Connect with us
Hirdetés

Női bajnokság

Merim Mehmedovic újra munkába állt

Visszatért korábbi állomáshelyére.:

:

Nyáron rutinos szakemberrel bővült a győri Széchenyi Kosárlabda Akadémia edzői stábja. Merim Mehmedovic 25 éve Magyarországon él, tíz éve pár hónapig dolgozott már Győrben, majd innen a fővárosi TF-hez vezetett az útja, ahol 9 és fél évet töltött el a férfi csapatnál. Az év elején, viharos körülmények között váltak el a fővárosiakkal az útjaik, azóta pihenéssel töltötte az idejét, de már újra kész a munkára.

Kellett egy kis szünet, mert sok volt már az elmúlt pár év. A TF-nél tulajdonképpen a fiatalokkal eljutottunk a legmagasabb osztályig. Bevallom, a nevelőmunka mindig is közel állt hozzám, s Győrben is nagy hangsúlyt fektetnek erre, szimpatikus volt az a modell, amit Fűzy András elnök felvázolt számomra

– kezdte a gyorikosar.hu-nak Merim Mehmedovic, aki az NB I/B Piros csoportjában szereplő csapat irányítása mellett egyéni képzést is ellát majd a fiatalabbaknál.

– Nagyon jó alapokkal rendelkezik a győri akadémia, vannak tehetségek. Nekünk az a feladatuk, hogy kihozzuk belőlük a legtöbbet, s lehetőleg Győrben váljanak élvonalbeli, esetleg válogatott játékossá. Természetesen közös munka ez, s az eltelt időszak alapján azt mondom, nagyon jó összhang alakult ki az edzőkkel. Az akadémia fiatal szakemberei is nagyon ambiciózusak, látszik rajtuk, hogy akarják a sikert, a fejlődést – folytatta a tréner.

Nagy a felelősségünk, mert ezeknek a gyerekeknek, akik egyébként roppant lelkesek, s már egész fiatalon mindenük a kosárlabda, megfelelő jövőképet kell biztosítanunk. Ígérni persze nem lehet, semmire nincs garancia, s nyilván nem lesz mindenkiből profi játékos, de most az a lényeg, hogy látniuk kell, milyen lehetőségek állnak előttük. Ha ez megvan, akkor mindenki nyer, akár befutnak komoly karriert, akár nem. Az itt tanultakat ugyanis mindenki tudja az élet más területén kamatoztatni, emellett pedig a sportág mellett elkötelezettek maradnak

– mondta végezetül a rutinos szakember.

Fotó: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés