Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Megőrizte alsóházi veretlenségét az Oroszlány

Magabiztosan verte a Paksot az OSE.

MVM-OSE Lions - Atomerőmű SE 99-80 (21-16, 25-18, 31-24, 22-22)

Alsóházi rájátszás, 4. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
V.: Benczur Tamás, Balog György Attila, Kovács Nimród János (Dernei Gábor)

MVM-OSE Lions: Werner 4, Illés 15/9, Carev 13/3, Ruják 2, Dimitrijevic 12/3. Csere: Szabadfi 4, Mucza 8, Calloway 14/6, Dorogi 7/3, Henry 13, Bernjak 7/3, Krestinin -.

Atomerőmű SE: Pajor 8/6, Edwin 15/3, Grubor 13/6, Atkinson 17, Buckingham 14/3. Csere: Karosi -, Frank 2, Gulyás 11, Csizmadia -, Géringer -.

Az ASE 5-0-val indította a mérkőzést, amikor a hazaiaktól Illés Máté talált be egymásután kétszer is, ezzel pedig 4-5-re zárkózott fel az Oroszlány. Megfordítani azonban nem tudta a meccset Simon Petrov együttese, sőt, egy újabb remek vendég szakasz vette kezdetét, mellyel a Paks végül hat pontra szakadt el. A vendégek ezt követően magabiztosan őrizték előnyüket, tisztes távolságban tartották az OSE-t, mígnem a hazaiak ritmust váltottak, s Illés vezetésével nem csupán felzárkóztak, de meg is fordították a meccset. 14-13-at mutatott a kijelző, amikor Jacob Calloway vágott be egy triplát, az állás 17-13-ra változott, majd Csirke Ferenc kért időt csapatának. Az eligazítást követően tovább menetelt az OSE. A csapatból ezúttal Shane Henry állt be a pontszerzők sorába, Josip Barnjak sikeres büntetői után pedig már nyolc por volt a hazaiak előnye. A büntetők után pedig következett az első negyed hajrája. Az utolsó egy percet Grubos Milos kosara vezette fel, majd ahogy az a későbbiekben kiderült, a játékrész végül ezzel a találattal zárult. 21-16-ról folytatódott tehát a második felvonás. 21-16

Csupán egy perc telt el a következő etapból, melynek a Paks egy 5-0-ás szakasszal vágott neki. 23-21-nél tehát két pont híján kiegyenlítettek Csirke Ferencék, ekkor azonban Henry pontjai következtek, mellyel végül tovább nőtt a felek közti különbség. 25-23-nél ismételten Grubor talált be, két pont volt közte, ez a különbség pedig a következő percekben is megmaradt. Fej-fej mellett haladt ugyanis a két együttes, 29-27-nél Petrov mester időkérése szakította meg a játékot. A szusszanásnyi szünet után azonban szintén folytatódott az adok-kapok játék. 29-29-nél egyenlített az Atomerőmű, majd Werner Viktor volt sikeres, ezzel pedig ismét az OSE felé billent a mérleg. A negyed ötödik percében megintcsak Henry indított támadást az Oroszlány oldaláról, s bár az akciót nem sikerült rendes kosárral befejezni, Henry-t dobás közben faultolták, amiért végül kettőt dobhatott. Két találattal később pedig már három pont volt csapata előnye. Igazi harc folyt azonban a pályán, s a vendégek nem hagyták meglépni ellenfelüket. Ekkor viszont nagyobb sebességbe kapcsolt a hazai gárda. Aleksej Carev talált be egymásután, amivel 36-30-ra változott az állás, és paksi időkérés következett. A szünet azonban egy pillanatra sem zavarta meg az oroszlányiakat, akik visszatérve Barnjak triplájával folytatták a játék. Ruják András kosarával a differencia pedig végül a tíz pontot is átlépte (41-30). A félidő utolsó egy percében az Oroszlány pedig nem csupán megtartotta kialakított előnyét, de tovább is növelte azt. 46-34-nél ugyanis Dorde Dimitrijevic vágott be még egy triplát az ellenfél hálójába, majd következhetett a nagyszünet. 46-34

A második félidőt egy 11-4-es rohammal indította az Oroszlány, amivel a különbség majdnem, hogy húsz pontra nőtt. Ezután viszont a Paks is megmakacsolta magát, s végül sorozatban 6 pontot tudott szerezni. Petrov tanítványai azonban egy pillanatra sem lassítottak, 62-42-nél Illés Máté büntetői következtek, amivel a differencia kereken húsz lett, ami pedig a következő percekben állandósulni látszódott. A tábla egészen pontosan 68-49-et mutatott, amikor a paksiak ismételten ritmust váltottak. A remek vendég sorozatot Atkinson bünteti indították, majd Grubor hárompontosa következett, mely végül időkérésre kényszerítette az Oroszlányt. Visszatérve pedig Edwin pontjaival folytatódott a játék, amivel 68-58-ra változott az állás. A negyed végén az Oroszlány pedig még rátett egy lapáttal, egy 9-0-ás hajrával zárták a játékrészt, mely Shane Henry zsákolásával végződött. 77-58

A meccs záró szakasza tehát 77-58-ról folytatódott, méghozzá egy újabb magabiztos OSE szakasszal, s 85-62-nél már 23 pontnál járt a felek közti különbség. Ekkor egy pillanatra azonban megszakadt a játék. A vendégek légiósa ugyanis láthatóan kisebb sérülést szenvedett, s csapatorvosi segítségre szorult. Helyére végül Frank Áron jött fel a pályára. Csapattársuk elvesztése pedig szemmel láthatóan felpörgette a paksi együttest, mely Atkinson zsákolásával folytatta a meccset. A hirtelen jött fellángolás ellenére azonban továbbra sem tudott közelebb férkőzni ellenfeléhez Csirke Ferenc alakulata. Megkezdődtek tehát az utolsó találkozó utolsó percei, amikor még mindig húsz pontost előnyt élvezhetett az OSE. A Paks a végső pillanatokban mozgósította tartalék energiáit is, a végkimenetelen azonban már nem tudott változtatni. A mérkőzés végül Gulyás Milán büntetőjével zárult, amivel kialakult a 99-80-as végeredmény az MVM-OSE Lions javára. Simon Petrov vezetőedző gárdája továbbra is veretlen az alsóházi rájátszásban. 99-80

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
GennaroDeTommasoHamva-Kovács Kálmánszurkolóelfogult vagyok Recent comment authors
GennaroDeTommaso
Olvasó

Shane Henry eddig a playoutban:
Szeged ellen: 12 pont, 6 lep., 18 perc, 20 VAL
Kaposvár ellen: 14 pont, 7 lep., 23 perc, 20 VAL
Honvéd ellen: 9 pont, 3 lep., 7 perc, 11 VAL
Paks ellen: 13 pont, 11 lep., 13 perc, 24 VAL

A csapat egyik leghasznosabb játékosa, mégis bántóan kevés játékpercet kap néha, teljesen érthetetlen. Légióst, aki ráadásul ennyit tesz hozzá, 2 meccsen összesen 20 percre használni csak, elég nagy luxus.

elfogult vagyok
Olvasó

Edwin sérüléséről tudni már valamit? (csúnyán befordult a lába!)
Gyors, és probléma mentes gyógyulást!

szurkoló
Olvasó

Henry Shane 13pont 11 lepattanó ez nem tűnik soknak de ehhez csak 13 játékperc társul támadja a gyűrűt ugrik mind a szöcske Megemelem a kalapom!

elfogult vagyok
Olvasó

Gratulálok mind két csapatnak! Az eredmény jelző állása megtévesztő!
Paksi alapemberek hiánya, rövid pad ellenére küzdöttek becsülettel! minden elismerésem!!!
DE! Nem “felejthetjük” el a MI CSAPATUNK dicséretét sem! Egész tetszetős lett a játékunk, sok “honi, és fiatal” percet láthattunk!!
Még egyszer gratulálok a Paksnak, jó haza utat a vendég szurkolóknak!!
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉssssss HAJRÁ OSE!!!!!

Hamva-Kovács Kálmán
Olvasó

Veletek, Paksal, sőt, egyáltalán egyetelen egy ellenfelemmel sincs semmi bajom ! Én a “kosárlabdát” szeretem, mert majdnem 50 évem át műveltem…. Nem kell ezt értékeni, ….. nem vágyom 12-ed magammal sem rá! De ….. GO OSE GO!!!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés