Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Megverte a szlovén ezüstérmest az Alba

Végig vezetett a fehérvári csapat.:

:

Az Alba Fehérvár végig vezetve, 77-68-ra legyőzte a szlovén ezüstérmes Krka Novo Mesto csapatát.

Az albakosar.hu beszámolója:

A szlovén élcsapat, a legutóbbi szezonban ezüstérmes Krka Novo Mesto ellen vívtuk ötödik edzőmeccsünket, az első dobások kiperdültek a gyűrűről, aztán French betalált, nálunk Lukács zsákolt, majd látványos akció nyomán ismét French volt eredményes. Őrizte 2-4 pontos előnyét a vendég, Vojvoda hármasa után a szlovénok trénere időt kért, pedig csapata még szűk előnyben volt, 9-10. Laksa és Lukács megmozdulásaival 16-12-re már mi vezettünk, ismét időt kértek a vendégek, az első negyed zárása előtt hét másodperccel, 18-15-ös állásnál Dejan Mihevc is magához hívta tanítványait. A rövid szünet után gyorsan elléptünk hat ponttal Lukács révén, ezt növeltük is, később közelebb jöttek a látogatók, Vojvoda nem rontott, az első félidő vége előtt öt perccel, 31-24. A folytatásban is jobban játszottunk, félidőben 38-31 állt a táblán.

A nagyszünet után sem változott a játék képe, Vojvoda duplája és triplája után leült pihenni, a túloldalon Gibbs és Stipcevic vitte a prímet, French sem tétlenkedett, a szlovének átvették a vezetést, időt is kért Mihevc, 44-45. Laksa hármasával ismét mi álltunk jobban, Balsay is betalált kintről, Szabó Zsolt is beköszönt kétszer, a harmadik negyed zárása előtt zárkózott a Novo Mesto, fél óra játék után 55-53 állt az eredményjelzőn. Omenaka nem tétlenkedett, Lukács kipontozódott, de ez nem vetette vissza a gárdát, kilenc ponttal megugrottunk, majd Omenaka zsákolása nyomán még többel, 68-57. Nem tudott tízen belülre jönni a Krka, aztán négy perccel a vége előtt mégis. A zárás előtt a mezőny legjobbja, Vojvoda ügyeskedett, 15 pontra nőtt a differencia, aztán Stipcevic dobott hármast szinte a félpályáról, szinte végig vezetve nyertünk megérdemelten, 77-68-ra.

Alba Fehérvár-Krka Novo Mesto 77-68 (18-15, 20-16, 17-22, 22-15)

Az Alba dobói: Stark 11/3, Vojvoda 18/12, Lukács 10/3, Laksa 12/6, Omenaka 12. Cserék: Pongó Marcell 7/3, Szabó 4, Balsay3/3, Takács Milán -.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés