Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Megvédte címét a Hepp Kupában a PVSK

A nagyszünetig tudta tartani a lépést ellenfelével a Phoenix-MT Fót.

Phoenix-MT Fót - Pécsi VSK-Veolia 87-104 (23-23, 21-24, 21-34, 22-23)

Hepp Kupa, döntő
Budapest, BOK Sportcsarnok
Vezette: Rózsavölgyi Alexandra, Földesi Ádám, Gombos Márk Bálint (Fekete László)

Fót: Kinney 17 (+11 gólpassz), Tichov 14/9, Richter 2, Markovics 24, Juhos 25/3 (+14 lepattanó). Cs: Kékesi 3/3, Tóth Z. 2, Udemezue -, Szabó N. -, Békési -, Ipacs -.

PVSK: Igrutinovics 17/3 (+11 gólpassz), Németh A. 10/9, Plézer 16/9, Antóni 14/6, Horti 14/6. Cs: Mokánszki 21/12, Frank 5/3, Bíró 5/3, Molnár M. 2, Halász -, Radó -, Harka -.

A Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa 2023/24-es kiírásának döntőjében a 2021-es bronzérmes Phoenix-MT Fót és a címvédő PVSK-Veolia csapott össze. A felek szezonbeli két egymás elleni mérkőzését egyaránt a fehér-feketék nyerték, otthon kiütéssel (107-70), idegenben nagy küzdelemben, (83-88).

Luka Markovics közeli találatával indult a finálé, de a következő kilenc pontot a pécsiek szerezték. a kosármagyar magasbedobó és James Kinney révén zárkóztak a Tigrisek, Németh András triplája után Páli Gábor időt kért a 4. percben (6-13). Juhos Levente középtávoliját Horti Bálint ziccere és Plézer Gábor trojkája követte, már az első negyed derekán kétszámjegyű különbség alakult ki 8-18-nál, de a Kinney-Markovics kettős támadásban sok problémát okozott a vasutasoknak, Szrecsko Szekulovics is kihasználta első időkérését (13-20). A lila-fehérek amerikai irányítója tarthatatlan volt, a túloldalon sorra maradtak ki a kinti dobások, Markovics nehéz középtávolijával utolérte ellenfelét a Fót a kisszünetre (23-23).

Tóth Zoltán büntetőivel már 8-0-s futásban voltak és átvették a vezetést a Megyeri Tigrisek, Juhos kiosztott egy nagy sapkát, Mokánszki Máté és Bíró Olivér triplájával lábalt ki a gödörből a Vasút, egy látványos Kinney-Juhos alley-ooppal egyenlítettek a Lilák, Mokánszki ziccerével újra a Pécsnél volt az előny (29-31). Tichov hármasa jelentett újabb fordulópontot, Németh András egyenlített a sarokból, aztán Frank is pontosan célzott a 6,75-ön túlról (36-37). Juhos pontjaival a fótiak jártak előrébb egy leheletnyivel a félidő hajrájában, büntetőkkel fordítottak és Luka Igrutinovics futtából, dudaszóra elengedett hárompontosával előnnyel vonulhattak pihenőre a mecsekaljaiak – fóti szempontból nem volt jó előjel a folytatásra, hogy Markovics és Kinney is begyűjtött három személyi hibát a nagyszünetig (44-47).

Elsöprő lendülettel, 10-0-s rohammal kezdte a harmadik etapot a PVSK, Horti közelről és távolról is betalált, a 22. percben a lila-fehérek mindkét háromfaultos kulcsembere beütötte a negyedik hibáját, Plézer közelije után magához hívta játékosait Páli Gábor (44-56). Juhos megszerezte ugyan a fótiak negyedbeli első kosarát, de állandósult a tíz pont feletti differencia. Plézer saroktripláját Kékesi Kristóf visszadobta, de a feketemezesek 8-asa rövidesen újabb trojkát süllyesztett el, Markovics faulttal együtt volt eredményes (54-68). Potyogtak a kosarak a játékrész második felében, Mokánszki egymás után két hármast küldött a helyére, eldőlni látszott a kupa sorsa harminc perc játék után (65-81).

Juhos kinti kosarával és Markovics ziccerével kezdődött a záró felvonás, négy jó büntetővel visszaverte a felzárkózási kísérletet a Vasút, ráadásul Kinney kipontozódott a 33. percben (72-86). A Tigrisek azonban nem adták fel, Tichov hármasával és Juhos ziccerével bejöttek tíz alá, az óbudai-honvédos nevelésű kisember 2+1-es akciójával már csak nyolc pont volt a pécsi előny (80-88). Mokánszki csapata szempontjából a legjobbkor hitette be negyedik tripláját, amely egy 8-2-es roham kezdetét jelentett, szűk négy perccel a vége előtt időt kért a lila-fehér kispad (82-96). Antóni kinti találatával átlépte a száz dobott pontot a pécsi gárda, Igrutinovics állította be a 87-104-es végeredményt – története során másodszor Hepp Kupa-győztes a Pécsi VSK-Veolia, a sorozatban eddigi legjobb eredményét elérve ezüstérmes a Phoenix-MT Fót.

Fotók: MKOSZ/Girgász Péter, Bálizs Zsuzsa

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Cogito ergo sumPvskpanthers Recent comment authors
Cogito ergo sum
Olvasó

Sajnos Rózsavölgyi elsőszámú játékvezetőnő nem tudott felnőni egy kupadöntő szintjéhez. Vitathatatlan a pécsi siker ilyen dobóformával, azonban ezt eldönthették volna a mérkőző csapatok is a 40 perc alatt.

Pvskpanthers
Olvasó

Kupa győztes kupa győztes

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés