Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Megnyomta a végét a Körmend, simán jutott be a négybe

Egy félidőre volt jó a Sopron.

Egis Körmend - Sopron KC 78-56 (13-21, 21-14, 24-16, 20-5))

Rájátszás, negyeddöntő, 3. mérkőzés
Körmend Városi Sportcsarnok
Játékvezető: Papp P., Praksch P., Farkas G. (Forrai S.)

Egis Körmend: Bradford 10/6,Price 8/3,Ferencz 9/9,Hammonds 22/3 ,Delas 8. Cserék: Thames 7/3, Csorvási 9, Oroszi -, Kiss M. 3/3, Kiss B. -, Lajsz 2.

Sopron KC: Warner 8/6,Lemar 15,Supola 12,Wiggins 12/6 ,Gordon 3. Cserék: Dénes 4, Werner -, Molnár 2, Élő -, Buzsáki -.

Alaposan meglepték a vendégek a Körmendet. Sabáli Balázs csapata tíz ponttal is meglépett az első negyedben, Mathias Zollnernek időkéréssel kellett felráznia az övéit. A vasiak csapnivaló százalékkal dobtak, míg soproniaknál Supola nőtt fel a légiósok mellé. A negyedet 21-13-ra meg is nyerték a vendégek.

A második negyedre egy “másik” Körmend futott ki a pályára, a feszes védekezés, és az egyre magabiztosabb támadásbefejezés meghozta az eredményét. A negyed derekára ledolgozták a hátrányukat Ferenczék, és a 17. percben már 32-28 volt az eredményjelzőn. Dénesék azonban mozgósítottak még egy kis energiát, és Wiggins kosarával megnyerték az első félidőt, a rendkívül feszült összecsapáson. 34-35.

A második félidőt ellentmondást nemtűrően kezdték a vasiak. Bradford és Csorvási is elkezdte dobálni a pontokat. Menterendszerűen jöttek a pontok a hazai oldalról. Az olló folyamatosan nyílt, a Sopron derekasan küzdött, de a Körmend bajnokesélyeshez méltó módon elkezdte kontrollálni a találkozót. 58-51.

Csorvási szerezte az utolsó negyed első kosarát, Thames triplája már tízpontos előnyt jelentett. Sabáli Balázs még eyg időkéréssel megpróbálkozott, de csapatának innen már nem volt visszaút, és csak a végeredmény volt kérdés.

Az Egis Körmend bejutott a bajnokság legjobb négy csapata közé

Kiemelt fotó: hunbasket.hu

38 hozzászólás

38
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
27 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
21 Comment authors
SetbackdonnarummabimboKendeffy BotondPortik Tamás Recent comment authors
donnarumma
Olvasó

Grat MTE..a döntőben találkozunk

bimbo
Vendég
bimbo

Hol van emi és párni csak neeeem???!!! Hiába na ez a szerelem sok boldogságot nektek

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Értelek, lájkoltam is, de ne csalogasd ide őket, örülök h nem ezek fröcsögését kell hallgatni.

bimbo
Vendég
bimbo

Hát én is örülök megnyuktatlak!

Setback
Vendég
Setback

Elvileg Emőke és fújd meg ugyanaz, nem? Szerintem azért tűnt el, mert úgy tűnik lebuktatta magát. Van lent egy oroszlányi cikk. Ott leZolizták a fújdmeget és egy emberke a saját nevén írt be, de szerintem ezzel csak lebuktatta magát. Szóval..ha minden igaz nevesítve lett..:) Nem csoda, hogy ide sem írt.

egismte1
Olvasó

A második félidőben kicsit jobban odafigyelve végül is sima lett! Gratulálok a négy közé jutáshoz!! Isten éltessen Fepu!!!

zetomee
Olvasó

Teljes mértékben megérdemelt a körmendi továbbjutás. A csapatunk hangulata az itthoni meccs után elszállt. Ha az meg lett volna, sokkal élesebb lett volna mindkét csapat. Hazai részről csak annyi jött, ami ahhoz kellett, hogy tovább jussanak. Nálunk meg már páran a kispadon szorongatták a repülőjegyet.
Akkor is hiányérzetem van ezzel az idénnyel kapcsolatban, több volt benne minden oldalról. Eredményesség, mutatott játék, edzői stáb! meccselése, sérülések
Gratulálok a továbbjutó csapatoknak, remélem jó meccseket làthatunk semlegesként.
Hajrá Sopron!

missfortune599
Olvasó

Abszolút megérdemelt Körmendi továbbjutás, a srácok megtették ami bennük volt, ez most erre volt elég, egy rossz szavunk nem lehet a csapatra. Küzdésből jeles! Összeségében nem volt rossz szezonunk, voltak benne bravúrok, jó meccsek. Jövőre is legalább ilyet hanem jobbat!
Hajrá Sopron, SKC!!
Ui:Játékos mozgásról tud valaki valamit?

Zsoltesz
Olvasó

Egy biztos az összes Magyar szurkoló tábor közül a soproni a legalja.

Marillion
Olvasó

Akkor nem a Falcoé?! Pedig mi igy tudtuk rólunk az összképet…

Hunter76
Olvasó

Aztan ezt megint mire alapozod?

MoBamba
Olvasó

Miért?

Fenyő
Vendég
Fenyő

Ez nagyon kevés lesz…Tudom minden meccs más, de jelen állapotban akár a Szolnok vagy a Falco elsöpri ezt a Körmendet.Nem lehet ennek az oka,hogy két szponzorotok ide Zegre akar beszállni?

Dr. Oid
Olvasó

Igen…ez teljesen logikus, hogy szponzorok egy sikeres élcsapat után egy alsóházas csapathoz vándorolnak. 🙂
Amúgy lehet, hogy inkább a ZTE kosárcsapatának lesz izzadósabb a szponzori dolog, hiszen a focisták feljutottak az NBI-be és oda sok lé kell. Ilyen nincs a pakliban???

Red ball
Olvasó

Mit hallottál? Mesélj! 🙂

Fenyő
Vendég
Fenyő

Azt,hogy ADA és Egis jövő évtől nálunk lesz

red-black01
Olvasó

Aha… de csak azért, mert hozzánk a Mercedes-Audi-BMW jelentkezett be és nincs több hely a mezünkön.
Hozzád hasonlóan én sem bírom magamban tartani a bizalmas információkat, de már a nevünk is megvan.
MAB Körmend 😉

Fenyő
Vendég
Fenyő

Ezek vagytok ti..mindent megmagyaráztok, úgy hogy ti nektek jó legyen..majd meglátjuk,hogy alakul 🙂

Portik Tamás
Vendég
Portik Tamás

?Igen..személy szerint tudom ki kezdte ezt terjeszteni és miért!Nem ő a hülye hanem aki hisz neki!A két szponzor átvándorol helyette Zalakerámia Körmend lesz:)Egerszegen uborka szezon van már ilyenkor felröppenek a szokásos hírek:sok pénz, Govens,Kromah,és a többiek…

Kendeffy Botond
Olvasó

Ha kiesnek az NBA play-off-ból a “görög szörny” fog a ZTE.hez igazolni, és nevet is változtat Johann ZETEUS lesz.

tortajanos
Olvasó

Az eredmény alakulása
https://ibb.co/dQBMzkL

Skcforever
Olvasó

Gratulálok a Körmendnek, megérdemelten jutottak tovább. Mi sajnos nagyon elfogytunk támadásban, semmi elképzelés nem volt a játékunkban, meg teljesen el is fáradtak a srácok, de mindegy volt már, azt a kis minimális esélyünket a továbbjutásra a múltkori meccsen vesztettük el. Ami a szezont illeti, a minimumot teljesítettük idén, sajnos ennyi volt most, remélhetőleg 1-2 légiós marad, Molnárt elküldik, Sabi vagy megvilágosodik vagy lelép, a fiatalok meg több lehetőséget kapnak majd. Összességében nem volt egy rossz szezon, végre jó volt újra meccsre járni, bárkivel partiban tudtunk lenni, és bár marad az emberben pici hiányérzet, azért soha rosszabb szezont. Jövőre is SKC!

missfortune599
Olvasó

Milyen fiatalok? Egy van a Werner

Skcforever
Olvasó

Lennének mások is, csak inkább elmentek/elmennek mert tudják, hogy a jelenlegi edző nem bízik a fiatalokban. A Werner féle korosztály második lett ha jól emlékszem 2018-ban a junior bajnokságban (valaki javítson ki ha tévedek), onnan még 2-3 játékosnak simán meg lehetett volna adni az esélyt, de szinte mindenki máshova ment/megy.. (van akit marasztalnának jövőre, de nemet mondd mert nem akar esély nélkül padot koptatni)

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Gratulálok Srácok! Ameddig bírt, tartotta a lépést a Sopron. Igaz, Mi is pontatlanok voltunk az első félidőben. Illett továbbjutnunk, sikerült is. Szerintem a Sopron inkább 6. helyezett csapat erejét mutatja, mint egy 8. helyezettjét.
Amúgy nem tudom mi generálta a balhét, páran elég primitívek voltak, gyerekekkel kezdtek bunyót vagy mi? Nem bírtak magukkal ott páran, azt kb. voltak negyvenen. Minek kellett, mikor tisztában voltatok Ti is azzal, hogy mi lesz a realítás.
MTE!!!

SopronKCfan
Olvasó

Azért azt tegyük hozzá, hogy merész dolog volt egy szektorba tenni minket veletek… Hiába gyerekek. Nem csak ők voltak ott. Ismerjük, hogy viszonyulnak egymáshoz a szurkolók. Hiba volt.

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Ez igaz, néztem is, hogy hogy lett ez kitalálva. Ez igaz.

Hunter76
Olvasó

A helyzetet eleve az generalta h a gyerekek mellett szolnokiakat is beultettwek a vendegszektorba. Nem volt bunyo egyebkent, de a szervezes katasztrofalis volt kormendi oldalrol.
Grat a Kormendnek, Hajra SKC!

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Szolnokiak mit kerestek ott?
Azok generálták?
Amúgy egyrészt gondolom azért últek oda masok is, mivel kevesen érkeztetek, másrészt a vendégszektor az vendégszektor…

zetomee
Olvasó

Le volt választva a vendégszektor fele, mert nem lett annyi jegy eladva ez okés. De hogy a maradékba is szolnoki U1X-es csapatot edzőstül, talán szülővel, meg körmendi gyerekeket beengednek, nem is értem milyen szervezés.

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Én is csodálkoztam rajta…

Pumisecu
Olvasó

Ezek a tizen pár éves gyerekek a szombaton kezdődő serdülő tornára érkeztek. Engedélyt kaptak, hogy megnézhessék két kiváló csapat játékát./Biztos nagy élmény volt nekik/. De a fene se gondolta, hogy pár erős alkoholos befolyásoltság alatt álló szurkolónak ez problémát okoz…Ha tele lett volna a vendég szektor, akkor biztos, hogy más helyre ültek volna.

red-black01
Olvasó

Igaz, de ki a f@sz gondolná, hogy 13-14 éves gyerekeken rohannak át félig. A szolnokiaknak nem volt sok közük a dologhoz, az edzőik, meg a biztonságiak terelték át gyorsan a mi gyerekeink közé őket.
Mindez csak azért, mert főleg egy kékpólós, keki baseball sapkás 50 kg-os szúnyognak és “együttérzésből” szemüveges haverjának valami vagy valaki nem tetszett a VIP túlsó felén (azaz felettük). Mondjuk arrafelé leginkább hölgyek és idősebbek ülnek-állnak 🙂
Komolyan mondom attól féltem, hogy ha az ott ácsorgó Csák T. (bőven 100+) rátüsszen valamelyikre, baj lesz.
A mi gyerekeink nem ebben a szektorban ültek, igaz csak egy kordon választotta el őket.

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Én is néztem, hogy hirtelen mi a f@sz van

Magyarlaki Attila
Vendég
Magyarlaki Attila

Ezek a tizen pár éves srácok a szombaton kezdődő serdülő tornára érkeztek. Egyszerűen bejöhettek megnézni két kiváló csapat játékát. Nem szurkoltak senkinek, csak nézték a meccset. Mivel ott volt hely, odaülhettek. Senki nem gondolta, hogy pár alkoholos befolyásoltság alatt álló szurkolónak ez gondot jelent…

SopronKCfan
Olvasó

Gratulálok a Körmendnek! Megérdemelten jutottak tovább! Sok sikert nekik a továbbiakban! Szép volt Sopron! A tavalyi szezon után én úgy vélem ez egy szép szezon volt! Kár a keddi meccsért. De nem baj! Büszkék vagyunk Rátok! Warner, Lemar, Gordon maradhatna… Aztán majd meglátjuk! Hajrá Sopron! Hajrá SKC!

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Korrekt!

zetomee
Olvasó

Tudod jól, hogy esélyünk sincs megtartani akár az egyiket sem, nem hogy mindhármat. Persze tök jó lenne már egy olyan normális légiós aki a stabilitást jelentené 2-3 idényre, de ez a mai manager orientált világban nem megy.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés