Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Megszakította vereségsorozatát a Kaposvár

2 hónap után nyert újra a KKKK.

Kometa Kaposvári KK - Egis Körmend 96-86 (30-18, 28-25, 22-26, 16-17)

Alsóházi rájátszás, 3. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
Játékvezetők: Benczur Tamás, Szilágyi Bálint, Jankovics Viktor Zsolt (Páli dr. Kálmán)

Kaposvár: Eaddy 21/15, Halmai 8/6, Filipovity 18/12, Jackson 10/3, Koprivica 10. Csere: Krnjajski 4, Paár 4/3, Szőke -, Jean-Marie 21/3.

Körmend: Basic 3/3, Morgan 24/9, Takács 4, Tolbert 24, Konate -. Csere: Doktor -, Ferencz 8/3, Djogo 21, Kiss 2.

Másfél perc után Morgan tempójával vette kezdetét az összecsapás, Halmai triplájára Tolbert egy kettessel válaszolt, de Filipovity is beköszönt kintről. Morgan két büntetőt dobott be, Koprivica egy rontott dobást tett vissza, Jackson találta után Takács saját rontott dobását javította közelről. Takács aztán egyenlített, erre Jackson felelt egy 2+1-es akcióval, Tolbert dolgozott szépen a festékben (13-12). A magasember egy alley-oopot is befejezett, Jackson egy hármast is elsüllyesztett, Filipovity két büntetőt, Tolbert egy tempót dobott be. Eaddy triplája után 21-16-nál kért időt Kocsis Tamás, de a kaposvári légióst ez nem zavarta meg. Jean-Marie kosara már 10 pontos előny jelentett a Kaposvárnak, sőt Kiss eladott labdáját is két pontra váltotta, Tolbert és Filipovity váltott kosarat. 30-18

Morgan kettesével folytatódott a játék, Jean-Marie tempója ért célt, Kiss faulttal együtt is betalált, de a plusz egy kimaradt. Filipovity dudaszóra talált be a sarokból, Paár triplája után kért időt az Egis Körmend (38-22). Morgan dudaszós kettest dobott, Krnjajski 2+1-et mutatott be, Djogo csinált magának dobóhelyzetet és nem is hibáztott. Tolbert zsákolása után a Kaposvár is időt kért, majd megint húzott egy nagyot, Djogo pedig átdobta emberét. Filipovity ismét távolról volt pontos, Jean-Marie robogott végig a pályán, Basic kintől talált be. Jean-Marie a vonalról is hibátlan volt, Morgan nehéz dobást értékesített, aztán Koprivica percei következtek. Morgan csak az első büntetőjét dobta be, viszont egy hármassal javított, Eaddy szerzett két pontot. Jean-Marie dolgozott szépen Morgan mellett, így a félidőben 15 ponttal állt jobban a Kaposvár. 58-43

Ferencz hármasával kezdődött a második félidő, Tolbert 2+1-ével nézett be 10 pont alá az Egis Körmend. Jackson szedett támadólepattanót amit két pontr váltott, Basicot verte meg könnyedén Halmai, Filipovity és Djogo értékesített két-két büntetőt. Jean-Marie és Djogo váltott kosarat, utóbbi mégegyszer betalált, Dalibor Damjanovic időt kért (66-55). Tolbert hozta be megint 10 alá a Körmendet, de Filipovity azonnal bevert egy hármast, Ferencz és Jean-Marie is beköszönt. Tolbert egy büntetőt dobott be, Jean-Marie és Morgan is bedobott egy triplát, Morgan tört be remekül, Djogo két büntetőt, Halmai egy hármast vágott be. Tolbert zsákolt, Eaddy és Paár pontjai zárták a negyedet. 80-69

Morgan triplájával indult a negyedik negyed, egy kettessel aztán 6 pontra hozta fel övéit, Djogo használta ki Basic gólpasszát. Jean-Marie dolgozott meg keményen két pontért, Djogo csinált 2+1-et, Krnjajski egy pontot a vonalon hagyott, Eaddy triplája után kért időt az Egis Körmend (86-79). Eaddy növelte 10-re a differenciát, bégül 91-79-nél kért időt szűk két és fél perccel a vége előtt Kocsis Tamás. Innen már nem volt visszaút a Körmend számára, a Kaposvár bő két hónap után ünnepelhetett újra győzelmet. 96-86

Fotó: Bálizs Zsuzsa

32 hozzászólás

32
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
13 Comment threads
19 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
21 Comment authors
MarillionKosarasLaposvárAllenIversonCsakegyfan Recent comment authors
Kosaras
Olvasó

Egyre nehezebben tudom elképzelni, hogy ki esik ki. Nem mondnám, hogy unalmas a bent maradás elleni harc sem.

AllenIverson
Olvasó

Gratulálok a csapatnak itt volt az ideje hogy végre győzzünk.Sajnos ettől függetlenül még mindig nyakig vagyunk a sz@rba,de talán most elindulunk felfelé. Remélem a Körmend bent marad,egy ekkora múltú csapat nem eshet ki. Véleményem szerint kecsap szeged és mi leszünk azok akik közt eldől a kiesés.Mindegyik csapatért kár lenne és remélem igazak azok az elejtett félmondatok innen-onnan,hogy jövőre meg akarják emelni az A csoport létszámát.Így mindegyik csapat bentmaradhatna. Bárhogy is lesz,nekünk menni kell tovább és szerdán a kecsapot ütnünk kell. A tegnapi meccs meg adhat ehez erőt,mi szurkolók ott leszünk ahogy eddig is! Köszönjük srácok ,hogy a végén odajöttetek hozzánk.… Olvass tovább »

agyas
Olvasó

Előre mondom, elfogult vagyok, a Körmendnek szurkoltam. Szerintem mind a két csapat tisztességesen állt hozzá, ez a védekezésükön látszott. Támadásban a Kaposvár talán egy hajszállal jobb volt, vagy inkább szerencsésebb, mert nekik több vaktában elhajigált távoli beesett.

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Pont a védekezés volt -többnyire- kalap sz@r mindkét oldalon! Mi játszottunk kicsit jobban, avagy kevésbé rosszul…
Play Out-hoz “méltó” mérkőzést láthattunk!

ldd
Olvasó

Mindig csak egy meccset kell megnyerni . A KÖVETKEZŐT!
HAJRÁ, HAJRÁ KAPOSVÁR!

Kaposkosár KKK
Olvasó

Igy legyen!!!
Hajrá hajrá Kaposvár!!

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Gratulálok a győzelemhez! Az akarat és küzdeni tudás most is megvolt, igaz a gyermegded hibák is, de most épp belefért.
Igazi kiesés-elleni rangadó volt, ahol most kicsit mi voltunk a jobbak. Az utolsó negyedet megint izgalmassá tettük, bénáztunk, rossz döntéseket hoztunk, hamar leadtuk a 15 pontos előnyt. De végül is átlendültünk a holtponton, mivel a Körmend sem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel. Lényeg, hogy összességében, végig vezetve, megérdemelten nyertünk! Muszáj lesz a Kecsót is lenyomni, ha életben akarjuk tartani a reményt!

Zsolt76
Olvasó

Ezzel a játékosállománnyal nem szabadna itt tartani. Bízom még a csodában, de lehet, hogy már az sem lesz elég. Szerdán le kell győzni a Kecskemétet, aztán meglátjuk, mit hoz a jövő.

Cibona
Olvasó

A bentmaradásért van rájátszás még a 13-ik 14 ik jatszik még egy oda visszavágos meccset ? Ha igen akkor a Kaposvár remelem bent marad mert rájuk szükség van az első osztályban.

HajraKapos
Olvasó

Nem játszik már a 13-14. helyezett.

Hagyadmár...
Olvasó

Nem, aki 10meccs után utolsó az esik ki.

Olajheart2
Olvasó

Azon gondolkodom nézve ezeket a kiesés elleni meccseket.. egyik csapatot se tudnám mondani h essen ki.. valahogy az lenne a jó ha mindenki maradhatna mind a 6 csapat.. szívesen vennék véleményeket ki kit látna kieső helyen..

zterulez
Olvasó

NKA vagy Honvéd. Ők senkinek sem hiányoztak volna. A mostani 6 alsóházi csapatért mind kár lenne.

Csakegyfan
Olvasó

Akkor bővítsünk bajnokságot 😀
2 feljutó 0 kieső

Laposvár
Olvasó

Nem kell ezt nagyon cifrázni. Aki fos, az kiesik, ez az élet rendje, függetlenül attól ki kivel szimpatizál, vagy hol mekkora a tradíció.
A legjobb esélye nyilván a kaposvárnak van a kiesésre, de kérdés, hogy mit akarnak majd Körmenden. Jelenleg nem nagyon van büdzsé ott az A csoportra, de ez a választások után még változhat.
Azt is halkan jegyzem meg, hogy Kupa ezüst ide vagy oda, a matek a Szeged ellen is dolgozik, ők is könnyen bajba kerülhetnek

Alulu
Olvasó

Valószínűleg a KKKK fog kiesni,(Remmy sérülése a legroszabbkor jött) , de jelenleg a bajnokság leggyengébb csapata a Körmend. Sajnálatos hogy két ilyen nagy múltú, tradicionális csapat ide jutott.

Hagyadmár...
Olvasó

Van 7meccs még, semmi nem dőlt még el szerintem. De itt már sokan kijelentették hogy kiesünk.

HajraKapos
Olvasó

A maradék 4 hazai meccset meg kell nyerni, és a Kecskemétet idegenben le kell győzni. Csak így maradhatunk bent.

Alulu
Olvasó

Igazából azon múlik, Remy mikor tér vissza. Ha idén vissza tér egyáltalán

Kaposkosár KKK
Olvasó

Hagyadmar

Csakegyfan
Olvasó

Én úgy tudom kiesett a szezon hátralévő részére…

Kaposkosár KKK
Olvasó

Csak a hülyék

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Sajnos reálisan nézve, még mindig mi vagyunk a kiesésre leginkább esélyesek… De a remény és a szurkoló hal meg utoljára! Tehát, MÉG ÉLÜNK!!!

KPSVRKK
Olvasó

Nyertünk és csak ez számít!

zterulez
Olvasó

A félidőben rápillantottam az eredményre, és azt gondoltam, hogy a Körmend a szezon hátralévő részére már elengedte a védekezést mondván, hogy minek bíbelődni vele, túl fárasztó.

HajraKapos
Olvasó

Voltak hibák, de nem izgat, sajnos nem a bajnokságot akarjuk megnyerni, hanem csak bent maradni. Az utolsó szalmaszálakba még mindig kapaszkodunk, de Kecskemét ellen ennél is több kell. Sajnos, amit én laikusként észreveszek, hogy erőnlétben vagyunk nagyon alacsony szinten, ezért jön rendre a leolvadás a 2. félidőben.
Hajrá Kaposvár, küzdjetek!!!

WestChampi
Olvasó

Hát ez meglepetés.
Gratula Kaposvár.

Maestro Pantelic
Olvasó

Ez a Körmend jelenleg a bajnokság leggyengébb csapata, szerencséjük hogy ennyi bónuszpontot tudtak hozni.

Kormend3
Olvasó

Így van!.Baja,csepel,régi honved,mafc,dombovar után mi megyünk a lecsóba ha nem idén jövőre…bár Körmenden mindig voltak csodák ebbe tudunk meg kapaszkodni talán…

pepperpower
Olvasó

Nagykoros, Hodmezo, Nyiregyhaza…

En nem a kaposvari szurkolok helyeben lennek a legnyugtalanabb…

zterulez
Olvasó

Tavaly bronz, azelőtt döntő. Szerintem még messze van az a bizonyos “lecsó”, de én láttam aggasztó jeleket nálatok már a tavalyi csapatnál is. Valljuk be, egy furcsa szombathelyi II. félidőnek köszönhetően csúsztatok be tavaly is a rájátszásba. Nem elvitatva azt, ami utána következett, az remek volt.

Marillion
Olvasó

Anno az a “furcsa 2. félidő Szombathelyen”! Mindenki tagadott minden variációt ugye anno ezzel kapcsolatban…csak a hülyék nem látták mire ment ki a “játék”! Nekik kellett a meccs a Falconak meg már nem osztott nem szorzott! Gyuri bácsi meg lazított a sárga nyakkendőjén…és koccintás! Ui. esetleges fordított helyzetben úgy lelökte volna a Falcot a playoutba a Körmend mint a szart!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés