Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Megizzadt a Körmend a Nyíregyháza ellen

Az utolsó percekben a vasiak hibáztak kevesebbet a pontgazdag találkozón.

Egis Körmend - HÜBNER Nyíregyháza BS 107-99 (35-25, 22-21, 22-30, 27-23)

Bajnokság, 20. forduló
Körmendi Városi Sportcsarnok
V.: Cziffra Csaba Zsolt, Papp Péter, Szilágyi Bálint (Bognár Tibor)

Egis Körmend: Stokes 18/6, White 21/6, Martinez -, Szavics 6, Gordon 26. Csere: Ferencz 15/9, Henry 18/6, Krivacsevics -, Takács K. 2.

HÜBNER Nyíregyháza BS: Johnson 21/3, Bryce 25/9, Kiss B. 2, Pipiras 15/6, Suárez 17/6. Csere: Bazsó 10/6, LeDay 9, Madár -, Kozák -, Bus -, Anda -.

Az első támadását kosárra váltotta a Nyíregyháza, Pipiras nem gondolkozott sokáig, rögtön a helyére küldött egy triplát. A körmendiek részéről Gordon szerezte az első kosarat. 4-5-ig vezettek a vendégek, majd White hármasával már átvették a vezetést. Fokozatosan léptek meg a vasiak, mert a nyírségiek részéről csak a litván erőcsatár, valamint Suárez jelentett igazi veszélyt a gyűrűre. Mindeközben Gordonnak nem volt ellenfele a palánk alatt, és a White – Stokes páros is jól termelt kintről (35-25).

Ferencz és Bazsó triplaváltásával indult a második negyed, majd LeDay büntetője hozta újra tíz ponton belülre a Cápákat. A játék képe nem változott hosszú percekig, a Körmendnél volt az előny. A 17. perc magasságában sikerült lőtávolságon belülre kerülnie Pethő Ákos csapatának 46-41-nél. Közelebb azonban nem sikerült kerülniük, sőt White és Stokes visszaállította a korábbi tisztes különbséget (57-46).

Hiába akadtak fellángolásai a Nyíregyházának a második félidő elején is, a vasiak továbbra is magabiztosan vezettek. Igazi változást Johnson hárompontosa jelentett a 26. perc környékén, amikor 68-62-re módosult az állás. Bryce is szépen teremelte a kosarakat, majd LeDay közelije után már csak három pont volt a különbség. Bryce újabb távoliját követően 76-76-nál utol is érték a nyírségiek a hazaiakat. A körmendiek szempontjából a legjobbkor érkezett Henry záró hármasa, aki egyébként a meccs során több fontos kosarat is szerzett (79-76).

Másfél perc kellett a Nyíregyházának, amikor LeDay zsákolása már a vezetést jelentette nekik. Ferencz keze sem remegett meg a túloldalon, amire Bryce válaszolt. Minden támadásból kosár született, így felváltva vezettek a csapatok, egy ponttal jobban azonban egyik félnek sem sikerült meglépnie. A 38. percig egészen úgy nézett ki, hogy lehet esélye a vendégeknek, amikor még Bazsó hármasával feljöttek 94-92-re. Ezt követően viszont már kézben tartotta a meccset a Körmend, és White büntetőivel a száz pontot is elérték. A meccs hőse azonban az 52-es VAL értékig jutó Gordon volt (107-99).

16 hozzászólás

16
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
jozsi67Kendeffy BotondkimyeHajráKörmendHajráVasRedbid Recent comment authors
jozsi67
Olvasó

A mérkőzés kiválóan bizonyította mennyire kiegyenlített a mezőny, milyen erős a bajnokság. Tényleg meg kellett izzadni a győzelemért. Igaz, a nyírségi csapat ritkán látható jó dobóformát fogott ki. Gordon talán a liga legjobb 5-ös centere. Henry esetleg kezdhetne már végre a teljesen enervált és maga alatt lévő Savic ellenében.

Kendeffy Botond
Olvasó

Szavics több poszton bevethető. Ez az előnyes és hátránya is. Most Henry mellett kevesebbet játszik egyértelműen 4-es poszton. Ettől még nagyon hasznos játékos. Nem baj, hogy hosszú a padunk. A rájátszásban ez lehet még előny is.

red-black01
Olvasó

Savic már a Falco ellen is ébredezett, de a DEAC ellen a teljesítménye a győzelem egyik kulcsa volt. Nem véletlenül éltette utána a b közép, mint ahogy most Gordont és Henry-t.

Kendeffy Botond
Olvasó

Jó volt a Nyíregyháza. Kellett a végén a szurkolás. Szerintem Gordon mellett Henry volt a másik kulcsember, nagyon jókor vette a hátára a csapatot.

Redbid
Olvasó

A csapatnak gratuláció, nagyot küzdöttek megint, és a Nyír1 is megérdemli a dícséretet mert egyetlen pillanatra nem adták fel!
Megérdemelten fognak bentmaradni, mert egy jó, és jól játszó csapatot raktak össze, a Johnson-Bryce párosuk pedig óriási játékra képes! White sok csapat húzóemberét képes volt jelentősen limitálni, de itt most ő is “csődöt” mondott.
Viszont Gordon személyében nekünk is volt egy elképesztő produkciónk, és szerencsére többen is jó játékkal segítették, ill. döntőnek bizonyult a végén az a védekezésváltás, így meglett a megérdemelt győzelem!

Hajrá MTE!

kimye
Olvasó

Csak sikerult ezt a cikket is egy Arena Savarias keppel illusztralni… : D
Szombathelyen tul nem letezik vilag?

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Lényeg a győzelem, nem kell megmagyarázni. Gratulálok! 🙂
MTE!

red-black01
Olvasó

Nagyon észnél kellett lenni a meccsen, elég volt egy-két eszetlenség és ki is használta a Nyíregy. Jól dobtak, néhánynál szerencséjük is volt. A félidőben húztak egy okosat, Gordont kihozták a palánk alól és egy váltás után mindig Johnsonnal maradt. Hiába gyors lábon Gordon, Johnson 1-1 után kiosztotta, az hiába volt még védve, volt türelmük ziccerig vagy üres tripláig kijátszani. A sajátjuk alatt meg nem engedték Gordont, azonnal lekettőzték, mi meg erőlködtünk egy picit. Közben egyszer próbáltunk zónázni, de ott még lassúak voltunk és hiába toltuk ki őket, messziről is beverték. A ciprusi aztán 5 perccel a vége előtt húzott egy… Olvass tovább »

Redbid
Olvasó

Azért azt a momentumot érdemes megjegyezni jv. részről, mert szerencsére ritkán látható ilyen, amikor Pipras 1m-el az alpvonalon túl, azzal párhuzamosan futva megszerzi a labdát, majd ráhúzza a fél méterrel az alapvonalon túl, rajta “védekező” Martinezre, és mivel rólunk ment ki a labda, jöhetett a Nyír1 🙂 🙂 🙂
All-in by Papp P. 🙂

piros710321
Olvasó

Papppppp , te egy szarházi egy gerinctelen ember(?) vagy….

piros710321
Olvasó

Na mi van Pappppp nem tetszik a kritika?

red-black01
Olvasó

Ma tényleg megint olyan ítéletei voltak, amit csak szándékosan vagy rosszindulatúan lehet így fújni és nem tévedésből.

Pojaca
Olvasó

Meglepően szoros lett, pedig simának indult.

egismte1
Olvasó

Húú, csak összejött! Gordon nagyon ott van!

tortajanos
Olvasó

Az eredmény alakulása
https://kepkuldes.com/image/Jcxfjl

tortajanos
Olvasó

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés