Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Meleg Gergő: most már tényleg megértem arra, hogy a legmagasabb hazai szinten szerepeljek

A Pécs legújabb szerzeménye húsz éves kora ellenére már öt együttesben is megfordult, de ezúttal hosszútávban gondolkozik.

  •   :

:

A PVSK kosárlabdacsapatának legújabb szerzeményeMeleg Gergő húsz éves kora ellenére megfordult már Szegeden, Kecskeméten, a spanyolországi Canarias Basketball Academy színeiben, a budapesti TF felnőtt élvonalbeli együttesében, valamint a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs alakulatában is, éppen ezért igazi vándormadárnak tartja magát – árulta el az utanpotlassport.hu-nak.

A kosaras a másodosztályban mind a 24 mérkőzésen kezdőként kapott szerepet, ezeken a meccseken 29 percet, 19.9 pontot, 8 lepattanót és 1.9 gólpasszt átlagolt.

A Kanári-szigetekről hazatérve úgy véltem, készen állok az NB I/A csoportos bajnokságra, de a várakozásaim nem úgy alakultak Budapesten, ahogyan azt elterveztem. Tisztában voltam azzal, hogy a fejlődésem érdekében egy szintet vissza kell lépnem, és a másodvonalba igazolnom; vezérszerepet akartam betölteni, és ez sikerült. Pécs gyönyörű város, nagyon megfogott a közeg. Rátgéber László akadémiájában különösen jól éreztem magam, sokat fejlődtem és a játék is jól ment. Pont ezért vagyok nagyon szomorú amiatt, hogy nem fejezhettük be a ligát − szerintem összejöhetett volna a feljutás. Ha ez sikerült volna, könnyen lehet, hogy nem váltok klubot.

A koronavírus-járvány keresztülhúzta a magasember számításait számításait, de nem szomorkodhatott túl sokáig, a jövőjére kellett koncentrálnia.

– Ebben a tekintetben nem volt apelláta. Azt érzem, hogy most már tényleg megértem arra, hogy a legmagasabb hazai szinten szerepeljek. Rengeteg ajánlatot kaptam, de a legjobbnak a PVSK-ét tartottam. Imádom ezt a várost, ráadásul a csapat szakmai filozófiája is szimpatikus. Biztos vagyok benne, hogy remek kosarassá válhatok ebben az együttesben.

A center elárulta, ezúttal hosszabban tervez előre:

– Az élvonalban sok jó hazai és légiós kosaras bizonyít hétről hétre − emiatt meglehetősen erős bajnoksággá vált a magyar. Minél több lehetőséget szeretnék kiharcolni magamnak, és stabilan, magas szinten teljesíteni. Nagy kérdés még, mit hoz a jövő, de annyi bizonyos, hogy néhány remek, NB I-es szezont abszolválnék itt.

Fotó: pecsma.hu

  •   
5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
2lee14LeklibajszaHeindrichdonnarumma Recent comment authors
Heindrich
Olvasó

Legmagasabb szint = falkó. Forrás.:Benke

Leklibajsza
Olvasó

True story!!

donnarumma
Olvasó

Benke sokkal okosabb, mint Te! Ő pl. A csapat nevét is simán leírja,helyesen…nyugodtan hallgass rá😉

2lee14
Olvasó

Most aztán nagyot szóltál!

donnarumma
Olvasó

“rengeteg ajánlatot kaptam”….vajon mennyi az a rengeteg???? Pont annyi játékperccel gondolom már nem lenne elégedett

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés