Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Megszenvedett a Fóttal, de előnybe került az elődöntőben a PVSK

Nagyot küzdöttek a Megyeri Tigrisek.:

:

Bíró Olivér és Luka Markovics is nagyot játszott, 35 percen át teljesen nyílt találkozón került közelebb a döntőhöz hazai pályán a PVSK.

Az alapszakaszgyőztes kezdte nagyobb lendülettel a találkozót, már a 7. percben időt kellett kérnie a hosszú eltiltása után visszatérő Surmann Gábornak Luka Igrutinovics közelijét követően (19-10). Luka Markovics és a padról beálló Tichov Dominik villanásaival igyekeztek tartani a lépést a Megyeri Tigrisek, állandósult a hat-tíz pontos különbség, a félidő végén Juhos Levente ziccerével mínusz ötre zárkóztak a vendégek, de az utolsó szó Bíró Olivéré volt a nagyszünet előtt (48-40). A lila-fehérek tértek vissza harcosabban a pihenőről, a 24. percben James Kinney duplájával utol is érték ellenfelüket, Horti Bálint triplája és Molnár Mátyás egyéni akciója után mégis a vendégek kértek időt (60-55). Használt az eligazítás, a következő nyolc pontot a fótiak szerezték, Bíró rángatta ki a fehér-feketéket a gödörből egy 2+1-gyel és két trojkával, a negyedet Tichov középtávolija zárta (71-67). Nem találták a ritmust támadásban a pécsiek, a 34. percben Markovics egyenlített, Kinney faulttal együtt volt eredményes, a plusz eggyel pedig már a látogatók jártak előrébb (77-78). Plézer hintett be egy fontos saroktriplát, amivel egy 8-0-s rohamot indított el, végül Juhos megtörte a Vasút futását, de visszajönni már nem tudtak a fótiak, Halász Ákos két perccel a vége előtt lezárta a meccset egy hárompontossal, a végeredményt Plézer állította be (102-84).

NB I. B, Piros-csoport, elődöntő, 1. mérkőzés

Pécsi VSK-Veolia – Phoenix-MT Fót 102-84 (29-21, 19-19, 23-27, 31-17)

PVSK: Igrutinovics 10, Németh A. 7/3, Plézer 14/3, Bíró 25/15, Horti 10/3. Cs: Halász 12/6, Mokánszki 11/6, Radó 7/3, Molnár M. 4, Antóni 2, Frank -.

Fót: Kinney 19, Tóth Z. 3/3, Udemezue 2, Markovics 31/6, Juhos 12. Cs: Tichov 15/3, Szabó N. 2, Richter -, Kékesi -.

Szrecsko Szekulovics: Gratulálok a csapatomnak. Görcsösen kezdtük a mérkőzést, nem játszottunk rosszul, azt azért el kell mondanunk, hogy nem véletlenül van ott a Fót, ahol van. Jó csapatot alkotnak, gratulálok nekik is. Köszönjük a szurkolóinknak a remek hangulatot, a buzdítást. Megyünk tovább, 1-0.

Surmann Gábor: Először is gratulálok a PVSK-nak. Viszont a játékosaimnak is jár a dicséret. 35 percig teljesen nyílt volt még a találkozó 77-77-ig. Utána elkövettünk gyermeteg hibákat védekezésben – amiket kegyetlenül megbüntettek a hazaiak – , támadásban pedig önző “individual” üzemmódba kapcsoltunk át az addig jól működő és szépen felépített csapatjáték helyett. Talán ebben közrejátszott, hogy a végére a szűkebb rotációnk miatt elfáradtunk. Emiatt maradt bennem csalódottság, hiszen úgy érzem, ebben ma több volt. A különbség pedig egyértelműen túlzó lett a végére. Viszont azt is látni kell, hogy amit eddig elértünk szezonszinten nézve, az valami hatalmas dolog számunkra. Óriási élmény volt itt pályára lépni. Itt viszont megállni még nem szeretnénk, és szerdán minden erőnkkel azon leszünk, hogy visszahozzuk a párharcot még Pécsre. Erre véleményem szerint meg is van az esély. Köszönjük szimpatizánsainknak, hogy itt voltak ma is velünk, szerdán minden eddiginél jobban számítunk majd rájuk. Gratulálok még egyszer a PVSK-nak, egyelőre 1-0 oda. Egy biztos, nem fogjuk olcsón adni magunkat a visszavágón.

A mérkőzés visszanézhető a PVSK – Pécsi Vasutas Sportkör YouTube-csatornán.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása: 1-0 a PVSK javára.

Fotó: hunbasket.hu

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
PécsiVeszteslddPécsidrukker99 Recent comment authors
PécsiVesztes
Olvasó

Gratulálok a győzelemhez fiúk, sikerült egy érdekes meccset játszani. Volt benne magabiztos vezetés, 3. negyedi összeomlás/Fót feltámadás, és aztán magabiztos győzelem.

Center sporttárs kristalytisztán megmondta a beharangozóban hogy mi fog történni. 3-4 játékos a teljes rotációval szemben. Erővel bírni ezt nem lehet.

Gratulálok a vendégeknek is, remekül küzdöttek, a visszavágón nagyon kell majd koncentrálni. Simán benne van a 3. meccs, de majd a fiúk ramcáfolnak.

Gyerünk gyerünk, irány az első osztály!!

Pécsidrukker99
Olvasó

Ami külön szimpatikus volt a fóti csapatban azon kívül, hogy az ő szurkolóik voltak először Pécsen az idei szezonban, hogy a vendégek edzője gondolkodás nélkül futott segíteni Németh Andrisnak a sérülésénél, korrekt hozzáállás, most ellenfelek vagyunk, de ez a párharc után a legjobbakat kívánom a csapatnak.

ldd
Olvasó

Kifejezetten jó meccs volt! A vendégek “A” csportos magja – Kinney, Juhos és különösen Markovics – a legszebb napjaiikat idézően nyomták. Méltó társuk volt Tichov. Csak azért nem nyertek, mert a PVSK-nál még többen tudtak hozzátenni a mérkőzéshez. Grat. mindkét csapatnak!

Pécsidrukker99
Olvasó

Szép volt fiúk. Jó utat haza a fóti szurkolóknak

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés