Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Megvan a Veszprém harmadik nyári szerzeménye is

Korosztályos válogatott játékost igazolt a B-csoport ezüstérmese.:

:

A korosztályos válogatott Füzi Róbert a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém harmadik nyári szerzeménye – a Soproni MAFC-tól érkező kosárlabdázó sokat fejlődött az előző szezonban: az NB I/B Zöld-csoport egyik legjobb mesterlövészének bizonyult – írja a veszpremkosar.hu.

A húsz esztendős, elsősorban a hármas poszton bevethető sportoló (195 centi, 88 kiló) egészen fiatalon a Soproni Tigrisek színeiben bontogatta a szárnyait, majd a Hűség városának második számú együtteséhez került. A B-ligás SMAFC játékosaként a 2017/2018-as idényben több mint tíz pontot, több mint három lepattanót, illetve majd’ tízes értékindexet átlagolt mérkőzésenként. A legutóbbi évada igazán pompásra sikeredett, lévén, összességében tizennyolc egész hattizedes pont-, öt egész egytizedes lepattanó-, valamint tizenhat egész négytizedes értékindex-átlagot produkált. A csoport legjobb pontszerzői között a kilencedik, míg a játszott perc-átlag kategóriában (…több mint harmincnégy minutummal) a nyolcadik helyet szerezte meg. A legutóbbi kiírásban harminckilenc pontot dobott az Újpest-MT-nek, a Debreceni EAC U23 ellen tíz lepattanót gyűjtött, míg az Alba Fehérvárral megvívott bajnokin négy labdát szerzett. A tehetség önbizalomhiányban aligha szenvedhet, hiszen a cívis városiak elleni találkozón harminc mezőnykísérlete volt. A bakonyiak új igazoltja korábban tagja volt az U16-os (…velük a szófiai Európa-bajnokságon tizenharmadik lett) és az U18-as nemzeti gárdának is. A korosztályos válogatottakban több mint három tucatszor lépett pályára. A háromszor hármas U18-as válogatottal részt vett a kazahsztáni világbajnokságon, ott a tripladobók versenyében bronzérem került a nyakába.

Fotó: veszpremkosar.hu

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
MásikVégétFújdMegDennisSopronKCfanSkcforever Recent comment authors
Dennis
Olvasó

Azért ha ezzel a kerettel sem sikerül az A csopi, akkor Mérész és Naményi elgondolkozhat a továbbiakon.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Az történelmi pillanat lesz,amikor Mérész Csacsi és Naményi ELGONDOLKODNAK… 🙁 🙁

SopronKCfan
Olvasó

Hajrá Robi! Sopron bármikor visszavár! Mint ahogy a szurkolók is!

Skcforever
Olvasó

Ha megmarad benne az alázat a játék iránt és sikerül tovább fejlődni, akkor 2-3 év és foghatja a fejét Sabika, hogy neki se adott esélyt Sopronban… Sok sikert Robi, reméljük egyszer látunk az Skcban!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés