Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Megtalálta ötödik légiósát a ZTE

“Kiváló csapatember lesz és ez a fő oka, hogy rá esett a választásunk.”:

:

Mustapha Heron személyében hármas posztra érkezik a Zalakerámia ZTE KK ötödik légiósa az előttünk álló 2021/22-es bajnoki szezonra – áll a kék-fehérek beszámolójában.

Az új játékosról Puskás Artúr szakmai igazgató így nyilatkozott a klubnak:

– Mustapha Heron leigazolásával teljessé vált az idei játékoskeretünk. Gyors, a lerohanásokban nagyszerűen használható bedobó, aki a felállt védelem ellen is feltalálja magát. Agresszívan támadja a gyűrűt, keresi az ütközést, sok faultot harcol ki, megbízhatóan büntetőzik. Nem kimondott kinti tüzér, de képes helyére küldeni egy-két triplát. Erőssége a lepattanózás, szeret visszalépni a védőért és abból megindulni. Igényli, hogy edzője komoly terhet rakjon rá védekezésben. Eltökélt, öntudatos játékos, aki tele van motivációval és meg akarja mutatni magát a zalaegerszegi, illetve a magyar kosárlabda rajongóknak.

Mint írják, a 24. életévében járó, 197 cm magas amerikai kosaras West Haven-ben született, aki a St. John’s egyetem elvégzése után a 2020/21-es szezonban az angol Leicester Riders csapatában kezdte profi karrierjét, ahol 16 mérkőzésen 24,9 perc alatt 11,6 pontot, 4,2 lepattanót átlagolt.

A gárda vezetőedzője, Teo Cizmic így vélekedett az oldalnak az új szerzeményről:

– Mustapha Heron nagy segítségünkre lesz védekezésben, a lepattanók gyűjtésében és a tranzíciós játékokban is. Ő egy igazi csapatember, hiszen a St. John’s egyetemen egy nagyon komoly oktatást kapott, ahol igazi csapatként játszották végig a mérkőzéseket. Biztos vagyok benne, hogy Zalaegerszegen is kiváló csapatember lesz és ez a fő oka, hogy rá esett a választásunk.

Mustapha Heron egyéves szerződést kötött csapatunkkal és várhatóan ő is a hétvége folyamán fog megérkezni Zalaegerszegre.

26 hozzászólás

26
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
17 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
Borbély Lajos*Z*T*E*TomiGCkosarzterulez Recent comment authors
Tomi
Olvasó

Hát nem ez a gyerek fogja megváltani a világot. Nagyon kell szerintem kaparnia védekezésben, ha itt szeretne maradni karácsonyig. Felamás érzéseim vannak. Ha a tavaly keret nem lett volna már az első percben nevetséges, akkor azt mondanám hogy nem vagyok túl optimista. A tavaly keret után viszont mindenképpen előrelépés. Arra számítottam hogy legalabb egy de inkább két kiemelkedő légiós lesz. Nekem úgy tűnik hogy ez egy jó, két közepes és két gyenge lesz, de ne legyen igazam. Az határozottan látszik, hogy a felső polcok közelében sem jártunk. Minden játékosnál nagyon hangoztatták, hogy harcosok meg csapatjatékosok, stb… na ja ez nem… Olvass tovább »

Peter Griffin
Olvasó

Kire gondolsz, hogy egy jó, két közepes és két gyenge légiós?
Szerkezeti meglátással tökéletesen egyetértek

*Z*T*E*
Olvasó

Teljesen egyetértek veled! Ez a csapat keret alapján megint nem lesz 8-ban! Ez a srác olcsó rookie még jó is lehet kategória, a török2-es irányító és center háááát nem tudom…Guyton nekünk jó igazolás illetve a 4-es poszton játszó amcsi is jónak néz ki. Tehát van 2 jó légiósunk és 3 olcsó… A magyar mag is gyengült. 1 pozitívumot tudok mondani hogy súlyra/fizikumra első nézésre megvagyunk. Az elmúlt 5 évben minden évben volt 1 olyan légiós aki képtelen volt védekezni mert vagy törpe volt vagy 50kg (ubilla wiliams bibins kinney donaldson ) És úgy gondolom h az irányító poszt kezd kikopni… Olvass tovább »

Tomi
Olvasó

Barnett jó lesz, illetve talán Guyton. A centerrel meg ezzel a legújabb szerzeménnyel szerintem csak darabra leszünk többen, de ne legyen igazam.
Ez lesz pl. szerintem minden idők egyik leggyengébben büntetőző Zetéje, de remélhetőleg lepattanókban jók leszünk.
Az 5 légiós mentalitásán meg a csapat kohézión múlik minden.

Peter Griffin
Olvasó

Érdekes, amit írsz, én pont a centertől várok sokat. 208 cm, 110 kiló izom a képei alapján. Lehet, hogy pontkirály nem lesz, de ha fele annyit kapunk róla, mint tavaly Glenn-ről, akkor már nyertünk

Tomi
Olvasó

Képzetlen szerintem a center, gyengén büntetőzik, háttal a palánknak sem nagyon játszik (jól). Erős, magas, de egy rafkós délszláv elől-hátul megeszi szerintem… Nem lesz szerintem Glenn-hez képest előrelépés, de talán rosszul gondolom.

Borbély Lajos
Olvasó

…Az 5 légiós mentalitásán meg a csapat kohézión múlik minden…
Egyetértek.
Az egész magyar kosárlabda ma erről szól és SEMMI NEM MÁSRÓL. Gyakorlatilag egy nagy lutri az egész.
Mégis minek neveljen a ZTE egy Kovács Benedeket, ha a Falcoban köt ki? Vagy minek neveljen a Kaposvár egy Benke Szilárdot/Vojvodát, ha máshol kötnek ki – és még sorolhatnám. A nevelőegyesületeket a játékos teljes pályafutása során jutalmazni kellene, hogy megérje ezen klubboknak fanyalogva nézni azt, hogy beérve máshol okoznak örömöt a szurkolóknak.
A fejétől bűzlik hal – hogy ez így működhet. MKOSZ-re gondolok.

Peter Griffin
Olvasó

A “kis”csapatok csak ebből tudnak profitálni, hogy eladják a tehetségeiket (bár legtöbb esetben ingyen távoznak). Nem hiszem, hogy van olyan 20 éves, akinek ha azt mondja egy másik csapat, hogy gyere ide, kapsz dupla annyit, inkább maradna…

GCkosar
Olvasó

Oh nem, már megint egy játékos az angol bajnokságból…nem olyan rég már volt szerencsénk egyhez.
Persze hajrá, meg tiszta lap, meg nincs előítélet, de kicsit olyan érzésem van, hogy Artúr és Teo kicsit “elfáradtak” a végére.

Peter Griffin
Olvasó

Elfáradtak? az elején voltak fikázva, hogy miért a török 2-ből hozunk irányítót és centert. A negyedik igazolásunk (első Guyton volt) a német 1-ből jött. Ez a srác 5. légiósnak érkezett, 3as posztra, ahol ott van Bonifert és Polster, utóbbi a fiatal szabály miatt sokat fog játszani, amivel Heron játékidejét veszi el az első félidőben. Artúr az első podcastjében azt mondta, hogy 3-as posztra rookie lesz, nem egy hazai szinten kiemelkedő játékos

zterulez
Olvasó

Februárig még sok légióst lecserélnek majd. Addig nem is lehet megtippelni, hogy meddig juthat idén a Zete vagy bármelyik másik csapat.

Marillion
Olvasó

Most vagy soha….idén már tényező kell hogy legyen végre a ZTE a bajnokságban!

milanka487
Olvasó

Nyilván erősebb lesz a ZTE mint tavaly, nagyon kíváncsi leszek rájuk!

Petike97
Olvasó

Egész gyorsan “bevásároltak”…kíváncsian várom az idei zetét.

crazybasket
Olvasó

Igazából pont időben vannak, mivel ahogy ők is, a csapatok többsége hétfőn kezdi a felkészülést, és ahogy a cikk is írja, már hétvégén itt lesz ő is Magyarországon, a korai, szeptember 22-i bajnoki rajt miatt!(nyilván az első napokon felmérések, orvosi vizsgálatok vannak a menetrendben).

Peter Griffin
Olvasó

Úgy gondolom, hogy Teo személye, a -talán- jobb légiós választás, harmadik számú edző és szakmai igazgató személye már garancia a sikeresebb szezonra

Minden6ó
Olvasó

Az elmúlt 6 szezonban már unalmassá vált célkitüzés a legjobb 8.Az utolsó 3 évben karácsonykor lehetett látni, hogy erre esély sincs!Ha idén is blama lesz(ehhez szoktunk hozzá, ehhez szoktattak hozzá bennünk) akkor ott legfelül végre mondja valaki a klub első emberének, hogy akkor köszönjük tényleg elég volt vagy jövőre hoznak egy divattervezőt egy szexuális tanácsadót vagy esetleg egy szurkolói agymosót!?Sikerpropaganda beindult, de még meccset se nyertünk és hasonló hangzatos kápszi szöveg az már volt évek óta eredmény meg a szart kaviccsal kategória!Javasolnám, szerényen, alázatosan mert a Zete =Szurkolók!

Peter Griffin
Olvasó

“Ha idén is blama lesz” OK. és ha nem?
“Sikerpropaganda beindult, de még meccset se nyertünk” OK. A lehúzás, szidás beindult, pedig még meccset sem vesztettünk.

Minden6ó
Olvasó

Peter Griffin!Ennyi hazugságokkal teli év után nem gondolod,hogy a klubnál dolgozóknak, vezetőknek,igazgatóknak kell letenni valamit a szurkolói asztalra!?Ez már a sokadik év ahol bizalmat, türelmet támogatást kérnek de eddig csak az “átbaszcsizás” jött vissza…

Holló
Olvasó

Te mit vársz egyébként? Hurráhangulatot? Nézd meg a podcast alatt hány szurkolói kérdés volt. Teljes kiábrándultság és düh van a szurkolók nagy részénél. Artúr szimpatikus, de pár hónapja van itt. Itt olyan szurkolói kérdésekre,ami sokunkat jobban érdekel például,hogy lehetett négy év alatt 3.helyről playoutig csúszni nem neki kellene válaszolni. Balaicz és Stárics urakat kíváncsibban hallgatnánk ez a klub négy év alatt 3.helyről,hogy zuhant le a mélybe. De legalább majd szurkolói ankétra mehetünk szeretettel várnak minket. Az elmúlt három év ügyvezetői ígéretei: 2018/19: Cél a legjobb 8. Végeredmény 10.hely 2019/20: Nagyobbak az anyagi lehetőségek szintet tudunk lépni ebben a szezonban. Végeredmény… Olvass tovább »

Peter Griffin
Olvasó

Rendben, megértelek és én sem vagyok boldog miatta. Viszont ennél tényleg csak jobb lehet, mint ami (tavaly) volt. A fent említettek miatt bízok ebben.
Aztán majd jövő májusban térjünk vissza rá

Holló
Olvasó

Ennél csak tényleg jobb lehet,mint tavaly? Igazad van,ha 12.-ek leszünk jövőre abból is már lehet majd sikerpropagandát gyártani majd azzal,hogy a tavalyi évhez képest előrébb léptünk. Meg lehet sértődni és letiltani majd még pár szurkolót,aki leírja majd,hogy ez kevés. Az egész felállt az új stáb projekt ott bukta, hogy Stárics a helyén maradt. Neki a klubnál már semmi keresnivalója. Azt kell megérteni ez a város legeredményesebb klubja,rengeteg játékosikonnal, komoly tradícióval, fényes múlttal, nagy szurkolóbázissal. És nagyon méltatlan már ez a “munka”,ami itt évek óta folyik…tavasszal,amikor a 88-as bajnokcsapatunk két tagja is nyíltan felszólalt az egyiküknek volt egy remek mondata: Lehet… Olvass tovább »

KovàcsIstvàn
Olvasó

Ott a pont!.

Peter Griffin
Olvasó

Tavalyi évhez képest látatlanban is nagy előrelépés az idei 5 légiós. Mondjuk azt a szezont nem lesz nehéz felülmúlni.
Hajrá ZTE!

KPSVRKK
Olvasó

Keresi az ütközést.
Hm.

Bascatbull
Olvasó

Idén jó lesz ő, jövőre pedig jöhet vissza Dirk Williams ?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés