Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Megszenvedtek, de hozták a kötelezőt a dobogósok a B csoportban

Kiütötte a Miskolcot a Nyíregyháza.:

:

Eldőlni látszik, mely csapatok zárják az első öt helyen az alapszakaszt, az utolsó kilenc együttes között viszont nagyon szoros a versenyfutás a felsőházi rájátszásért és a biztos bennmaradásért.

Swanson nélkül is megnehezítette a Vasas dolgát a Budafok, de a piros-kékek végül visszataláltak a győztes útra két vereséget követően. Két és fél negyeden át nagyon szoros volt a Jászberény-Óbuda találkozó, a hajrára viszont elfogytak a Kaszások, akik így továbbra is nagyon nehéz helyzetben vannak. Átgázolt a MEAFC-on a Nyíregyháza, már a 7. helyen áll a téli szünetben ,még sereghajtó, de a bajnokságban azóta hibátlan nyírségi gárda. Jól tartotta magát a listavezető otthonában a Cegléd, ám a MAFC ismét száz fölé jutott a Gabányiban, ezzel tovább növelte veretlenségi sorozatát. Hiába vezetett már 26 ponttal is Salgótarjánban a PVSK, a beszterceiek elsősorban a fantasztikusan játszó Douglas pontjainak köszönhetően kiegyenlítettek, a végjátékban aztán a Vasút hosszú sérülésből visszatérő irányítója, Halász Ákos lett a nyerőember. A Nagy-fivérek mellett Büki is jó napot fogott ki, győztek a TF otthonában a Kosok – óriási meglepetés lenne, ha nem a MAFC-PVSK-Vasas-BKG-Fót ötös zárná a tabella élén a reguláris szezont. Továbbra is oroszlánbarlangnak számít a Megyeri Tigrisek otthona, ezúttal a debreceni akadémisták kaptak ki simán Fóton, izgalmas a verseny a lila-fehérek és a szigetszentmiklósiak között, melynek tétje a borítékolhatóan egymás ellen vívandó párharc pályaelőnye.

A forduló csapata: James Kinney (Fót, 34 VAL, 7. alkalommal került be) – Nagy Botond (BKG, 31 VAL, 7.) – Williams Douglas (SKSE, 50 VAL, 2.) – Csaba György (CKE, 33 VAL, 4.) – Juhos Levente (Fót, 32 VAL, 4.). Hatodik ember: Lakosa Ákos (Kaszások, 22 VAL, 1.)/Pintér Dávid (MEAFC, 22 VAL, 1.). Legjobb U20-as: Varga Sándor (DEAC, 20 VAL, 2.)

Az aktuális tabella megtekinthető a hunbasket.hu-n.

NB I. B, Piros-csoport, alapszakasz, 19. forduló

Budafok-Vasas Akadémia 69-76 (14-24, 10-15, 27-21, 18-16)

Budafok: Moravcsik 8, Horváth Ár. 3/3, Piukovics 18/12, Siklós 7, Varga D. 12. Cs: Lucey 14/12, Szántó L. 4, Czepanecz 3/3.

Vasas: Takács 9/3, Cseh 11/6, Farkas 10/6, Fekete V. 12/3 (+11 lepattanó), Andrássy 6 (+10 lepattanó). Cs: Olasz 13, Medve 9/9, Rosta 4, Pleesz Á. 2, Pleesz G. -.

Károly Máté: Gratulálok a Vasasnak, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést, úgy játszottak, mint a bajnokság egyik kiemelkedő csapata. Ugyanakkor – az első negyedet leszámítva – az én csapatom is kiválóan küzdött. Jól védekeztünk, jól olvastuk a Vasas támadását, és vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe. Sajnálom, hogy nem tudtuk még jobban megközelíteni ellenfelünket, de úgy érzem, ha minden találkozón ilyen akarattal játszanánk, akkor most nem így állnánk. Azon dolgozunk, hogy minden alkalommal, amikor pályára lépünk majd, így küzdjünk.

Stephen Arigbabu: Gratulálok fiúknak a győzelemhez. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a héten és a meccs során történtek ellenére is nyerni tudtunk. A kosárlabdán kívül, túl sok egyéb dologgal kellett foglalkoznunk. Ezúton is gratulálok az ellenfelünknek, a budafokiak nagyon jól játszottak. Sok sikert kívánok nekik a szezon hátralévő részében!

A mérkőzés visszanézhető a SPORT MÉDIA YouTube-csatornán.

Jászberényi KSE – Óbudai Kaszások 87-69 (19-25, 22-12, 23-16, 23-16)

JKSE: Dunai 11/3, Santiago 14/6, Boka-Magó 16/12, Oroszi 8/6, Meleg 15/6. Cs: Mester 10/9, Rátvay 6, Dékány 4, Pilinszki 2, Horváth N. 1, Német -.

Kaszások: Boros 5/3, Varsányi 7/3, Supola 18/3, Balázsi S. 10/6, Armaghani 5. Cs: Lakosa 17/6, Horváth B. 4/3, Szabó D. 3/3, Pollák -, Hajdu -, Dulic -, Tóth L. -.

Puskás Artúr: Gratulálok a srácoknak a győzelemhez, ma igazán megdolgoztak a sikerért. Ahogy egy jó csapathoz illik, ma mindenki hozzátette a maga részét ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést. Mi csak így tudunk nyerni, mert nálunk nincsenek sztárok. Ez egy férfias, jó meló volt. Dicséret illeti a Kaszásokat is, mert amíg bírták erővel, addig mindig ott voltak a nyomunkban. Talán az az időszak fogta meg őket, amikor a tripláink beestek. Nálunk ez mindig nagyon fontos egy-egy mérkőzés során. Sajnos sok volt az eladott labdánk, s ezen tovább kell dolgoznunk. Nem gondoltam volna, hogy 20 eladott labdával is tudunk meccset nyerni. Annak viszont nagyon örülök, hogy a héten sokat készültünk a Kaszások kulcsembereire és így Borost és Armaghanit 5-5 ponton tudtuk tartani. Ezért minden dicséretet megérdemelnek a fiúk. Most örülünk a sikernek, de holnap már a következő, miskolci mérkőzésre készülünk. Az is hasonlóan fontos találkozó lesz, mint volt a mai. A Kaszásoknak további sok sikert kívánok.

Takács Máté: Ez a mérkőzés tökéletes sormintája volt az egész szezonunknak. Pár meccs alatt felépítjük magunkat, karakter mutatunk, küzdünk, s jön egy mérkőzés, ahol teljesen leépítjük magunkat. Ezt pedig az ellenfeleink szépen kihasználják és földbe tipornak bennünket. Bosszús vagyok, mert voltak intő jelek a héten, de nem gondoltam, hogy ennyire megadjuk magunkat. A hazai csapatnak gratulálok, mert éltek a lehetőséggel és le is tudták zárni a mérkőzést. Magunkba kell nézni. Ha pedig a hiba velem van, akkor állok elébe. Gratulálok a hazaiaknak, nekünk pedig dolgozni kell tovább.

A mérkőzés visszanézhető a Jászberényi KSE Facebook-oldalán.

Hübner Nyíregyháza BS – MEAFC-Peka Bau 105-67 (26-21, 25-8, 28-20, 26-18)

Nyíregyháza: Bus 8/6, Végső 1, Ervin 22/12, Bonifert 21/6, Tarján 5. Cs: Glatz 11/6, Völgyi 11, Füzi 9/3, Nagy S. 9/3, Vaskó 5/3, Szobi 3/3, Geiger -.

MEAFC: Tóth B. 5, Kozák M. 18/3, Kozák B. -, Czirbus 3, Gerőcs 7. Cs: Pintér 17/3, Lippai 10, Gadus 4, Ragályi 2, Velkey G. 1, Sándor -, Nyíri -.

Merim Mehmedovics: Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, mert újabb győzelemre volt szükségünk, hogy elhagyjuk a tabella alját. Végre nem kell úgy játszanunk, hogy veszélyt érzünk. Fáradtak vagyunk, mert sokat dolgoztunk az elmúlt időszakban, de szükség volt erre, hogy fizikailag bírjuk a következő nehéz sorozatot is. Megmutattuk, hogy mi is komoly csapat vagyunk.

Dr. Váczi Péter: Nehezítette a dolgunkat, hogy három hete nem volt „értelmes” meccsünk. Ez talán látszott is, hogy ritmustalanul játszottunk. Természetesen nem úgy készültünk, hogy ilyen nagy különbséggel kikapunk, de megérdemelten kaptunk ki ennyivel. Az első negyedben még mutattunk életjeleket, utána megadtuk magunkat és utaztunk a történésekkel. Semmilyen kezdeményező készség nem volt a csapatomban, így nem lehetett más a vége. Gratulálok a Nyíregyházának!

A mérkőzés visszanézhető a Hübner Nyíregyháza BS YouTube-csatornán.

Újbuda MAFC – Ceglédi KE 102-88 (26-28, 24-14, 28-24, 24-22)

MAFC: Polgárdy 28/15, Pintér 6, Buzás 8/3, Bordács 9 (+10 lepattanó), Pápai 15. Cs: Katona 19/15, Kovács 6/3, Komma 6/3, Biber 5.

CKE: Herendic 0 (+11 gólpassz), Velkey J. 5/3, Kertész 13/9, Csaba 33/9, Csorvási 16. Cs: Horváth M. 14/6, Fodor 3/3, Zsók 2, Várbíró 2.

Lakits András: Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Úgy érzem, egy kicsit benne ragadtunk a múltheti győzelem miliőjében, érzelmileg és mentálisan is egy kicsit kimerült volt a csapat, ami érezhető volt a heti munkán is. Ezt nem engedhetjük meg magunknak, ha őrizni szeretnénk az első helyet. A Ceglédnek is gratulálok, mert végig jól tartották magukat, a különbség túlzó a mérkőzés képéhez képest. Kollégámnak és barátomnak külön gratulálok, nagyon sokat fejlődött a csapat az edzőváltás óta, mindenkire veszélyesekké váltak. Nekünk most magunkkal kell foglalkoznunk, helyre kell raknunk a dolgokat, mert a ma mutatott játék nem fér bele a jövőben, úgy érzem, hogy a fiúk ennél sokkal többre képesek. Vissza kell térnünk ahhoz a ritmushoz, amire ezt a szériát felépítettük, nem kényelmesedhetünk el. A Ceglédnek sok sikert kívánok a folytatásra, remélem, még találkozunk.

Sértő Ádám: Gratulálok a MAFC-nak a győzelemhez, teljesen megérdemelten nyertek. Összességében nem vagyok elégedetlen a csapatom játékával, voltak jó dolgok, jó periódusok, meg tudtuk nehezíteni a listavezető dolgát, úgyhogy mindenképpen a pozitív dolgokra kell koncentrálni. A MAFC-nak sok sikert kívánok és kívánom, hogy nyerjék meg a bajnokságot!

A mérkőzés visszanézhető a Ceglédi Kosárlabda Egyesület YouTube-csatornán.

Salgótarjáni KSE – Pécsi VSK-Veolia 87-94 (14-24, 16-25, 33-16, 24-29)

SKSE: Karanfilovszki 12/12, Cserényi Martin -, Douglas 38/6 (+12 lepattanó, 15 kiharcolt fault), Ormai – (+10 gólpassz), Hargitai 21/6. Cs: Kalassai 13/9, Váits 3/3, Vas-Teplán -, Monye M. -, Köcse -.

PVSK: Micsovics 5/3, Németh 14/12, Plézer 3/3, Bíró 27/12 (+10 lepattanó), Horti 12. Cs: Halász 10/3, Molnár M. 8/6, Antóni 6/6, Radó 3, Frank 3, Mokánszki 3.

Dániel Péter: A találkozó elején talán nem mertünk eléggé hinni a győzelemben, nagyon megilletődötten játszottunk az első húsz percben. A nagyszünet után viszont, amolyan minden-mindegy alapon, úgy vetettük bele magunkat a küzdelembe, mintha az életünk múlna ezen a meccsen. Ennek azután meg is lett az eredménye, hiszen húsz pont körüli hátrányunk javát viszonylag hamar ledolgoztuk, majd az utolsó negyedben ki is egyenlítettünk. Sajnos a végén nem jött össze a bravúr, azonban mindenképpen pozitívum, hogy sikerült ilyen második félidőt produkálnunk, s szintén örömteli, hogy közönségünk a vereség ellenére is értékelte a teljesítményünket és a nehéz pillanatokban is kiállt mellettünk.

Szrecsko Szekulovics: Ahogy arra számítottunk is, nagyon kemény mérkőzést játszottunk a salgótarjániakkal, s azt gondolom, teljesítményével mindkét csapat rászolgált a gratulációra. Az első félidőben sikerült tizenkilenc pontos előnyt szereznünk, s kicsit talán el is hittük, hogy már eldőlt a találkozó. A harmadik negyedben nagyon rosszul reagáltunk a hazaiak ritmusváltására, gyengén támadtunk és nagyon sok kosarat kaptunk, így ellenfelünk fel tudott zárkózni. A végén egy egál meccs lett belőle, amit szerencsére sikerült megnyernünk. Voltak problémáink, hiszen kezdő irányítónk, Micsovics egy bokasérülés miatt hamar kiesett, azonban a végén éppen a helyére beszálló Halász Ákos döntötte el a küzdelmet, aki hosszabb kihagyást követően most tért vissza az együttesbe.

A mérkőzés visszanézhető a Sport Salgó Kft YouTube-csatornán.

TF-Budapest – BKG PRIMA Akadémia 73-89 (20-23, 16-25, 20-26, 17-15)

TF: Szántó D. 9, Dancsecs 26/9, Szanyi 8, Kelenföldi 10 (+10 lepattanó), Anda 14. Cs: Karosi 4, Farkas D. 2, Lőrincze -, Gémes -, Tömösváry -.

BKG: Nagy Be. 13/9 (+11 gólpassz), Nagy Bo. 30/12, Büki 22/18, Newman 6, Nshimba 4. Cs: Csomós 5/3, Szeleczki 4, Bartos 2, Halász 2, Galambos 1, Szabó M. -, Borbély -.

Beák Gábor: Sajnos egy nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Szerettünk volna bravúrt okozni. Helyenként sikerült is megvalósítani azt, amit szerettünk volna. Az elején nagyon bealudtunk, és a támadásaink nem sikerültek. Azt tudtuk, hogy védekezésben nagyon nehéz dolgunk lesz, mert jó dobók vannak a túloldalon. A srácok védekezésben mindent megtettek, viszont gyermeteg hibákat követtünk el. Próbáltunk a 2. félidőben felkapaszkodni, ami sikerült is, viszont nem tudtunk fókuszban maradni, és ezért összeesett picit a védekezésünk, ami megbélyegezte az egész mérkőzést.

Dr. Nagy Ágoston: Sérülés és betegség ide vagy oda, elég egységes és fegyelmezett csapat a Tehetséges Fiatalok. A múlt heti mizéria miatt sok kérdést hagytak számunkra, de próbáltunk úgy készülni, hogy ellenünk már mindenki lesz. Hazai pályán különösen meggyőzőek voltak eddig, így minden feladatot komolyan vettünk és szerintem mindenki kitett magáért a csapatunkban. Kellett az extra dobásbiztonság. Ami azért nagy dolog, mert minden ellenfelünk hatalmas energiát fordít ellenünk a védekezésre. Úgy tűnik, mi is tudunk fejlődni.

A mérkőzés visszanézhető a TFBP YouTube-csatornán.

Phoenix-MT Fót – DEAC U23 107-77 (31-20, 25-25, 28-11, 23-21)

Fót: Kinney 25/6 (+10 kiharcolt fault), Tichov 16/9, Richter 2, Markovics 19, Juhos 25/3. Cs: Szabó N. 8, Tóth Z. 5, Békési 4, Udemezue 3/3, Kékesi -, Varga B. -, Ipacs -.

DEAC: Hőgye 8/3, Varga S. 16/3, Neuwirth 17/6, Hegedüs 4, Czermann 2. Cs: Várszegi 15/9, Bata 6/6, Várszegi 4, Fekete Cs. 2, Orosi 2, Csizmadia 1.

Surmann Gábor: Ma is a legnagyobb elismeréssel tudok csak adózni a csapatom mutatott teljesítménye előtt. Győzelmünk azt gondolom egy percig nem volt kérdéses, igazi férfi munkát végeztünk. Büszke edzőként gratulálok a srácoknak. A heti felkészülésünk tudatosan a Debreceniekre orientálódott. Hiszen nagyon nem egyszerű ellenük játszani. Külön öröm számomra, hogy mind sebességben, mind fizikálisan felvettük velük a kesztyűt. Sőt! Szerintem még feléjük is tudtunk nőni. Tetszett az a kollektivitás, ahogyan ma játszottunk, és szinte majdnem mindenki fegyelmezett volt. Nagyon jó energiák jöttek a padról is, ami szintén pozitívum. Kiemelten ezt a saját nevelésű fiataljaimra értem. Nagyon feszült találkozó volt ez a mai a nagy különbség ellenére. De kérem ezt minden külső szemlélő fogadja el, hogy ebben a roppant kiélezett piros csoportban minden pontnak, ítéletnek, meccsnek legyen az – vereség vagy győzelem – komoly döntő jelentősége van. Óriási tét van minden összecsapáson. Így előfordul az ilyen. A sok sportszerűtlen fault, valamint a kiállítások ellenére azt gondolom összességében kézben tartották a játékvezetők a találkozót és végig korrektül lehetett velük kommunikálni. Visszatérve az első félidőben kiélezett 20 pontos előnyünk elherdálása, valamint ez az “All Star game” feeling nem nyerte el tetszésemet. Ránk nem jellemző sok pontot kaptunk. Aztán a második félidőben hátul jelentősen szigorítottunk, amivel a hajdúságiak nem igen tudtak mit kezdeni. Támadásunk pedig nagyon gördülékenyre sikeredett, tudatosan és okosan használtuk az előnyeinket. Ebbe ma még a sok eladott labda és kihagyott büntető is belefért. Ismét bebizonyosodott, ha Markovic-Juhos-Kinney trió ha egyszerre játszik ilyen jól akkor gyakorlatilag bárki ellen felvesszük a versenyt. A 107 dobott pont parádés, és ha jól emlékszem ennyi pontot ez az alapjába véve roppant masszív védekezést alkalmazó Deac még nem kapott. Úgy érzem ismét egy nagyot léptünk előre a céljainkat illetően, de látom a srácokon a tüzet és hogy éhesek a további sikerekre még. Végezetül köszönöm Tóth Zoltánnak hogy a betegágyból felkelve segítette még így is a csapatát. Nagy szükségünk is volt rá a rotációban. Valamint a lelkes szurkolóink ma is nagyon beletették azt amit kellett és ami sokat jelent csapatom számára. Köszönjük nekik. A győzelmet a Phoenix Sportcsarnok üzemeltetőjének, Vasa Zoltánnak szeretném ajánlani születésnapja alkalmából. Aki mindig mindenben igyekszik segíteni nekünk a csapatot illetően.

Kádár Tamás: Gratulálok a hazai csapatnak, megérdemelten győztek. Nem játszottunk fizikálisan, döcögött a támadásunk, védekezésben pedig átrohant rajtunk többször is az ellenfél. A harmadik negyedben eldőltek az érdemi kérdések a játékvezetők ennek ellenére sem tudták kézben tartani a mérkőzést, sajnos úgy érzem, hogy nem kapjuk meg a kellő tiszteletet.

Fotó: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés