Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Meglepetés Szegeden, kikapott az Alba

A harmadik negyedben döntötték el a meccset a Tisza-partiak.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Arconic-Alba Fehérvár 87-78 (17-23, 20-20, 31-14, 19-21)

Bajnokság, 17. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Földházi Tamás Péter, Papp Péter, Györfy Rúben (Fekete László)

Szeged: Washington 23/9, Polányi 3/3, Nicholson 15/3, Bognár 6/3, Roberson 18. Csere: Person 15/3, Filipovics 4, Balogh S. -, Kerpel-Fronius B. 3/3.

Alba: Pongó Ma. 9/3, Takács Mi. 4, DeCosey 19, Ford 4, Diong 8. Csere: Somogyi 7/3, Vojvoda 24/6, Philmore 3/3.

A papírforma alapján valószínűleg kevesen tettek volna arra a mérkőzés előtt, hogy az utolsó előtti helyen álló Szeged legyőzi a harmadik helyezett Alba Fehérvár csapatát. A két együttes fehérvári összecsapása is nagy küzdelmet hozott, komoly erőfeszítések árán sikerült az Albának otthon tartania a két pontot. Ezen az estén a szegediek visszavágtak, a harmadik negyedben gyakorlatilag eldöntötték a meccset.

Pedig nem úgy indult a találkozó, ami a hazaiaknak kedvezett volna. Bő két perc elteltével DeCosey duplája után már 0-8 állt az eredményjelzőn, villámrajtot vettek a fehérváriak. Szegedi részről Bognár távolija jelentette az első kosarat, ahonnan fokozatosan elkezdtek feljebb kapaszkodni. 8-8-nál Washington hármasa jelentette az egyenlítést, majd Polányi tripláját követően már a hazaiak vezettek. 13-13-nál Somogyi kosarával lett újra egyenlő az állás, majd hiába Roberson kosara, az Alba magához ragadta a kezdeményezést (17-23).

Person közelije indította a második negyedet, amire a vendégek új szerzeménye, Diong válaszolt. Person egyre jobban belelendült, 25-25-nél újra egál volt a meccs a kosarát követően. A következő percekben Vojvoda volt aktív, az ő kosarainak köszönhették a vendégek, hogy újra ők vezettek. Egy perccel a vége előtt Somogyi középtávolijával már nyolcpontos volt a fehérvári előny, de Roberson még válaszolt rá (37-43).

Lendületesen jött ki az öltözőből a Szedeák, a 23. percben Nicholson duplája után 45-45-re módosult az állás. Vojvoda révén próbált válaszolni az Alba, ám Washington és Person is bedobott egy-egy triplát, egyre jobban elhúztak a szegediek. A 28. percben Washington dupláját követően tizenegy pont volt a hazaiak fórja. Vojvoda és DeCosey próbálkozott, ám a Szedeáknak mindenre volt válasza, így tisztes előnyt szerzett az utolsó játékrészre (68-57).

Nem tűnt ledolgozhatatlannak az Alba hátránya a záró tíz percben. Vojvoda továbbra is próbálkozott becsülettel, de a szegedieknek ezen az estén mindenre volt válaszuk. Amikor öt perccel a vége előtt Roberson zsákolását követően 83-66 volt az állás, egyértelműen látszott, hogy innen nem lesz visszaút a vendégeknek. Egyszer még tíz pontra sikerült felzárkóznia az Albának, de ezzel el is lőtték minden puskaporukat. Végül kilenc pont maradt meg a Szedeák előnyéből (87-78).

Fotó: hunbasket.hu

38 hozzászólás

38
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
19 Comment threads
19 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
25 Comment authors
törrögszultánJólnézünkMIKIAranyalbaNonameMagasmagasember Recent comment authors
törrögszultán
Olvasó

Nem történt itt semmi kéremszépen!
Hozta az Alba a szokásos hullámvölgyét…
Igaz, Simike és Balássy továbbra sem idevalók, kerék kötők, dilertánsok!
Egy markánsabb, karakteresebb vezetés még Zollner rel is többre lenne hivatott ezzel a kerettel!
Nem kicsit, sokkal!
De sajnos a két vezetőt valaki(K) keményen bebetonozta a helyére…
De káthattuk hogy amikor a “manöken” Balássy feleség volt a fehêrvári kézisek edzője milyen mélyre süllyedt az a csapat is…
Várjuk a sikeresebb folytatást mely nem csak ideig – óráig tart!!!
A remény hal meg utoljára.

JólnézünkMIKI
Olvasó

Zollnerrel az Alba nem fog menni semmire, pedig ez egy extra erős keret!

Aranyalba
Olvasó

Zollner és Takács csomagban , valószínűleg Lóránt Peti bosszúja 🙂

red-black01
Olvasó

Többen értetlenkednek Takács Milán játékpercein😉

Matthias Zollner Agency: Octagon Europe,
Takács Milán Agency: Octagon Europe.
Somogyi Ádám Agency: You First (ICT Europe)

Valószínű véletlen egybeesés és csak úgy eszembe jutott 😉

Baszketbal
Olvasó

Ezt én is hallottam. A bajnokesélyes csapatok köszönik szépen hogy így megy ez a kompótnál.

Bballfan90
Olvasó

Ez mondjuk sok mindent megmagyaráz… De ha ehhez a vezetoseg is asszisztál, akkor ott elég nagy bajok vannak…

red-black01
Olvasó

Én csak annyit mondtam, valószínű csak véletlen egybeesés 😁

Magasmagasember
Olvasó

Lorant brothers 🙂

Twin Peaks
Olvasó

Matthias! Gyere vissza Körmendre! Itt a helyed!

Noname
Olvasó

Szerintem is😀

Csíkosnapernyő
Olvasó

Gratulálok! Élmény ilyen játékot látni,főleg a 3.negyedben. Nicholson nagyon kellett a csapatnak.A külföldiek végre mindannyian hozták azt,amiért szerződtette őket a klub. Kicsit több kell a padról és lehet a tabellán előrébb menni. Hajra Szedeák!!!❤Vojvoda is extra volt,szerintem volt pár néző,aki ma miatta (is) választotta mai programként a meccset.🙂

pepperpower
Olvasó

Kivancsi vagyok, hogy ki lesz az uj edzo es mit tud majd kihozni ebbol a keretbol.

paprika
Olvasó

Akár meglepetés is lehetne, ha nem tudnánk, hogy a Szeged Fehérváron 9 ponttal vezetett 50 másodperccel a vége előtt és csak a rutintalanságának meg a bíróknak köszönhette, hogy ott végül kikapott.
Akár meglepetés is lehetne, ha nem tudnánk, hogy a Simándi által vezetett Szedeák tavasszal a kupaelődöntőben is legyőzte Zollner Albáját.
Oszoljanak, kérem, nincs itt semmi látnivaló!

A MEGMONDÓ
Olvasó

Zollner szerelmes a Takács Milanba?

Soós Sándor
Olvasó

Amikor kezd elfogyni a pénz és késnek a fizuk akkor ez van.

Mendez
Olvasó

Menj már el Lacikám valahova… ezt honnan érezted meg?
Ezentúl nem kérdőjelezem meg egyik jóslatodat sem.
Respect!

BPeti
Olvasó

Bár nem láttam eddig sok Alba meccset azt megállapíthatom hogy Zollner borzasztó gyenge edző ehhez a csapathoz. Szerintem az Albának a bajnoki címért kéne harcolnia ezzel a kerettel

Papika
Olvasó

Arról a keretről beszélsz ahol a légiósok 34 pontot szereznek a szegedi légiósok 71 pontjával szemben? Náluk csak az edzőik gyengébbek.

egyszegedi
Olvasó

Azért ha Roberson és Nicholson a szezon elejétől lettek volna, nem ott lennénk, ahol. A sokat (és sokszor jogosan) szidott Washington MVP-formában játszik. A magyar kosárlabda szurkolójaként nagyon rossz volt látni Pongó és Somogyi betlijét (utóbbi hülyébbnél hülyébb dobásokat vállalt, valami mintha nem lenne rendben nála).

Bballfan90
Olvasó

Somogyi és Pongó betlije kizárólag Zollnernek volt köszönhető, mert teljesen felborította az eddigi rotációt, és alig játszatta őket, pedig mindketten remek szériában voltak. Teljesen érthetetlen ez az edző…

egyszegedi
Olvasó

Bocsánat a kérdésért, nem sok Alba-meccset láttam a szezonban: Somogyi az idény kezdete óta irányítóként játszik? Ma nagyon nem állt jól neki. A Falcoban nem kettest játszott inkább?

Mendez
Olvasó

Teljesen mindegy mit játszott, neki óriási baklövés volt onnan egy Albába igazolni.
Remélem okos ember és tanul a hibájából.

Xero
Olvasó

Nem feltétlenül. Játszott irányítót is. Ha Beni is fent volt, akkor játszott 2-est.

Bencur2021
Olvasó

Somogyinal lehet az is közre játszik h feljelentette a klubbot 😊

Xero
Olvasó

:O Micsoda?

Freebulletz
Olvasó

Gondolom van erről hiteles infod is…

Wilson
Olvasó

Nekem Ford és Philmore játéka csalódás. Arányaiban kevesebbet játszottak kb. Diong játékpercével számolva ami eddig ok is. Viszont ezalatt a 2*30 perc alatt sikerült hozzátenniük 4 és 3 pontot. Ami méginkább csalódás, hogy nem is nagyon volt próbálkozásuk, valamint ennyi perccel a hátuk mögött és ennyi ponttal képesek voltak csapatszinten is annulálni magukat. Amíg a pályán volt a két magas ember a lepattanó csatát 42-30-ra ismét elvesztettük, úgy hogy ez a két ember összesen 7 golyót szedett le, míg szegedi oldalon a 188 centis irányító Washington egymaga 9-et! Valahol nagyon nem voltak ott fejben, mert lehet szarul játszani, úgy hogy… Olvass tovább »

Xero
Olvasó

Én azért ebből még olyan messzemenő következtetést nem vonnék le. Idő mire mindenki megtalálja a helyét, főleg úgy, hogy nem játékos csere volt, hanem újra “fel kell építeni egy posztot”..
Nálunk szinte mindig csalódás volt elsőre az új igazolás, aztán 1-2 hónap alatt teljesen összerázódott a csapat.

Verocska
Olvasó

Zollner nagyon kevés vagy az Albához. Már régen meneszteni kellett volna. Vojvoda, Somogyi cserepad….. Takács Milán több mint 20 perc.

Freebulletz
Olvasó

Semmi meglepetés ez. Zollnerrel együtt süllyed el az Alba, nemhogy kibaszták volna ez a törpe bohócot év végén.

Bballfan90
Olvasó

Ezen a meccsen a játékvezetőknél már csak Zollner volt botrányosabb. Kíváncsi vagyok, hogy meddig hagyják Simonék ezt a dilettantizmust. Egy ilyen csapatot így szétbarmolni… Bűn… Most már nem csak Vojvoda jön a padról, hanem Somogyi is utolsó csereként áll be, miközben Takács 20+ percet játszik hátrányban… Érdekes edzői felfogás… Teljes káosz az egész Zollnernek hála, dehát ők tudják…

Wilson
Olvasó

Valaki megírta itt tavaly év végén mikor Zollner hosszabbított, hogy abból a csapatból más se hozott volna ki többet szezon közbeni átvétellel és abból főzött amit tudott meg, hogy adjuk meg neki az esélyt h az alapoktól elindulva mire képes merthogy nála jobb edzőt úgyse találnánk!
Nahát akkor nagyon nem értettem egyet azzal a fórumozóval csak kapásból 3-4 edzőt tudtam mondani, aki “A” csoportos paddal rendelkezett, akik bármilyeke jobb lett volna, mint ez a bohóc!
Remélem az a fórumozó mert már nem emlékszem a nickjére jelentkezik és most is kifejti minderről a véleményét!

donnarumma
Olvasó

dehogy meglepetés…

cino
Olvasó

Zollner úr, mi volt ez?

Papika
Olvasó

Ténykeg! Mi a lóf@sz volt ez, meg a ZTE elleni betli is? Tiszteségesebb lenne megmondani, hogy tisztelt Hölgyek és Úrak. A következő meccsre ami 01.28.-án lesz a Körmend ellen, csak a mazochista szurkolók jöjjenek ki a Gáz utcai csarnokba, mert megpróbáljuk allúlmúlni az utolsó 2 meccs színvonalát is. 🤔

Mendez
Olvasó

A Körmendnek ez most nagyon szarul jött.
Jövő héten kapnak egy harmincast megint szerencsétlenek.

Papika
Olvasó

Ezt az Albát a Május 1 téri iskola 7.b osztálycsapata is 10-el veri…

Wilson
Olvasó

Gratulálok a remek játékhoz egy félidős csapat!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés