Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Megvan a második győzelem is az U20-as fiúknak

Írország is kipipálva.

Írország - Magyarország 49-62 (16-19, 16-12, 9-15, 8-16)

U20-as B divíziós Európa-bajnokság
Portugália, Matosinhos

Írország legjobb dobói:: OSulivan 12/3, Eoin-Nelson 17, Liston 8

Magyarország: Takács Mi.10/6 , Katona 4, Oroszi 9/3, Rátvay -, Meleg 17/9. Cserék: Sitku -, Dancsecs 13/3, Frank -, Kucsera 2, Takács Ma. 2, Plézer 2, Domonkos 3.

U20-as fiú válogatottunk ma este lejátszotta második mérkőzését is a matosinhosi B divíziós Európa-bajnokságon. A mieink ellenfele az az Írország volt, amely az első két napon két vereséget gyűjtött be, míg a mieink egy tegnapi, Fehéroroszország elleni 12 pontos sikerrel nyitották a kontinenstornát.

Nem kezdtük jól a mérkőzést, Meleg Gergő a harmadik percben szerezte első pontjainkat egy büntető és egy tripla formájában (6-4). Nem szakadtunk le, de nem igazán pörögtünk fel a meccsre, alig-alig hullott be triplánk – a másodikkal, és jó ideig az utolsóval Takács Milán egyenlített ki a hatodik percben testvére, Martin passzából (12-12). Fej-fej mellett haladt a két gárda, hol mi vezettünk egy ponttal, hol az írek. Néhány büntetőnek köszönhetően 3 ponttal vezettünk 10 perc játék után (16-19).

A második felvonás sem sikerült jobban, mint az első, miután a negyed első hat és fél percében összesen egyetlen kosarat szereztünk, Katona Bence révén. Szerencsére az íreknek sem jött azért össze minden, de a 17. percben már ellenfelünk vezetett 5 ponttal (26-21). Takács Milán törte meg a rossz sorozatot, de a félidő utolsó két percére 6 pontos ír előnnyel fordultak a csapatok (30-24). Kucsera Dániel ziccere után Oroszi Bence szórt a sarokból triplát, majd ugyancsak ő fejezett be egy gyorsindításos akciót, így visszavettük a vezetést. Az első 20 perc utolsó szava azonban az íreké volt, akik Liston duplája után egyetlen ponttal vezettek a nagyszünetben (32-31).

A fordulás után az első kosarat még Írország szerezte, ám ezt követően beindultak a mieink, hátul pedig jól zártunk (és az írek kihagytak egy sima zsákolást is például), így fordítani tudtunk (34-37). Hiába kértek időt az írek, két triplát is beszórtunk, Kelenföldi Domokos büntetőjével pedig megvolt a közte 10 a 28. percben (34-44). Eoin-Nelson próbálta meg hátára venni a fehérben játszó Írországot, és egy triplával fel is jött ellenfelünk 5 pontra, de ebben a szakaszban átvettük a mérkőzés irányítását, 5 pontos előnnyel vághattunk neki az utolsó 10 percnek (41-46) – tudósít a hunbasket.hu<

Egy hatalmas Kelenföldi blokkal, Meleg hármasával és Takács Milán büntetőivel kezdődött a negyedik negyed, megint 10 pontosra hízott előnyünk (41-51). Kelenföldi újabb óriási blokkja után Dancsecs dobott hármast, bő 6 perccel a vége előtt kialakult az eddigi legnagyobb, 13 pontos távolság (43-56). Az írek két gyors duplával jelezték az újabb játékmegszakítást követően, hogy nem tekintik lefutottnak az összecsapást, de igazi átütőerő már nem volt a szigetországiakban. Ha nem is könnyen, de megszereztük második győzelmünket is az írek 62-49-es legyőzésével.

Kiemelt fotó: Fiba.com

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
lddMásikVégétFújdMegBB1.hupontaz Recent comment authors
MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Ír kosárlabda… felkészül még : a kameruni jégkorong-válogatott… 😀

ldd
Olvasó

Ha majd leszálsz a “magas lovacskádról” akor, meg akkor ha elmész egy-két UP nyári döntőre …
látni fogod, hogy az ír stáb, árgus szemmel figyel és jegyzetel.
A szigeten szerintem, nem az angolok, hanem az írek fogják megváltani a kosárlabdát.

pontaz
Vendég
pontaz

Írország ellen játszottunk,és portugália legjobb dobói….

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés