Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Mérkőzéseket pótolnak a Piros-csoportban

Kedden pályára lép a tabella első és harmadik helyezettje is.:

:

Az U19-es válogatott november eleji összetartása miatt három találkozót is elhalasztottak a második vonal 9. fordulójából, kedd estére „kiegyenesedik” a tabella. Egy bajnokiról várható élő közvetítés.

DEAC U23 – Nagykőrösi Sólymok KE

Kedd 18:00, Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok

Egy rossz sorozat megszakad a DEAC (6-4) és a Nagykőrös (2-8) mérkőzésén. A szezont újoncként parádésan kezdő debreceniek fáradni látszanak az elmúlt hetekben, egymás után három bajnokit veszítettek el, ezzel a tabella 2. helyéről az 5-re csúsztak vissza. A Sólymok helyzete még nehezebb, zsinórban öt vereségnél tartanak, csak a nyeretlen Veszprémet előzik meg. A cívisvárosiak veretlenek hazai pályán, többek között az NKA-t és a MAFC-ot is legyőzték; a piros-feketék viszont nyeretlenek hazai pályájuktól távol – egy esetleges vendéggyőzelemmel nem is egy, hanem rögtön három széria is véget érne, de a papírforma a Debrecen mellett szól. Jó hír a nagykőrösiek számára, hogy visszatér csapatukba a Honvéddal tavaly piros-csoportos bajnoki címet nyerő 4-es, Kovács Soma, vele sokat erősödhet magasposzton Puszta Dávid csapata. A mezőny legfiatalabb csapata fogadja az egyik legösszeszokottabb gárdát, ilyen szempontból is érdekes lehet a meccs. Élő közvetítés az alábbi linken: https://youtu.be/VeESEI282FQ .

Vasas Akadémia – Salgótarjáni KSE

Kedd 18:15, Budapest, Sport11 Sportcsarnok

Megnehezítheti a remek formát mutató Vasas (8-2) dolgát az SKSE (5-5). A bajnokság legjobb formában lévő csapata a szintén egyre inkább magára találó nógrádi együttest – igazi rangadó várható. A piros-kékek múlt pénteken magukhoz képest rosszul játszva is behúzták a Phoenix-MT elleni bajnokit, a tarjániak kétszeri hosszabbítás után, egy dudaszó pillanatában beeső kosárral kaptak ki a JKSE otthonában. A fővárosiak esetében a Megyeri Tigrisek elleni játék, a piros-feketéknél az 50 perces meccs ténye utal arra, hogy a fáradtság fontos tényező lehet. A vendégek kulcsjátékosa, a Jászberényben ihletett formát mutató Dragasevics is döntő faktorrá válhat – a Vasas eddig viszonylag jól megoldotta a kiemelkedő egyéniségek limitálását, de a tarjáni bedobó szombati teljesítménye óvatosságra intheti a tabellán jobban álló (3.-7.), hazai pályán játszó pasaréti-kamaraerdei alakulatot.

Óbudai Kaszások – NKA Pécs

Kedd 19:00, Budapest, Kaszások Sportcsarnok

A Kaszások (4-6) otthonában lép pályára a piros-csoportos története során először a tabella élére álló NKA Pécs (9-1). Az óbudaiak megnyerték legutóbbi két hazai meccsüket a bajnokságban, de az akadémisták a JKSE-nél és a Nagykőrösnél is kellemetlenebb vendégek lehetnek. Mindkét csapatnak erőssége a tranzíciós játék, ugyanakkor a pécsiek jóval bővebb aktív rotációval rendelkeznek. A Sólymok ellen remekül mutatkozott be a Piros-csoportban a sárga-feketék fiatalja, Dulics Damjan, ezzel együtt hiányozhat mezőnyposzton a sérült Tichov-Farkas-Czura trió. Meglepetés lenne, ha a tabella 9. helyén álló Óbuda le tudná győzni a három bajnoki óta veretlen éllovast, igaz, legutóbbi idegenbeli mérkőzésüket elvesztették a narancssárga-feketék Debrecenben.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés