Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Megvan az Alba új irányítója

Forray Gábor: Ilyen játékosra volt szükségünk:

:

Gyorsan megtalálta a távozó Frank Turner utódját az Alba Fehérvár, a folytatásban a szintén amerikai John Gillon szabja az együttes fazonját – írja az albakosar.hu. A 26 éves, 183 cm magas, 81 kg súlyú kosaras Texas nagyvárosában, Houstonban született, egyetemi tanulmányai során játszott a Little Rock, a Colorado State és a különösen jó nevű Syracuse gárdájában, mindenütt megtette a magáét. Aztán az NBA előszobájának számító G League következett, szintén három gárda, a Texas Legends, az Erie BayHawks, majd a Greensboro Swarm. 2019 nyarán költözött át Európába, a litván Pieno zvaigzdés Pasvalys csapatát erősítette, míg mostani szezont már Törökországban, a Darüssafaka Tekfen gárdájában kezdte.

– Örülök, hogy sikerült megállapodnunk, ilyen játékosra volt szükségünk – mondja az új szerzemény kapcsán az együttes vezetőedzője, Forray Gábor. – A litván és a török bajnokság erejét mindenki ismeri, úgy gondolom, a hazai pontvadászat meghatározó kosárlabdázója lesz. Gillon gyors, jól egy-egyezik, kiválóan passzol és jól dob. Már egyetemi évei alatt tekintélyt szerzett magának, a nagyon erős Syracuse meghatározó játékosa volt. Jó védő, remekül támadja a gyűrűt, ha a helyzet úgy hozza, gond nélkül be is fejezi az akciókat. Minden személyiségjeggyel rendelkezik, ami a mai, modern kosárlabdában az irányítókat jellemzi.

16 hozzászólás

16
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
törrögszultánVilis79BobanKendeffy BotondMagyarFerenc Recent comment authors
törrögszultán
Olvasó

Új edzőt, mikor jelent be a klub? Mert ha nem lesz változás az eredményességben, akkor egyértelmű lesz a hiba forrása…

Vilis79
Olvasó

Forray, most mire fogod majd a jó nagy cumikat?

Kendeffy Botond
Olvasó

Nehogy úgy járjon az Alba mint mi annak idején és a Sopron ebben a bajnokságban Dillard-dal. Nagy név és más semmi…

MagyarFerenc
Vendég
MagyarFerenc

Rajtad ő sem fog segíteni.

Artur Doki
Olvasó

Litvánoknál 24 meccs 27perc,14 pont,2,2 pattanó,4,4 gp
38% tripla,77% büntető,57% dupla
Petrauskas mesternél lecsekkolhatta Fofó

Törököknél 9 meccs,15 perc,5 pont,2,7 gp,1 pattanó,70% büntető,19% tripla,47% dupla

18ban volt 40 pontos meccse is a G-Leagueben…

Akár jó is lehet.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

“Örülök, hogy sikerült megállapodnunk, ilyen játékosra volt szükségünk” — de jó ezt olvasni, hogy a mai Magyarországon, amikor lassan a 15ezret veri már a Covid-halottak létszáma, 2020 márciusa óta (leszámítva az adriai lususjachtozós nyári szép heteket) lényegében szájmaszk mögött robotolunk saját kis börtönünkben, már aki teheti, és még van munkája….szóval ezen körülmények mellett vannak még sikerágazatok, ahol oda nyúlhatunk, ahova csak akarunk! Igaz, hogy néző, szurkoló nincs, de pénzköltés dögivel és kívánság szerint! Forray úr, akkor tehát “pont egy ilyet” akartunk, igaz??? Nos, ha így van, akkor az esetleges kevésbé jól sikerült játék már szimplán edzői felelősség lesz, ezt ne… Olvass tovább »

Vilis79
Olvasó

Teljesen igazad van! Dislikeoljatok okosok!

Sajka
Olvasó

Változatlanul Fofó a leggyengébb láncszem, hiába csereberél….
Véleményem szerint Vojvoda is sokkal halványabb, mint amit megszoktunk tőle, Turner tavaly jó idény futott, vajon Fehérváron elfelejtett kosarazni, vagy csak nem találta meg a szerepkörét rendesen a stáb. Az új fiú jó pedigrével érkezik, nagyon kíváncsi leszek, hogy mennyire fog pezsegni Fofónál. 🙂

Redbid
Olvasó

Érdekes, mert hasonlóan mint most, a nyáron még Turnernek örömködött.

Wilson
Olvasó

..és nem ilyen edzőre, ezt elfelejtette hozzátenni tisztelt Forray!

Pbask
Olvasó

Ide még lehet kommentelni? Nem lesz letörölve letiltva a nagyszerű vezetőség által??

Boban
Olvasó

Melyik csapat engedné meg szerinted, hogy a saját játékosai a saját klubbuk posztja alá kommenteljen negatívan? Szerinted a Falco engedte volna, ha Searcy elküldése után elkezdenek a játékosok kommentelgetni a Falco posztja alá? Ez inkább a játékosok amatőrsége, mint ahogyan tegnap is mondtam.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Meg még inkább a klubé.

Artois
Olvasó

Es a nemetektol mi okbol repult a probajatek utan?

Nagy András
Olvasó

Magas THC? az szokott probléma lenni..

Willie
Olvasó

Nem győzte meg a döntéshozókat. Pedig előtte ok is legalább annyira örültek neki mint Fofo 🙂 Mondjuk nekem gyanús az a játékos, aki egyetemi pályafutása alatt 3 helyen is megfordul…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés