Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Megnyert meccset bukott el a Szeged

Az Alba a sírból hozta vissza, hosszabbításban nyert.

Arconic-Alba Fehérvár - Naturtex-SZTE-Szedeák 102-95 (19-20, 18-18, 20-17, 30-32, 15-8) - h.u.

Bajnokság, 4. forduló
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
V.: Benczur T., Söjtöry T., Makrai M. (Bodrogváry I. J.)

Alba: Pongó Ma. 11, Somogyi 12/3, DeCosey 7/3, Ford 21/3, Philmore 20/12. Csere: Vojvoda 25/3, Balsay -, Takács Mi. 2, Takács Ma. -, Kemp 4.

Szeged: Washington 18/12, Polányi 3/3, Kovács Ád. 7/3, Starovlah 21/3, Bognár 23/3. Csere: Kerpel-Fronius B. -, Person 20/15, Balogh S. 1, Filipovics 2.

A két győzelmet és egy vereséget számláló Arconic-Alba Fehérvár fogadta a győzelem nélkül, két vereséggel álló Naturtex-SZTE-Szedeák együttesét a bajnokság 4. fordulójában. A találkozó egyértelmű esélyesének a fehérváriaknak tűntek a találkozó előtt.

Bognár közelijével indult a mérkőzés, amire Philmore válaszolt egy büntetővel. Washington már az elején jelezte, hogy jó napot fogott ki, a szegediek irányítója behintett egy hárompontost. Az 5. percben már 3-11 állt az eredményjelzőn, jókor jött a hazaiaknak Philmore triplája. Pongó és Somogyi révén kapaszkodott a Zollner-legénység. 10-11 után Bognár és Kemp kosárváltása következett, majd Vojvoda triplájával átvette a vezetést az Alba. Egyenlített a Szeged, de Washington hármasával már újra a vendégek vezettek. A negyedet két Vojvoda-dupla zárta, de így is megmaradt egy pont a kék mezesek előnyéből (19-20).

A második etap is hasonló forgatókönyv alapján zajlott. Vojvoda kosarával visszavette a vezetést a hazai együttes, de Bognárnak sikerült rá válaszolnia. Ford hárompontosa némi levegőhöz juttatta a csapatát, de nem sikerült jobban meglépniük, mert Washington egyenlített. DeCosey is betalált távolról, ám Polányi válasza rögtön érkezett. A szegediek irányítója továbbra is tarthatatlannak bizonyult, kiszorított helyzetből is eredményes tudott lenni. DeCosey felhozta egy pontra a fehérváriakat a félidő záró percében. Az ellentámadást a Szedeák elhibázta, Ford triplája pedig az utolsó másodpercben pontatlan volt (37-38).

DeCosey zsákolása jelentette a második félidő első kosarát, amit Ford toldott meg két sikeres büntetővel. Visszavette a vezetést az Alba, de a szegediek keze sült távolról, Kovács és Person is betalált. A korábbi koreográfia szerint zajlott a mérkőzés, hol az egyik csapat, hol a másik vezetett egy-két ponttal. Két perccel a negyed vége előtt 57-53 állt az eredményjelzőn Vojvoda duplája után, de Bognár rögtön szépített. Több kosár már nem született, így kétpontos hazai vezetés mellett vágtak neki a csapatok a negyedik negyednek (57-55).

Ahogy arra számítani lehetett, a záró tízperc még sok izgalmat tartogatott. Sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a negyed közepére, Person feljavuló játékának is köszönhetően 62-69-re a vendégek vezettek. Kapaszkodott az Alba, büntetőkkel próbálták életben tartani győzelmi reményeiket. Person újabb triplája, majd Starovlah középtávolija után már győztesnek hihette magát a Szedeák 78-86-os állásnál egy perccel a vége előtt. Ekkor azonban a vendégek ahelyett, hogy higgadtan játszottak volna, több labdát is kapkodva elszórtak, felkínálva ezzel a hazaiaknak a lehetőséget. Az Alba köszönte a lehetőséget és élt is vele: Somogyi félperccel a vége előtt mindkét büntetőjét értékesítette, majd még maradt idő arra, hogy Vojvoda egyenlítsen. Jöhetett a hosszabbítás (87-87).

Itt már csak egy csapat volt a pályán. Ford vezérletével előnyre tettek szert a fehérváriak, amit már ki sem adtak a kezükből. Vojvoda újabb pontjai után 97-87 állt az eredményjelzőn két perccel a vége előtt, amivel gyakorlatilag eldőlt a meccs. A végére ez hét pontra olvadt. Ha nehezen is, de hozta a kötelezőt az Alba (102-95).

Fotó: Alba Fehérvár Facebook

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
4eventeVB365Papp Bence GáboragyascinoCsíkosnapernyő Recent comment authors
4eventeVB365
Olvasó

Grat a Szegednek , az Albának szét kellett volna dominálnia festéket igy , hogy igazi center nélkül voltak . De egy ilyen teherautoval , mint Kemp nehéz ?

Papp Bence Gábor
Olvasó

Amikor az előző fordulók valamelyikében az Alba-OSE végeredményét láttam, félig humorosan megjegyeztem: ebből az elképzesztő eredményből két dolgot lehet máris leszűrni: Idén nem verjük meg az Albát, de az OSE-t igen. Hát ez most nem jött össze, biztos lerágtam volna mind a 10(+10) körmömet ezen a meccsen. Nagyon várok az első győzelmünkre. Hajrá, Szeged<3

agyas
Olvasó

Azért ebben a bravúrban a játékvezetőknek is volt részük. Gondolom, ha mondjuk Nyíregyházán vezetett volna 9-cel az ellenfél 50 mp-cel a vége előtt, hagyták volna nyerni.

cino
Olvasó

Az egész meccs az utolsó percig egy kínszenvedés volt az Alba számára. A Szeged jól játszott az Alba nem találta a ritmust és csak a Szeged tapasztalatlanságának köszönhetően jöttünk vissza a meccsbe. Egyet viszont nem értettem. Az utolsó negyed közepéig nem kértünk időt. Miért is? Hiszen csapatjáték nem volt, egy az egy az ment, sok hibával.

Csíkosnapernyő
Olvasó

Huuu,50 másodperc alatt elbukni ezt a meccset….nagyon kár érte. A hibák az összeszokás hiánya miatt lehetnek,legalábbis remélem. 3 győzelmünk is lehetne,de a szezon hosszú,bízom a csapatban. Fel a fejjel! Előre az első győzelemért! Hajrá Szedeák!❤

Pbask
Olvasó

Aki 1 perc alatt elszórakozik 9 pontot, az amatőr ezen a szinten.
Grat Fehérvárra.

Artois
Olvasó

A meccs osszefoglalva ket szoban: Amatőr Szeged.

Bballfan90
Olvasó

Nem semmi meccs volt, óriási erő van ebben az Albában, de a játékaikon mindenképp változtatni kell, mert 95%-ban csak 1-1-ből erőlködés volt. Amit viszont védekezésben letettek az asztalra a végén, az valami elképesztő. De ezt a Kempet nem tudom megérteni, elől-hátul botrány.

Freebulletz
Olvasó

Fú, hát ez valami kegyetlen volt. De a szív meghozta a győzelmet, megint. Viszont ezekkel az ingadozó negyedekkel kell kezdeni valamit, mert nem fér bele 1-1 negyedes leolvadás senki ellen.
Szintén lepattanószerzés(32-39)és dobószázalékban muszáj feljavulni. (8 tri – 13 tri)
Így is kellemes hazait kapott a Szeged.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Ennyi ostobaságot, mint amit a Szeged csinált az utolsó másfél percben… elképesztő, simán lehetne már két győzelmük, ehelyett 0-3.

Egyébként parádés meccs volt, grat az Albának, a sírból hozták vissza!

Dani
Olvasó

Kemp köszi hogy benéztél ?✈️?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés