elmondta, hogy eredetileg nem nyílt levélben akart elbúcsúzni barátjától, de a sokktól beszélni sem tudott, így inkább leírta érzéseit. Arról is beszélt, milyen megmagyarázhatatlan körülmények közt kapta meg Sitku halálhírét:

„Épp egy karanténkoncertet néztem. Ernőnek volt egy kedvenc dala, amit mindig betetetett, ha együtt buliztunk. Az Örvény című számot még zenegépből is kértük. Lement a szám és mondtam a lányaimnak, hogy ez a Béci egyik kedvence. Amikor kezdődött a következő zene, akkor kezdett el csörögni a telefonom. Nem tudom miért történt így, de hihetetlenül rossz érzés volt.”

 

  •   
7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
GézukaegyforintotseerHettik tamásmoldi56Krisztián 33 Recent comment authors
moldi56
Olvasó

Mégis: meg lehetne tudni mi volt a halál oka? Bár…hirtelen halálnál nem sok ok van ami valós.

Hettik tamás
Olvasó

Erről a feleségét kellene megkérdezni, a temetésen azt mondták ő volt vele amikor megtörtént a tragédia. Talán autóbalesetük lehetett, állítólag vezetés közben történt a baj. Beteg biztosan nem volt, mert a visszatérésre készült a B csoportba, fiatal felesége van, gyermekvállalás előtt álltak, a kosaras nagyfiával naponta sportolt és simán felvette vele a harcot. Aki beteg, az nem beszél ilyen tervekről és nincs ilyen fizikuma.Jó lenne, ha kiderülne az igazság.

egyforintotseer
Vendég
egyforintotseer

Egy egészséges férfi nem hal meg “hirtelen”, minden előzmény nélkül. Beteg lehetett?

Gézuka
Olvasó

hirtelen szívmegállásról hallottál egyforintotseer? sajnos ez nem válogat. sajnos nem kell hozzá betegnek lenni, ettől függetlenül halvány lila gőzöm sincs hogy ez volt-e az ok, de ez pont az a fajta hirtelen halál, ami nem kérdez és nem válogat betegség és életkor tekintetében.

egyforintotseer
Vendég
egyforintotseer

A hirtelen szívmegállásnak is van oka. Hallottál Kolonics Gy. haláláról? Kiment edzeni a 40 fokban, órákon keresztül kint végzett kőkemény munkát folyadékbevitel nélkül, a szíve meg egyszer csak felmondta a szolgálatot. Ja, hogy az élsportolók tolják a kokszot is keményen? Egy-egy ilyen-olyan tabletta is becsúszik a nyelv alá, csak hogy ne fájjon semmi és ne legyen kontroll… csak erről soha sehol nem esik szó. A legtöbbjük szívében van egy kis lerakódás, megnagyobbodás, kihagyás, bármi. Én továbbra is tartom magam ahhoz, hogy egy egészséges ember szíve nem áll csak úgy. Dávid Kornél nincs kész komoly kosárlabdára, Sitku Ernő meg tele volt… Olvass tovább »

keylogger
Olvasó

Nem lehetne most már ezt a szegény Ernőt békében nyugodni hagyni?

Krisztián 33
Olvasó

Nekem is furcsa, amikor egy-egy haláleset kapcsán előkerülnek a barátok, a soha nem látott rokonok és ismerősök, csak hogy 15 perc hírnevet kapjanak. Lehet, hogy ezesetben nem erről van szó, de egy kicsit sok, ami Ernő körül zajlik.
Megnyugvást és örök békét kívánok neki!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés