Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Megvan az Alba harmadik légiósa

Az elmúlt szezonban Zalaegerszegen kosárlabdázott.:

:

A 2022-23-as idényben az Alba színeiben szerepel Quenton DeCosey – adta hírül a fehérváriak honlapja. Az amerikai kosaras rövidesen betölti 28. életévét, lévén 1994. augusztus 8-án született Union városában, New Jersey államban. Középiskolás évei során a St. Joseph együttesében szerepelt, az egyetemi bajnokságban a Temple University csapatát erősítette. Hat éve szerződött Olaszországba, az Universo Treviso csapatához, majd a szintén olasz Pallacanestro Chieti következett. Görögországba folytatta, Koroivos Amaliadas színeiben, aztán hazatért, az NBA G League-ben érdekelt Maide Red Hawsk volt a munkáltatója, később az ugyanebben a ligában szereplő Salt Lake City Stars. Visszatért Görögországba, 2019-ben szerződött a Lavrio gárdájához, a következő idény már az Aris Thessalonikinél kezdte. Az előző szezonban a lengyel Start Lublinban játszott, tavaly december végén, az ünnepek előtt szerződött Zalaegerszegre, a távozó Carlton Guyton helyét vette át a csapatban.

A 196 centiméter magas, 93 kg súlyú DeCosey kiegyensúlyozottan teljesített az elmúlt félévben, komoly érdemeket szerzett abban, hogy a gyengén rajtoló zalaiak végül különösebb gond nélkül megőrizték tagságukat az élvonalban. Az amerikai sportoló bedobóként és a hátvédként is bevethető. A mögöttünk hagyott hónapokban ő volt a ZTE kulcsfigurája és az Alba reményei szerint hasonló teljesítményt nyújt Fehérváron is.

17 hozzászólás

17
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
zterulezVery AlbaejjhaJólnézünkMIKIPbask Recent comment authors
zterulez
Olvasó

Még elmúlt szezon végén beszélgettünk valamelyik Zete poszt alatt, hogy Barnett és DeCosey köré kellene építeni az idei csapatot. Erre mindketten visszajöttek Magyarországra játszani, csak nem hozzánk. Sokat köszönhetünk nekik, sokoldalúan bevethető, stabil játékos, akinek a segítségével új lendületet tudott venni a csapat és végül simán bentmaradt az A csoportban. Kíváncsi leszek rá, hogy mire lesz képes ha komolyabbak a célok, mint a kiesés elkerülése. Ha egy hasolnó szintet tud hozni, mint nálunk, akkor jól jártok vele.

Very Alba
Olvasó

Meg kell követnem vezetőségünket a játékospolitikája miatt.Úgy tűnik varázsütésre vagy valami más miatt felelőségtudat költözött falaink közé.Várom a továbbiakat nagy várakozással,kezdetnek nem rossz.Hajrá Alba-

JólnézünkMIKI
Olvasó

Simon Balázs Somogyi Ádám után, három extra légióst igazolt.
Gratulálok!

Pbask
Olvasó

Na eddig egyedül ezen az igazoláson tudnám elhinni, amit bizonygatott Mr.Coffee.

Milenko
Olvasó

Nem tudom, hogy a Zeténél jól gondolkodtak-e az új vezetők. Pont az a két játékos (Barnett, DeCosey) marad Magyarországon, aki egyértelműen jó volt Zalaegerszegen is.
Helyettük igazoltak 5 zsákbamacskát.
Nehogy megint visszaüssön, aztán decemberben már a 8-9. légiós öltözik kék-fehérbe, hogy benntartsa a Zetét!

ejjha
Olvasó

Na, pont így beszél az, aki szerint csak annyi az egész, hogy jó volt előző szezonban, tartsuk meg.
Szerinted nem kért sokkal többet, pont azért mert jól játszott? Vagy honnan tudod, mi volt a háttérben, ami miatt szóba sem került a neve. Mindenféle infó nélkül okoskodni, ez megy itt, a fotelból. Miért nem mész egyesületi elnöknek és mutatod meg hogyan kell csinálni?

Knézy Ernő
Olvasó

Somogyi Voja Decosey Ford Walters
Durham X Lukàcs. Boki. Williamson
Rupnik Cowels Kovács Tiby Keller
Anderson Takács Parrish Moore Cakarun
??

Milivoj
Olvasó

Megvan az X is, jövő héten jön a bejelentés, de ki az a Kovács Tibi?

Artois
Olvasó

Delszlav vagy amcsi?

Knézy Ernő
Olvasó

Kovács Benedek,Tibi mettyú?

KPSVRKK
Olvasó

Kíváncsi voltam ki viszi el.
A Zetét ő mentette meg.
Nagyon jó igazolás.

HajraKapos
Olvasó

Nem is emlékszem olyan szezonra, amikor ennyi ismerős/tavalyi légiós marad a magyar bajnokságban.

red-black01
Olvasó

Mindenki megpróbál tutira menni, nincs mese. A jelenlegi dollár/euró viszonyok között még jobban fáj egy mellényúlás, főleg ha az aztán cserével is jár. Nincs nagyon zsákbamacska, ráadásul ugye a tudás mellett fontosak az emberi kvalitások, mennyire kezelhető csapaton belül egy játékos egója. A kiválasztásnál nem highlights videókból tájékozódnak, ma már mindenkiről teljes meccsekből lehet elemzéseket csinálni, de a napi dolgokról-hozzáállásról-edzésmunkáról így hiteles és pontos információkat lehet szerezni. Ez alól kivétel persze egy eddig Magyarországon nem járt felsőpolcos, 5 számjegyű pénzért kiszemelt és leigazolt játékos, aki mondjuk már végigkosarazta Európát és komolyabb/erősebb csapatok ellen is bizonyított. Abban annyi veszély van, ha… Olvass tovább »

HajraKapos
Olvasó

Matthew Tiby
Zach Brown
Boris Barac
Jabril Durham
Bojan Subotic
Djordje Drenovac
Brandon Parrish
Marjan Cakarun
Quincy Ford
Yordan Minchev
Jordan Barnett
Jaka Klobucar
Kemal Karahodzsics
Rasztko Dramicsanin

Evandro
Olvasó

Parádés off season Simon Úr! Úgy néz ki sikerül kijavítani a tavalyi hibát, amit a kókler szlovén idehozatalával vétett.
Innen már csak Zollneren múlik mennyire tud csapatot formálni ebből az állományból.

Feffo-ZTE
Olvasó

Régen igazolt ilyen okosan az Alba.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Jó csapatuk lesz, gyanítom a menedzsment, szponzorok megcélozták a bajnoki címet.
De vélhetően nálatok is jobb szezon következik. Alaphangon PO-t várok tőletek.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés