Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Megvan a magyar válogatott kerete az U19-es világbajnokságra

Hajrá fiúk!:

:

Három nappal a debreceni U19-es kosárlabda világbajnokság rajtja előtt az Egyesült Államok ellen lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését is a magyar válogatott. Váradi Kornél a találkozót követően kihirdette 12 fős keretét a világeseményre.

Jól haladnak a világbajnokság előkészületei, a Főnix Arénán a szervezők már az utolsó simításokat végzik, így a városba érkező tizenkilenc év alatti válogatottak az utóbbi napokban már a helyszínen készülhettek a soron következő megmérettetésekre. A magyar nemzeti csapat szerdán este zárt kapus mérkőzésen fogadta az USA legjobbjait, mely mind a csapatok, mind a rendezők számára kiváló főpróba volt a nívós esemény előtt, de a szövetségi kapitányok kérése értelmében a pontos végeredmény nem publikálható. Az összecsapást a papírforma szerint egyébként a vb toronymagas esélyese nyerte, de Csendes Péteréknek sincs oka a szégyenkezésre, hiszen a több, mint vállalható eredmény mellett játékban is mutattak bíztató dolgokat.

Váradi Kornél a mérkőzést követően véglegesítette 12 fős keretét, s bár a korábban sérülés miatt kikerülő Hőgye Patrik lemaradt a világbajnokságról, a debreceni publikum három DEAC Kosárlabda Akadémián nevelkedő játékosnak is szoríthat majd, hiszen Hegedűs Brúnó, Ságodi Róbert és Várszegi Ádám is a magyar csapat tagja lesz a világbajnokságon.

-Az elmúlt hetekben tovább tudtuk csiszolni azt a rendszert, amit már korábban elkezdtünk felépíteni, és egy-két esetet leszámítva a sérülések is elkerültek minket, ami ilyenkor mindig nagyon fontos. Már a célegyenesben vagyunk, így már csak apróbb finomítások vannak hátra, a legfontosabb cél számunkra, hogy végig versenyképesek legyünk. Már korábban is mondtam, hogy nagyon erős a mezőny, itt minden győzelem egy világbajnoki címmel ér fel számunkra, de minden tudásunkkal azon leszünk, hogy a lehető legjobban szerepeljünk. Ez a kosárlabda ünnepe Magyarország számára, hiszen ilyen jellegű rendezvény fiú vonalon még nem volt hazánkban, minden percét szeretnénk élvezni és méltóképpen képviselni az országunkat. -mondta a tornát megelőzően a szövetségi kapitány.

U19-es magyar válogatott kerete: Csátaljay Péter, Cseh Botond, Csendes Péter, Csuti Kornél, Hajdu Péter, Hegedűs Brúnó, Meszlényi Róbert, Pleesz Ádám, Ságodi Róbert, Schmera Gergely, Tóth Patrik, Várszegi Ádám.

A világbajnokságra elővételben a fibau19debrecen.hu oldalon keresztül lehet megváltani a belépőket, a napijegyek a csoportmeccsek alatt és a nyolcaddöntőkben 500 Ft-ba, míg a torna utolsó három napjára 1000 Ft-ba kerülnek.

10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Nemmindegy?Kováts ImreUdigO1GKaposkosár KKK Recent comment authors
O1G
Olvasó

Meccseket adja a youtube? Ne adj Isten az emnéty?

Udig
Olvasó

Az M4 élőben közvetíti a válogatott minden (csoport) mérkőzését.

O1G
Olvasó

Ez váratlanul jó hír! Köszi szépen!

Kaposkosár KKK
Olvasó

Most tényleg épp pont Szőke nem fért be ???

Baszketboll
Olvasó

Hajrá srácok!??❤️?

KPSVRKK
Olvasó

Nem gondoltam volna, hogy sem Szóke Bálint, sem Paár Márk nem kap bizalmat.
Persze, hajrá fiúk!

SopronKCfan
Olvasó

Márkó az U20-as válogatottal van és készül az EB-re.

KPSVRKK
Olvasó

Igaz, köszi! Megzavart ez az egy év, homály voltam 🙂

Kováts Imre
Olvasó

A két játékos Váraditól, mint a csapatunk majdani vezető edzőjétől vélhetően megkapják a bizalmat.

Nemmindegy?
Olvasó

U19 a Paár u20?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés