Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Megszorongatta a Szedeák az Olajt

Nem sokkal a vége előtt még a vendégek vezettek, de megőrizte hazai veretlenségét a Szolnok.

Szolnoki Olaj KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 64-58 (13-10, 19-10, 12-22, 20-16)

Bajnokság, 14. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok
V.: Kapitány G., Praksch P., Goda L. (Várhalmi Zs.)

Szolnok: Kovács P. 5/3, Benke 2, Vojvoda 23/6, Sz. Milosevics 6, Tóth Á. 6. Csere: Andric 9/3, Airington 9/3, N. Milosevics 4, Rowsey -.

Szedeák: Ponjavics 21/9, Green 9, Vágvölgyi 8, Sulovics 7/3, Juhos 7/3, Kerpel-Fronius G. 6, Boltics -, Révész -.

A listavezető, hazai pályán továbbra is veretlen Szolnoki Olaj KK a Naturtex-SZTE-Szedeákot fogadta az A-csoport 14. játéknapján.

Kovács kezdte a pontgyártást, és bár itt még gyors válasza volt a Szegednek, a hazaiak Vojvoda és Sztrahinja Milosevics dupláival kissé elhúztak. Az első két perc után kevés pontot hozott az első negyed: 8-4-nél előbb Juhos dobott triplát, majd Andric is kintről válaszolt, a csapatok pedig végül 13-10-nél zárták le a játékrészt.

Ponjavics egyenlített egy távolival rögtön a második negyed elején, majd Juhos révén már a vezetést is átvette a Szedeák. Vojvoda triplája ismét fordított az álláson (18-17), majd Tóth kettesével nőtt is a különbség – időkéréssel reagált a szegedi kispad. A szünet az Olajnak adott nagyobb erőt: Kovács is távolról talált be, majd nem sokkal később Vojvoda második triplája is utat talált a gyűrűbe, így az addigi legnagyobb különbség, nyolc pont volt a csapatok között (26-18). Andric két jó büntetőjével lett először tíz közte (30-20), majd a két Milosevics összjátéka után Nemanja szerezte meg első pontjait, így alakult ki a 32-20-as félidei eredmény.

Gyors kosárváltással indult a második félidő, majd egy 10-0-s szegedi futás következett, amivel ismét teljesen nyílt lett a meccs (34-32). Nehezen akart összejönni a következő szolnoki pont, de a mezőnyben akkor még egyedül – már egy jó ideje – tíz pont felett járó Vojvoda megtörte a csendet. Neki köszönhetően kezdett ismét meglépni a hazai gárda, de nem sokáig: a hajrát a Szeged kapta el jobban, és Sulovics negyedet lezáró hármasával 44-42-re jött fel.

Ponjavics egyenlített, majd amikor levegőhöz juthatott volna a négy ponttal válaszoló Olaj, egy triplát is elsüllyesztett. Nem sokkal később Airington is messziről mutatta meg, jól tud célozni: hatpontos hazai vezetésnél (53-47) szegedi időkérés következett. Majd’ két perc gólcsend után Vágvölgyi csak egy büntetőt dobott be, aztán Ponjavics újabb triplával jelentkezett. Két-három ponton maradt a Szeged, majd az imént említett légiós újabb kosarával (ezzel lépte át a húszpontos határt) ismét egyetlen pontra volt a Szedeák (55-54). Green duplájával ráadásul már vezetett is a vendég, de Vojvoda keze nem remegett meg a büntetővonalon (57-56). Sőt, akcióból is betalált a válogatott kiválósága, ráadásul újabb büntetőt dobhatott – 60-56 volt ekkor az állás alig egy perccel a vége előtt. A különbség végül még nőtt is: 64-58-ra nyert az Olaj.

Kiemelt kép: hunbasket.hu/Karnok Csaba

27 hozzászólás

27
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
18 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
RougezolajkaRolexIncicicaoilers Recent comment authors
zolajka
Vendég
zolajka

Ennek a játéknak is az irányító az alapja.Egy jó irányító szab fazont egy csapat játékának.Ez minden labdajátékra igaz.A kosárlabdára még jobban igaz kis területen sok nagy testű játékos,ha nincs aki irányít akkor jön az itt látható erőlködő agyatlan játék.A magyar bajnokságban talán elég lehet.A európai kupában kevés.Ja nézőként sem nagy élmény nézni az agyatlan játékot.Az idei csapat sajnos nem agysebészekből áll.Ez van de ez is a mi csapatunk. Olaj tábor az egyetlen közösség a városban ami összehoz emberi kapcsolatokat,barátságokat.Ezért járunk meccsre ezért utazunk a csapattal idegenbe.
Olaj szív mindig dobog !!!!

laja
Olvasó

Egyet értek veled ezért nem értem a vezetőséget.Mindenki látja,hogy nincs irányítónk csak ők nem? Rózival az a helyzet,hogy a keze nem rossz,de fogalma sincs hogyan kellene egy csapatot irányítani.A védekezését meg hagyjuk…. Már régen le kellett volna cserélni. Úgy gondolom szerdán véget is ér a nemzetközi szereplésünk mert ott nem fér bele az irányító nélküli játék.A bajnokságban meg most már egy megerősödött Falcóval is számolni kell nem csak a Körmenddel.Bizzunk abban,hogy az utóbbi 3 meccsen mutatottnál már csak jobb jöhet!

Rouge
Vendég
Rouge

A játék megvolt, viszont a tiszta dobóhelyzetek (is) kimaradtak, most csak ennyiről volt szó.

Az Olajban valóban nincs klasszikus irányító,
de többen is tudnak irányítani, ami nem biztos hogy rossz felállás, sőt….

Amikor úgy igazán összeálltunk (még a sérülések előtt), akkor sokszor két-három játékos is irányított, és működött a rendszer:
VOJA-Benke-Airrington-Rowsey (néha még Kovács is) gyors passzok körbe,
néha az ellenfél azt sem tudta hogy hol van…totalis kosárlabda….presszing…fárasztás…

Ha csak egy irányító van, azt könnyű levédeni,
de ha egyszerre kettő vagy három,
akkor azt nagyon nehéz.

zolajka
Vendég
zolajka

Tavaly volt irányítónk akinek még esze is volt a játékhoz.Szerintem élvezhetőbb volt a játék ,nem volt ennyire monoton egysíkú a támadásunk.Persze az mindig jó ha van több irányításra alkalmas játékos egy csapatban.A felsorolt nevek közül egyedül talán Voja nevezhető irányítónak , bár messze nem ez lenne a helye eredetileg.Csak kényszerből irányít de ez is csak arra jó,hogy még jobban elfáradjon és ne tudjon 100%-ban a dobásokra figyelni.Ennek eredménye /nem csak ez de része / adott mérkőzéseken a gyengébb dobószázalék.

Rouge
Vendég
Rouge

Tegnap azért VOJA jól játszott és jól dobott.

oilers
Olvasó

A szerdára gondolva Rowsey kérdéses (ha játszik is nem tudni milyen állapotban lesz), N. Milosevicsnek még kell idő, gyakorlatilag újra két légióssal kevesebben állunk ki szerdán. A három vereség gyakorlatilag kiesés. De cáfoljanak meg, mindent bele kell adni!!! Hajrá Olaj!!!!! A mai meccsről, első félidő 32 pont második félidő 32 pont ez beszédes(és nem a szeged áthatolhatatlan védekezésének volt köszönhető). Hát év eleji forma 🙂 de a lényeg a győzelem.

ferrroil
Olvasó

Gratula a győzelemhez,de màr ez az 5.meccsünk ami igen nyögvenyelősre sikeredett. A vàlogatott meccsek szünete óta nem talàljuk a ritmust.Két nemzetközi meccs el is ment,remélem mihamarabb formàba jövünk!Rózsi sérülése? Tud valaki valamit?

Incicica
Olvasó

Állítólag a lábfeje fáj már a jászberényi meccs óta.

derryl
Olvasó

Most várják anyukáját az USA-ból, hogy megsimogassa a buksiját, mert honvágya van és elmagyarázza neki a tégla funkcióját!

Olajheart
Olvasó

Szerintem meccsek óta nagyon gyengén kosárlabdázunk, rémes dobószázalékkal.. remélem visszatalálunk a helyes útra.. Hogy jobb kedvem legyen visszanéztem a tavalyi döntő 4. mérkőzését.. Az a Perry tripla.. Hú mit műveltünk a lelátón)))) még a papucsom is elszakadt)) Hajrá Olajka

hp12
Olvasó

Az nem lehet, hogy volt egy mini-alapozás, aminek beáldoztak néhány meccset, de végül is mindet meg tudták nyerni. Az idő választ ad.

J.R.Benitez
Olvasó

Mindig mki ezzel jön… Unalmas. Sok ember ezzel jön pedig az elmúlt 15 évben szerintem 1 ilyen eset volt. Azt is Putesz erőltette. Mondjuk bejött

zlatan74b
Olvasó

Ez iszonyat volt. Voja hozta a meccset. Benke? Mi volt ez a dobószázalék tőle?…

purple
Vendég
purple

Szokás szerint a fotelből néztem ezt is, részvétem a kilátogató nézőknek. A jegyek árát illene visszafizetni.

moldi56
Olvasó

Pedig nyerni kellene Würzburgban,de sajnos nem sok szól a mi győzelmünk mellett.Formán kívül van a csapat,ráadásul most még a sérülések is megtalálnak minket.Ha nem nyerünk szerdán,azt hiszem a kupában “lefől a kávé”.CSAK AZ OLAJ!

laja
Olvasó

Mi lett Rozival? Súlyosnak tűnik?

Magyar Károlí
Olvasó

Köszönjük Voja ! Nem tudom de úgy érzem,hogy ma Te nem csak az Olajért hanem Kaposvárért is harcoltál, mert a többiek hozzáállása ezen a meccsen nem azt mutatta,hogy nyerni akarnak élükön Benkével.

olajoshal
Olvasó

Örülök a győzelemnek. A Szeged ma erőn felül teljesített, amit egyébként az Olaj ellen rendszeresen eljátszik. Ehhez persze kellett az a rém gyenge dobószázalék, amit szerintem a legtöbben alig akartak elhinni. Őszintén remélem, hogy szerdán valami egészen más játék lesz a pályán, mint a Szeged és a TF ellen volt látható. Nagyon drukkolok a csapatnak a németek ellen, de valljuk be, hogy nem sok minden szól mellettünk. Az új Milo szerintem be fog válni, látszik rajta, hogy inkább támadni szeret. Fontos lenne az ő 10-15 pontja is a keményebb meccseken. Hajrá Olaj!

J.R.Benitez
Olvasó

A győzelem a lényeg. Olaj szerintem jövő heti 2 meccsre készült. Ezt letudta győzelemmel. Ennyi. FALCO!!!

zozoki78
Olvasó

Meccsek óta kinlódunk! Ez a mai is borzalom volt egyedül Voja hozta magát én Milóval nem vagyok kibékülve mostanában olyan fölösleges vállalási vannak és ha nem megy neki akkor is erőlteti! Reméljük jobb fojtatás következik! Hajrá Olaj!

laja
Olvasó

Itt valami nincs rendben ez már látszott a Jászberény és a TF ellen is.A mai meccs meg csak ezt bizonyította. Nem tudom mi van, anyagi probléma vagy edző elleni játék de így a németországi és a Falco elleni meccs nem sok jót ígér.Jó lenne tudni mi van a háttérben.

Rolex
Olvasó

Egy rohadt vereséggel vezetjük a bajnokságot.van egy kicsi hullámvölgy,de még ennek ellenére is hozzuk a meccseket.ezert kell anyagi problemakat meg edzö elleni baromságokat összehordani?
Ennyi peaszimista embert ami itt van…

derryl
Olvasó

Nem tudom, ez a tendencia? A múlt héten a TF-el is hasonlóan szar meccset játszottunk, döbbenetes dobószázalékkal. Most 47 kettesből 18(!) ment be! Na mindegy, most ez van. Hajrá Olaj!

Csapajev
Vendég
Csapajev

Úgy látszik az ünnepek alatt sokat kajáltak és eltunyultak a játékosok közül sokan.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Ezt nézni, komoly teljesítmény volt.

moldi56
Olvasó

Nem túlzok,ha azt mondom még ilyen szarul nem láttam az Olajt játszani.Valami borzalom volt a dobószázalékunk,Milosevics én nem tudom mi lett vele,de mostanában kintről csak téglát dobál.Benke sem áll mostanában a helyzet magaslatán.Nemanja Milosevicsen látszik a kihagyás,Rowsey meg korán megsérült.Itt megint csak a győzelemnek lehetett örülni.CSAK AZ OLAJ!

Luminas
Olvasó

Nyertünk, ennyi, ami értékelhető volt a meccsben. Valami iszonyat gyenge dobószázalékunk volt.
Hajrá Olaj!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés