Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Menetel a Nyíregyháza és a MAFC, az üldözők a Hepp Kupára is figyelnek

Újabb fordulón van túl a másodosztály. Megvan a Hepp Kupa négyesdöntőjének menetrendje is.

  •   :

:

Folytatódtak a küzdelmek a másodosztály felső- és alsóházában, illetve a Hepp Kupa negyeddöntői is zárultak az elmúlt héten.

Utóbbi sorozatban eldőlt, hogy három Piros-csoportos együttes mellett egy klub képviseli a Zöld-csoportot a fináléban: a Cegléd kiejtette a MAFC-ot. A Budafok a MEAFC ellen jutott a négyes döntőbe, a Baja a BKG vendégeként is nyerni tudott, így szintén finalista, míg a negyedik döntős a TF-et búcsúztató Veszprém lesz.

A veszprémiek honlapja a negyeddöntők után arról számolt be, hogy az együttes is pályázik a február 1516-án esedékes döntő rendezésére, melyen Veszprém – Baja, illetve Cegléd – Budafok elődöntőkkel folytatódik a sorozat.

Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa, negyeddöntők

Budafok – MEAFC-Miskolc 98-69 (24-24, 23-12, 18-25, 33-8)
BKG-Príma Akadémia – Bajai Bácska FKE 89-115 (26-29, 23-29, 20-29, 20-28)
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – TF-BP 106-91 (30-19, 24-21, 22-28, 30-23)
Ceglédi KE – MAFC 83-67 (26-24, 22-16, 23-10, 12-17)

A B-csoportban a 14. fordulóból visszamaradt meccsét pótolta a Vasas és a Salgótarján – előbbi kezdte győzelemmel a hetet. Miskolcon folytatta sorozatát az éllovas Nyíregyháza, a Budafok is legyőzte a héten a TF-et, míg a Vasas második meccsét is megnyerte – ezúttal a Honvéd vendégeként. A Salgótarján is duplázott, heti második idegenbeli meccsén már nyerni tudott a PVSK-tartalék ellen. Az MTK elleni győzelemmel feledtette a kupabúcsút a MAFC, míg a BKG a Nagykőrös ellen jutott száz fölé.

A Zöld-csoportban a 18. forduló keretein belül győzte le a Pécs a Szolnok tartalékcsapatát. A 19. körben a KTE II. az Eger ellen nyert, a Cegléd a Tiszaújvárost is elkapta, Óbudán nyert a Győr, a SMAFC ellen javított az Olajbányász, és a Vásárhely, DEAC U23 páros is hazai sikert ünnepelhetett: a Pápa, illetve a Bonyhád volt a vesztes fél.

NB I/B

Piros-csoport

14. forduló

A Salgótarján is elvérzett a Vasas otthonában

Két, az utóbbi hetekben kiváló formába lendülő, s immár a korábbiaknál merészebb célok felé kacsingató együttes találkozott egymással szerda este: a hármas győzelmi szériát produkáló tarjáni gárdának az élbolyban maradáshoz, míg a gyengécske idénykezdés feledtetésén egyre nagyobb sikerrel munkálkodó fővárosi legénységnek a felsőházi rájátszásba jutásról szőtt álmai életben tartásához volt a két pontra „égető” szüksége – vezette fel a Vasas–Salgótarján meccset a tarjáni klubhonlap.

Az nagyon hamar nyilvánvalóvá vált, hogy mindkét oldalon tökéletesen tisztában vannak a másik erősségeivel, illetve gyengéivel, így az első percek jobbára a fogáskereséssel teltek el. A nyitó negyed első felében itt is, ott is csupán öt pont esett, s bár a folytatásban némileg emeltek a csapásszámon, ellépni továbbra sem tudtak egymástól a felek. A rendkívül küzdelmes játékrész végül minimális vendégvezetéssel zárult, a második felvonás kezdeti szakasza ugyanakkor az SKSE számára meglehetősen baljósan alakult.

A piros-feketék az első bő ötperces etapban egyetlen mezőnykosarat sem szereztek, amit kihasználva a 10-1-es futást produkáló házigazdák hét egységgel elléptek. Szabó Zoltánnak mindazonáltal még éppen időben sikerült rendeznie a sorokat, a félidő hajrájában a vendégek ismét szigorítottak védekezésükön, egyúttal támadásban is jóval pontosabbá válták. Sömenekék 22-15 után egy 15-5-ös rohamot vezetettek, így a nagyszünetre végül hárompontos előny birtokában mehettek (27-30).

Jó formában a Vasas. Fotó: hunbasket.hu

A harmadik periódust viszont megint valamivel élénkebben, egy 6-0-ás sorozattal kezdte a Vasas együttese, ráadásul a tarjániak egyik leginkább nélkülözhetetlen embere, Herendic kisvártatva a negyedik személyi hibáját is begyűjtötte. Játékmesterük kiválása azonban a vártnál kevésbé viselte meg a tarjániakat, akik Berkics gyors egymásutánban szerzett öt pontjával hamar egalizáltak, majd a negyed derekán, Csabák duplájával újból fordítottak. A folytatásban pedig Karanfilovski, Boinitzer és Piukovics tripláival, illetve Sömenek centertalálataival sikerrel meg is tartották négy-ötpontos előnyüket, az utolsó kisszünethez így 52-47-es vendégvezetéssel érkeztek meg az együttesek.

Csakhogy a záró tíz perc eleje vendégszempontból végzetesen alakult, mert bár Steier triplájára Karanfilovski még felelni tudott, a következő tizenhárom Vasas-pontra a vendégeknek már egyáltalán nem volt válaszuk. A Faragó-gárda 50-55-ről villámgyorsan 63-55-re alakította az eredményt, s bár Szanyi és Sömenek távoli kosaraival még egyszer négy egységnyire csökkent a különbség, Andrássy öt pontja – tarjáni részről Herendic két kihagyott büntetőjével, illetve Boinitzer elhibázott ajtó-ablak ziccerével súlyosbítva –, a finisben végleg a sorsfordító pillanatokban jobb megoldásokat választó házigazdák javára döntötte el az egyenlő erők küzdelmét hozó mérkőzést.

Faragó Péter, a Vasas edzője: Gratulálok a győzelemhez a srácoknak! A legfontosabb tulajdonképpen az volt, hogy mesterséges görcsoldó nélkül mikor oldódunk fel. Én úgy gondolom, hogy az egyik csapat aktívabb volt, a másik passzív. Ezen a mérkőzésen mi aktívak voltunk a végén, és ezzel a ritmusváltással nyertük meg a találkozót az egyébként jó erőkből álló Salgótarján ellen. És a végén extra, hogy tudtunk figyelni az egymás elleni különbségre is. Ott kilenccel kaptunk ki, itthon most nyertünk tízzel. Úgyhogy, ha ebben a szezonban utolérjük a Salgótarjánt, akkor ez fog számítani, ha nem, akkor majd hozzáadjuk a következőhöz.

Szabó Zoltán, a Salgótarján edzője: Gratulálok a Vasas gárdájának! Mi egy jó ajándékkal kedveskedtünk Faragó Peti születésnapjára. Asszisztáltunk a Vasasnak ehhez a győzelméhez. Úgy gondolom, hogy harminc százalékos dobóteljesítménnyel és tizenhat eladott labdával nem lehet mérkőzést nyerni idegenben. A kezünkben volt ez a mérkőzés, sajnos fájó vereséget szenvedtünk. Extrán tudtunk nyerni egy Veszprém, Honvéd ellen, úgyhogy sajnos benne volt ez a vereség. Készülünk tovább, megpróbálunk a Pécs otthonában szombaton nyerni. Mivel nagyon kiegyenlített ez a bajnokság, minden győzelmünknek kulcsszerepe lesz.

Vasas Akadémia – Salgótarjáni KSE 71-61 (12-14, 15-16, 20-22, 24-9)

Vasas: Andrássy 14/3, Moravcsik 13/6, Boros 11, Debreceni 8, Kelenföldi 7, Steier B. 6/6, Radics 6, Kozma 4, Sólyom Bo. 2.

Salgótarján: Sömenek 13/3, Szanyi 8/6, Boinitzer 8/3, Karanfilovski 8/3, Berkics B. 8, Csabák 7/3, Herendic 6, Piukovics B. 3/3, Kovács M. -, Nshimba -, Hajdu -.


18. forduló

Miskolcon sem hibázott a Nyíregyháza

Drahos Gábor, a MEAFC edzője: Szerintem le a kalappal a csapatom előtt, mert a négy öregből és nyolc fiatalból tovább fogyatkoztunk meccs közben, hiszen a Sándor, Kozák M. sérülés sem felénk billentette a mérkőzés nyelvét, ekkor jöttünk vissza a meccsbe. Összegezve úgy gondolom, minden erejére és rafinériájára szükség volt a bajnoki cím egyik várományosának, a jelenlegi listavezető Nyíregyházának, akit idén már egyszer legyőztünk a kupában. Összességében ezek között a keretek között megérdemelten nyertek.

Siska János, a Nyíregyháza edzője: Gratulálok a csapatomnak, egy nehéz mérkőzésen vagyunk túl, győzelemért jöttünk, ez meglett. Sok sikert kívánok a Miskolc csapatának a következőkben!

MEAFC-Miskolc – HÜBNER-Nyíregyháza BS 66-77 (19-27, 11-18, 27-17, 9-15)

MEAFC: Kozák B. 20/3, Takács D. 13, Lippai 11, Kozák M. 8/3, Béres 7, Szőke G. 4, Sándor B. 3/3, Asszú Á. -, Gadus -.

Nyíregyháza: Hobbs 17/6, Sitku 14/6, Tóth G. 14, Dancsecs 10/9, Bus I. 9, Szobi 7/3, Mokánszki 6/6, Czinger -.


Elköszönt a veszprémiek mestere az újabb vereség után

A mérkőzés a vendégcsapat triplájával kezdődött, majd Völgyi passzából Füzi válaszolt erre palánkalattijával. Ezután egy jó védekezés végén le tudta indítani ellenfelét a Veszprém. Védőfault után McCall dobhatott két büntetőt, egyet váltott pontra. Ismét jól védekeztek a hazaiak, majd Völgyi triplájával vették át a vezetést (3. perc, 8-5). Két rossz támadása is volt a vendéglátóknak, amelyet a Baja megbosszult és visszavette a vezetést. A veszprémi védekezés felkeményedett, és McCall duplája után Völgyi leindulása volt eredményes (5. perc, 14-10). McCall passzából Czirbus is megszerezte első dupláját. A válasz gyorsan érkezett Vukicevictől. Egy jó védekezés majd Mucza triplája növelte a hazai előnyt. Egy szép Szabó-passz után Madár volt eredményes a hárompontos vonalon kívülről. Újabb szép játék végén Czirbus talált be fél perccel a negyed vége előtt. A Baja ennek ellenére újabb triplát szerzett, és kétpontos előnnyel várhatta a második negyedet a Veszprém (10. perc, 27-25) – írja a VeszprémKosár.hu.

A második játékrészt gyengébben kezdték a hazaiak, és ellenfelük átvette a vezetést. Ezen Medve triplája javított. Védekezésben gyengébben teljesítettek a vendéglátók, és a Baja elhúzott négy ponttal (13. perc, 30-34). A rossz széria folytatódott, a vendégek további négy pontot halmoztak fel. Ezt Szabó hármasa törte meg. Újabb támadást rontottak a hazaiak, ám jó védekezésük eredményeképp ezt ellenfelük nem tudta megbosszulni. Völgyi ellen követtek el szabálytalanságot, de megint nem tudtak pontot szerezni, ellenben a Bajával. McCall passzából Füzi triplája törte meg a pontcsendjüket (17. perc, 36-42). A másik oldalon szintén egy hármas következett. Füzi szerzett labdát, majd McCall tört be sikeresen. Jakab újabb triplát szerzett, majd a másik oldalon Völgyivel szemben szabálytalankodtak. A két pont érvényes, és a büntetőt is sikerrel dobta be. A Baja újabb betöréssel szerzett pontokat, majd Madár tartotta a Veszprémben a lelket triplájával. Öt másodperccel a negyed vége előtt Vukiceviccsel szemben szabálytalankodtak, majd szerzett három pontot. Kilencpontos hátránnyal vonulhattak a szünetre a hazaiak (20. perc, 44-53).

Sorozatban hatodszor kapott ki a Veszprém a bajnokságban. Fotó: veszpremkosar.hu

A harmadik negyedet a Baja nyitotta meg. Egy betörés közben szabálytalankodtak a hazaiak, a kosár érvényes volt és a neki megítélt büntetőt is bedobta az ellenfél. Madár középtávolijával válaszolt erre. Habár a hazaiak a támadásaikat jól fejezték be, védekezésük nem volt elég kemény, sorra kapták a kosarakat. Tizennégypontos hátránynál Mérész Csaba időt kért (23. perc, 48-62). Kovács betörésével csökkentette a hátrányt. A Baja a támadóidejének lejárta pillanatában újabb duplát szerzett. Goldring további három egységgel növelte a különbséget. Válaszul Czirbus zsákolt. Mindkét csapat sorra rontotta el támadásait, pontcsend következett. Ezt a Baja triplája törte meg (28. perc, 54-72). Újabb hárompontosa és egy értékesített büntetője után már huszonöt egység volt a különbség. Füzi a támadóidő lejárta pillanatában szerzett egy középtávolit. Az utolsó negyedet huszonötpontos hátrányból várhatták a hazaiak (30. perc, 56-81).

Az utolsó játékrészt nagy tűzzel kezdte a Veszprém, és négy gyors pontot szerzett. Az utolsó negyedben kemény védekezéssel és gyors támadásokkal operált, ezzel folyamatosan csökkentve a hátrányt. A Baja egy triplával törte meg a pontcsendjét (33. perc, 64-85). McCall ismételte meg az előbb látott mozdulatot és volt eredményes kintről. A Baja újabb három pontot szerzett, ezúttal büntetőkből. Füzi betörése volt sikeres, majd a következő támadásból két büntetőt is pontokra váltott. Medve szép passzából Szabó a palánk alatt csökkentette a hátrányt. A túloldalon Pongó dobta be mindkét büntetőjét, majd Mérész Csaba időt kért. McCall betörése után jól védekeztek a hazaiak, támadhattak ismét. A légiós nem tudta ezt pontra váltani. Újabb bajai tripla következett, amivel ismét húsz pont volt a differencia egy perccel a mérkőzés vége előtt (39. perc, 79-99). A mérkőzést végül a vendég együttes nyerte (40. perc, 81-99).

Mérész Csaba, a Veszprém edzője a veszprémi klubhonlapnak: Gratulálok a Bajának, megérdemelten nyertek ma. Sajnálom, hogy így alakult a mai mérkőzés. A találkozó után bejelentettem lemondásomat a csapatnak és a klubvezetésnek. További sok sikert kívánok a Veszprémnek!

Cservék Csaba, a Baja edzője a veszprémi klubhonlapnak: Gratulálok a csapatomnak! Ma megmutattuk, hogy hogy is tudunk játszani, ha tényleg mindent beleadunk. Örülök, hogy egy ilyen erős csapatot sikerült ma legyőznünk. Rendkívül jól dobtunk kívülről is. Ismét csak gratulálni tudok a srácaimnak.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – Bajai Bácska FKE 81-99 (27-25, 17-28, 12-28, 25-18)

Veszprém: Füzi 15/3, McCall 14/3, Völgyi 12/3, Czirbus 12, Madár A. 10/6, Kovács Á. 8, Szabó P. 4/3, Medve M. 3/3, Mucza 3/3.

Baja: Pongó 25/15, Jakab P. 22/12, Vukicevic 18, Goldring J. B. 17/6, Kővágó-Laska 8, Nagy D. 6/3, Dr. Ágfalvi 3/3, Fehér Á. -, Goldring G. -, Kollár -.


Fővárosi rangadót nyert a Budafok

A kézsérüléssel bajlódó Ivosev ezúttal sem tudta vállalni a játékot, de így is 8-4-gyel kezdte a TF találkozót. A 4. percben vette át a kezdeményezést a Budafok. Igaz, ellépni négy pontnál nagyobb különbséggel nem tudott, sőt 20-19-nél egy támadásig megint a vendégek tartottak előrébb. A 7. percben Puszta már a 28. hazai pontot jegyezte, így a TF részéről félő volt, hogy ismét egy, a veszprémihez hasonló mederbe kerül a meccs. Végül 32 pontot kapott a tíz perc alatt, de Kopasz és Czura hármasai után a vendégek neve mellett is ennyi állt – emlékezett a TF honlapja.

A második negyed is szorosan alakult. Hol a TF, hol a Budafok vezetett egy kosárral. 53-53-nál az utolsó szó megint a vendégeké volt, így kétpontos fórral mehettek a nagyszünetre.

Nagy hajrával nyert a Budafok. Fotó: hunbasket.hu

Az adok-kapok a harmadik felvonásban is folytatódott. 60-60-ig együtt haladtak a csapatok, aztán Karosi öt pontja után lendületbe jöttek a vendégek, húztak egy 11-0-ás sorozatot, és 60-71-nél nekik állt a meccs, ráadásul a negyed végéig nem tudott érdemben csökkenteni a különbségen a házigazda, így 75-65-ös TF-vezetéssel kezdődött a negyedik tíz perc.

Ugyan Kiss Mihály hármassal köszönt be az elején, de remekül tartotta magát a TF, a 33. percben újra Karosi talált be távolról, így 80-70-nél még mindig tíz pont volt közte. Ekkor azonban Kovács Soma percei következtek: két sikeres büntető, egy dupla majd egy tripla fűződött a nevéhez, amivel két egységnyire csökkentette a különbséget, Siklós Olivér hármasával pedig visszavették a vezetést a hazaiak. Puszta trojkájára, egy 14-0-ás széria megtöréseként találtak ismét a gyűrűbe a vendégek. Ugyan hárompontosokkal próbáltak meccsben maradni, de az extra napot kifogó Kovács Soma vezérletével 99-92-es budafoki győzelem született.

Károly Máté, a Budafok edzője: Mindkét csapatnak voltak nagy hiányzói, ennek ellenére nagyon látványos meccset játszott a két csapat. Nagyon nem voltam elégedett a védekezésünkkel a találkozó nagy részében, a harmadik negyedben pedig támadásban is volt egy nagy hullámvölgyünk, aminek köszönhetően a TF előnyt tudott kiépíteni. Szerencsére a negyedik negyedben a védekezésváltásunkkal meg tudtuk zavarni őket, ritmust kapott a támadásunk is, és meg tudtuk fordítani a meccset. Büszke vagyok a csapatomra, hogy vesztes állásból is tudtunk nyerni, és gratulálok a TF-nek is, kívánom nekik, hogy minél hamarabb épüljenek fel a sérültjeik!

Nagy Bálint, a TF edzője: Sajnos Ivosev nélkül kellett kiállnunk a Budafok ellen, mivel a keze nem jött rendbe. Ettől függetlenül mindenképpen győzni szerettünk volna. Kemény, férfias küzdelmet hozott az első félidő, és ugyanebben a szellemiségben is zárult a találkozó – sajnos az utolsó negyedet nagyon elrontottuk, és így a Budafok meg tudta nyerni a mérkőzést. Gratulálok nekik a győzelemhez, és további sok sikert kívánok a szezonban!

Budafok – TF-BP 99-92 (32-32, 21-23, 12-20, 34-17)

Budafok: Kovács S. 32/15, Puszta D. 19/12, Kiss M. B. 13/3, Varga D. G. 13, Horváth M. 11, Siklós 6/3, Fehér Cs. 5/3.

TF: Czura 25/12, Beák G. 17/9, Somogyfoki P. G. 17/9, Karosi 15/6, Timkó 8, Kovács B. 7/3, Kopasz M. 3/3.


A heti másodikat is behúzta a Vasas

Puskás Artúr, a Honvéd edzője: Gratulálok a Vasasnak a győzelemhez, megdolgoztak érte. Jól kezdtük a meccset, aztán érthetetlen módon mi idegeskedtünk egy-egy hiba után, az ellenfelünk pedig köszönte szépen az ezüst tálcán kínált ingyen kosarakat. Ekkor teljesen átfordult a meccs hangulata, mi gödörbe, a Vasas pedig eufórikus állapotba került. Tizenkilenc eladott labdával nem lehet ilyen szintű kosárlabda-mérkőzést nyerni. Rendet kell tennem a fejekben, mert a mezőny egyre sűrűbb, nekünk pedig győzelmeket kell szereznünk, hogy elérhessük az idei célunkat, a rájátszást.

Faragó Péter, a Vasas edzője: Gratulálok a srácoknak, mert a mai mérkőzésen önmagunkkal is meg kellett küzdenünk, igencsak fásultak és fáradtak voltunk, legalábbis az első negyedben eléggé így indultunk neki a meccsnek. Ám aztán a második etap teljesen megfordított mindent számunkra pozitív irányba. Az viszont nem tetszett, hogy a végén, mint egy olasz focicsapat, visszavettünk és vártuk, hogy vége legyen a mérkőzésnek. Ennél sokkal agresszívabban és kockázatvállalóbban kell játszanunk, mert akkor esetleg nagyobb különbség is kialakulhat hasonló esetben. Ezzel együtt nincsen panasz a játékosokra. Továbbra is zárkózunk a mezőnyhöz, próbálunk minden adódó lehetőséget meg is ragadni. Puskás Artúrnak és csapatának pedig jó munkát és sok sikert kívánok a folytatásra!

Budapesti Honvéd SE – Vasas Akadémia 76-82 (23-11, 16-34, 15-17, 22-20)

Honvéd: Horváth Á. 21/12, Halász 12/3, Stefán D. L. 11/3, Gáspár B. 9, Bea B. 8, Kopácsi 8, Kovács D. 4, Pintér D. 3/3, Tichov -.

Vasas: Andrássy 19/6, Radics 19, Boros 11/3, Moravcsik 10, Debreceni 8, Barócsi 7/3, Sólyom Bo. 5, Kelenföldi 2, Steier B. 1, Kozma -.


Az MTK-n is sikerrel lépett át a MAFC

Hencsey Tamás, a MAFC edzője: Örülök a győzelemnek és gratulálok a csapatnak! Ez megint egy támadásról szóló győzelem volt. Támadásban valóban csináltunk nagyon szép dolgokat, de a védekezéssel egyáltalán nem vagyok megelégedve az utóbbi hetekben. Folyamatosan meccseink vannak és nem volt idő arra, hogy ezeket a hibákat javítsuk. Erre kell most figyelnünk az elkövetkező időben. Vissza kell állítanunk azt a fajta védekezést, ami megfelelően agresszív és minőségű. Az MTK-nak sok sikert kívánok a továbbiakban!

Horváth Balázs, a MTK edzője: Először is szeretnék gratulálni a MAFC csapatának! Teljesen megérdemelten nyerték meg ezt a mérkőzést. Azt gondolom, hogy egyéni teljesítményekben fel kellene fejlődnünk ahhoz, hogy ilyen csapatok ellen tudjunk nyerni. És úgy gondolom, hogy a MAFC sokkal kisebb gőzzel játszott, mint amire képes. Szerintem ma meg lehetett volna verni őket akkor, hogyha mi száz százalékkal játszunk. De sajnos mi sem játszottunk száz százalékkal. A rutinosabb és erősebb csapat nyert a mai találkozón.

MAFC – MTK-Elite Basket 98-86 (28-18, 23-23, 26-20, 21-25)

MAFC: Harazin 25, Richmond 21/9, Tóth P. 18/3, Bordács 13, Katona 11/9, Lakits 5/3, Bartha 3, Németh B. T. 2, Polgárdy -, Csapai -.

MTK: Takács A. 27/3, Jakab P. 25/12, Farkas S. D. 10/6, Szatmári Zs. 7/3, Nagy Sz. Sz. 6/6, Horváth B. 5/3, Dobos 4, Czakó 2, Bagi D. -, Vranek -.


Pécsen javított a Salgótarján

A tarjániak hétközi fájó, Vasas elleni fiaskójuk feledtetésére, míg a pécsi fiatalok a Budafok és a MAFC után egy újabb élbolyban tanyázó együttes megszorongatására készültek szombat este, s amint az a feldobás után hamar nyilvánvalóvá vált, csatatervét ezúttal egyik gárda sem a kőkemény védekezésre építette – emlékezett a BeszterceKK.hu.

Már az első pillanattól kezdve szinte számolatlanul potyogtak a kosarak, hazai részről különösen az övéi első tizenhárom pontjából tízet magára vállaló Dragasevic, míg a túloldalon az ugyanezen idő alatt nyolcig jutó Sömenek kapta el a fonalat. A nyitó negyed közepéig nem is nagyon tudott szabadulni egymástól a két alakulat, 13-13 után azonban a piros-feketék egy még magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak. A vendégek az egyaránt kiváló beszállónak bizonyuló Karanfilovski és Kovács Martin vezetésével valóságos triplazáport zúdítottak ellenfelükre, a szintén a kispadról érkező Nshimba, Csabák páros értékes segédpontjaival pedig a kisszünet előtt máris tízegységnyire nőtt az első hét távoli kísérletéből hatot értékesítő (a meccset végül majd 13/23-as, 57 %-os mutatóval záró) Szabó-legénység előnye.

Noha a vendéglátók, főként Carev és Daragsevic révén, a kisszünet után is próbáltak kellemetlenkedni, a továbbra is jórészt remeklő második sorukat szerepeltető tarjániak riválisuk minden találatára könnyűszerrel meg tudtak felelni. S ha a vendégek hatékonysága romlott is valamicskét, védekezésben éppen annyit javultak Berkicsék, hogy kétszámjegyű előnyüket egy pillanatig se fenyegesse veszély (43-54).

Győzelemmel javított a Salgótarján. Fotó: hunbasket.hu

A harmadik periódust két hazai kosár nyitotta, ám a nagyszünetet jó két perccel meghosszabbító SKSE visszafogott kezdését kisvártatva egy 9-1-es rohammal korrigálta. A salgótarjániak támadójátékára továbbra sem igazán lehetett panasz, szépen járt a labda kézről-kézre, s amellett, hogy (a meccs legvégén beszálló Szőke Szabolcs kivételével) valamennyi pályára lépő játékos betalált, mindenki kiosztott legalább egy gólpasszt. Az ezúttal főként a játékszervezésben jeleskedő Herendic egymaga tizenegyszer hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait, akik közül a megszokott dupla-dupláját ezúttal is üzembiztosan szállító Sömenekkel (21 pont, 10 lepattanó) a pécsi fiatalok például egyáltalán nem tudtak mit kezdeni. Ám ezúttal korántsem kizárólag a megszokott húzóemberek vitték a prímet, olyannyira, hogy a kispadról beszállók pontszerzés terén 59-41 arányban felül is múlták a kezdőket.

Az utóbbi időben csak epizodistának számító Kovács Martinnak (14 pont, 4/6 tripla, 5 lepattanó, 4 gólpassz) és Csabák Balázsnak (20 pont, 8/9 mezőnyből, 4/5 tripla, 4 lepattanó, 5 gólpassz) különösen ragyogó teljesítménnyel sikerült kirukkolni, bizonyítva ezzel, hogy a későbbiekben velük is komolyan lehet számolni. Összességében a záró tíz percben már mindvégig húsz pont fölötti előnyben játszó, s a legvégén, ki más, mint a remeklő Csabák révén, a százas határt is elérő SKSE a várt(nál is nagyobb) magabiztossággal gyűjtötte be a kötelező győzelmet, s bizakodva várhatja az MTK elleni, csütörtöki, hazai meccset.

Rab Gyula, a PVSK edzője: Úgy gondolom reális eredmény született, látszott a két csapaton, hogy nem azonos célokért küzdenek. Kifogtunk egy extrán dobó Salgótarjánt, sajnos a hárompontosaikat nem tudtuk megfelelően kivédeni. Ehhez párosult, hogy elég tartalékosan álltunk fel, többen hiányoztak, többen kisebb sérülésekkel játszottak. Most nem tudtunk olyan teljesítményt nyújtani, mint amit az elmúlt két idegenbeli mérkőzésen.

Szabó Zoltán, a Salgótarján edzője: Szeretnék gratulálni a fiatal pécsi csapatnak, mert nagyot küzdött és komoly hozzáállásra késztetett minket. Egy jó mérkőzés volt, amelyen azért egy percig sem volt kérdés a győztes kiléte. Örülök, hogy támadásban többször sikerült szép akciókat vezetni, és megtaláltuk egymást a pályán, ezt bizonyítja a harminckét gólpassz. A védekezésben azért bőven akadtak hibák, amelyeket igyekszünk kijavítani a következő mérkőzésig! Gratulálok a srácoknak, nem hiába utaztunk ennyit!

Pécsi VSK-Cargate – Salgótarjáni KSE 78-100 (25-34, 18-20, 18-22, 17-24)

PVSK: Dragasevic 26/9, Carev 14/3, Laufer 10, Kocsis Z. 9, Futó B. 8, Erdei Á. 6, Nagy K. 2, Bíró L. 2, Popadic 1.

Salgótarján: Sömenek 21/6, Csabák 20/12, Kovács M. 14/12, Hajdu 9, Karanfilovski 8/6, Nshimba 8, Berkics B. 7, Boinitzer 6, Herendic 4, Szanyi 3/3, Szőke Sz. -.


Hozta a kötelezőt a BKG

Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője: Számomra a Nagykőrös a második legszimpatikusabb csapat. Ma sem hazudtolták meg magukat, küzdöttek az utolsó pillanatig. Nehezen sikerült az első negyedben megtalálni azt az ellenszert, ami az ő speciális stílusuk ellen működik. Egészen kiválóan játszottak, harminckilenc pontot tudtak dobni az első félidőben, aminek nem örültünk, hogy hazai pályán ennyi pontot kapunk egy több sebből vérző csapattól. Gratulálok mindkét csapatnak!

Lakosa Zsolt, a Nagykőrös edzője: Az első félidőben tisztességesen játszottunk. A félidő végén kaptunk hat-nyolc pontot második, harmadik szándékból. A harmadik negyedben üres helyzeteink voltak, de semmit sem sikerült bedobni. Botival nem tudtunk mit kezdeni, megérdemelten nyertek ilyen különbséggel.

BKG-Príma SE – Nagykőrösi Sólymok KE 104-74 (15-23, 32-15, 26-18, 31-18)

BKG: Nagy Bo. Á. 33/21, Allen 12, Bán T. 12, Armaghani 11/3, Hegedűs A. 10, Nagy Be. Á. 6/6, Nagy S. 6/6, Meleg K. R. 5, Reizer 5, Szeleczki 4, Püspök B. -, Laman -.

Nagykőrös: Mácsai 23/6, Lakosa Á. 18/3, Fehér P. J. 16/6, Bartos 9/6, Molnár M. 4, Mester M. 3/3, Lakatos 1, Csukás -.

Az alapszakasz állása

H. Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1 HÜBNER-Nyíregyháza BS 18 15 3 33 1600 1373 0,917
2 MAFC 18 14 4 32 1601 1475 0,889
3 Budafok 18 12 6 30 1573 1504 0,833
4 HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 18 11 7 29 1620 1563 0,806
5 Salgótarjáni KSE 18 11 7 29 1386 1341 0,806
6 Bajai Bácska FKE 18 10 8 28 1423 1389 0,778
7 BKG-Príma SE 17 9 8 26 1523 1388 0,765
8 TF-BP 18 9 9 27 1448 1438 0,75
9 Budapesti Honvéd SE 18 8 10 26 1490 1561 0,722
10 MEAFC-Miskolc 18 8 10 26 1472 1511 0,722
11 MTK-Elite Basket 18 7 11 25 1441 1535 0,694
12 Vasas Akadémia 18 7 11 25 1446 1499 0,694
13 Pécsi VSK-Cargate 17 2 15 19 1412 1636 0,559
14 Nagykőrösi Sólymok KE 18 2 16 20 1330 1552 0,556

Zöld-csoport

18. forduló

Az utolsó negyedben állva hagyta a Szolnokot a Pécs

Ivica Mavrenski, a Pécs edzője: Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez! Tudtuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, mert a Szolnok jó csapat, s ennek megfelelően arra készültünk, hogy nem lesz elég huszonöt-harminc percig koncentrálni, negyven percen át oda kell figyelni és jól kell játszani. Voltak sérültjeink, akik nem léphettek pályára, de azok, akik egészségesek voltak, mindent megtettek a sikerért. Természetesen voltak rosszabb periódusaink, de ennek ellenére megnyertük ezt a mérkőzést.

Jakab Máté, a Szolnok edzője: Gratulálok a pécsieknek, nagyon szép, modern kosárlabdával rukkoltak elő, élmény ellenük játszani. Harminc percig nagy taktikai csatát hozott ez a mérkőzés, amíg fizikálisan bírtuk, pariban voltunk. Sajnálom, hogy a végén nem maradt annyi tartás bennünk, hogy tisztességes vereséggel jöhessünk le a pályáról.

Pécsi NKA – Szolnoki Olajbányász KK U23 94-65 (19-11, 24-20, 23-25, 28-9)

Pécs: Meleg G. Z. 24/9, Dobrijevics 23/3, Rosic 13/9, Vukasz 11/3, Rátvay B. 8, Horváth Cs. 6, Fülöp Zs. 5, Váits 2, Herger 2, Mezei -, Fekete D. -.

Szolnok: Rudner 22/15, Csák B. 18/12, Taiwo 15/3, Frikker 4, Kókai 3/3, Gilszki 2, Nagy D. 1, Rékasi -, Arnóth -, Orbán B. -.


19. forduló

Az Egert verte a KTE II.

Váradi Kornél, a KTE edzője: Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez! Bár csak bizonyos periódusokban játszottunk jó ritmust, de ez is elég volt a mai győzelemhez! Az egrieknek további sok sikert kívánok!

Dr. Váczi Péter, az Eger edzője: Ugyanúgy volt egy rossz negyedünk, mint otthon a Kaszások ellen az előző héten – itt főleg a támadójátékra gondolok. Harcoltunk, de megérdemelten nyert a hazai csapat.

KTE-Duna Aszfalt II. – EKE Eger KOK 88-59 (18-6, 19-13, 24-17, 27-23)

KTE: Plézer 17/9, Varga B. P. 12, Molnár D. 11/3, Kucsera 11, Lewis 9, Orgona G. 9, Cserkó K. 8/3, Nagy J. 6/6, Fülöp B. 3, Ivkovic 2, Popa -.

Eger: Máté B. 16, Papp B. 13/12, Szicsák 13, Pomázi 5/3, Szigedi Bence 5, Szatmári R. 4, Illés B. 3, Horváth R. -, Szabó M. -, Mohamed -, Ungi -.


A SMAFC-ot már legyőzte a Szolnok

Jakab Máté, a Szolnok edzője: Nagyon örülök, hogy sikerült visszavágni a Sopronnak az ott elszenvedett vereségért. Az első félidőben nem voltunk elég élesek, több támadó-lepattanót is engedtünk az ellenfélnek. Örülök, hogy a gyenge külső dobásunk ellenére is sikerült, kis szerencsével bár, de megnyerni a találkozót.

Csaplár-Nagy Arnold, a SMAFC edzője: Gratulálok a Szolnok csapatának! Azt gondolom, hogy egy egylabdás mérkőzésen a végén a szerencsésebb csapat győzött. Ugyanakkor a saját csapatomnak is csak gratulálni tudok. Jól küzdöttünk, jól játszottunk, de sajnos ez ma a győzelemre nem volt elég.

Szolnoki Olajbányász KK U23 – SMAFC 70-68 (16-19, 17-17, 16-14, 21-18)

Szolnok: Taiwo 19, Gilszki 14/3, Frank Á. 13/3, Arnóth 7/3, Frikker 6, Nagy D. 5/3, Csák B. 4, Kókai 2, Nyerges -, Orbán B. -.

SMAFC: Czukor 22, Krajisznik 15/9, Márkus 10/3, Bakk 9/6, Kovács B. 5, Panta 4, Németh M. 3/3, Heiszenberger -.


Cegléden nem jött össze a bravúr a Tiszaújvárosnak

Vavra András, a Cegléd edzője: Tudtuk, hogy nem lesz könnyű a mérkőzés, hiszen most már két ember hiányzott a rotációnkból, illetve a szerdai MAFC elleni mérkőzés is sokat kivett fizikálisan a csapatból. Voltak holtpontjaink, de szerencsére az épp aktuális ötös a pályán tudott koncentrálni, és annyit hozzátenni, hogy sikerült megszerezni a győzelmet. Nagyon nehéz hetünk volt. A Tiszaújvárosnak is gratulálnom kell, nagyon veszélyes ellenfele lehet bárkinek, főleg, ha egy kicsit is lankad a figyelem. Mi minden tartalékot kiadtunk magunkból, szerencsére ez elegendő volt a mai meccsen. Nehéz sorozat előtt vagyunk még a bajnokság végéig, ezt a mentalitást kell megőriznünk a továbbiakban is.

Szendrey Zsombor, a Tiszaújváros edzője: Gratulálok a Ceglédnek a győzelemhez, tartották a veretlen hazai pályát. Mondhatjuk, hogy magunknak nehezítettük meg a meccset, rengeteg ki nem kényszerített hibánk volt amellett, hogy a hazai csapat nagyon jól védekezett, de tizenhét eladott labdával sehol sem lehet meccset nyerni. Viszonylag jól dobtunk kintről, ezért tudtunk ott lenni végig a fordítás kapujában, de a koncentráció a hazaiaknál volt. Sok sikert kívánunk a Ceglédnek a kupadöntőben!

Ceglédi KE – Tiszaújvárosi Phoenix KK 84-72 (30-17, 17-25, 15-17, 22-13)

Cegléd: Fekete V. N. 18/12, Nárai 18/6, Miller 16, Hegedűs G. 9/3, Piukovics P. M. 9/3, Csákvári 7, Józsa M. B. 5/3, Berkics M. L. 2, Molnár L. -, Andó L. -.

Tiszaújváros: J. Martin 21/9, Kovács Z. 14/12, Tóth V. 10, Szabó N. 7/3, Szilasi 6/6, Orliczki B. B. 6, Lajsz 4, Pöstényi 3/3, Molnár B. 1, Kiss B. -.


Óbudai Kaszások – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 63-66 (16-7, 18-25, 11-14, 11-10, 7-10)

Óbuda: Van Der Meer 13/9, Vámos 13/3, Ondima 13, Rosemond 8, Bencsik 7, Reiter 3, Bea G. 2, Jenei 2, Vígh 2, Koflanovics -, Keresztesi -.

Győr: Rátvay T. 19/15, Csaba Gy. 12/3, Nagy T. 9/9, Berneczei 9, Kámán 6/3, Domsitz 6, Geiger 3/3, Gáll 2, Horváth Á. -.


Legyőzte a Pápát a Vásárhely

Tóth Tamás, a Vásárhely edzője: Értékes sikert értünk el egy jól szervezett Pápa ellen. A második félidőt fizikálisan jobban bírtuk és a hosszabb kispad is mellettünk szólt. A dobószázalékunk végre megfelelő volt, és huszonegy gólpasszt adtunk, szépen járt a labda. A hibáinkat igyekezzük javítani jövő héten, tudunk még ennél is többet.

Vásárhelyi Kosársuli – Concordia Motax KC Pápa 94-81 (24-22, 19-21, 24-15, 27-23)

Vásárhely: Varga Z. 16/6, Kelemen B. 15/9, Molnár B. 15/3, Perák 15, Hargitai 12/3, Varga Á. 9/6, Rostás 8, Pavlovic 4, Bodócsi -, Bálint E. -, Acsimovics -.

Pápa: Murai 22/6, Burai R. 19, Hódi 13/9, Sonyák 9, Balla 6, Horváth A. 3/3, Márton L. 3/3, Márton Á. 3/3, Keller 3, Szeier -, Kocsis T. Z. -.


DEAC U23 – Knipl Kft. Bonyhádi KSE 85-74 (23-16, 21-19, 23-24, 18-15)

DEAC: Tóth B. M. 23/12, Kalassai 16/12, Kiss K. 14/9, Tóth G. 8, Opre 7/6, Fábián Sz. 6, Várbíró 5/3, Szekeres 3/3, Zsuga T. 3/3.

Bonyhád: Somogyfoki Sz. 15/3, Dorogi 14/3, Tömösváry 14, Pupp 10, Baki S. 9, Gébert 6, Maskaljevic 4/3, Ugrinic 2, Jakab M. -, Csobán -.

Az alapszakasz állása

H. Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1 Pécsi NKA 16 13 3 29 1315 1111 0,906
2 Újpest-MT 17 13 4 30 1342 1143 0,882
3 Ceglédi KE 17 13 4 30 1387 1194 0,882
4 Concordia Motax KC Pápa 18 11 7 29 1372 1328 0,806
5 KTE-Duna Aszfalt II. 18 11 7 29 1362 1262 0,806
6 Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 18 9 9 27 1429 1432 0,75
7 Vásárhelyi Kosársuli 18 9 9 27 1391 1435 0,75
8 SMAFC 18 9 9 27 1337 1345 0,75
9 Óbudai Kaszások 18 9 9 27 1288 1306 0,75
10 Szolnoki Olajbányász KK U23 17 8 9 25 1179 1229 0,735
11 DEAC U23 17 7 10 24 1088 1231 0,706
12 Tiszaújvárosi Phoenix KK 17 6 11 23 1274 1338 0,676
13 Knipl Kft. Bonyhádi KSE 17 5 12 22 1305 1393 0,647
14 OMNIA Pub & Food Békés 16 4 12 20 1298 1387 0,625
15 EKE Eger KOK 16 2 14 18 1088 1321 0,562

Kiemelt kép és nyilatkozatok: hunbasket.hu

  •   
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés