Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Megszakadt a hosszú veszprémi nyeretlenség

Miskolcot vette be Lazics csapata. A Nyíregyháza tovább menetel az élen a másodosztályban.

  •   :

:

Teljes fordulókkal folytatódott a legutóbbi hét végén a B-csoport felső- és alsóháza.

A Piros-csoport élén nincs változás: a Nyíregyháza az MTK vendégeként is nyert, de az üldöző MAFC, Budafok, Veszprém, Salgótarján négyes is hozta a saját meccsét – a Nagykőrös, a BKG, a MEAFC és a TF maradt így győzelem nélkül a 20. fordulóban. A Honvéd a Baját győzte le, a Vasas pedig PVSK otthonában is megközelítette a száz dobott pontot.

A Zöld-csoport 22. fordulójában a rivális Újpest ellen hozott sima győzelmet az éllovas Cegléd. Sem a Győrnek, sem a SMAFC-nak nem termett otthon babér: az Eger és a Vásárhely is idegenbeli győzelemmel tudta le a kört. Otthon nyert a Békés az Óbuda ellen, a Szolnok nyerte a tartalékcsapatok ütközetét a KTE ellen. A Bonyhád Tiszaújvárosig utazott az újabb győzelemért, míg a Pécs a Pápát múlta felül.

NB I/B

Piros-csoport

20. forduló

Miskolcon szakadt meg a veszprémi nyeretlenség

A feldobást a hazai együttes hozta el, ám a Veszprém jó védekezésének köszönhetően nem tudott pontot szerezni. Ugyanez mondható el a vendégekről is. A következő miskolci támadást Völgyi sikeresen blokkolta, majd Czirbust faultolták, aki mindkét neki megítélt büntetőt bedobta, ezzel megszerezve az mérkőzés első pontjait. A túloldalon egy lepattanó után pöccintették a labdát a gyűrűbe. Ismét jól védekeztek a vendégek, és egy gyors támadás végén Völgyi tört be sikerrel. Egy rövid pontcsend következett, amit Völgyi zsákolása tört meg (4. perc, 4-8). Habár a védekezésére nem lehetett panasz, támadásban alábbhagyott a Veszprém lendülete. Ezt McCall középtávolija törte meg. A MEAFC betörésből szerzett egy duplát, ami közben faultot követtek el a vendégek. A megítélt büntetőt szintén értékesítették a hazaiak, ezzel átvéve a vezetést (7. perc, 11-10). Válaszul McCall szerzett egy triplát. Ismét jó védekezés majd egy újabb hármas következett, ezúttal Szabótól. Czirbus faultja után a MEAFC dobhatott két büntetőt, mindkettőt sikerrel. A negyed utolsó kosarát a Miskolc szerezte, egy triplával (10. perc, 20-17) – emlékezett a VeszprémKosár.hu.

A második játékrész egy rövid csenddel indult, egyik csapat sem szerzett pontot. Ezt a Miskolc törte meg, majd Medve válaszolt egy triplával, amivel egyenlített is (13. perc, 22-22). A hazaiak időt kértek, majd pontra is váltották a támadást, aztán Szabó parádés passza után Völgyi volt eredményes. Ellenfelük nem tudott pontot szerezni a következő támadásból, köszönhetően McCall labdaszerzésének. A következő próbálkozásokat mindkettő együttes sikerrel zárta, fej-fej mellett haladtak a csapatok. A vezetést Völgyi labdaszerzése majd zsákolása hozta meg (16. perc, 28-30). Ez nem tartott sokáig, köszönhetően Takács hármasának. Szabó nem hagyta elhúzni ellenfelüket, sikeres hármas. Több elrontott passz és támadás után a Miskolc ötpontos előnyre tett szert két perccel a negyed vége előtt. Tovább folytatódott a vendégek rossz szériája, újabb duplát szerzett ellenfelük. Völgyi hozta vissza a tüzet a csapatba sikeres palánkalattijával. Madár triplája hozta közelebb a Veszprémet a hazaiakhoz, így végül négypontos hátránnyal mehettek a szünetre (20. perc, 44-40).

Minimális volt a különbség a csapatok között. Fotó: hunbasket.hu

A mérkőzés második fele egy-egy rontott támadással kezdődött, majd Czirbus szerzett egy triplát. A válasz a túloldalon egy palánkalatti formájában érkezett. Völgyivel szemben szabálytalankodtak, aki biztos kézzel értékesítette a megítélt büntetőket, majd labdaszerzése után újabb duplát dobott, amivel átvették a vezetést (23. perc, 46-47). Ismét labdát szereztek a vendégek, ezúttal McCall. A támadás végén Füzi volt eredményes, ami után Drahos Gábor időt is kért. A hazaiak csendjét Kozák törte meg. Támadásban alábbhagyott a Veszprém lendülete, de a védekezése jónak bizonyult, egy támadóhiba után a vendégeké lett a labda. Czirbus fejezte be sikerrel az akciót, ezzel ismét visszavéve a vezetést (25. perc, 50-51). Csapata két rontott támadása után Nikola Lazics időt kért. Nagy lendülettel tértek vissza a pályára a veszprémiek, Czirbus két palánkalattit szerzett, ezzel felzárkózva ellenfelükhöz. A küzdőszellem nem hagyott alább, Szabó passzából Medve szerzett egy triplát. A védekezés felkeményedett, a Miskolc perceken keresztül nem tudott pontot szerezni, ellenben a Veszprémmel. Szabó szerzett újabb két egységet, ezúttal büntetőkből. Medve triplájával zárták a harmadik negyedet (30. perc, 61-60).

Az utolsó játékrész Thornton triplájával majd Kozák közelijével indult, amivel kiegyenlített a hazai együttes. Medve szerezte a vendég csapat első pontjait a negyedik negyedben, egy középtávoliból (33. perc, 68-68). Ismét jól védekeztek a veszprémiek, a Miskolc támadóideje lejárt. Szabó használta ki a lehetőséget és szerzett egy duplát. Egy adok-kapok alakult a két csapat között, sorra jól fejezték be a támadásaikat. Ebből végül a HOYA jött ki jobban, Füzi előbb egy triplát majd egy leindítás végén szerzett pontot (35. perc, 73-77). Drahos Gábor időkérése után Takács volt eredményes. A következő támadásukat elrontották a veszprémiek, amit a MEAFC megbosszult, így három perccel a mérkőzés vége előtt a Miskolc átvette a vezetést (37. perc, 79-77). Medve lépéshibája után ismét a hazai együttesé lett a labda. Javították az előző hibát a vendégek, egy jó védekezés után Völgyi egyenlített. Újabb labdát szereztek, majd Madár klasszis passza után Füzi volt eredményes, ami végül a győzelmet jelentette csapatuk számára (40. perc, 79-81).

Drahos Gábor, a MEAFC edzője: Van még hat mérkőzés, ahol visszatalálhatunk a helyes ösvényre. Egylabdás mérkőzésen elképesztő súlya van a negyven perc alatt „csak” egy-egy aprónak tűnő hibának, amivel két-három pontot adunk az ellenfélnek, de észre sem vesszük mekkora lélektani előnyökkel jár együtt ez a dolog. Gratulálok az ellenfélnek, mert ők nyertek, és minden győztes csapatnak jár a gratuláció. Most lesz egy hét szünet, és utána kezdődik a nagyon komoly finis, teljes mellszélességgel ott fogunk harcolni mi is a legjobb pozíciókért.

Nikola Lazics, a Veszprém edzője: Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, nagyon nehéz játszani hét vereséget követően. Sok hibával játszottunk főleg az első félidőben, a második félidőben a Miskolc csak harmincöt pontot dobott, és ez volt a kulcs. Nem hagytunk nekik annyi pontot, mint az első félidőben, és támadásban okosabban játszottunk, és szerintem megérdemelten nyertünk. Sok sikert kívánok a Miskolcnak!

MEAFC-Miskolc – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 79-81 (20-17, 24-23, 17-26, 18-15)

MEAFC: Kozák B. 16, Thornton 13/6, Lippai 12, Takács D. 11/3, Kozák M. 11, Béres 8, Homoki 8, Sándor B. -, Gadus -.

Veszprém: Völgyi 20, Szabó P. 13/3, Czirbus 13/3, McCall 11/3, Füzi 11/3, Medve M. 10/6, Madár A. 3/3.


A Budafok is legyőzte a BKG-t

Károly Máté, a Budafok edzője: Tartottam a mérkőzéstől, mert volt egy nagy hiányzónk Kovács Soma személyében, illetve tudtuk, hogy az ellenfél egy nagyon erős csapat. Az első félidőben nem találtuk a játékunkat sem elől, sem hátul, sokat hibáztunk. A szünetben átbeszéltük ezeket a dolgokat, sokkal egységesebben jöttünk ki a második félidőre, úgy érzem, a második etapban mutatott teljesítményünk alapján megérdemelten nyertünk. Jön a Hepp Kupa, nagyon készülünk rá, szeretnénk ott is szép sikert elérni, a BKG-nak meg további sok sikert szeretnék kívánni a bajnokságban!

Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője: Nagyon jó formában van a Budafok, úgyhogy nagy reményekkel megy majd a Hepp Kupa-négyesdöntőre. Megpróbáltuk megkeseríteni a dolgukat, mind a két csapat megpróbálta meglepni a másikat. Mi azzal, hogy az amerikai fiú nem játszott, ők pedig azzal, hogy Kovács Soma nem lépett pályára. Úgy gondolom, hogy nyílt volt a lehetőség mind a két csapat számára, a Budafok élt vele jobban, főleg a második félidőben.

Budafok – BKG-Príma SE 90-79 (17-15, 18-24, 25-16, 30-24)

Budafok: Lados 20/3, Horváth M. 16, Varga D. G. 14, Jilling 11/6, Fehér Cs. 10/3, Siklós 9/3, Puszta D. 8, Kiss M. B. 2, Mészáros B. -.

BKG: Nagy Bo. Á. 24/18, Nagy Be. Á. 18/12, Armaghani 12, Hegedűs A. 7, Reizer 6, Bán T. 6, Szeleczki 4, Nagy S. 2, Meleg K. R. -.


A végén fordított a Honvéd

Puskás Artúr, a Honvéd edzője: Gratulálok a srácoknak a győzelemhez! Hihetetlenül fontos siker ez, amivel az egymás elleni összevetést megnyertük. Nagyon enerváltan, ólomlábakon és fejben valahol teljesen máshol járva kezdtük a mérkőzést. Mire észbe kaptunk, illetve elértük az üzemi hőmérsékletet, addigra a Baja vérszemet kapott és elhitte, győzhet. Nem engedtünk a fizikalitásból, és a végjátékra képesek voltunk felőrölni őket mentálisan is. A máskor nemezisünknek bizonyuló faktorokban, a büntetőzésben és az eladott labdákban extrát hoztunk. Szeretném megköszönni szurkolótáborunk biztatását, és további sok sikert kívánok a Baja csapatának, akiknek gratulálok, hogy három kulcsember nélkül is harminchét percig kontrollálták a derbit.

Hosszú István, a Baja edzője: Végig a kezünkben tudtuk tartani a mérkőzést, de a hajrában meginogtunk. Ebben benne volt az is, hogy a végjátékban négy büntetőt hibáztunk, ami nagyon hiányzott a végelszámolásánál, aztán egy egylabdás meccsen a szerencsésebb csapat nyert. Küzdős, hajtós derbi volt ez, amire nem mondanám, hogy szép mérkőzés volt, viszont a két csapat óriásit küzdött azért, hogy győzzön, de sajnos ez ma nem nekünk sikerült. Azt gondolom, hogy ebből tovább kell tudnunk építkezni. Hiába voltunk elég foghíjasak Pongó Martin, Ágfalvi Bálint és Goldring Bence nélkül, így is közel voltunk a bravúrhoz, meg is érdemeltük volna a győzelmet, de a végén fejetlenek voltunk. Főleg támadásban voltunk sokszor nagyon passzívak, és csak akkor kezdtünk el kosárra törni, amikor már csak másodpercek voltak vissza a támadóidőből, ilyen szituációkból pedig nagyon ritkán alakul csak ki igazi helyzet.

Budapesti Honvéd SE – Bajai Bácska FKE 79-75 (12-22, 20-16, 23-22, 24-15)

Honvéd: Horváth Á. 21/15, Halász 17/6, Pintér D. 14/6, Stefán D. L. 10, Tichov 5/3, Gáspár B. 5, Tanoh 3, Kovács D. 2, Bea B. 2, Kármán -, Szentirmai -.

Baja: Vukicevic 22, Nagy D. 21/12, Jakab P. 16/6, Fehér Á. 5/3, Kővágó-Laska 4, Kollár 3/3, Goldring G. 2, Pálkerti 2.


Az első negyedben döntött a Nyíregyháza

Horváth Balázs, a MTK edzője: Szeretnék gratulálni a Nyíregyháza csapatának, szerintem a legjobb csapat a bajnokságban, és ezt az első negyedben meg is mutatta. Megpróbáltunk mindent megtenni a győzelemért, de ebben a felállásban ez volt a maximum. Dolgozunk tovább, most jön a bajnokság azon szakasza, ahol eldől minden. Győzelmeket kell gyűjtenünk, ha szeretnénk elérni a céljainkat, az biztos, hogy ezért harcolni fogunk.

Siska János, a Nyíregyháza edzője: Gratulálok a csapatunknak, jól kezdtük a mérkőzést, aztán a második negyedben kicsit visszavettünk az agresszivitásból, de úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk. Sajnálom, hogy az MTK betegségek miatt nem tudott teljes csapattal kiállni, sok sikert kívánok nekik a továbbiakra!

MTK-Elite Basket – HÜBNER-Nyíregyháza BS 75-96 (20-36, 20-17, 19-23, 16-20)

MTK: Szatmári Zs. 24/3, Bognár 11, Nagy Sz. Sz. 8/6, Dobos 8/3, Czakó 8, Takács A. 6, Bagi D. 5, Farkas S. D. 3/3, Vranek 2, Harsányi -, Juhász -, Tóth A. -.

Nyíregyháza: Hobbs 25/12, Tóth G. 21/3, Mokánszki 16/9, Bus I. 10/3, Szobi 9/9, Sitku 5/3, Vaskó 5/3, Dancsecs 5/3, Czinger -.


Hozta a kötelezőt a MAFC

Hencsey Tamás, a MAFC edzője: Örülök a győzelemnek és gratulálok a csapatnak az újabb sikerhez! Dicséret illeti őket, hogy végig tudtak koncentrálni. Ugyan volt a mérkőzésnek olyan szakasza, amikor megint lazábban játszottunk mind támadásban, mind védekezésben, de azt hiszem, főleg úgy, hogy kevesen is voltunk, összességében jól lehoztuk ezt a mérkőzést. Minden játékosomat dicséret illeti. A Nagykőrösnek kitartást kívánok a folytatásra!

Lakosa Zsolt, a Nagykőrös edzője: Ezzel a mérkőzéssel lezártunk egy tízes vereségi sorozatot. Most egy új fejezet kezdődik. Remélem két hét múlva a régi-új és sérült játékosokkal megerősödve, normálisan tudunk kiállni és játszani. Nem volt ez egy rossz teljesítmény szerintem tőlünk. Utolsó pár percet kivéve szoros meccset játszottunk a MAFC-cal. Gratulálok nekik!

MAFC – Nagykőrösi Sólymok KE 91-67 (22-19, 24-16, 22-21, 23-11)

MAFC: Richmond 20/9, Bordács 18, Tóth P. 13, Csapai 11/3, Herló 9/9, Lakits 9/3, Katona 7/6, Németh B. T. 3/3, Bartha 1.

Nagykőrös: Lakosa Á. 29/15, Fehér P. J. 9/6, Molnár M. 9/6, Mácsai 8, Jókai 6, Tóth M. 6, Lakatos -, Csukás -, Bartos -, Mester M. -.


Magabiztos volt a Tarján a TF ellen

Nem a legjobb előjelekkel, a térdsérüléssel bajlódó Sömenek Martin személyében legeredményesebb pont- és lepattanószerzője nélkül várta a palánk alatti játékban kimondottan erős TF-Budapest szombat esti vendégjátékát az SKSE csapata, amely azonban az első percekben máris komoly tanújelét adta, hogy kulcsembere távollétében is a két pont begyűjtésének egyértelmű szándékával lép pályára – írja a BeszterceKK.hu.

A védekezésüket szokásukhoz híven ezúttal is igen alaposan megszervező piros-feketék Nshimba dupláira, valamint Boinitzer trojkájára alapozva egy remek, 9-1-es etappal kezdtek, sőt, Herendic kettő plusz egyes akciója nyomán, kisvártatva már egy kerek tízessel vezettek. Csakhogy a nyitó negyed derekán a lendületesen kezdő horvát játékmester egy leérkezésnél a bokáját fájlalva a földön maradt, s kiválása alaposan visszavetette a tizenhét pontnál négy hosszú percre lehorgonyzó tarjániakat.

Az éledezni látszó fővárosi gárda a hazai oldalon eluralkodó átmeneti zűrzavart kihasználva a kisszünetet egy Somogyfoki és Ivosev találataira alapozott 12-0-ás futással foglalta keretbe, melynek köszönhetően a második felvonás elejére utol is érte megtorpanó riválisát Vladimir Vlaski együttese. Ám a komoly ápolást követően visszatérő Herendic még idejében rendezni tudta a sorokat, s 17-17 után az elől-hátul egyaránt jeleskedő Karanfilovski öt pontjával és Berkics szép hármasával a hazaiak ismét faképnél hagyták az első húsz percben 1/18-as triplamutatóval riogató riválisukat. A hajrában pedig Hajdu két centergólja és Kovács Martin távoli kosara növelte tovább a különbséget, amely így a nagyszünetre már újfent meghaladta a tíz egységet (35-24).

Folyamatosan őrölte fel ellenfelét a Salgótarján. Fotó: hunbasket.hu

A harmadik szakaszt Herendic újabb kettő plusz egyes akciója nyitotta, amelyre azonban egy 8-0-ás sorozattal válaszolt az Ivosev révén gyors egymásutánban két hárompontost is elsüllyesztő vendéggárda. S bár a Berkics, Boinitzer párosnak kisvártatva sikerült egy hasonló volumenű ellencsapást prezentálnia, az alaposan belelendülő szerb-magyar erőcsatár sorozatos találatainak, illetve a fiatal Karosi értékes segédpontjainak köszönhetően a folytatásban is viszonylag szorosan alakult a csata. Az utolsó rövid pihenő környékén többször is csupán hat pont választotta el egymástól a feleket, igaz a fontos pillanatokban hazai oldalon mindig akadt valaki – s a csapat erejét mutatja, hogy szinte mindig másvalaki –, aki továbblendítette az elakadni látszó szekeret.

Míg a záró periódusra a Tehetséges Fiatalok együttese végképp egyszemélyes csapattá vált, a piros-feketéknél a kevesebbet játszók közül Hajdu, Csabák, vagy éppen Piukovics is remek találatokkal vétette észre magát. Utóbbi hárompontosa 54-48 után egy 8-2-es SKSE-roham nyitányát jelentette, ami, mint kiderült, a két pont sorsát gyakorlatilag végleg el is döntötte. Hiába szórta ugyanis a csapata utolsó tizenkét pontját magára vállaló Ivosev a hátralévő időben is ellenállhatatlanul a kosarakat, egyetlen fecskeként nem csinálhatott nyarat. A meccs nagyobb részében elsőrangú védőmunkát bemutató tarjániak a hajrában a sérülten is csapata legjobbjának bizonyuló Herendic (10 pont, 6 lepattanó, 13 gólpassz, 3 szerzett, 0 eladott labda), a Sömeneket remekül helyettesítő Nshimba (12 pont, 10 lepattanó), valamint Berkics révén különösebb gond nélkül biztosították be győzelmüket, melynek jogosságához a találkozó összképe alapján igazából kétség sem férhetett.

Szabó Zoltán, a Salgótarján edzője: Gratulálok a srácoknak, nehézségeink ellenére igazi, nagybetűs csapatként játszottunk. Mindenki hozzátette a magáét, és egy-két apróbb hibától eltekintve mindent megvalósítottunk abból, amit a héten gyakoroltunk, ez vezetett ehhez a nagyon fontos győzelemhez. Büszke vagyok a csapatra! A TF együttesének sok sikert kívánok a folytatásban!

Vladimir Vlaski, a TF edzője: Kemény mérkőzés volt ez a számunkra, támadásban például egyáltalán nem tudtuk megvalósítani, amit szerettünk volna. Keveset passzoltunk, túl sokszor akadt meg egy-egy embernél a labda. Gratulálok a jól játszó salgótarjáni csapatnak!

Salgótarjáni KSE – TF-BP 70-58 (17-13, 18-11, 19-22, 16-12)

Salgótarján: Berkics B. 12/3, Nshimba 12, Herendic 10, Boinitzer 9/3, Hajdu 7/3, Karanfilovski 7, Piukovics B. 6/6, Kovács M. 3/3, Csabák 2, Szanyi 2.

TF: Ivosev 33/15, Czura 7, Karosi 6, Somogyfoki P. G. 6, Kerkai 2, Kutrovich 2, Beák G. 2, Timkó -, Kovács B. -, Kopasz M. -.


Nagyon belelendült a Vasas

Rab Gyula, a PVSK edzője: Egy nagyon jó formában lévő csapattal találkoztunk a mai napon. Sajnos a vendégekkel nem tudtuk felvenni a versenyt a palánkok alatt, a lepattanókat sokkal jobban szedték. A Vasas kihasználta az erőfölényét, és az utolsó negyedben felőrölt minket. Nagyon várjuk, hogy végre egy komplett csapattal tudjunk kiállni, mert ma is nagyon sok sérültünk volt. A Vasasnak gratulálunk, jól használták ki a hibáinkat és végig dominálták a mérkőzést!

Faragó Péter, a Vasas edzője: Mi öt győzelemmel a hátunk mögött érkeztünk Pécsre, egyértelműen kezdünk formába lendülni. Láttam, hogy a hazaiaknál sok a sérült, így talán ennek is betudható a mai könnyebb győzelmünk. A második negyedtől a mi kezünkben volt a mérkőzés, azt csináltuk végig, amit kellett, amire készültünk. A sérülteknek mielőbbi felgyógyulást kívánok a PVSK-nál! Úgy gondolom, jó munka folyik itt ezekkel a fiatalokkal. Fontosnak tartom, hogy legyen olyan csapat ebben a bajnokságban, ahol ez a korosztály ennyi játéklehetőséget kaphat.

Pécsi VSK-Cargate – Vasas Akadémia 66-95 (24-22, 18-29, 15-23, 9-21)

PVSK: Dragasevic 16/6, Carev 14/6, Kocsis Z. 9/3, Nagy K. 9/3, Futó B. 7, Laufer 6, Bíró L. 3, Erdei Á. 2, Kovacsevics -.

Vasas: Boros 21, Moravcsik 17/3, Debreceni 14, Radics 11/3, Andrássy 11, Kelenföldi 8, Barócsi 6, Sólyom Bo. 3, Kozma 2, Steier B. 2, Kódor -, Csík Ro. Z. -.

Az alapszakasz állása:

H. Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1 HÜBNER-Nyíregyháza BS 20 17 3 37 1802 1517 0,925
2 MAFC 20 16 4 36 1795 1623 0,9
3 Budafok 20 14 6 34 1742 1660 0,85
4 HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 20 12 8 32 1779 1728 0,8
5 Salgótarjáni KSE 20 12 8 32 1534 1487 0,8
6 Bajai Bácska FKE 20 11 9 31 1600 1561 0,775
7 Budapesti Honvéd SE 20 10 10 30 1655 1714 0,75
8 BKG-Príma SE 19 9 10 28 1695 1580 0,737
9 TF-BP 20 9 11 29 1587 1611 0,725
10 Vasas Akadémia 20 9 11 29 1632 1640 0,725
11 MEAFC-Miskolc 20 8 12 28 1626 1683 0,7
12 MTK-Elite Basket 20 8 12 28 1604 1709 0,7
13 Pécsi VSK-Cargate 19 2 17 21 1547 1837 0,553
14 Nagykőrösi Sólymok KE 20 2 18 22 1474 1722 0,55

Zöld-csoport

22. forduló

Két negyedet nyert meg a Cegléd, de azokat nagyon

Vavra András, a Cegléd edzője: Úgy gondolom, hogy az első negyed kivételével végig kontrolláltuk a mérkőzést. Onnantól a védekezésünk remekül működött, szépen le tudtuk venni az ellenfél erősségeit. Általános klisé, de mindenki tudja, hogy védekezésből indul a támadás. Amint ez megvolt, tudtunk futni és gyorsan indulni, illetve felállt védelem ellen is járt a labda. Azt gondolom, hogy a félidőre a lényegi dolgok eldőltek. Az volt a fontos, hogy fejben ott tudjunk maradni és ugyanazt a játékot tudjuk játszani, mint az első félidőben. Kemény mérkőzésen megérdemelt győzelmet arattunk. Köszönjük egyre gyarapodó szurkolótáborunk biztatását, várjuk őket jövő héten is a kupadöntőn!

Dejan Mladenovics, az Újpest edzője: Jól kezdtünk, az első hét percben kontrolláltuk a meccset. Ezután viszont teljesen szétestünk. Nem tartottuk meg az alap taktikai dolgokat, főleg védekezésben, amiket az öltözőben megbeszéltünk. Sajnos támadásban csak egy-két játékosunk hozott elfogadható szintet, így az eredmény teljesen reális. Csalódott vagyok és elégedetlen a gyenge teljesítménnyel, amit nyújtottunk az egyik legfontosabb mérkőzésen. Hétfőtől nagyon remélem, erősíteni tudunk, és bízom benne, hogy a célunkat elérjük a rájátszásig. Gratulálok a Ceglédnek, jobb volt ma! Úgy érzem, hogy ebben a szezonban még vissza fogunk tudni vágni. Óriási nagy kihívás van előttünk, áprilisig van lehetőségünk ezeket megvalósítani.

Ceglédi KE – Újpest-MT 92-66 (21-21, 33-15, 21-13, 17-17)

Cegléd: Nárai 23, Fekete V. N. 17/3, Miller 15, Hegedűs G. 10/6, Csákvári 9, Tóth Z. 6/6, Piukovics P. M. 6/3, Józsa M. B. 3/3, Kovács B. B. 2, Molnár L. 1, Andó L. -.

Újpest: Rackley 22/6, dr. Franczva 20/6, Széphelyi 6/3, Nagy K. A. 6/3, Komma 4, Pollák Á. 3/3, Surmann P. 3, Nagy R. I. 1, Ipacs 1, Joó -, Balogh A. -, Nyikos -.


Tíz perc után felpörgött a Vásárhely

Csaplár-Nagy Arnold, a SMAFC edzője: Tizenöt percig jól játszottunk a mérkőzésen. Sajnos egy törés következett be a játékunkban, amit köszönt és élt vele a Vásárhely, mi pedig próbáltunk az eredmény után futni, ami sajnos nem sikerült. Gratulálok a Vásárhely csapatának! Azt gondolom, hogy sürgősen meg kell oldani a csapaton belüli problémáinkat!

Tóth Tamás, a Vásárhely edzője: Értékes győzelmet szereztünk! Gratulálok mind a két csapatnak! Úgy gondolom, hogy sokkal jobban akartuk ezt a sikert. Fizikailag és mentálisan is jobban bírtuk ellenfelünknél. Ilyen jó százalékkal már rég dobtunk, és a védekezésünk is három negyeden keresztül kimagasló volt. A mai napon pont ennyivel voltunk erősebbek a Sopron ellen!

SMAFC – Vásárhelyi Kosársuli 79-93 (22-15, 15-32, 16-23, 26-23)

SMAFC: Czukor 26, Bakk 18/9, Kovács B. 10, Márkus 5/3, Papp B. 5/3, Panta 4, Horváth M. 4, Soós 3, Krajisznik 2, Németh M. 2.

Vásárhely: Varga Á. 19/9, Pavlovic 18, Bálint E. 16, Varga Z. 11/3, Rostás 9/3, Kelemen B. 8/6, Molnár B. 6, Hargitai 4, Acsimovics 2.


Egylabdás meccset nyert az Eger Győrben

Rátvay Tamás, a Győr edzője: Megérdemeltük a vereséget. Mint edző ezt előre láttam, hogy ez így fog bekövetkezni. Ez az Eger megérdemelte a győzelmet, élesen játszottak, rápörögtek, mi meg átaludtuk a mérkőzést.

dr. Váczi Péter, az Eger edzője: Szerintem nagyszerű csapatmunkát tudtunk a mai mérkőzésen produkálni. Úgy látszik fekszik nekünk a Győr. Nagyon fontos volt a lelkünknek ez a győzelem, már jó ideje nem nyertünk. Úgyhogy remélhetőleg ez ad egy olyan lökést, ami nem biztos, hogy most azonnal fog kamatozni, de a rájátszásban mindenféleképpen szeretnénk úgy bemenni, hogy megmutassuk, nem mi vagyunk a kieső csapat. Gratulálok a Győr csapatának!

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – EKE Eger KOK 70-72 (27-18, 18-25, 12-19, 13-10)

Győr: Berneczei 27/6, Geiger 13/3, Domsitz 7, Gáll 6/3, Rátvay T. 5/3, Nagy T. 5/3, Kámán 4, Csaba Gy. 3, Horváth Á. -.

Eger: Szicsák 28, Máté B. 19/6, Papp B. 12/6, Szatmári R. 7, Szigedi 4, Horváth R. 2, Mohamed -.


Nem volt sok kérdés a Békés–Óbudán

Csorba Szabolcs, a Békés edzője: Nagyon akartuk ma ezt a győzelmet, és a srácok mindent megtettek azért, hogy kérdés se legyen, hogy csak mi nyerhetünk. Arra készültünk, hogy nagyon keményen fog védekezni az ellenfelünk, ez be is igazolódott, erőszakosak voltak, jól védekeztek, de ezt sikerült megoldanunk. Rutinos játékosaink ma megoldották ezt a dolgot. Gratulálok a csapatunknak, további sikeres szereplést kívánunk Vámos Laciéknak!

Armaghani Saeed, az Óbuda edzője: Úgy készültünk, hogy megpróbáljuk megnyerni ezt a mérkőzést. Tudtuk, hogy a Békésnek mi az erőssége, két nagyon jó játékosa van, akiket nem tudtunk sikerrel lefogni, ők minden játékelemben felülmúltak minket, ezért simán megnyerték ezt a meccset. Gratulálok, s további soksikert kívánok nekik!

OMNIA Pub & Food Békés – Óbudai Kaszások 86-62 (29-19, 13-11, 20-21, 24-11)

Békés: Krisztics 32/18, Koma 21, Balog G. 10/3, Vass 6/6, Kertész 5/3, Lógár 5/3, Szabó N. 5/3, Osiyemi 2, Nógrádi -.

Óbuda: Rosemond 16, Ondima 14/6, Bencsik 10, Vámos 6/3, Bea G. 6, Vígh 6, Jenei 4, Koflanovics -, Reiter -, Hegedűs O. -, Kovács M. -.


Szolnoki Olajbányász KK U23 – KTE-Duna Aszfalt II. 85-67 (19-14, 17-15, 27-22, 22-16)

Szolnok: Pallai 18/6, Rudner 15/15, Orbán B. 15/6, Taiwo 10, Csák B. I. 9/9, Frikker 7/3, Frank Á. 6/3, Gilszki 3/3, Arnóth 2.

KTE: Lewis 17/12, Vukcevic 16/3, Kucsera 11, Molnár D. 8/3, Plézer 6/3, Orgona G. 5/3, Varga B. P. 4, Popa -, Nagy J. -, Cserkó K. -.


Simán hozta a Pápa-meccset a Pécs

Ivica Mavrenski, a Pécs edzője: Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez! Elégedett vagyok a látottakkal, jól játszottunk. Ezúttal nem volt sok hullámvölgyünk, és végig kontrolláltuk a találkozót. További sok sikert kívánok a Pápának!

Kálmán László, a Pápa edzője: Gratulálok az akadémistáknak, sebességben és fejben is felettünk álltak, és sokkal élesebbek voltak nálunk. Sajnos nem tudtuk megakadályozni az első szándékból kezdeményezett indításaikat, támadásban pedig nem tudtuk megtalálni a jó megoldásokat az agresszív védekezésükkel szemben. Modern kosárlabda volt!

Pécsi NKA – Concordia Motax KC Pápa 97-66 (29-13, 24-23, 22-12, 22-18)

Pécs: Dobrijevics 17, Benke 15/3, Rátvay B. 15, Rosic 14/6, Meleg G. Z. 11/3, Váits 9/3, Fülöp Zs. 6, Vukasz 5/3, Fekete D. 5, Herger -, Horváth Cs. -, Mezei -.

Pápa: Sonyák 17/3, Burai R. 15/3, Hódi 9/9, Keller 6, Márton L. 5/3, Balla 4, Murai 4, Márton Á. 3, Bakos D. 2, Horváth A. 1, Szeier -, Kocsis T. Z. -.


Fontos bonyhádi győzelem, idegenben

Szendrey Zsombor, a Tiszaújváros edzője: Elsősorban gratulálnom kell az ellenfélnek, mert megérdemelten nyert. Mondhatom, hogy esélyünk nem volt hazai pályán. Kilenc százalékkal dobtunk kívülről, és ez meg is pecsételte a sorsunkat. Nekik beestek a dobásaik, az önbizalmuknak ez megfelelő volt, mi pedig éppen ennek ellentétei voltunk ezen a mérkőzésen. Magam sem értem teljesen a helyzetet: hullámvasúton ülünk, egyszer fent vagyunk a csúcson, és győzünk papíron nehezebb ellenfelekkel szemben, máskor meg akár hazai pályán, akár idegenben kikapunk gyengébbnek számító csapatoktól is. Nincs más dolgunk, mint tovább dolgozni és javítani a hibákat.

Morgen Frigyes, a Bonyhád edzője: Rendkívül pocsékul játszottunk az egész mérkőzés során, de szerencsére a Tiszaújváros az első félidőben igen gyatrán dobott kintről. A célunkat elértük, hiszen azért jöttünk, hogy győzzünk. Gratulálok a fiúknak, és dolgozunk tovább, hogy még előrébb tudjunk kerülni a tabellán. További sok sikert a Tiszaújvárosnak!

Tiszaújvárosi Phoenix KK – Knipl Kft. Bonyhádi KSE 73-86 (21-16, 19-25, 9-17, 24-28)

Tiszaújváros: Pöstényi 15/3, Kovács Z. 12/6, Kiss B. 11, Tóth V. 11, Lajsz 10, Molnár B. 7, Szilasi 4, Orliczki B. B. 2, Szabó N. 1, Taskó -.

Bonyhád: Maskaljevic 20/12, Pajor 19/9, Baki S. 11/3, Somogyfoki Sz. 7, Dorogi 7, Tömösváry 6, Jakab M. 5/3, Gébert 4, Pupp 4, Csobán 3/3, Rutkai -.

Az alapszakasz állása:

H. Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1 Ceglédi KE 20 16 4 36 1656 1421 0,9
2 Pécsi NKA 19 15 4 34 1562 1320 0,895
3 Újpest-MT 20 14 6 34 1547 1388 0,85
4 Concordia Motax KC Pápa 20 12 8 32 1534 1496 0,8
5 Vásárhelyi Kosársuli 20 11 9 31 1568 1587 0,775
6 KTE-Duna Aszfalt II. 21 11 10 32 1568 1500 0,762
7 Óbudai Kaszások 21 11 10 32 1521 1531 0,762
8 Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 20 10 10 30 1577 1573 0,75
9 Szolnoki Olajbányász KK U23 20 9 11 29 1396 1448 0,725
10 SMAFC 21 9 12 30 1582 1612 0,714
11 DEAC U23 19 8 11 27 1234 1394 0,711
12 Knipl Kft. Bonyhádi KSE 19 7 12 26 1481 1531 0,684
13 Tiszaújvárosi Phoenix KK 20 7 13 27 1500 1587 0,675
14 OMNIA Pub & Food Békés 19 6 13 25 1568 1642 0,658
15 EKE Eger KOK 19 3 16 22 1292 1556 0,579

Kiemelt kép és nyilatkozatok: hunbasket.hu

  •   
1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
MAFCdrukker Recent comment authors
MAFCdrukker
Olvasó

Hajrá MAFC!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés