Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Mennek az úton: az OSE nagyon elverte a Pécset

Csirke Ferenc csapata nem tudott kijönni a hullámvölgyből.

OSE Lions - PVSK 91-69 (21-18, 24-17, 27-22, 19-12)

Bajnokság, 9. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
Benczur T., dr. Mészáros B., Györfy R. (Bodrogváry I.)

OSE Lions: Demeter -,Abell 15/9, Garamvölgyi 4,Rizvic 6/3,Bozsovics 21. Cserék: Illés 14/12, Mohácsi 5, Hayes 16, Zsíros 10/6, Kucsora -, Anda -.

Pécsi VSK-Veolia: Pongó 14/6,Diggs 7/3, Smith 5/3,Budimir 13/6,Horti 9. Cserék: Dragasevics -, Bíró -, Riskó -, Csirics 12/3, Antóni -, Ruják 9/6.

A portugáliai fellépés után, az újonc otthonában várt nehéz feladat a bajnokság élmezőnyéhez tartozó pécsiekre. Csirke Ferenc csapata rossz periódusban várta a meccset, sok sérülés hátráltatja a csapatot. Az OSE eddig a  várakozásokon felül teljesített a bajnokságban, remek összecsapásra volt kilátás..

A hazaik kezdték jobban a mérkőzést. Pillanatokon belül 6-0-ra elhúztak, valamennyi kosarat, Bozsovics szerezte. A pécsiek azonban gyorsan rendezték a sorokat, Smith triplája, és Pongó jó játéka egál közelébe hozta a mérkőzést. A negyed derekán 11-10 volt az eredményjelzőn, amikor Budimir triplájával átvette a vezetést a Pécs. Az oroszlányiaknál Abel remekül kosarazott, nyolc perc alatt kilenc pontig jutott. Mindkét edző sokat cserélt, nagy taktikai csata folyt a pályán. 21-18.

Illés kosaraival dobbantott az OSE a második negyed elején. 28-22-nél Csirke Ferenc időt is kért, amit követően Horti kosarával folytatódott az összecsapás. Az Oroszlány azonban továbbra is diktálta tempót.Illés, Bozsovics és Garamvölgyi is betalált. Ruják egy triplával “ébresztette” az övéit, 34-31 az eredményjelzőn. Sok volt a hiba mindkét oldalon, kevés pont, sok harc jellemezte a negyed végét, aminek “végjátékát” az Oroszlány nyomta meg jobban. Zsíros sikeres büntetőit követően, ismét tíz volt közte. Ezt meg is őrizték a nagyszünetig. 45-35.

Bozsovics duplájára Ruják triplával válaszolt, de a játék képében nem történt változás. Az OSE fegyelmezetten őrizgette előnyét, a pécsiek pedig nem tudták hozzátenni azt a pluszt, ami elég lett volna megfordítani a mérkőzést. Extrát hozott a két hazai magasember, kihasználva a pécsiek hiányzóját a palánk alatt. A negyed végére begyújtotta a rakétákat az OSE, tizenöt, majd tizennyolc ponttal is meglógtak. A vége 72-57.

Az utolsó negyed Zsíros Péter pillanatiról szóltak, aki pillanatokon belül két triplát is dobott. Az Oroszlány minden követ megmozgatott, a közönség állva tombolt, a Pécs állva maradt. Öt perccel a vége előtt is tizenöt volt közte, és semmi nem utalt arra, hogy ebből képesek lesznek felállni a vendégek.

Az OSE teljesen megérdemelten nyert.

37 hozzászólás

37
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
19 Comment threads
18 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
27 Comment authors
Gecse J. MárióolajkaMimégmindigkitartunkPvskpanthersCSAKaPÉCS Recent comment authors
olajka
Olvasó

Mindenkit nem lehet szeretni, és mindenki titeket sem fog szeretni. Adjatok néhány pofont néha, van itt rengeteg köcsög. Hadd ne soroljam, elég Vasban szétnézni 🙂

Mimégmindigkitartunk
Olvasó

Csirke Feri nagyon “elmeccselte” a szezon elejét.Én biztos vagyok benne ,hogy nem volt rotációs terv a fejében…

Pvskpanthers
Olvasó

Gratulálok az OSEnak! Mindenki ezzel jön hogy a kifogásunk hogy kettős terhelés miatt fáradtak vagyunk, A faszt egyszerűen szarok voltunk tegnap. az hogy 1 centerrel indulunk el egy bajnokságban, mert ugye Aiken nem centernek lett igazolva ezt Feri nyilatkozta csak akkor kérdezem hogy hol a második centerünk mert ez jól mutatja hogy nem volt jól átgondolt a csapat összeállításunk a nyáron. Mert 1 centerrel nem lehet bajnokságot kezdeni baszki. De ez van akkor Hajrá Pécs. Demeter Attikától kérdezném hogy hol volt az az ígért 20 pont amit beígértél ellenünk ? Még így a végére ha esetleg Megfogadják a Oroszlányi szurkolok… Olvass tovább »

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Szerintem azért benne van a fáradtság, meg az a minusz három edzés, amit mondjuk tematikusan lehetett volna az ellenfél játékára kihegyezni. Egyértelmű volt, hogy center posztra fogjuk kihegyezni a támadásainkat, és ezzel jól láthatóan nem tudtatok mit kezdeni. Lesz ez jobb még nálatok, azt gondolom. Ha nincs a nemzetközi teljesen más meccset játszottunk volna, és lehet most ti örülnétek. Csirics egy igazi – jó értelemben vett – állat, szimpatikus figura. Demetert ne bántsd, szerintem érthetően felfokozott állapotban volt. Az persze jogos, hogy sem a korábbi, sem a tegnapi performansz nem az, amit várunk tőle. Sajnos az egyik legszürkébb eddig a… Olvass tovább »

Gecse J. Márió
Olvasó

A szurkolásotok nagyon hasonlít a mi 15 évvel ezelőtti szurkolásunkra, rengeteg 40 +os arc van nálatok a táborban. Mi is toltuk a védekezz rigmust, de inkább a füttyszó volt jellemző, sokszor meccs után egy órával is csengett még a fülem. 🙂

CSAKaPÉCS
Olvasó

Gratulálok OSE! Megérdemelten nyerték meg a meccset, csak így tovább!
Nálunk fejben valami nagyon nem okés, nem lesz jó vége, ha ez a tendencia folytatódik. 🙁

seanmaguire
Olvasó

Csirke! Sürgősen vegyél vissza az arcodból, vagy mondjál le!!! Saját csapatod korlátja vagy! Vedd már észre!

royalka
Olvasó

Szeptember 18.- án írtam, a bajnoki rajt előtt. Úgyhogy nekem nem akkora meglepetés ez a mai meccs sem.
“Az Oroszlány bent marad az élvonalban. Otthon hozni fogják a riválisok elleni meccseiket. Sőt megkockáztatom, hogy hazai pályán okoznak meglepetéseket is. Nálam a Szeged a biztos play outos csapat, hacsak nem erősítenek nagyon gyorsan.”

sporty lions
Olvasó

Nagyszerű érzés,fantasztikus közönség,telt ház,ünnep ,mikor csapatunkat hazai pályán látjuk.Lehengerlő, bedaráló győzelem volt ez a mai is,megsemmisítettük a csibe csapatot.Vigyázzatok ez OROSZLÁNY!!!Gratulálok a csapatnak ,mindenki teljes erővel,alázattal küzdött./Hát persze ,hogy 2,7 oddsal megfogadtam Oroszlányt/

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Nem lehetne ezt csibézés nélkül? Baszott nehéz kivívni a tiszteletet 29 év után, de jó úton járunk. Nem kell ez a stílus.

agyas
Olvasó

Grat a jó eredményekhez! Kár, hogy a mindigo közvetítésben nem érzékelhetjük az ottani hangulatok, mert a háttérhang nem hallható.

pontaz
Vendég
pontaz

Végre egy olyan csapat aki a felkerülést követően nem a playoutra készül!!! Grat OSE!!!

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Jó utat a pécsi szurkereknek hazafelé. Az első felesben egész jól toltáltok maroknyian is, grat!

Puntigamer
Olvasó

Nagy gratuláció jár az OSE nak, ezt megcsinálták rendesen. Pécsieknek meg ne csüggedjetek hullámvölgybe vagytok egyszer csak kilábaltok belőle…. Kérdés csak az hogy mikor.
Addig is Egészségetekre!

Kaposkosár KKK
Olvasó

Nagy gratuláció Oroszlányba !!

Osezo
Olvasó

Szép volt fiúk. Az oroszlányi vonat átrobogott a pécsi vasúton. A maroknyi pécsi szurkolóknak jó útat haza felé. Tudjuk majd a kifogást: a kettős terhelés kivette a pécsből az energiát.

Domi
Olvasó

Igazi faszkalap vagy….Egy ilyen meccs után miért kell ez?

Osezo
Olvasó

Szia Domi! Szerintem semmi bántó nem volt benne, nem szidtam senkit, nem anyáztam senkit, a meccs utáni beszámolóból Csirke Ferenc nyilatkozata: “Az elmúlt hetek dupla terhelése, valamint Aiken hiánya egyre inkább nyomot hagy csapatunkon, ez már a mérkőzés elején látszott. Az OSE Lions játékosai frissebben mozogtak a pályán, így pillanatok alatt elhúztak.” Ha igen, akkor elnézést, hogy megbántottalak.

Pécsidrukker99
Olvasó

Nincs kifogás. El van fáradva a kettős terhelés miatt a csapat az igaz, de ennek ellenére gratulálok az OSE csapatának! Jó látni egy újoncot aki nem a bentmaradásért fog küzdeni. Nekünk meg össze kell szedni magunkat, és ebből a kezdeti hullámvölgyből kilépni. Sok sikert a Pécsnek és egyben a Osének is a bajnokságban

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

@Osezo, ezt itt ne! Értem a miértjét de a Pécs nem szolgált rá arra, hogy ezzel gyere. Van pár bb1-es user, akik szerint minden győzelmünk véletlen, de ezt ne ide told. Amúgy meg szólítsd meg a melletted ülőket a hosszú oldalon, hogy amikor szól az “álljatok fel” rigmus, az rájuk is vonatkozik. 😉

Domi
Olvasó

Köszönöm ?

Lokomotiva
Olvasó

Gratulálok! Szép nagy mellényt kötött a mama az első évfolyamra!

Rougenoil
Olvasó

Kicsit vissza az arcból lécci .
Úgy érzem vissza fogod ezt még kapni rendesen,ha csak el nem tűnsz majd te is
A szimpatikus OSE drukkereket járatod le azzal hogy ekkora kretén vagy.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Nem a tábor tagja. De ő is tud kommentelni.

Osezo
Olvasó

Szia Rougenoil! Szerintem semmi bántó nem volt benne, nem szidtam senkit, nem anyáztam senkit, a meccs utáni beszámolóból Csirke Ferenc nyilatkozata: “Az elmúlt hetek dupla terhelése, valamint Aiken hiánya egyre inkább nyomot hagy csapatunkon, ez már a mérkőzés elején látszott. Az OSE Lions játékosai frissebben mozogtak a pályán, így pillanatok alatt elhúztak.” Ha igen, akkor elnézést, hogy megbántottalak.

Motoros
Olvasó

Az Ose beárazta a figarót,
Hairybaby keress új melót,
Töltött csibe lett a feriből,
Elfogyott a szerencse faktor????

Motoros??

Mexx92
Olvasó

Neked meg eszed fogyott el patkány 😉

Pécsidrukker99
Olvasó

Gratulálok az OSE csapatának a győzelemhez, de ennek ellenére te egy büdös köcsög vagy? remélem hogy örülsz neki, hogy nekünk most nen sikerült. Legyen nagyon boldog életed azzal a tudattal, hogy egy senkiházi kárörvendő vagy.

Csapajev
Vendég
Csapajev

A Pécsnél menetrendszerűen érkezik a jó kezdés utáni komoly visszaesés.
Az elmúlt években is mindig jól kezdték a bajnokságot, aztán utána jöttek a szokásos vereségek. A tavalyi idényben kivételesen a végére újra formába lendültek és jól kihasználták a jászberényi és a szolnoki csapat sérüléseit.
Természetesen ez semmit nem von le az OSE sikeréből és nagy gratuláció az Oroszlánynak! 🙂

donnarumma
Olvasó

Emelem kalapom!
Gratulálok

SárgaPárna
Olvasó

Micsoda vircsaft megy itt a bajnokság második helyéért…
Csipegessetek galambok!

Koops
Olvasó

Szarzsák inkább menjél Körmendre fél áron meccsre! 😉

Downtown
Vendég
Downtown

Jooool mondod! ???

De az se jo neki, mert nem marad kannásra! ???

atibácsi
Olvasó

Zsíros vendégem lesz egy üccsire a Malom utcában. Bíztam az OSE-ben, hozták a mixemet a nagy szorzóval. Szép volt OSE! Ja, és kedves Alekszics mester! Így kell elbánni egy fáradt csapattal!

Pvsk Fanatic
Olvasó

Gratulálok az Oroszlánynak, teljesen megérdemelten nyertek ilyen különbséggel is, jól játszottak és minden hibánkat kihasználták.

Mi meg használjuk ki az 1 hét szünetet arra, hogy összeszedjük magunkat és kezdjünk valamit most már Diggsel is, mert azt már láttuk hogy tud játszani ergo vagy még sérült és akkor inkább gyógyuljon meg rendesen, vagy valamiért nem akar játszani, akkor meg azt orvosoljuk valahogy. Ezzel a produkcióval nem sokra fogunk menni a jövőben, akkor sem, ha majd egyszer visszatér Aiken.

Hajrá Vasút!

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Diggs jó, de valami megint hiányzott nála. Talán a sérülés. Képességei alapján bőven kimagasló lehetne a mezőnyben, de nem áll eddig össze nála a kép. Mondjuk ezt mi ma nem bántuk.

Koops
Olvasó

Gratulálok az Oroszlánynak szép győzelmet aratott!
Mi csapatunk meg örüljön ha 2019-ben legalább 1 győzelmet összefog hozni…
Fejekbe jó nagy rendet kéne tenni…….

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés