Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Megszerezte első idei győzelmét a Sopron

Az újonc Pécs volt az áldozat.

Sopron KC - NKA Universitas Pécs 78-75 (26-18, 17-17, 19-18. 16-22)

Bajnokság, 4. forduló
Sopron, NOVOMATIC Aréna
Játékvezetők: Földházi Tamás Péter, Pozsonyi László, Lengyel Ádám József (Dernei Gábor)

Sopron: Nichols 25/15, Meszlényi -, Archibald 9, Banyard 11, Da Silva 12. Csere: Sitku -, Fazekas Cs. 3/3, Csendes -, Molnár M. 6, Griffin 12/6.

Pécs: Kerpel-Fronius 2, Benke 3, Herger 4, Durmo 18/3, Manjgafic 14/9. Csere: Scherer 2, Meleg 12/6, Luzaic 15/9, Lados 3/3, Kovács 2.

Durmo pontjaival indult az összecsapás, Banyard egyenlített, majd Manjgafic jelentkezett négy ponttal. Da Silva 2+1-e után Durmo szerzett a festékből egy kettest, Manjgafic középtávolija hullott be. Nichols triplát szórt, ezt Durmo visszadobta, Da Silva zsákolt (10-13). Banyard és Kovács váltott kosarat, 6 és fél perc után tartotta öt pontos előnyét az újonc. Ezt követően ritmust váltott az SKC, Nichols vezetésével egy szép futást tettek össze és 21-18-ra már ők vezettek. A lendület az első negyed utolsó két percében is kitartott Bors Miklós együttesének, 8 pontos előnnyel zárták végül a nyitó etapot. 26-18

Molnár és Durmo kosaraival folytatódott a mérkőzés, ezt követően hosszú pontcsend következett mindkét oldalon, Herger és Durmo törte ezt meg, de Banyard is betett egy közelit. Innentől a pécsiek kapták el a fonalat, büntetőkkel és közeli dobásokkal szépen leolvasztották a differemciát egy pontra a negyed felénél (30-29). Nichols és Archibald sietett a soproniak segítségére, majd Da Silva zsákolásával már 6 ponttal álltak jobban ellenfelüknél. Az utolsó két percben ismét a légiósok villogtak a Sopronnál, a Pécs igyekezett állni a sarat, de a félidőre így is 8 pontos hátránnyal vonultak. 43-35

Nichols parádéval kezdődött a második félidő, Meleg dobott be két büntetőt, a két csapat sokat hibázott ebben az időszakban, végül Da Silva talát a gyűrűbe. A negyed közepére állandósult a 10 pont körüli differencia, a Sopron igyekezett növelni előnyét, de a Pécsnek mindig volt válasza, mint például Manjgafic triplája (57-47). Fazekas válaszolt erre, Molnár és Meleg váltott kosarat, végül Durmo kettesével sikerült a negyed végére 10 pont alá bejönnie a vendégeknek. 62-53

Nichols süllyesztett el egy hármast, ezt követően azonban az NKA percei következtek Meleg vezetésével, Kerpel-Fronius betörése után már csak öt pont választotta el a feleket. Bors Miklós időkérése után sikerült kis levegőhöz jutnia a Sopronnak, Archibald zsákolt. Griffin triplájára Luzaic és Manjgafic is felelt, Banyard zsákolt (73-66). Griffin duplája után már-már úgytűnt az SKC lezárja a mérkőzést, de a Pécs nagyot küzdve visszajött 3 pontra két perccel a vége előtt. Ennek ellenére végül nagy nehezen összejött a győzelem a Sopronnak, mely nekik az első volt a szezonban. 78-75

 

13 hozzászólás

13
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
BucibabazetomeenemKalmanSKC KingSKChamp Recent comment authors
Bucibaba
Olvasó

Ez így nagyon kevés lesz, sürgősen edzőt kell keresni mert ha így marad tényleg a bennmaradásért fog játszani a Sopron .

nemKalman
Olvasó

Ez a meccs egy rendes edzővel sima +15. Nagyon csodálkoznék, ha kihúzná a szezont BM a padon. Katasztrófális meccselés, szar ütemtelen cserék? Dehogy Molnár Marci miért ült a meccs végén végig és miért erőltette ezt a nagyképű, lusta Banyardot??? Teljesen érthetetlen.

SKC King
Olvasó

Hát ez botrányos volt. Vannak játékosaink, de nincs csapatunk. Lehet a Mikinek nincs meg a tekintélye? Így a bennmaradás a tét

SKChamp
Olvasó

Tejòég az gyalazatosan gyenge volt.. legalabb 2 legiost cserelni kell, Marci helyett meg a legios center jatszik a vegen ami egy vicc.
Azert ha szidjuk a biròt a vegeert h ne fujjon tobb meccset stb, akkor remelem ugyanezt gondoljuk pl Nicholsrol aki egy botranyos tamadast hozott le egyedul 30 mp-el a vege elott.. az sokkal nagyobb hiba volt mint amit a biro befujt.

Ekpa
Olvasó

Sosem gondoltam volna, hogy ilyet leírok majd, de bárcsak kikaptunk volna. Így csak odébb toltuk a problémá(ka)t. Botrányos volt, amit ma láttunk, nulla csapat, nulla játék, védekezés nem egy esetben u14 szintű sem volt. Magyarok Molnár Marcit leszámítva messze nem nb1 szint jelen formájukban. Ő viszont ült az utolsó 7 percben… Nem is tudom miben kéne bízni ebben a helyzetben.

zetomee
Olvasó

Kivételes nem láttam a meccset. Akkor semmi sem változott a múlt héthez képest? Mert amit Körmenden kaptunk elszomorító volt a helyszínen. Nulla csapat, mindenkinek a saját egója fontosabb volt.
Azt hiszem a következő fordulós kaposvári meccsen ha olyan eredmény lesz hosszú beszélgetés lehet mindenkivel még ott az pálya szélén.

sobis
Olvasó

Ennek nem sok értelme van így.
Minden csapat tudatosabb keményebb mint mi, alig van kidolgozott helyzet a távoli dobások gyakorlását máshogy kell csinalni mert botrányos. Archibald látható problémájával foglalkoznak? Biztos nem sok pénz van de azt kéne látni hogy erre a Soproni közönség nem vevő.
Akkor mondjátok hogy cél a benntmaradás és akkor nem akar senki semmit.

Born2Ball
Olvasó

Csalással legyőzték a magyar kosárlabda héroszait!
Szövetség, az állam, a szervek mind az NKA ellen, de a tiszta szívvel élő emberek mögöttük!
Mert a pécsi szív, a pécsi szív örökké dobog!??

darius96
Olvasó

Nem ma kezdtem a meccsre járást, de először fordult elő, hogy nem tudtam tapsolni meccs végén. Szánalmas ez az egész. Lehet, hogy jobb lett volna ha kikapunk, mert így nem fog semmi történni. Mindenki elégedett lesz ezzel a kínkeserves győzelemmel.

magister_officiorum
Olvasó

Ad astra per aspera. Jár a gratuláció, de ez így nagyon kevés lesz! Szebb folytatást, és egységesebb csapatot! Hajrá, Sopron! Hajrá, SKC!

Dobey
Olvasó

Ebből max AstraZeneca lesz. Siralmasan gyengék vagyunk.

magister_officiorum
Olvasó

Láttam sajnos, de legalább nyertünk.

SopronKCfan
Olvasó

Az oké, hogy k@rva gyengék vagyunk, de amit ez az inkompetens “játékvezető” befujt a végén…. játékvezetéstől eltiltanám.
Srácok, ennél már csak jobb lehet!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés