Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Megvan a 2023-as világbajnokság időpontja

Ez lesz az első, hogy több ország rendezi a tornát.:

:

HIRDETÉS

A FIBA a hivatalos honlapján erősítette meg, hogy a 2023-as világbajnokság várhatóan augusztus 25. és és szeptember 10. között kerül megrendezésre.

A verseny időpontját a FIBA Központi Igazgatósága a rendező országokkal folytatott konzultációja és a FIBA Versenybizottsága ajánlása alapján hagyta jóvá.

A csoportmérkőzéseket Indonéziában, Japánban és a Fülöp-szigeteken játsszák majd le a csapatok, míg a kieséses szakasz Fülöp-szigetek fővárosában, Manilában lesz. Ez az első, hogy a vb-t egynél több nemzet rendezi.

A döntéssel egyidejűleg aktív lett a 2023-as viadal hivatalos honlapja is, amelyet folyamatosan frissítenek majd az előkészületek előrehaladtával.

A 2019-es tornát Spanyolország nyerte meg, miután a döntőben 95-75-re legyőzte Argentínát. Ez volt az a történelmi esemény, amelyen a világbajnokságok történetében először vett részt 32 csapat.

Nyolcvan nemzeti együttes küzd meg a végső 32 hely valamelyikéért a selejtezőben, hat ablak lesz, az első 2021. november 22. és november 30. között kerül lejátszásra.

Fotó: fiba.basketball

HIRDETÉS
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
HIRDETÉS


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

Hirdetés

Hírek

Hirdetés

Facebook