Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Meglepetések, hosszabbítások, győztes dobások – íme a szezon legemlékezetesebb mérkőzései

Második rész.:

:

HIRDETÉS

Szomorú véget ért a 2019/2020-as szezon a férfi első osztályban, de így sem felejtjük azokat a meccseket, melyek valamilyen oknál fogva emlékezetesek maradtak. Szoros végjátékok, meglepetések, utolsó másodpercben eleresztett győztes dobások. Szubjektív lista, a teljesség igénye nélkül – az első részt ide kattintva tekintheti meg.

A szezon második felének a legjobb, legemlékezetesebb meccsei:

KTE-Duna Aszfalt – Atomerőmű SE 99-105 (2020. 01. 03.)

Az új esztendő rögtön egy egylabdás meccsel indult, a Kecskemét tetemes hátrányból jött fel, de a Paks higgadtabb maradt a pontgazdag találkozó végén. A hazaiaknál Djeraszimovics 34, a vendégeknél Lóránt 26 pontig jutott. A mérkőzésen két kiállítás is történt, ráadásul a sajtótájékoztató is hangzatosra sikerült.

OSE Lions – Egis Körmend 71-72 (2020. 01. 04.)

A “körmendi csoda” is lehetne a jelző erre a piros-fekete kosárünnepre. Az Oroszlány még az utolsó negyedre is tizennégy pontos előnnyel fordult rá, ekkor aztán megrázta magát Matthias Zollner legénysége és bajnokesélyeshez méltóan ellenfele felé nőtt – igaz, csak egy ponttal, de ez aligha zavarta a körmendieket.

Alba Fehérvár – Szolnoki Olajbányász 90-89 (2020. 01. 05.)

Izgalmak szempontjából jól sikerült a 14. forduló, ugyanis a Szolnok fehérvári vendégjátéka is kiélezett végjátékot hozott. Végül az akkor még Jesus Ramírez által vezényelt hazaiak egy ponttal nyertek. Fél perccel a vége előtt Jones triplából egyenlített, de ez sem volt elég.

Nagyot küzdöttek a felek az Alba-Szolnokon. Fotó: hunbasket.hu

Zalakerámia ZTE KK – Kaposvári KK 102-113 (2020. 01. 11.)

A szezon során a Kaposvár inkább idegenben gyűjtögette a meglepetéseket, így tett Zalaegerszegen is, ahol 113 pontot dobva nyertek. Itt egyébként már Sztojan Ivkovics ült a kispadon a vendégeknél.

HIRDETÉS

KTE-Duna Asztalt – Naturtex-SZTE-Szedeák 78-81 (2020. 01. 17.)

Az idény közben edzőváltáson és légiós cserén áteső Szeged Morris Curry 28/21 pontjával győzte le idegenben a Kecskemétet.

Sopron KC – DEAC 98-85 (2020. 01. 18.)

Kosztasz Flevarakisz jött, látott, győzött. A görög szakvezető még novemberben, nehéz helyzetben vette át a Sopron irányítását, majd igazi szárnyalásba kezdett a csapat, több nagyvadat is elkapott, így tett a Debrecennel is a 16. fordulóban.

Flevarakisz irányítása alatt új erőre kapott a Sopron. Fotó: Soproni Kosárlabda Club – SKC Facebook/Wölfinger Béla

Szolnoki Olajbányász – Egis Körmend 84-87 (2020. 01. 19.)

A Szolnok és a Körmend rangadóhoz méltóan, magas színvonalú meccset játszott egymással, talán a mérleg nyelve a padról beálló Erjon Kastrati volt a vendégeknél.

Zalakerámia ZTE KK – Sopron KC 82-78 (2020. 01. 26.)

Zalaegerszegen Ante Nazor vette át Bencze Tamás helyét. A bemutatkozása nem is sikerülhetett volna jobban, hiszen egy roppantul szoros meccsen verte a felszálló ágban levő Sopront. Ezután öt nappal egyébként a Szolnokot is legyőzte idegenben a ZTE.

A teljes 18. forduló (2020. 02. 01.)

Aki a sportfogadó irodáknál minden meccsen megtette a papíron esélytelenebb csapatot, az nagyot kaszálhatott ezen a hétvégén. A Pécs a Körmendet verte idegenben, a Jászberény hazai pályán a Szegedet, a Kecskemét az Albát, a DEAC pedig a Paksot gyűrte le otthonától távol. Idejön még az OSE, amely egy utolsó másodpercben eleresztett triplával verte a bajnok Szombathelyt – ami után felrobbant a csarnok, és bár elvileg nem meglepetés, de a Sopron a Kaposvárt kétszeres hosszabbítás után gyűrte le, az is igazi csemege volt.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Kaposvári KK 84-82 (2020. 02. 29.)

Közel három hét szünet következett a válogatott meccsek miatt, majd a Szeged-Kaposvárral újraindult a bajnokság. A hazaiak egy végig kiélezett meccset húztak be.

Pécsi VSK VEOLIA – Zalakerámia ZTE KK 119-114 (2020. 03. 04.) 

A “pécsi thriller” címet is adhatnánk ennek a meccsnek. 223 pont, kétszeres hosszabbítás, kimagasló egyéni teljesítmények és boldog kosárlabda szurkolók a meccs végén – már ami a pécsieket illeti, de talán ennyi idő elteltével már a zalaegerszegiek is örülnek, hogy ilyen mérkőzést láthattak, végeredménytől függetlenül.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Zalakerámia ZTE KK 85-79 (2020. 03. 11.)

Persze felkerülhetett volna a listára ez az összecsapás azért is, mert meglepetésre a hazaiak nyertek, de inkább arról marad emlékezetes, hogy ez volt a 2019/2020-as szezon utolsó mérkőzése, már nézők nélkül.

Fotó: OSE Lions Facebook

HIRDETÉS
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
HIRDETÉS


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

Hirdetés

Hírek

Hirdetés

Facebook