Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Megvan a Japánba utazó válogatott keret

Sztojan Ivkovics elmondta, nagyjából ez a csapat megy neki a vb-selejtezőknek is.:

:

Június 28-án találkozik Kecskeméten a magyar válogatott, majd 30-án már el is utazik Japánba, ahol július 7-től felkészülési tornán vesz részt a nemzeti csapat. Ennek kapcsán Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány nyilatkozott a BB1.hu-nak.

Közel egy hónapja ért véget a magyar bajnokság. Hogyan teltek azóta a napjai? 

– Ez az egy hónap elég volt arra, hogy a játékosok regenerálódjanak. Egy nehéz év áll mögöttünk, hiszen a koronavírus okozta sok bizonytalanság nehéz feladat elé állított mindenkit. A bajnokság elején elég lehangoló volt bizonyos emberek véleményét olvasni. Sokan elveszítették a hitüket abban, hogy ez a honi pontvadászat végig megy. Szerencsére akinek hinni kellett – a klubok, a városok, a szponzorok, a játékosok, az MKOSZ – végig tudta csinálni. Gratulálok mindenkinek ezért! Egy nagyszerű döntőt láthattunk, ráadásul a szurkolók is ott lehettek. Gratulálok a Falcónak a bajnoki címhez és gratulálok a Szolnoknak, amely túlteljesítette az előzetes elvárásokat, nagyon szép kosárlabdát játszottak.

Mit terveznek a nyárra a válogatottal? 

– Június 28-tól körülbelül két hetet fogunk eltölteni Japánban, ahol számunkra tökéletesek lesznek a körülmények. Össze leszünk zárva, nagyon régen voltunk már így együtt. Hosszú idő után tudunk újra csak az edzéssel és a kosárlabdával foglalkozni. Kisebb nagyobb változásokkal ez a keret fog nekimenni a világbajnoki selejtezőknek is.

Milyen változások várhatóak a keretben? 

– Az ukrajnai kerethez képest annyi változás történt, hogy Golomán György utazik velünk, míg Filipovity Márkó jelezte, hogy ki szeretné próbálni magát Amerikában. Ő rászolgált arra a válogatottban, hogy elengedjük. Jeleztük mindenki felé, aki eddig nem volt a nemzeti csapat tagja, hogy az ajtók nyitva állnak mindenki előtt. Felvettük mindenkivel a kapcsolatot, hogy aki nem vett részt az Eb-selejtezőkön, az a kontinensviadalon sem szerepel majd, de a világbajnoki selejtezőre egy új válogatott programot tervezünk. Megkérdeztünk mindenkit, aki korábban lemondta a szereplést, hogy változott-e a helyzet, de senki nem jelentkezett.

A magyar válogatott utazó kerete:

Pongó Marcell (Crailsheim Merlins), Allen Rosco (Niigata Albirex), Keller Ákos (Falco), Vojvoda Dávid (Alba), Szabó Zsolt (Alba), Fazekas Máté (KTE), Golomán György (Spirou Basket), Ferencz Csaba (Körmend), Horti Bálint (ZTE), Lukács Norbert (Alba), Perl Zoltán (Falco), Eilingsfeld János (Paks), Váradi Benedek (Falco), Benke Szilárd (Falco)

A magyar válogatott mérkőzései (helyi idő szerint):

július 7., szerda, 19:00, Magyarország – Japán
július 9., péntek, 15:00, Magyarország – Finnország
július 11., vasárnap, 18:00, Belgium – Magyarország

Fotó: FIBA

13 hozzászólás

13
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
BordenHmafino1RózsabimbóCsakAzImitNeNoname Recent comment authors
Borden
Olvasó

Ejjj Fepu, igen-igen szeretlek, nagy kedvenc vagy, de én a helyedben hagynám a pics@ba már ezt az egészet. Elengedném. Megtetted már bőven a magad részét a hazádért. Ezzel a vándor c…ny förmedvénnyel, meg a sok zsoldos qvával, és szerencsétlennel elmenni két hétre Japánba…hát èn maradnék az biztos. A nagy Zozó, a külföldön bukott, de itthon az egekig magasztalt “szupersztár”, a buzi sárgákon kívül, mindenki örömére, kint talán megcsíp egy japán harmadosztályú csapatot, onnan talán nem sonfordál haza szégyenében. Jászai-Benike is maradhatna, bármit eljátszik, még egy szőke jakuzát is, simán, abból tuti híány van arrafelé. Kellert meg be sem engedik ilyen… Olvass tovább »

Hmafino1
Olvasó

Ez az Ivkovics egy bohóc!

CsakAzImitNe
Olvasó

Miért van ennyi filkós ? Ez is politika ???

Hmafino1
Olvasó

Nem ők a Bajnokok?

Noname
Olvasó

Hanga majd magyar mezben fotózkodik?

majerle09
Olvasó

Tóth Norbi kikerült? Miért???

Kis József
Olvasó

7 ember van a 4-5 posztokra. Azért egy Govens befért volna valamelyik magas játékos helyett.

makelovenotwar69
Olvasó

Szolnok, Szeged, Debrecen büntibe került? Persze nem a magyar magjukról híresek, de Szabó/Horti/Fazekas mellett befértek volna még egy-ketten, ha már a Föld másik felére utaznak.
És miért pont Japán a cél? Be kell lakni az olimpiai falut, felavatni a csarnokot?
Hajrá magyar kosárlabda!

PL
Olvasó

Lesz ezekről a meccsekről valamilyen közvetítés?
Tud valaki valamit?

Mivanmivan
Olvasó

Ezzel diplomatikusan el is mondta Tóth Ádám helyzetét a válogatottal…

caseyjones
Olvasó

Remek lenne, ha Magyarországon is lenne egy-két meccs. Rég láttam már élőben a válogatottat.

caseyjones
Olvasó

Hanga Ádámmal mi van?

Rózsabimbó
Olvasó

Elfáradt!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés