Connect with us
Hirdetés

Női bajnokság

Megvan, kivel pótolja Mokangót a DVTK

Chilei légiós érkezik Miskolcra.:

:

Az Aluinvent DVTK centere, Chanel Mokango néhány nappal ezelőtt edzés közben súlyos térdsérülést szenvedett. A kongói játékos felépülése hosszabb időt vesz igénybe, ezért a pótlásáról azonnal gondoskodni kellett. A kiváló játékerőt képviselő, női NBA (San Antonio) tapasztalattal is rendelkező, chilei válogatott Ziomara Morrisonra érkezik a pótlására – adta hírül a klub hivatalos honlapja.

A chilei hölgy a 2018/2019-es szezonban két csapatban is szerepelt. Elsőként a lengyel első osztályú Artego Bydgoszcz csapatában a bajnokságban huszonnyolc találkozón 13,9 pontot és 6,6 lepattanót átlagolt a bő harminc percnyi játékideje alatt, 61% feletti kétpontos mezőny mutatóval, valamint 92,6%-os büntető dobási hatékonysággal. Az Európa Kupában tíz mérkőzésen szűk 32 perc alatt dobott átlagban 14,3 pontot és 6,1 lepattanót, 59% fölötti kétpontos dobószázalékkal, valamint 90% feletti büntetődobási hatékonysággal. A nyarat hazája bajnokságában töltötte, a Los Leones csapatával szeptember 2-án chilei bajnoki címet ünnepelhetett.

A női NBA-s tapasztalatokkal is rendelkező Ziomara Morrison a tervek szerint csütörtökön hajnalban érkezik meg Miskolcra, az orvosi vizsgálatokra aznap délután kerül majd sor.

– Chanel súlyos sérülése után rendkívül nehéz helyzetbe kerültünk, hiszen nyakunkon az EuroLiga-selejtező, és gyorsan közeledik a bajnoki nyitány is. Mivel a tavalyi sikerek egyik hőse esett ki a rotációból, nem volt más választásunk, azonnal lépni kellett, szerencsére a tulajdonos és szponzorok segítségével sikerült ennek az anyagi feltételeit is megteremteni. A választásunk a női NBA és EuroLiga tapasztalatokkal is rendelkező Zio-ra esett, aki szerencsére játékban is van, így a következő pár napban jó eséllyel meg tudja tanulni azokat a taktikai elemeket, amelyek szükségesek az EuroLiga-selejtező sikeres megvívásához. Mivel kiváló játékost igazoltunk, a céljaink változatlanok: szeretnénk bejutni az EuroLiga alapszakaszába, a hazai versenysorozatokban pedig legalább a döntőbe jutni. Álmunk persze az, hogy megszerezzük a DVTK történetének első kosárlabda bajnoki aranyérmét – nyilatkozta a dvtk.eu oldalnak Völgyi Péter sportszakmai igazgató.

fotó: dvtk.eu

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
derrylGecse J. MárióMásikVégétFújdMeg Recent comment authors
MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Ebben a szezonban végre jó lenne egy bajnoki cím is… !

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Chilei játékos nem biztos hogy játszott már az NB1-ben. Vagy igen ???

derryl
Olvasó

Talán hoz egy kis chilei cseresznyét………

Gecse J. Márió
Olvasó

Na, ez jó hír, visszatért a remény, bár Shatori nélkül még így sem lesz egyszerű a Velence elleni selejtező.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Így sem a DVTK az esélyes… 🙁

Gecse J. Márió
Olvasó

Ahogy olvastam, eléggé megerősödött a Velence… :/

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Ugyanaz a szponzor, mint az egyébként bivalyerős férficsapatnál. A célok is hasonlóak. Komolyan veszik Velencében (Mestrében) a kosárlabdát!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Nem lesz gyenge! Mokangónak pedig mielőbbi felépülést, jobbulást!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés