Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Megtörte a “szegedi átkot” a Falco

Fordulatos meccsen szerezték meg második idegenbeli sikerüket a sárga-feketék.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 77–85 (23–21, 18–24, 25–12, 11–28)

Magyar bajnokság, 13. forduló
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok,
V.: Györffy P. A., Pozsonyi L., Balogh Gy. (Farkas J.)

Szeged: Boltics 7, Vágvölgyi 2, Green 26/15, Juhos 13, Sulovics 25. Csere: Kerpel-Fronius -, Ponjavics -, Révész 4.

Falco: Váradi 3, Norfleet 18/6, Bíró -, Pustahvar 3, Reddic 32. Csere: Curry 13/9, Balmazovics 12/6, Tóth 4, Hódi -.

Reddic 12 másodperc alatt megszerezte a vezetést csapatának, majd labdát szerzett, és egy zsákolással rögtön növelte is a különbséget. Újabb labdaszerzés következett a bajnokság legjobban védekező együttesétől, ezúttal Pustahvar ziccerezett. Két és fél perc után, Norfleet hármasát követően, 2-11-nél időt kért Mandics. Jól tette, mert innen aztán pillanatok alatt egy 7-1-es szériával feljött háromra a Szedeák. Teljesen megállt a Falco, magára talált a hazai csapat, Boltics 2+1-es akciójával 14-14-nél már egál volt, Green pedig 17-15-nél fordított. Norfleet szorongatott helyzetből azonnal bevágott egy hármast, a végén Curry sportszerűtlen faultja után Sulovics a két büntetőt értékesítette, Juhos dobása azonban rövid volt, így egy negyed után 23-21 volt az állás.

Reddic még kiegyenlített, a második negyed derekához érve azonban Juhos vezérletével meglépett a Szeged, 33-25-nél Okorn kért időt. Sok fault tördelte a játékot, átment büntetőpárbajba a meccs. Reddic második labdaszerzés utáni zsákolásával újra egál (37-37), ekkor Mandics mutatta fel a T-betűt. Ezúttal hiába, Balmazovics hármasával visszavette a vezetést a Falco. Reddic nagyot játszott, 41-45-tel mentek öltözőbe a csapatok.

Kilenc másodpercet kellett várni a szünet után az egyébként szintén remekül játszó Green hárompontosáig, majd még egy perc sem telt el, és Sulovics közelije után fordult is a kocka. Green még egy hármast rátett, másfél perc alatt 8-0-nál járt a Szedeák, időt kért a Falco. Nem tört meg a csongrádiak lendülete, Green huszonegyedik pontját, ötödik hármasát szerezte, miközben csapata 11-0-s szériát futott. Hat perc után újra időt kért Okorn, mert már 56-45 volt az állás. Norfleet törte meg a hosszú vasi kosárcsendet. Valamelyest zárkóztak a szombathelyiek, de Sulovics kosarával 66-57-re a Szeged vezetett.

Reddic mindkét büntetőjét kihagyta, utána viszont közelről javított. Megérkezett a meccsbe Curry és Norfleet is. Kezdett egyre feszültebbé válni a meccs. Boltics egy technikaival kiszállt, a Szeged elfogyott a végére. A Falco fordulatos mérkőzésen, megérdemelt győzelmet aratott.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés