Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Megvan a fehérváriak felkészülési programja

“Egyedül a németországi túra bizonytalan még.”:

:

Az Arconic-Alba Fehérvár egy hete elkezdte a felkészülést a 2022-23-as bajnokságra. A csapat négy, a válogatottban szereplő kosarasa nélkül zajlik a munka, a csapatkapitány, Vojvoda Dávid, az irányító, Pongó Marcell, az erőcsatár, Szabó Zsolt, továbbá a nyáron a Falcótól érkező irányító, Somogyi Ádám a nemzeti együttessel gyakorol. A négy, amerikai légiós megérkezett Fehérvárra, rájuk a napokban orvosi vizsgálatok várnak, majd ők is bekapcsolódnak a felkészülésbe – számol be róla az albakosar.hu.

Matthias Zollner munkáját továbbra is a spanyol Alejandro Zubillaga, valamint az Alba együttesében tíz éve játékosként szereplő, legutóbb a Győr NB I/B-s együttesét vezetőedzőként irányító Kertész Dániel segíti. Utóbbi, a fiatal szakvezető az U20-as együttest is dirigálja a következő szezonban. A szakmai stábban történt változás, Adrian Ariza Medina Németországban, az élvonalban vállal munkát, a Telekom Baskets Bonn csapatánál. Távozott a masszőr, Varga Krisztián is, helyét Ferenczi Márk veszi át az együttesnél.

– Az természetesen nagy öröm, hogy négy játékosunk készül a nemzeti együttessel a vb-selejtezők folytatására, valamint a szeptemberi Európa-bajnokságra, remélem, mindannyian ott lesznek a kontinensviadalon. Ez azonban nehézséget is okoz, hiszen így csak a válogatott Eb-szereplésének függvényében térnek vissza hozzánk Fehérvárra. A csapatunk felkészülési programja 90%-ban kialakult, egyedül a németországi túra bizonytalan még – jegyezte meg az oldalnak Simon Balázs ügyvezető.

Az Alba Fehérvár két, zártkapus edzőmeccsel kezdi a felkészülési mérkőzések sorozatát, a TF Budapest és a Kometa Kaposvári KK ellen. A drukkerek hazai pályán szeptember közepén, a Nagy Gábor Emléktornán láthatják a kedvenceket, egy éve elhunyt elnökük előtt tisztelegnek az először megrendezésre kerülő, rangos eseménnyel és természetesen szeretnének hagyományt teremteni a rendezvénnyel. A tervek szerint az együttes szeptember utolsó hétvégéjén Németországban szerepel, vív két edzőmérkőzést, ez a program azonban még nem végleges. Ami biztos, az NB I-es bajnokság október 1-én, szombaton kezdődik.

Az Arconic-Alba Fehérvár tervezett felkészülési programja:

Augusztus 29., hétfő, 18:30 (zártkapus)
Arconic-Alba Fehérvár – TF Budapest
Alba Regia Sportcsarnok, Székesfehérvár

Szeptember 2., Péntek, 17:30 (zártkapus)
Arconic-Alba Fehérvár – Kaposvári KK
Alba Regia Sportcsarnok, Székesfehérvár

Szeptember 9-10., Péntek–Szombat
Körmend, Felkészülési Torna
Városi Sportcsarnok, Körmend

Szeptember 15-16., Csütörtök–Péntek
I. Nagy Gábor Emléktorna,
Alba Regia Sportcsarnok, Székesfehérvár

Szeptember 15.
16:00 Szolnoki Olajbányász–Swans Gmunden (osztrák)
18:00 Ünnepélyes megnyitó
19:00 Alba Fehérvár–KK Igokea (bosnyák)

Szeptember 16.
16:00 KK Igokea –Szolnoki Olajbányász
19:00 Alba Fehérvár–Swans Gmunden
21:00 Záróünnepség

Szeptember 22.
s.Oliver Würzburg–Arconic-Alba Fehérvár

Szeptember 23.
Ratiopharm Ulm–Arconic-Alba Fehérvár

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés