Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Méltó rendezvénnyel ünnepelték a Magyar Sport Napját a kecskeméti kosárlabda Akadémián

A kompetenciák fejlesztése, a fair play szellemének megvitatása és a tapasztalatcsere volt a cél.:

:

Minden a sportról, azon belül is a kosárlabdáról szólt szombaton Kecskeméten. A Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia épületében ugyanis a május 6-i Magyar Sport Napját egy egésznapos rendezvénnyel, konferenciával, egyszóval Sportfórummal ünnepelték.

Az esemény célja a szakmai kompetenciák fejlesztése, a fair play szellemének megvitatása és a tapasztalatcsere volt. A rendezvényen a város minden sportágának szereplője képviseltette magát, ami így egy sportközösségi platformként is hiánypótló szerepet töltött be.

Hogy miért pont május 6-án ünnepeljük a Magyar Sport Napját? – 1875-ben ezen a napon rendezte meg a Magyar Athletikai Club az első nyilvános, szabadtéri atlétikai versenyét Budapesten. Európa első ilyen nagyszabású rendezvénye volt ez, majd később megalakultak a nagy sportegyesületek, kezdetben a fővárosban – emlékezett vissza köszöntő beszédében az Akadémia vezetője és a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Ivkovicné Béres Tímea, aki hozzátette, a Deutsch Tamás által vezetett Sportegyesületek Országos Szövetsége volt a kezdeményezője annak, hogy ezen a napon sportosan ünnepeljünk együtt. Ivkovicné Béres Tímea a jelenlévő edzőknek hangsúlyozta, kezeik között vannak a csiszolatlan gyémántok és óriási a felelősségük abban, hogy a jövő bajnokai milyen sportolók, milyen személyiségek lesznek.

A SOSZ által kiemelt vidéki szervezetként Kecskeméten is rögtön csatlakoztak a kezdeményezéshez színes Sportfórum keretében.

A köszöntő beszéd után Havanecz Krisztián, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Edzéselméleti és Módszertani Kutató Központ doktorandusz oktatója és kutatója tartotta az első előadást edzéselmélet témakörben. Elsősorban az edzéstervezés tudományos, de a sportolók adottságait, edzettségi állapotát figyelembe vevő munka fontosságát hangsúlyozta.

A következő programelem Tuza Kornélia előadása volt, aki a sportdiagnosztika és a teljesítmény kapcsolatát elemezte látványos bemutatóval egybekötve. Ezt egy kerekasztalbeszélgetés követte, amely a Fair Play-ről szólt. A beszélgetésben Jánosi István, a Kecskeméti Önkormányzat sportért felelős tanácsnoka, Wittmann Krisztián, válogatott kosárlabdázó, a KTE Duna Aszfalt NB I/A osztályú csapatának a csapatkapitánya, Fritz Ágnes, egykori kiváló röplabdázó, a Kecskeméti Sportiskola sportszakmai vezetője, valamint Ádám József, a Bács-Kiskun Megyei Kosárlabda Szövetség ügyvezetője, kiváló kosárlabda játékvezető vett részt. Sportvezetői, játékos és bírói oldalról is megközelítették a sportszerűség témáját.

Az ebédszünet után jött az egyik legizgalmasabb előadás, ugyanis Lábadi Anett pszichológus az edző-sportoló-szülő hármas kapcsolatát vizsgálta. Nem véletlen, hogy erre az előadásra a szakemberek mellett már több szülő is kíváncsi volt.
A Sportfórum zárásaként sportági bemutatókra, egyfajta sportágválasztóra is sor került Kecskeméten. A Mercedes-Benz Sport Akadémián természetesen a kosárlabda vitte a prímet, amely a hírös városban az egyik legnépszerűbb utánpótlás sport, de emellett a röplabda, a judo, a birkózás, az asztalitenisz és az ökölvívás edzéseit is figyelemmel lehetett követni az Akadémián. A Kecskeméti Sportiskola valamennyi sportága, így például még a jégkorong, a kézilabda, az atlétika, a tájfutás, a rögbi, az úszás és a vízilabda is bemutatásra került.

A sportos nap azonban itt még nem ért véget, ugyanis a Sportfórum befejezése után számos sportrajongó átsétált a szomszédos Messzi István Sportcsarnokba, hogy megtekintsék a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Szolnoki Olajbányász kosárlabda-mérkőzést. A közel telt ház előtt lejátszott meccset a KTE nyerte meg, így méltó módon zárult Kecskeméten a Magyar Sport Napja.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés