Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

“Meglepetésre bejutottunk a Magyar Kupa döntőjébe, de már sosem fogjuk megtudni, hogy mire lettünk volna képesek Debrecenben”

Krasovec bevallotta, tartalékoltak a Pécs elleni összecsapásra, de ha tudták volna, hogy a paksi lesz a szezon utolsó mérkőzése, jobban teljesítettek volna.

  •   :

:

Üde színfoltja volt a 2019/20-as “csonka bajnokságnak” az OSE Lions csapata. A piros-feketék újonc létükre több nagy skalpot is begyűjtöttek, a koronavírus miatt félbeszakadt szezont 10 győzelemmel és 11 vereséggel a kilencedik helyen zárták.

A gárda szlovén vezetőedzője, Sebastjan Krasovec a klub hivatalos honlapjának nyilatkozott.

– Amikor a szezon kezdetén csapatunk összeállításán dolgoztunk, elsősorban megpróbáltuk az NBI/B-ben sikeresen játszó játékosokat megtalálni és kombinálni őket új légiósokkal. Pénzügyi lehetőségeinkhez mérten keresgéltünk és igyekeztünk tapasztalt játékosokat ide hozni a szezonkezdésre. Elsődleges céljaink között szerepelt a play out elkerülése, emellett pedig a top10-be kerülés és az 50 % körüli győzelmi arány. Szoros volt a menetrend, nem úgy kezdtük a szezont, ahogyan akartuk. Az első 6 fordulóban csupán kétszer játszottunk hazai pályán, egyik alkalommal sem jött össze a győzelem, nem így terveztük. A Falco elleni összecsapás után eldöntöttük, hogy irányítót cserélünk. Conner Washington helyett leigazoltuk Eric Washingtont és a vezetőség szabad utat adott az 5. légiós igazolására is Bradley Hayes személyében. Ezek a történések sok új lehetőséget hoztak számunkra. Egyből az új igazolások után győztünk Sopronban és a liga talán legnagyobb meglepetésére otthon győzedelmeskedtünk a Szolnok ellen is. Ez a mérkőzés egy igazi kosárlabda ünnep volt Oroszlányban, fantasztikus volt a hangulat.

A folytatásban csapatunk volt fent is és lent is, de minden bizonnyal meglepetést okoztunk azzal, hogy végül a Magyar Kupa 8 csapata közé befértünk. Azt sajnos sosem fogjuk megtudni, hogy mire lettünk volna képesek Debrecenben, de az biztos, hogy a legutóbbi Paks elleni mérkőzésünkön koránt sem játszott a csapat képességéhez mérten.

A bajnokság második felét jobban kezdtük, mint az elsőt, szoros mérkőzésen maradtunk csak alul a Körmend ellen hazai pályán. Aztán ismét meglepetést okoztunk, a Debrecent sikerült idegenben megvernünk, akik jóval nagyobb költségvetésből dolgoztak, mint mi. Két vereség követte a debreceni sikert. Mindkétszer olyan csapatok ellen maradtunk alul, akik éppen edzőváltást követően voltak, így játékosaik extrát nyújtottak. Csalódottak voltunk, de sikerült visszakapaszkodnunk sorozatban három nagy győzelemmel: Magyarország legjobb csapata, a Falco ellen, majd a soproni alakulat ellen, aki jó formában érkezett hozzánk és végül a Szolnok ellen idegenben. Ezzel lehetőséget teremtettünk magunknak arra, hogy az alapszakaszban akár az 5. helyet is megszerezzük, amihez 5 mérkőzést kellett volna behúznunk a 6-ból.

Mivel a Paks már bebiztosította helyét a top5-ben, így nekünk nem rájuk, hanem az azt követő nyerhető mérkőzésekre kellett összpontosítani. Ennek tudatában ment le az ASE elleni küzdelem, tartogattuk magunkat a Pécs elleni összecsapásra. Ha már ott tudtuk volna, hogy az lesz a szezon utolsó mérkőzése, kétségkívül jobban teljesítettünk volna. Ez volt a döntésem akkor. Nagyon nehéz lett volna a maradék 5 mérkőzést mind megnyerni, de még esetleges vereséggel számolva is meglett volna a top 10, ahonnan harcolhattunk volna a playoff-ba jutásért. Összességében nagyon optimistán álltunk a szezon hátralévő részéhez.

Ezt követően Krasovec azt is elmondta, mit gondol az idei csapatáról.

– Úgy gondolom, hogy csapatunk egy igazi CSAPAT volt, csupa jó, normál karakterű, motivált és szorgalmas egyénnel, akikkel öröm volt edzésre és mérkőzésre járni. Úgy dolgoztunk, mint egy család, ami csak akkor lehetséges, ha tényleg mindenki kész arra, hogy a saját érdekei elé a csapatot tegye. Ha a bajnokság nem ért volna véget így, biztos vagyok benne, hogy még jobban tudtunk volna teljesíteni együtt.

Végül az oselions.hu oldallal megosztotta azt is, mivel tölti jelenleg a napjait.

– Jelenleg itthon vagyok Szlovéniában, a családommal töltöm az időmet. A gyerekeimnek itthonról kell az iskolai feladatokat végezni, így én vagyok a „helyettesítő tanár”. Ez a mostani helyzet eltérő attól, amihez szokva vagyunk, de mindenképpen vigyáznunk kell magunk és mások egészségére is, ami jelenleg csak így lehetséges. Kívánom mindenkinek, hogy vigyázzon az egészségére és reméljük, az élet amilyen gyorsan csak lehet visszatér a normális kerékvágásba. Hajrá OSE!”

Fotó: oselions.hu

  •   
3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Oroszlanyi Banyaszcaxorszurkoló Recent comment authors
szurkoló
Olvasó

A siker kovácsa,szerényen nem beszél arról hogy az ő általa kigondolt taktika nélkül nem lenne csapat.A legtöbb játékost forgatta folyamatosan a keretben,nagyon jó érzet mikor milyen cserékkel tudja motiválni a csapatot.És ha elején a bírok korrektebben vezetnek még szebb lenne a bizonyítvány.Köszönöm Sebastjan mindazt amit tettél! Remélem tovább folytatod azt amit elkezdtél !Hajrá OSE!
Minden kosárlabda játékosnak,vezetőnek, szurkolónak jó egészséget és mi hamarabbi folytatást!!

caxor
Olvasó

Bízom benne, hogy sikerül együtt tartani a kialakult közösség nagy részét nálatok, erre az OSE-ra szüksége van ennek a bajnokságnak.
Edzőktől szurkolókon át mindenkire, ilyen egy igazi kosárcsapat.
Kitartást!

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Mennyire nem értettük mi sem az elején – még a B-ben – ezt a fajta rotációt…a játékosok sem. Aztán szép lassan rájöttünk, hogy mit tud Seba. Bízom benne, hogy nálunk folytatja. És persze a keret is.
Mindenki vigyázzon magára!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés