Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Megnehezítette a Falco dolgát a DEAC

Megráncigálták az oroszlán bajszát a vendégek, akik 35 percig uralták a meccset.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - DEAC 103-96 (30-26, 21-34, 23-16, 29-20)

Bajnokság, 19. forduló
Szombathely, Aréna Savaria, 2750 néző
V.: Kapitány G., Benczur T., Kovács N. (Schäffer B.)

Falco: Govens 11/3, Váradi 16, Balmazovics 8/3, Bruinsma 14/6, Reddic 16. Csere: Curry 18/6, Perl 12, Tóth N. 8.

DEAC: Dugat 17/9, Manigat 17/6, Borisov 21/9, Ivosev 16, Amigo 6. Csere: Bognár 6, Polyák 8/3, Velkey 5/3, Tóth B. -, Kozák -.

Manigat kosarával indult a meccs, Reddic egyenlített, majd egy büntetővel fordított is. Többnyire inkább a DEAC akarata érvényesült, a csapatok szinte semmit sem védekeztek. A nyolcadik percben beállt Perl, aki egész héten Achilles-sérüléssel bajlódott. Éppen az ő utolsó másodperces kosarával lett 30-26 az első negyed vége. Csak Ivosev, Manigat és Bognár talált be a vendégeknél.

Három perc alatt ismét utolérte a hazaiakat a Debrecen, sőt Borisov triplájával a vezetést is visszavették (36-39). Időt kért Okorn. Hiába, nem változott a játék képe. Továbbra sem védekezett a Falco, a nagy kedvvel kosárlabdázó – és egyáltalán nem megilletődött – DEAC játszi könnyedséggel szerezte a kosarakat, így továbbra is őrizte minimális előnyét. 45-50-nél ismét szombathelyi timeout következett. Feljött a Falco, az utolsó percben, 51-54-nél egymás után kétszer kért időt Berényi Sándor. Megérte, mert Dugat és Velkey is bevágott egy-egy triplát, így a félidőre kialakult a legnagyobb különbség (51-60). A nézők sem voltak elégedettek a látottakkal, harsány fütty kísérte öltözőbe a hazai csapatot.

Alig egy perc alatt 7-0-val indítottak a sárga-feketék, újabb időt kért a DEAC. Váradi nem sokkal később kiegyenlített. Sokat javult a Falco védekezése, mondjuk volt honnan… Feszült volt mindkét oldal, ez persze a hangulatnak csak jót tett. Két és fél perc után Borisov jegyezte az első debreceni pontokat, távolról, neki ez már a tizennyolcadik volt. 64-63-nál Bruinsma kapott előbb sima, majd sportszerűtlen faultot, így már négy hibánál járt. Pillanatok alatt fordult a kocka, 64-71-nél megint Okornnak kellett időt kérnie. 74-76-ról várták a csapatok az utolsó felvonást.

Manigat szólt hozzá a meccshez hosszú idő után. Curry hármasa után, a 33. percben, 81-80-nál Berényi lépett az asztal felé. Még ha a Falco védekezése továbbra sem állt össze, támadásban sokkal gyorsabban játszottak Váradiék, rendre lerohanták a DEAC-ot, az utolsó öt és fél percet már a hazaiak uralták. 93-86-nál még megpróbálkozott egy időkéréssel Berényi mester. A vendégek kihozták magukból a maximumot, egálközeli meccset játszottak az Aréna Savariában, de ezúttal ez csak a tisztes helytállásra volt elég. A rendes játékidőben először jutott száz fölé a Falco, amely az első félidőben gyatrán játszott, a szünet után feljavult védekezésben, de főleg támadásban, és az utolsó negyedben már hasonlított arra a játéka, aminek köszönhetően tavaly és tavalyelőtt is a döntőig jutott. Ettől függetlenül a szombathelyi B-közép „Hozd el a kupát!” rigmusa talán egy kicsit merésznek tűnik. Persze Győrben egy teljesen új sorozat kezdődik…

Fotó: hunbasket.hu

65 hozzászólás

65
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
20 Comment threads
45 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
28 Comment authors
MarillionnemethimiMegmondovainodonnarumma Recent comment authors
SHAWN81
Olvasó

A védekezést össze kell kapni,mert ez kevés lesz Győrben.Ott nem fogunk 100 pont körül dobni,amivel meccseket szoktunk nyerni,pláne idegen pályán…Csak a Falco!!!

Marillion
Olvasó

Sokan adják hogy Okorn kiváló edző…nem firtatom,de PL. Sreckonál a bajnokság ezen szakaszában már mondhatni hogy kész volt a csapat akár a legnagyobb ütközetekre is…
Ezért is kérdem újfent…Okorn mikor áll össze a csapat a komolyabb harcra….
Mert ha ez még igy megy tovább akkor nem valószínű hogy a kupában sikerülhet…és a bajnokságban sem…gondolható komolyan a döntőről álmodozni….
A Debrecennek gratuláció a tegnapi teljesítményért…
A kiirt nézőszámot már sokadjára honnan kapják meg…mert a kamera kepékből is jól látható volt hogy simán beírtak 1000 nézővel többet….hisz amikor tele a vendég is meg a hazai akkor van full 3000 amennyi a csarnok hitelesített befogadóképessége….
HAJRÁ FALCO….

donnarumma
Olvasó

3500

Marillion
Olvasó

Az már azért nem,mert a kezdetekhez képest (a csarnok átadása után) lent mindkét oldalon 2-2 szélső azaz 4 mobil lelátót végleg kiszerelték, és a vendég alatti 2-t mobilt sem húzzák ki,pedig az még ott van…..igy volt hitelesítve 3500-ra…
de nem is ez aggasztó hanem hogy már itt a Február és nem izmos ez a csapat…és erre egyre több csapat már ráérzett a bajnokságban…

Hubie Brown
Olvasó

A 3000 férőhely úgy jön össze, ha a felső rész tele van, a vendég szektorral együtt, és az alsó rész is tele van a vendég szektor előtti mobil lelátóval együtt.
Tehát mivel tegnap nem volt vendég néző, ezért nagyjából 500 mínusz, az előtte lévő mobil pedig bajnokin sosincs használva, a kb. 250 mínusz.
Maximum kb. 2250 néző tudott volna összejönni a tegnapi meccsen. Vannak bérletes helyek, amik szinte folyton üresek, nem tudom nekik minek és honnan van bérletük akkor.

donnarumma
Olvasó

Nem így van..
1,a csarnok 3500 nezőre van hitelesítve…
2,a palánk mögötti mobil használatára nb1 es kosárlabda meccsen nincs engedély..ez a minden évben kötelező vizitben le van írva,ezert nem is szerepel a “férőhelyben”
3,a vendég 650 férőhelyes
4,mind a két oldal 1200 székkel van felszerelve
5,nincs beléptető rendszer, a nézőszám az eladott jegyek+a bérletesek száma alapján történik.( Ez sosem reális mert nyílván nincs ott mindig minden bérletes)

vaino
Olvasó

A két félidő két külön sportág volt.

Másrészt senki nem gondolta, hogy nyerhetünk, szerencsére minket kivéve – aztán a 3. negyed elején ez rendbe is lett téve. Ez van, a mélyebb roster általában nyer.

Én nagyon bizakodó vagyok, látom a folyamatos fejlődést.

Hajrá DEAC! 🙂

donnarumma
Olvasó

Gratula a Debrecennek.
Legalább nyertünk

Zvezda
Olvasó

Oroszlán mi?
Vicccc
De azért Hajrá Falco!

Dudi
Olvasó

Egyenlőre gyenge produkció volt, de legalább a győzelem meg van. Falco

2lee14
Olvasó

Gratulálok a csapatnak! Ahogy számítottam rá nem volt egy egyszerű mérkőzés. A Debrecen nagyon jól játszott de mi ebbe segédkeztünk is nekik a rossz védekezésünkkel. Aztán az utolsó negyed feltámadást hozott, ma Váradit is van miért dicsérni a többiek között bár még a triplái mindig nem ülnek. Összességében egy jó és kiélezett mérkőzést láthattunk. Jó főpróba volt a csütörtök előtt. Ott meg hozzuk ki magunkból a legjobbat és élvezzük a játékot ne görcsöljünk.
Hajrá Falco!

Hubie Brown
Olvasó

De legalább most beljebb ment végre, és bedobta a ziccereket, és megtalálta a dobóhelyzetet és el is vállalta.

SHAWN81
Olvasó

Ezt a védekezést össze kell kapni,mert így sanszunk sem lesz Győrben.Pláne idegen pályán, ahol nem fogunk 100pont felett dobni az tuti!!!

Tom84
Olvasó

Tudni,hogy miért nem volt szurkolás a meccsen?

Gecse J. Márió
Olvasó

Mert teltház volt! 😉

Aramis
Vendég
Aramis

Szombathelyen a félház is több, mint más csapatoknál a teltház :-DDDD

Tamás
Olvasó

Először is: gratulalok a Falconak a győzelemhez. Megérdemelten nyertek, nem azért, mert ma jobbak voltak, hanem mert sokadjára töketlenkedjük elaz utolsó negyedeket. Az a csapat amelyik 60 pontot szór 20 perc alatt a Savariában és 33 percen keresztül vezet, nem baszhatja el 3 perc alatt, amit előtte felépített. Egy ilyen meccsen 9 kihagyott büntető, ennyi lejárt támadóidő, pontatlanság kiélezett helyzetekben nem fér bele. A Falco jobb csapat, de ma igenis el lehetett volna kapni. Berényi mester: nem azért kell elutazni idegenbe, hogy szoros meccset játsszunk, hanem hogy nyerjünk! Rohadt rövid a kispadunk, Polyák, Bognár, ennyi. A kezdő ötösünk nem bír… Olvass tovább »

J.R.Benitez
Olvasó

Grat nektek is! Egy jó center nagyon kell oda. Dugat játéka nagyon beszűkül emiatt. Zalai cserétek nagyon gyenge, viszont Kristófnak voltak szép pillanatai. Fizikálisan fogytatok el a végére. De ezt ha okosabbak vagytok, megnyeritek. Nem is értem Okorn miért volt ilyen nyugodt. Mi meg… Ott tartunk ahol kb szeptemberben kellene. Hihetetlen. Falco!

Tamás
Olvasó

Köszi! Igen, a centerposzt nálunk régóta Achilles-sarok. Kristóf ügyes, de nem kezdő szint ő sem. Én Omenakában látnék fantáziát, sajnos sérült, de valami miatt egyébként is keveset játszik. Sajnos egy ilyen vereseg sokadjára szerintem demoralizálóbb egy csapatnak, mintha 30-40 ponttal kapna ki, nem is mi lennénk, a vegen már percre pontosan éreztem a forgatókönyvet. Abban a 3-4 percben amikor nem ment be semmi, fordítottatok, a végén persze mikor már semmi jelentősége nem volt, Dugat ketszer is beverte a Kígyó térről… Ez van, remélem még talalkozunk az alapszakasz után.Nekünk idén a legjobb nyolc a cél, de az is nehéz lesz idegenbeli… Olvass tovább »

J.R.Benitez
Olvasó

Remélem tudod hogy jóból irom, ez a csapat jó alap! Légiósok jó számokat hoznak tehát vonzó hely lehet. Plusz ugye aki van értelmes magyar, az játszik is. Ez is jó. Szépen lassan mindig többen lesznek mecsen is. Szimpatikus csapat! Mindent bele! Nálunk ma ha jól láttam Bíró Olivér nulla perc. Vicc.

Tamás
Olvasó

Persze, tudom. Jó alap igen, biztosan türelmesebbnek kell lenni, de evés közben jön meg az étvágy..És ma csak egy pici hiányzott. Kozák, Opre, Tóth, Kósa..szerintem nálunk összesen 0 perc, Janika kapott négy-öt percet, meg Kristóf élvezi a bizalmat a magyarok közül. Hátha jövőre sikerül még erősíteni és igen…a meccshangulat is javulhat még. Nálunk még most kezd kialakulni újra az igazi szurkolás..De jó latni, hogy energiát fektetnek a minőségi kosárlabdába. Bízom benne, előrébb és előrébb jutunk.Üdv. Szombathelyre! Kívánom, hogy nyerjétek meg a bajnokságot! A kupában meg legyen egy DEAC-Falco finálé?Na ez részünkről álom…de merjünk nagyot álmodni?

J.R.Benitez
Olvasó

Ámen!!!!

Megmondo
Olvasó

Több bizalom kellene a magyarok felé, ma is jól játszottak (Polyák,Velkey)

Ray Finkle
Olvasó

Én is gratulálok és szerintem Benitez meglátása a center poszttal kapcsolatban nagyon jó! Sok sikert nektek! Beni a második félidőben nagyon megfogta Borisovot, szerintem ez is sokat számított! Még egyszer további sok sikert!

Tamás
Olvasó

Köszi, Ray! Igen, a centerügy kardinális kérdés..Sajnos az is igaz, hogy ha Borisovot megfogják, nyomot hagy a támadójátékunkon.Félő, hogy nem hosszú távon marad ő Debrecenben, remélem rámcáfol. Nálatok pedig Curry nagyon jó és ha Govens is elkapja istenigazából a fonalat.. Sok sikert a továbbiakban nektek is! Üdv.

balldontlie
Olvasó

Kár, hogy Dugat nem előbb jött rá, hogy onnan szerez kosarat, ahonnan csak akar a végén, lehetett volna egy izgalmas végjáték. Azért ez papírforma volt, de gratulálok a Debrecennek, néha jó volt nézni, ahogy ment náluk a labda. Falconál a tűzerő megvan, ez azért szerencséjük, mert Okorn is rájuk ripakodott, hogy miért nem passzolnak többet, körbe. Érdekes, kíváncsi vagyok, hogy alakul a Falco, potenciál az van biztos.

Viggiano
Olvasó

Berényi Sándor feje, mikor kérdezik tőle, hogy mit lehetne az ellen csinálni, hogy a Falco ne dobjon annyi büntetőt?! Ennyire nem tudott mit kérdezni vagy mi? ? Jó kis meccs volt semleges nézőként, bár az mindig szembetűnő, hogy Tóth Norbert mennyire nem való ehhez a sporthoz! Serdülőben lehetne vele példát mutatni, hogy ne adjunk elzárást! Vagy ha már annyira rá van feszülve a videóbírózásra, nézze meg az elzárásait! Perl Zoli brutál hova odaér sapkázni, hihetetlen mennyire érzi!

Wilson
Olvasó

A Falco kerete most a legmélyebb az utóbbi években így a két visszatérővel, kérdés hogy állnak össze szezon végéig!
Körmenddel, Olajjal egész jó kis meccsek lehetnek a végső küzdelemben, ilyenkor sajnálom nagyon,hogy idén mi nem tudunk felnőni a feladathoz! Berény érzésem szerint legkésőbb rájátszásra ki fog pukkanni, azonban most látok némi esélyt arra,hogy ne a Szolnokiaké legyen újfent a kupa!

heraklith
Olvasó

Örülök egyrészt, mert a DEAC-nak csökkent az esélye, hogy utolérjen minket, illetve örülök annak is, hogy egy DEAC játékos sem sérült meg. A Falco ellenfeleiért mindig aggódok egy kicsit.
Az viszont nagyon meglepő, hogy a hentes norbit majdnem 20 percig engedték aprítani. Nem rajta múlt, hogy pl. Dugatnak nem lett komolyabb baja.
Gratulálok a Debrecennek, hogy a körülmények ellenére is ilyen szépen helyt álltak!

Aramis
Vendég
Aramis

Tudjuk mennyire aggódtok a Falco ellenfeleiért…még jobban, mint a saját csapatotok miatt.
Tényleg ma miért nem jöttetek?
Nem jött a fizu a Flexből és nem futotta jegyre?

BBA
Vendég
BBA

Felxből szikra jön, ami sötétségben fényt teremt. 🙂

BBA
Vendég
BBA

Felxből szikra jön, ami fényt hoz a sötétségben. 🙂

donnarumma
Olvasó

Amikor a lelkesedés a hülyeséggel párosul..iskolapélda vagy..

J.R.Benitez
Olvasó

Áh. Nem is irok semmit. Ez nulla. Grat Debrecenbe! Jól tolták és nagyot is küzdöttek. Szimpatikus csapat! Annak ellenére hogy Amigot öröm nézni ahogy alárendeli magát a csapatnak, azert ott picit lukasak. Dugat is jobban élne egy remek ötös mellett. Pl Pantelic harmadik csapatban csinál királyt a kisemberekből. Véletlen? Nem hiszem. Mi meg…. Szomorú hogy csak itt tartunk. Kupa sajnos nem sok jót hozhat nekünk. Falco!

DAME
Olvasó

A divatszurkolók úgy akarták mondani hogy “nagy falco lopd el a kupát!”

Gecse J. Márió
Olvasó

Mi énekeltünk hasonlót anno a szolnoki kupahétvégén… “Lopd el a kupát, Tóth Geri lopd el a kupát!” 🙂

nemethimi
Olvasó

Tudom, hogy ez nálad és kiccsaladodnál termeszetes jelenség, de le kell lombozzalak nem szinesfémből van a kupa!

Rouge
Vendég
Rouge

“….. Ettől függetlenül a szombathelyi B-közép „Hozd el a kupát!” rigmusa talán egy kicsit merésznek tűnik….”

Még megélheted Ádám, fiatal vagy…

J.R.Benitez
Olvasó

Latod most Rouge adom amit írtál

Rouge
Vendég
Rouge

Figyelj csak,
ha én a falcoval kapcsolatban negatív véleményt fogalmazok meg és általánosítok, akkor az persze úgy lenne korrekt,
ha odatenném mindig a végére,
hogy “tisztelet a kivételnek”….

Ez legtöbbször elmarad,
és ez a részemről hiba.

Ha ez valamit számít,
én téged a kivételek között tartalak számon, természetesen pozitív értelemben.

J.R.Benitez
Olvasó

Számít! Köszi! Nekem egy olaj vagy zete mte drukker is ember, ha korrekt. Lehet álomvilágban élek de csak egy válogatott meccsre állna össze a 4-5 legnagyobb tábor. Az mit szólna basszus….. Na mindegy

Kinter for president
Olvasó

Az eb-n román-magyarra összeállt:)

zte2018
Vendég
zte2018

2750 néző!! Vicces egy kicsit.

Csapajev
Vendég
Csapajev

Jó, ha volt 1500 és azokat is verte a víz három negyeden keresztül…

BBA
Vendég
BBA

Jól mondod… az egyik oldalon 🙂

BBA
Vendég
BBA

Igen jól látod, az egyik oldalt annyian voltak. :)(Másikat keveset mutatta a tv.. ez zavarhatott meg.

BBA
Vendég
BBA

Igen, jól láttad… A másik oldalt keveset mutatta a tv… ez zavarhatott meg.

Aramis
Vendég
Aramis

Téged az élet vert el de jó alaposan! 😀

BBA
Vendég
BBA

Titeket megzavar, hogy a kamera főleg csak az egyik oldalt mutatja. Jogos az egyik oldalt 1500-an voltak. 🙂

Ray Finkle
Olvasó

Mekkora egy nyomorult lúzer lehetsz te Csapajev baszki! Amikor van egy kis igazad, azt is elütöd valami kibaszott aljas gusztustalansággal! Tényleg nem volt 2750 néző, de akkor te még életedben nem láttál együtt 1500 embert!

BBA
Vendég
BBA

🙂

donnarumma
Olvasó

Többen voltak,hidd el

BBA
Vendég
BBA

Titeket megzavart a kamera, hogy főleg csak az Aréna egyik oldalát mutatta.

BBA
Vendég
BBA

Igen annyian voltak.

BBA
Vendég
BBA

Miért? 🙂

Muszka7909
Olvasó

Meg van a sablon mit kell írni hogy örüljenek a cinegék persze ez korántsem felel meg a valóságnak!!

BBA
Vendég
BBA

Titeket megzavar, hogy a kamera főleg csak az egyik oldalt mutatja. Jogos az egyik oldalt 1500-an voltak.

BBA
Vendég
BBA

Titeket megzavar, hogy a kamera főleg csak az egyik oldalt mutatja. Jogos az egyik oldalt 1500-an voltak.

BBA
Vendég
BBA

Titeket megzavar, hogy a kamera főleg csak az egyik oldalt mutatja. Jogos az egyik oldalt 1500-an voltak

BBA
Vendég
BBA

Titeket megzavar hogy a kamera főleg csak az egyik oldalt mutatja. Jogos az egyik oldalt 1500-an voltak.

BBA
Vendég
BBA

Lehet, hogy az zavar itt többen voltak mint a falutok teljes népessége? 🙂

BBA
Vendég
BBA

Kicsit tudlak sajnálni. 🙂

Megyeri 80
Olvasó

A nap jelenete: Váradi ül a palánk alatt és odaszól a játékvezetőnek, hogy “hello”!

Kinter for president
Olvasó

“Hozd el a kupát!” Úristen ???

donnarumma
Olvasó

Nektek ez már semmit nem jelentett

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés