Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Megnyerte a hazai felkészülési tornáját a Kaposvár

Az első negyedet leszámítva végig hátrányban játszott a Szeged.

Kaposvári KK–Naturtex-SZTE-Szedeák 88–75 (20–25, 25–18, 25–13, 19–19)

Orosz László Emléktorna
Kaposvár, Kaposvár Aréna, 350 néző
Vezette: Horváth A., Szalai Zs., Benedek Z.

Kaposvár: Hilliard (20), T. J. Price (18/6), Plézer (-), Ford (19/3), Martin (12). Csere: Krnjajszki (8), Csorvási (3), Hendlein (8/6), Puska (-), Bogdán (-), Paár (-)

Szeged: Persons (16/3), Szatmári (-), Cook (19/6), Bognár (17/3), Alston (8/3). Csere: Balogh Sz. (-), Keller I. (6/6), Filipovic S. (-), Mayer (-), Kerpel-Fronius B. (9/3), Polányi (-).

A delfinek.hu beszámolója:

A torna első találkozóját betegség miatt kihagyó Hilliard is együtt melegített be társaival a szegediek elleni találkozóra, és el is foglalta helyét a kezdőcsapatban. A vendégek Jesse Johannes Hunt nélkül készülődtek a meccsre.

Ford triplájával rajtoltak a somogyiak, akik Cook találatai miatt nem tudtak ellépni az ellenféltől. Mindkét alakulat amikor csak lehetett erőltette a gyors játékot, de a többet szabálytalankodó hazaiak már öt perc elteltével elérték az öt csapatfaultot. Cook elemében volt, csak ritkán tudták megakadályozni a pontszerzésben. A negyed vége előtt Cook blokkolt óriásit, majd egy triplát is a gyűrűbe küldött, így egymaga 14 pontot jegyzett csapata 25 egységéből.  A folytatásban folyamatosan az egyenlítésért csatáztak a somogyiak, akik Hendlein és Csorvási beállása után javítottak játékukon. Utóbbi büntetőjével a 16. percben 33–33-nál sikerült az egyenlítés is, Hilliard felívelt labdáját pedig Ford húzhatta gyűrűbe. A negyed végi triplapárbajt Hendlein találataival a kaposváriak nyerték, ezzel 45–43 állt az eredményjelzőn.

A nagyszünet után felváltva estek a kosarak, Kerpel-Fronius B. sportszerűtlen hibája után kicsit ellépett a Kaposvári KK. A záró szakasz előtt ráadásul a tíz pontos határt is sikerült túllépni. Az utolsó játékrész elején Hilliard remek százalékkal értékesítette helyzeteit és T. J. Price is rendre eredményes volt. Utóbbi találata már a 82–60-as állást jelentette. A végjátékba pedig már csak a különbség mértéke volt kérdéses.

A torna végeredménye: 1. Kaposvári KK, 2. Naturtex-SZTE Szdeák, 3.  KK Vrijednosnice Osijek.
A torna legjobb szegedi játékosa: Keandre Gary Cook.
A legjobb kaposvári játékos: Xavier Ford.
A legjobb kaposvári magyar játékos: Krnjajszki Borisz

Fotó: delfinek.hu

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
HajraKaposBencur2021KPSVRKK Recent comment authors
Bencur2021
Olvasó

Kaposvar az uj Szeged ?

HajraKapos
Olvasó

Hát ezen még nagyon korai gondolkodni. Rengeteg munka van még hátra, de a csapat kémiája talán meglesz hamar. Pl. Ford a kispadról futott be, amikor Csorvási a földön maradt. Úgy tűnik, hogy tényleg jól sikerült a legiós választás, bár számomra Martin elég nagy kérdőjel, pedig benne nagyon bíztam a videói alapján. Reméljük hamar belerázódik. Hajrá Kapos, gratulálok mindenkinek a győzelemhez.

KPSVRKK
Olvasó

A 3 pontosok védésével és felállt védekezés bontásával még lesz meló.
Mindenki lelkesen, jó hangulatban játszott.
A légiós választás, úgy tűnik jól sikerült, egyre jobban néz ki a csapat.
Így tovább, hajrá KKK!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés